Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Számítógépek és ami velük kapcsolatos
Számitógépek és ami velük kapcsolatos
kb. 2006-tol van egy Toshiba Satellite A110-es (kb ez a tipus, emlekezetböl gepeltem be) gepünk, amit lanyomnak ujra beüzemelnék, XP van rajta.
felhasznalas leginkabb net-en böngeszes lenne, esetleg office programok.
hogyan lehetne ezt legjobban elerni ? ahogy most megy, az meglehetösen gyalazatos, rendkivül lassu a netes oldalakra jutas, azok frissitese is
- Vasti
- Fórumlakó
- Értékelés: 333
Akkor: öröm, bódoccág :-)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6151
Várom a fejleményeket :-) Szerintem jó lesz vele.
https://www.youtube.com/watch?v=EZkyilvXrWQ
Magyarán:megjött a táp, és pörög a gép akku nélkül is!
Köszönet a segítségedért, jövök egyel!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Ha tudnám, hogy hogyan kell, már rég meg csináltam volna, hidd el...
Az alaplap oldalon a letolteseknel ott kell lenni a BIOS frissitesnek is es manapsag mar csak azt a programot lehuzod hozza es updatel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
De a BIOS frissítést akkor is érdemes megejteni, nem kell tőle félni: csak akku legyen a gépben (nem a sebesség, hanem egye esetleges áramszünet miatt ;-)
Ha tudnám, hogy hogyan kell, már rég meg csináltam volna, hidd el...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Vasti
- Fórumlakó
Várom a fejleményeket :-) Szerintem jó lesz vele.
De a BIOS frissítést akkor is érdemes megejteni, nem kell tőle félni: csak akku legyen a gépben (nem a sebesség, hanem egye esetleges áramszünet miatt ;-)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Na azért rákerestem gyorsan, ráér a pogácsa ;-)
Második vagy harmadik találta:
https://ntuan16.wordpress.com/2011/12/2 ... t-battery/
Szóval megoldás lehet egy nagyobb tápegység beszerzése! eBay-en nem egy nagy összeg, a csatlakozó passzoljon, szerintem annyi a lényeg...
Hali, istenkirály vagy!
Már vettem is egy 90W-ost hozzá, kőkemény Ł7.98-ért.
Szerda-csütörtökön érkezik, majd beszámolok a próba eredményéről!
Még egyszer ezer köszönet!
- Vasti
- Fórumlakó
Na azért rákerestem gyorsan, ráér a pogácsa ;-)
Második vagy harmadik találta:
https://ntuan16.wordpress.com/2011/12/2 ... t-battery/
Szóval megoldás lehet egy nagyobb tápegység beszerzése! eBay-en nem egy nagy összeg, a csatlakozó passzoljon, szerintem annyi a lényeg...
- Vasti
- Fórumlakó
Megnéztem az órajelet: akksival 2,5-3,6 Ghz között mocorog, akksi nélkül pedig nem megy 0,78 fölé.
Háááááát, akkor az nagyon takarékon megy akku nélkül! Teljesen leveszi az órajelét a procinak, nem csoda, hogy lassúnak érzed... Az is ;-)
Utánaolvasok majd, csak most főzőcske kezdődik ;-) Hirtelenjében annyi jutott eszembe, hogy 65W-os, vagy 90W-os tápod van hozzá? Mert ezeknek a közepén van egy harmadik kis csatlakozó (tüske) , azon keresztül be tudja azonosítani a gép, hogy milyen tápról működik. LEHET, hogy ha 65W-os, akkor ilyet művel?
Olyat csinálnak pl. Dell és HP gépek, amik szintén be tudják azonosítani a táp típusát, hogy ha nem a nekik tetszőt dugják rájuk, akkor működnek róla, de pl. csak kikapcsolt állapotban töltik az akkut.
Ha tudnál szerezni valakitől egy izmosabb Lenovo tápot próbára, hamar kiderülne a dolog...
De amit még előtte megpróbálnék, az egy BIOS frissítés, ha nem a legújabb van a gépen. Ezeket azért adják ki általában, mert az előző verzióban valami nem pont úgy működött, ahogy kellett volna ;-)
Üdv: Vasti
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Na feltelepítettem. Az első induláskor letöltött még vagy 220MB-ot a Lenovo-tól, azt feltelepítettem, újraindította a gépet, és már volt is Vantage.
Hát, olyan beállítások, amikre számítottam, pont nincsenek benne :-( Bár most jön az, hogy géptől is függ, mert az én gépemhez Win8-hoz sincsenek olyan programok, amik a tiédhez meg vannak. Úgyhogy még az is lehet, hogy a te gépeden meg lesznek a teljesítményre vonatkozó beállítások ;-)
Egy dologra jó volt: a kijelző színhőmérsékletét lehet állítgatni, eddig (számomra) zavaróan hideg volt a képe a gépnek, most jó lett :-)
Ami még eszembe jutott: nézd meg akkuval és anélkül, hogy meddig megy fel a processzor órajele? A Feladatkezelőben a Teljesítmény fülön ott van, mozog ide-oda, az enyémen valami 1-2,4GHz között. A lényeg, hogy akku nélkül is felmegy-e ugyanannyira terhelés alatt, mint akkuval? Mert ha felmegy, akkor nem kellene lassabbnak lennie.
Több ötletem sajnos nincs...
Megnéztem az órajelet: akksival 2,5-3,6 Ghz között mocorog, akksi nélkül pedig nem megy 0,78 fölé.
- Vasti
- Fórumlakó
Na feltelepítettem. Az első induláskor letöltött még vagy 220MB-ot a Lenovo-tól, azt feltelepítettem, újraindította a gépet, és már volt is Vantage.
Hát, olyan beállítások, amikre számítottam, pont nincsenek benne :-( Bár most jön az, hogy géptől is függ, mert az én gépemhez Win8-hoz sincsenek olyan programok, amik a tiédhez meg vannak. Úgyhogy még az is lehet, hogy a te gépeden meg lesznek a teljesítményre vonatkozó beállítások ;-)
Egy dologra jó volt: a kijelző színhőmérsékletét lehet állítgatni, eddig (számomra) zavaróan hideg volt a képe a gépnek, most jó lett :-)
Ami még eszembe jutott: nézd meg akkuval és anélkül, hogy meddig megy fel a processzor órajele? A Feladatkezelőben a Teljesítmény fülön ott van, mozog ide-oda, az enyémen valami 1-2,4GHz között. A lényeg, hogy akku nélkül is felmegy-e ugyanannyira terhelés alatt, mint akkuval? Mert ha felmegy, akkor nem kellene lassabbnak lennie.
Több ötletem sajnos nincs...
- Vasti
- Fórumlakó
Köszi.
Na mennek lassan aludni a gyerekek, ellopom a laptopjukat ;-)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Semmi gond: miután írtam, kikapcsoltam a gépet ;-)
Valami teljesítmény beállítást kellene keresni abban a programban! Az én Lenovo-mat a lányaim püfölik, de majd ha lekattannak róla, feltelepítem ezt a progit, és megnézem, miket lehet állítgatni. Én csak Linuxot használok, Windows meg van ugyan jogtisztán mindkét gépünkön, de az az iskolások miatt ;-) Feltelepítettem, és annyi. Na majd meglesem!
Köszi.
- Vasti
- Fórumlakó
Bocs, hogy este nem válaszoltam.Még tegnap leszedtem a Vantage-t, egyelőre csak egy rendszer tesztet futtattam le vele, az mindent rendben talált, de még nem volt időm külön játszogatni vele.
Semmi gond: miután írtam, kikapcsoltam a gépet ;-)
Valami teljesítmény beállítást kellene keresni abban a programban! Az én Lenovo-mat a lányaim püfölik, de majd ha lekattannak róla, feltelepítem ezt a progit, és megnézem, miket lehet állítgatni. Én csak Linuxot használok, Windows meg van ugyan jogtisztán mindkét gépünkön, de az az iskolások miatt ;-) Feltelepítettem, és annyi. Na majd meglesem!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Az OK, de valószínűleg kellene valami program, ami a gép energiagazdálkodási beállításait piszkálja.
Az utolsó linken van pár link ;-) , köztük ez, ami a Windows Store-ban a Lenovo Vantage programra mutat:
https://www.microsoft.com/en-my/store/p ... zdncrfj4mv
Ezt egy kattintással feltelepítheted, és talán utána megjavul, vagy legalábbis tudsz ezt-azt beállítgatni benne. Nem tudom, nem ismerem ezt a progit... De veszíteni valód nincs, maximum egy kattintással eltávolítod, ha nem jött be ;-)
Bocs, hogy este nem válaszoltam.Még tegnap leszedtem a Vantage-t, egyelőre csak egy rendszer tesztet futtattam le vele, az mindent rendben talált, de még nem volt időm külön játszogatni vele.
- Vasti
- Fórumlakó
A drivereket leszedte magának a gép mikor telepítve lett, és frissíti is őket automatán ha szükség rá-ha jól emlékszem.
Az OK, de valószínűleg kellene valami program, ami a gép energiagazdálkodási beállításait piszkálja.
Az utolsó linken van pár link ;-) , köztük ez, ami a Windows Store-ban a Lenovo Vantage programra mutat:
https://www.microsoft.com/en-my/store/p ... zdncrfj4mv
Ezt egy kattintással feltelepítheted, és talán utána megjavul, vagy legalábbis tudsz ezt-azt beállítgatni benne. Nem tudom, nem ismerem ezt a progit... De veszíteni valód nincs, maximum egy kattintással eltávolítod, ha nem jött be ;-)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Na, itt kezdődnek a nehézségek... Windows 8.1-ig van támogatása a gépnek, aztán ezek a programok vagy működnek Win10 alatt, vagy nem.
Próba, cseresznye ;-) Le kell tölteni amit lehet, azt hiszem, Lenovo-nál kell némi "keretrendszer" is eleve ahhoz, hogy működjenek az mindenféle saját programok. Most hirtelen nem találom, de lehet, hogy ennek az oka, hogy már 13 órája ülök a gép előtt ;-) Vagy pont ehhez a típushoz nem kell. Vagy a Lenovo-t keverem valamivel ;-) Asus, Acer, PB stb. gépeknél sokszor összefüggenek egymással a szoftverek, néha a telepítés sorrendje sem mindegy...
Ja, ez előbb vacak linket linkeltem ;-) Ez jobb:
https://pcsupport.lenovo.com/at/hu/prod ... /downloads
De pont az ide vonatkozó részeknél Vista/Win7 áll...
Ez talán segít még:
https://support.lenovo.com/at/hu/solutions/ht104070
Köszi a segítőkészségedet, de ehhez már láma vagyok, hogy mit is kellene pluszban letölteni, a BIOS túrásához meg pláne...
A drivereket leszedte magának a gép mikor telepítve lett, és frissíti is őket automatán ha szükség rá-ha jól emlékszem.
- Vasti
- Fórumlakó
64 bites Win 10 pro van rajta.
Na, itt kezdődnek a nehézségek... Windows 8.1-ig van támogatása a gépnek, aztán ezek a programok vagy működnek Win10 alatt, vagy nem.
Próba, cseresznye ;-) Le kell tölteni amit lehet, azt hiszem, Lenovo-nál kell némi "keretrendszer" is eleve ahhoz, hogy működjenek az mindenféle saját programok. Most hirtelen nem találom, de lehet, hogy ennek az oka, hogy már 13 órája ülök a gép előtt ;-) Vagy pont ehhez a típushoz nem kell. Vagy a Lenovo-t keverem valamivel ;-) Asus, Acer, PB stb. gépeknél sokszor összefüggenek egymással a szoftverek, néha a telepítés sorrendje sem mindegy...
Ja, ez előbb vacak linket linkeltem ;-) Ez jobb:
https://pcsupport.lenovo.com/at/hu/prod ... /downloads
De pont az ide vonatkozó részeknél Vista/Win7 áll...
Ez talán segít még:
https://support.lenovo.com/at/hu/solutions/ht104070
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Helló!
Ez így van, nem éppen normális dolog, hogy akku nélkül lassú! Sokan használják eleve akku nélkül a laptopjukat (ki sem csomagolják, mondván nem "koptatják", ha úgyis asztali gépként funkcionál) Én is szoktam régebben, szintén Lenovo (B590) , igaz, Linux Mint fut rajta, de nem vettem észre különbséget az akkus és az akku nélküli sebesség között.
Elvileg képesnek kellene lennie a gépnek arra, hogy maximális teljesítménnyel szaladjon akkuról is, meg töltőről is. A töltő bírja: úgy van méretezve, hogy a gép is dolgozik, és mellette tudja az akkut is tölteni. Általában 80W körül van, a laptop fogyasztása ennek a fele, ha nincs benne valami izmos VGA kártya: amelyikben meg van, ahhoz még nagyobb töltőt szoktak adni)
Szerintem szoftveres hülyeség állhat a háttérben, valami úgy gondolja, hogy adott körülmények között takarékoskodni kell az energiával... Nem tudom, milyen rendszer van a gépen, de le kellene töltögetni ha lehet minden gyári ezzel energiagazdálkodás) szoftvert, az a tuti! Néha tényleg szuper dolgokat be lehet állítani bennük ;-)
Valahonnan innen kellene elindulni:
https://pcsupport.lenovo.com/at/hu/prod ... /solutions
A Windows-ban is lehet talán ezt-azt állítgatni, de ahhoz először tudni kellene, hogy milyen Windows?
Köszi a választ, én is valami sw okosságra gondoltam, ezért mertem kérdezni.
A töltő a gyári 65 vagy 70W azt hiszem. Nincs turbózva benne semmi, a winyó helyett kapott egy Samsung 850 Evo SSD-t és ennyi.
64 bites Win 10 pro van rajta.
- Vasti
- Fórumlakó
tabletvasarlason gondolkozom. sosem volt tabletem, okostelefonom sem.
Helló!
Hát, gyorsabban nem nagyon fognak bootolni, mint egy i7, SSD-ről, azt biztos ;-) Mert a 8 mag, meg a sok RAM ne tévesszem meg, ezek játékszerek, a legizmosabb is. Magok száma ide, GHz-ek oda, egy 10 éves Core2Duo valószínűleg keresztben lenyelné őket.
Méretben én is azt mondtam volna, hogy 8", de inkább 7,85", mert annak - szerintem - jobb a képaránya. Igaz, én monitorban sem szeretem a szélesvásznút, a kedvencem még mindig a 4:3, 5:4 képarányú (régi 17" és 19"-os) , a többi filmezni meg talán képeket nézegetni jó, de minden más pont az ellenkező irányba terjeszkedik...
A 7"-os táblák nagyon kicsik, a 9"-os és nagyobb táblák meg már dög nagyok és nehezek, kb. használhatatlanok, főleg egy gyereknek. Nekem volt egy jó 10,1"-os, de pont a lányaim miatt eladtam, mert nagy és nehéz volt: vettem egy TESCO-s Op3nDott 7,85"-os csodát, és ez teljesen jó, mindent baja ellenére :-)
Hardver: mindenből a lehető legtöbb, ami a keretbe belefér ;-) 2GB memória és 16GB (de inkább 32GB) belső tárhely alá nem érdemes menni, a 16GB még csak-csak, de a 8GB borítékolt szívás. Nem mindent lehet SD kártyára telepíteni, frissítés után visszamászik a belső tárhelyre, már ha egyáltalán marad annyi helyed, hogy pár hónap használat után tudsz még frissítgetni ;-)
Sok éves támogatás: ne is számíts ilyenre. A nagyon jó masinákat talán 1-2 évig frissítik, de még márkás készülékeknél is előfordul, hogy talán egy új Android verziót megkap, aztán vége. Nekem pl. LG Leon telóm van, LTE nélküli, 5-ös Android volt rajta gyárilag, és - maradt is, mert az LTE-s verzióra lett 6-os, de erre nem. Névtelen masináknál meg még ennyi támogatás sem lesz ;-)
De a lányaimnak pl. Xiaomi Redmi 3S telefonokat vettem, mert úgy 2 éve azt mondták, hogy erre aztán lesz majd 100 évig frissítés, mert a Xiaomi húúú, az aztán támogatja a cuccait! Na, hát el is felejtették már rég a Redni 3S-et, nem lett rá semmiféle frissítés...
A telefon és a gyalogos navigáció funkciókat ne várd el egy 7-8"-os táblagéptől szerintem ;-) Túl nagy. Képzeld el a fejed mellett ;-) Autós navinak még elmegy, bár oda is nagy, szerintem. Telefonálni és gyalogosan navigálni egy bármilyen, akár használt okostelefon megfelel, és az még a zsebedben is elfér ;-)
Minden másra viszont praktikus lehet egy táblagép: mondjuk vásárlás előtt mindenképpen alaposan teszteld le, hogy mennyire fárasztó 7-8"-on olvasgatni, videózni, stb.!!! Mert pl. számomra fárasztó. A 6"-os Kinlde könyvolvasóval órákon keresztül elvagyok, de a táblagépen maximum egy receptet nézek meg a konyhában főzés közben, és annyi.
De ez erősen egyénfüggő, vannak, akik az 5"-os telefont bámulják egész nap: lehet, hogy neked teljesen megfelel az interneten olvasgatásra egy ekkora gép, és ha így van, akkor főnyeremény! Kicsi, könnyű, kéznél van, lehet vele jönni-menni, praktikus nagyon.
Nekem ha internetes kedvem van, akkor leülök az asztali gép elé (22") , esetleg néha előveszem a laptopot (15,6") , én így vagyok összerakva, pedig szemüveges sem vagyok...
Ja, arról nem is beszélve, hogy a képernyő billentyűzeten nem szívesen pötyögtem volna ezt be ;-)
- Vasti
- Fórumlakó
Ha jól tudom akkor hálózatra csatlakoztatva általában egy laptopnak általában jobban kellene pörögnie mint akkuról.
Helló!
Ez így van, nem éppen normális dolog, hogy akku nélkül lassú! Sokan használják eleve akku nélkül a laptopjukat (ki sem csomagolják, mondván nem "koptatják", ha úgyis asztali gépként funkcionál) Én is szoktam régebben, szintén Lenovo (B590) , igaz, Linux Mint fut rajta, de nem vettem észre különbséget az akkus és az akku nélküli sebesség között.
Elvileg képesnek kellene lennie a gépnek arra, hogy maximális teljesítménnyel szaladjon akkuról is, meg töltőről is. A töltő bírja: úgy van méretezve, hogy a gép is dolgozik, és mellette tudja az akkut is tölteni. Általában 80W körül van, a laptop fogyasztása ennek a fele, ha nincs benne valami izmos VGA kártya: amelyikben meg van, ahhoz még nagyobb töltőt szoktak adni)
Szerintem szoftveres hülyeség állhat a háttérben, valami úgy gondolja, hogy adott körülmények között takarékoskodni kell az energiával... Nem tudom, milyen rendszer van a gépen, de le kellene töltögetni ha lehet minden gyári ezzel energiagazdálkodás) szoftvert, az a tuti! Néha tényleg szuper dolgokat be lehet állítani bennük ;-)
Valahonnan innen kellene elindulni:
https://pcsupport.lenovo.com/at/hu/prod ... /solutions
A Windows-ban is lehet talán ezt-azt állítgatni, de ahhoz először tudni kellene, hogy milyen Windows?
Szia
nekem családban van ipad air 1 és 2 illetve samsung tab s és tab a 2016. Mindegyiket bátran ajánlom!
A tab s kb 3-4 év után adta meg magát akksi fronton és most fogom benne cseréltetni kb 45fontért.
A tab A 2016 most vettem a kisfiamnak és nagyon szereti.
Az ipad air 1 még beleférhet a keretbe a 2 már biztosan nem. Az ipad air 1 nekem kicsit fura én inkább a tab A-t választanám helyette.
Konkrét ajánlatot nem tudok. Ma voltam samsung szervízben és láttam ott 140fontért javított tableteket egy év garanciával (Londonban)
üdv
Laci
köszi.
kaptam a cegtöl okostelefont. mivel nem a tipikus hanem inkabb minimalisra törekvö felhasznalo vagyok, valoszinü elleszek avval is. nyilvan nem ugyanarra jo, mint egy tablet.
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Szia
nekem családban van ipad air 1 és 2 illetve samsung tab s és tab a 2016. Mindegyiket bátran ajánlom!
A tab s kb 3-4 év után adta meg magát akksi fronton és most fogom benne cseréltetni kb 45fontért.
A tab A 2016 most vettem a kisfiamnak és nagyon szereti.
Az ipad air 1 még beleférhet a keretbe a 2 már biztosan nem. Az ipad air 1 nekem kicsit fura én inkább a tab A-t választanám helyette.
Konkrét ajánlatot nem tudok. Ma voltam samsung szervízben és láttam ott 140fontért javított tableteket egy év garanciával (Londonban)
üdv
Laci
tabletvasarlason gondolkozom. sosem volt tabletem, okostelefonom sem.
hasznalni ilyenekre gondolnam:
itthon ha valamit gyorsan akarunk megnezni; lexikont szoktunk, de ugye van, amire net jobb, es laptop-ot nem kapcsolok azert. Ehhez kapcsolodo kerdes: kb. mennyi idö egy "jo" tablet boot-olasa ? ..mert ha (ceges Dell Latitude E5470, SSD, i7,..) laptopnal nem gyorsabb erdemben, akkor ezen hasznalata kicsit kerdeses.
itthon internetes forumok, youtube böngeszes
Uton: navigaciokent (autoban, gyalog is), aktualis tajekozodasra, szorakozasra (film, könyvolvasas, egyszerü grafikaigenyü mert inkabb logikai jatekok), pdf filet, emailt, word-ot szeretnek rajta megnyitni, megnezni tudni.
10 eves gyerek illetve en hasznalgatnám
esetleg en kesöbb ritkan telefonkent is hasznalnam
fentiek miatt 8"-osra gondoltam.
uj vagy hasznalt legyen ?
nyilvan az ar a hasznalt mellett szol. milyen gyorsan avulnek ezek el ? szabad/erdemes 3-3.5 eves tipust megvenni ?
melyik Android verzio jo még 3-4 evig ?
nem rövid tavra, lehetöleg minel több evre (4-5-6) venném.
milyen HW legyen benne ? (2/3/4 GB ? ...)
ha fentiek teljesen egyertelmüen az uj vetelet "kérik", akkor ujonnan 40e körül (55e mar fajna, hisz az 2szer hasznalt 25e körülit tenne lehetöve, pl. egyet most, egyet 3 ev mulva); ha lehet hasznalt, akkor az eredtileg 50-60e-es kategoria gondolom kb. felearon realis, illetve: vannak nagyon ujak is hasznaltan ?
tipus esetleg konkret hirdetett darab ajanlata erdekel. evvel szemezek:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... gb-tablet/
Tehát felejtős a dolog-akkor legalább az egyik akksit benn kell hagynom.Köszi.
Így van. Az egy másik eset, amikor a jobb akku üzemidő miatt a Power Management veszi vissza a teljesítményt.