Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: AVX »

Vagy mindegyik...Én szeretem az órákat,öltöztet,jó érzés ránézni.Mivel gyerek korom óta hordok ilyen olyan órákat,ezért nekem mindig van a kezemen.Ha meg van a kezemen,viszont nem mindegy milyen,a fentebb leírtak végett.Csúnya,ronda órákat ezért sosem veszek fel...mert idegesítene ahogy kinéz.Mivel nem vagyok zsetonember,sajnos nagy zsetonú óráim sincsenek,de a lehetőségeimhez mérten,igyekeztem valami különlegeseket venni,cserélni,hozzájutni,amik nem feltétlenül jönnek szemben az utcán.Itt le is szögezném,ha teli lennék,mint a déli busz,sem mennék be óraboltokba és böknék rá a több millás órára,hogy kell...abban semmi egyediség nincs,de biztos beszereznék ritkaságszámba menő darabokat.Az óra olyan,mint a hifi aki ért hozzá értékeli,aki nem az leszarja...a replikákat meg ki nem állom,nah az a nagy .... aki felveszi,miért?Szintén azért,mert aki ért hozzá rögtön levágja,hogy az kajli,aki nem,nem érdekli az meg rá sem néz,mivel tök mindegy mi van a kezén...Lehet majd hozzászólni,de hát vannak első osztályú másolatok,amik teljesen egyeznek,de egy igazi óraszerető embert idegesít az a tény,hogy utánzat van a karján...amúgy meg azon az áron,lassan lehet venni egy tisztességes hétköznapibb márkát,amivel támogathatja is a céget(árával)...

szép napot!!!!

Egyedül 1 koppincsot tartottam meg a kintről hozottak közül.

Kivételesen jól megépített Patektól van sz.

Sosem hordtam, de ez még így is szép.

Van pár nagyon különleges, drága órám, de mégis ha hordok órát, akkor az a Seiko.

Régen én is csíptem,ha megnézték milyen drága óra van a kezemen, de már ez nem érdekel, pedig ezek nem hétköznapi márkák. Egyedül néha a jobbkezes speciális kiadású Breitlinget rakom fel.

Ehhez hasonló, csak jobbos.

1000 db-ot gyártottak belőle.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: akvapark »

már több,mint 10 éves
Érdekes 1x már írtam: Szép óra !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Miért is kellene magyarázkodnom?

Ez a Te döntésed.
Nekem megfelel, hogy egy pontos óra van a kezemen nem egy család havi megélhetési keretének megfelelő áron, és amit nem sajnálok különösebben, ha leejtem, odaütöm valahová. Természetesen vigyázok rá, de az ördög nem alszik.
Valakinek az óra státuszszimbólumnak kell, valakinek csak hétvégi virító eszköznek, valakinek meg mindennapos használatra.....

Vagy mindegyik...Én szeretem az órákat,öltöztet,jó érzés ránézni.Mivel gyerek korom óta hordok ilyen olyan órákat,ezért nekem mindig van a kezemen.Ha meg van a kezemen,viszont nem mindegy milyen,a fentebb leírtak végett.Csúnya,ronda órákat ezért sosem veszek fel...mert idegesítene ahogy kinéz.Mivel nem vagyok zsetonember,sajnos nagy zsetonú óráim sincsenek,de a lehetőségeimhez mérten,igyekeztem valami különlegeseket venni,cserélni,hozzájutni,amik nem feltétlenül jönnek szemben az utcán.Itt le is szögezném,ha teli lennék,mint a déli busz,sem mennék be óraboltokba és böknék rá a több millás órára,hogy kell...abban semmi egyediség nincs,de biztos beszereznék ritkaságszámba menő darabokat.Az óra olyan,mint a hifi aki ért hozzá értékeli,aki nem az leszarja...a replikákat meg ki nem állom,nah az a nagy .... aki felveszi,miért?Szintén azért,mert aki ért hozzá rögtön levágja,hogy az kajli,aki nem,nem érdekli az meg rá sem néz,mivel tök mindegy mi van a kezén...Lehet majd hozzászólni,de hát vannak első osztályú másolatok,amik teljesen egyeznek,de egy igazi óraszerető embert idegesít az a tény,hogy utánzat van a karján...amúgy meg azon az áron,lassan lehet venni egy tisztességes hétköznapibb márkát,amivel támogathatja is a céget(árával)...
szép napot!!!!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Igen, de mint írtam, szinte sosem hordok órát.már több,mint 10 éves

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

A Seiko-k nagyon jók. Mechanikusat hordasz?Igen, de mint írtam, szinte sosem hordok órát.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Mivel a márkásat sem, így ezt sem, de ha épp órát hordok, az legtöbbször egy Seiko, pedig az a legolcsóbb az összes közül.

A Seiko-k nagyon jók. Mechanikusat hordasz?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Mechanikus Órák

Ebben a szövegkörnyezetben is a "K" Kínait jelent ?
K mint China...igen,jól értelmezted

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

mellesleg,fel nem vennék ilyeneket....ez "K"csúnya....
Ebben a szövegkörnyezetben is a "K" kínait jelent ?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: qqriq »

magyarázkodás...      

Miért is kellene magyarázkodnom?

Ez a Te döntésed.
Nekem megfelel, hogy egy pontos óra van a kezemen nem egy család havi megélhetési keretének megfelelő áron, és amit nem sajnálok különösebben, ha leejtem, odaütöm valahová. Természetesen vigyázok rá, de az ördög nem alszik.
Valakinek az óra státuszszimbólumnak kell, valakinek csak hétvégi virító eszköznek, valakinek meg mindennapos használatra.....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

nah persze....sose vennéd fel,maradjunk ennyiben..
Mivel a márkásat sem, így ezt sem, de ha épp órát hordok, az legtöbbször egy Seiko, pedig az a legolcsóbb az összes közül.

Vendég

Mechanikus Órák

nah persze....sose vennéd fel,maradjunk ennyiben...ne csapjuk be egymást,ha meg tényleg tetszik akkor jól elbánt veled a sors...
off...jah,és ez vélemèny,nem kritika...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Szerintem nem csúnya, csak nem ismert a neve.
Ha rá lenne írva egy ismert név, akkor már tetszene.
Ezt mondom úgy, hogy elég sok drága órám van, de egyiket sem hordom.

Vendég

Mechanikus Órák

Hogy ne csak a magyar átlagkeresetet meghaladó vételárral rendelkező órákról legyen fotó, nemrég beszereztem két mechanikus automata órát Kínából. Kiivitelezés egész jó, pontosan jár mindkettő, az áruk nevetséges volt.

ora_BiaoQi_2.jpg  ora_EYKI_2.jpg

Vendég

Mechanikus Órák

Rendben. Jópár helyen azt írják, hogy a "K" jelölés Kína, máshol pedig azt, hogy a "K" az nem Japánt jelent.
A "J" az egyértelműen a japán összeszerelés, általában kicsit drágább árat jelent a "K" kivitelhez képest.
Innentől szvsz teljesen mindegy, hogy a "K" jel Kínát, Koreát, Malajziát vagy Indiát jelenti.

magyarázkodás...      

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Ez az információ honnan származik?
Nem lenne logikusabb, hogy a kínai összeszerelésnél, "C" legyen, hiszen mi ugyan "K"-val írjuk azt, hogy Kína, de a legtöbb helyen ezt az országot China-ként ismerik.

.

Rendben. Jópár helyen azt írják, hogy a "K" jelölés Kína, máshol pedig azt, hogy a "K" az nem Japánt jelent.
A "J" az egyértelműen a japán összeszerelés, általában kicsit drágább árat jelent a "K" kivitelhez képest.
Innentől szvsz teljesen mindegy, hogy a "K" jel Kínát, Koreát, Malajziát vagy Indiát jelenti.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Mechanikus Órák

A Seikonál általában a típusszám végén vagy egy K1 vagy J1 jelzés. A K a kínai, a J a japán összeszerelést jelöli.

Ez az információ honnan származik?
Nem lenne logikusabb, hogy a kínai összeszerelésnél, "C" legyen, hiszen mi ugyan "K"-val írjuk azt, hogy Kína, de a legtöbb helyen ezt az országot China-ként ismerik.

.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Hogy ne csak a magyar átlagkeresetet meghaladó vételárral rendelkező órákról legyen fotó, nemrég beszereztem két mechanikus automata órát Kínából. Kiivitelezés egész jó, pontosan jár mindkettő, az áruk nevetséges volt.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Szerintem az új gyártású Seikokban is kínai a szerkezet (bár van ami japán gyártás, főleg a felső árkategóriában)

A Seikonál általában a típusszám végén vagy egy K1 vagy J1 jelzés. A K a kínai, a J a japán összeszerelést jelöli.

Vendég

Mechanikus Órák

Szerintem az új gyártású Seikokban is kínai a szerkezet (bár van ami japán gyártás, főleg a felső árkategóriában)

Nem, nem kínai szerkezet van bennük, legfeljebb Kínában, Taiwanon, Malajziában, stb. gyártják a szerkezetet. Nagy különbség. Hogy egy Hi-Fi-s hasonlattal éljek, a Menő Manót, azaz NAD 3020-at mindig is Taiwanon gyártották, de ettől még nem mondjuk, hogy a NAD 3020-as az taiwani erősítő.

A másik, amit csak nagyon halkan megjegyeznék, hogy egy átlagos mechanikus óra összértékének kb. 15-25%-át teszi ki a szerkezet értéke, de elég sok van, aminél még ennyit sem.

.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Csak vélemény lenne, tapasztalat híján...: a mechanikusokban kínai szerkezet van, nem vennék, bármilyen olcsó is!
Akkor már inkább Poljot (International), Seiko,  de leginkább valamelyik svájci márka az alsó szegmensből (Tissot, Certina, Atlantic, Davosa...), vagy ha német, akkor pl.: Aristo. 
A mechanikusoknál a szerkezet a lényeg, s akkor legalább ETA legyen!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Csak vélemény lenne, tapasztalat híján...: a mechanikusokban kínai szerkezet van, nem vennék, bármilyen olcsó is!
Akkor már inkább Poljot (International), Seiko,  de leginkább valamelyik svájci márka az alsó szegmensből (Tissot, Certina, Atlantic, Davosa...), vagy ha német, akkor pl.: Aristo. 

Köszi !

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: peterson »

Urak !
A THUNDERBIRDS  órákról mi a tapasztalat, vélemény ?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Urak !
A THUNDERBIRDS  órákról mi a tapasztalat, vélemény ?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Érdeklődnék a szekemberektől, hogy Magyarországon hol, mely honlapokon érdemes utánanézni mechanikus óráknak?
Viszonylag olcsó - 300.000.- HUF - körül - lenne az ára.
Köszönet a válaszért.

Pl. www.orabirodalom.hu, debreceni cég.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Érdeklődnék a szekemberektől, hogy Magyarországon hol, mely honlapokon érdemes utánanézni mechanikus óráknak?
Viszonylag olcsó - 300.000.- HUF - körül - lenne az ára.
Köszönet a válaszért.

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”