Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

ha valaki igazán megteheti, hogy drága órát vegyen, akkor nem csak a szépségre, az egyedi gyártásra ad, de akár vehet kronométert is, ami extrém körülmények között is nagyon pontos
Nekem, amikor vettem, akkor nagyon tetszett szintén az Oris, szintén a BC3, de a kronográfos verziója. Csak abban az ETA Valjoux 7750-es mechanika van, az meg nagyon magas lett volna az én vékony csuklómhoz, és nem mellesleg árban is jóval több volt, mint amit rá tudtam szánni.

nem összekeverni a kronométert a kronográfos órával!
kronométert csak nagyon, nagyon drágán lehet venni

kronográfos órát meg akár pár ezerért!

Tudom, tisztában vagyok vele, csak a krono... előtagról eszembe jutott.

Amúgy "sokkarikás" órát tényleg mindenhol utánaddobnak, de kronométer-tanúsítványos óra, az igen drága.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

ha valaki igazán megteheti, hogy drága órát vegyen, akkor nem csak a szépségre, az egyedi gyártásra ad, de akár vehet kronométert is, ami extrém körülmények között is nagyon pontos
Nekem, amikor vettem, akkor nagyon tetszett szintén az Oris, szintén a BC3, de a kronográfos verziója. Csak abban az ETA Valjoux 7750-es mechanika van, az meg nagyon magas lett volna az én vékony csuklómhoz, és nem mellesleg árban is jóval több volt, mint amit rá tudtam szánni.

nem összekeverni a kronométert a kronográfos órával!
kronométert csak nagyon, nagyon drágán lehet venni

kronográfos órát meg akár pár ezerért!
gordon314.fw.hu

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Stikli Ki Más ?
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Stikli Ki Más ? »

Halihó ...

Félig SRY!!!!

Beleolvastam az órás tocsikba ...és látom akad itt olyan ember akit érdekelnek a műtárgyak.

Nekem is lenne egy nagyapai örökségből maradt ezüst zsebóra kb 1860 ból ....az lenne a kérdésem ,hogy érdekel e? valakit....mert nekem nem kell és gondolkodtam azon ,hogy eladom ...(engem egy házimozi kütyű jobban felvillanyoz mint az antik dolgok )

Erről beszéltem Sozs fórumtársal aki azt mondta ,hogy nézzek utána de látatlanba mondott 200K-t ..nos fogok majd képeket készíteni :kiraly: róla hátha valakit érdekel.

Bocsi a félig meddig üzleti hszÉrt de nekem nem kell...inkább egy AX es Pioo

ON:

Az Emporio Armaniról mi lenne a véleményetek ? tudom ,hogy nem egy Breitling hanem egy divatóra ,de a célra szerintem megfelel és spec a 150 euros ára még a kifizethető kategóriába sorolható ...amúgy 1 év alatt talán 1 percet kezdett késni ami annyira nem rossz egy divatórától.

Style Fun
Size Full Size Men's
Case Stainless Steel
Dial Color Orange
Bracelet / Strap Rubber Straps
Clasp Type CLASP
Movement Quartz
Crystal Mineral
Case Width 38mm
Case Thickness 12mm
Bezel Material Stainless Steel
Bezel Function Stationary
Water Resistant 50 meters (166 feet)

http://www.superchrono.com/images/medium/ar1033_MED.jpg

Kép...Philips 56 PFL 9954
Lejátszó... Pio BDP 51 FD

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

De ha már Omega. Édesapámnak egy Omega Seamaster-e van, 3 éve vette. Az évente 3 mp-en belül van. Nem mechanikus

Ez kvarcban is elismerésre méltó teljesítmény! mechanikustól ne várj ilyet.

Kvarc. De tényleg eszméletlen pontos. Direkt lemérte, hogy szilveszterkor 00:00-kor a TV-hez igazította, és köv szilveszterig nem nyúlt hozzá. -2 mp volt az eltérés.

az is lehet, hogy az 2 mp inkább a TV-nél volt :kiraly:

gordon314.fw.hu

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

nem téged akartalak piszkálni, csak...
Oké, no problem, csak tisztázni akartam. Amúgy az órát én is ékszerként vettem tulajdonképpen.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

De ha már Omega. Édesapámnak egy Omega Seamaster-e van, 3 éve vette. Az évente 3 mp-en belül van. Nem mechanikus

Kvarc. De tényleg eszméletlen pontos. Direkt lemérte, hogy szilveszterkor 00:00-kor a TV-hez igazította, és köv szilveszterig nem nyúlt hozzá. -2 mp volt az eltérés.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

.....Az én Oris-om nem egy hivalkodó óra, nem is feltűnő, és többeknek még csak nem is tetszik. Viszont jó érzés, mikor pl. BKV-zom, és kapaszkodás közben ha látszik, akkor a mellettem álló mondjuk Omega órás ember megpillantja, és elismerően biccent egyet a fejével. Akkor is látják az órádat, és azok is megfigyelik, amikor, és akikre nem is gondolnál.

Bocs, de ez annyira tetszik. Tipikus magyar valóság. Ennél már csak az lenne nagyobb poén, ha valaki egy Mont Blanc tollal írná alá a szociális segély átvételét.

Vagy esetleg, hogy a BKV ellenőr elengedné a bliccelő büntetését egy összekacsintással, mert mindkettőjük kezén hasonló Patek Philippe ketyeg.

Sztem ezeknek semmi közük egymáshoz.
Miért baj az, ha valaki, (kevesen) felismerik a minőséget, és elismerik azt?

Teljesen én se értettem, de mindegy. Jelenleg 23 éves vagyok, fősulira járok. Kocsira nincs pénzem, órára volt. Most akkor a BKV-n hordjak Casio-t? Amúgy meg nem a jólét látszatát szeretném fenntartani, csak szimplán tetszett ez az óra, és a pénzemet inkább erre költöttem, minthogy pl. eldrogozzam, vagy eligyam.

nem téged akartalak piszkálni, csak maga a történet groteszk
Nincs is bajon azzal, hogy valaki igényes a használati tárgyaira, sőt. Szerintem az egész Világnak jobb egy Omega óra, ami három generációt kiszolgál, mint egy gagyi, amiből évente ujat vesznek.

Amúgy ma már ez az óra dolog sokkal inkább a társadalmi státuszról szól, mint mondjuk a minőségről. Ma annyi eszköz van, amin megnézheted éppen a pontos időt, ha éppen érdekel. A karóra inkább csak amolyan ékszer.
Na most a társadalmi státusz például azon is mérhető, hogy BKV-val vagy Mercedes-el jársz. Mondjuk az Omegás utastársad az óra árából taxizhatott volna jó sokat

A Doxára azért harapok, mert egykori jó minőségét meglovagolva az utobbi időben szvsz kifejezetten bóvlit gyárt.

Mondom magyar valóság. Nálunk az a gazdag ember, akinek a fülén a mobilja, ami a lehető legujabb. Nálunk gazdagabb helyeken, meg az a gazdag, aki megteheti, hogy ne legyen (vagy legalábbis ne bekapcsolva legyen) mobilja.

Itt nagyon sok a benzin zabáló hatalmas, egykor luxuskategóriájú autó. Ehhez képest az Országban alig vannak autópályák és eleve nincsenek igazán nagy távolságok. Ja és meg lehet nézni, hogy a hatalmas autók nagy részt csak városon bellül közlekednek.
gordon314.fw.hu

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Teljesen én se értettem, de mindegy. Jelenleg 23 éves vagyok, fősulira járok. Kocsira nincs pénzem, órára volt. Most akkor a BKV-n hordjak Casio-t? Amúgy meg nem a jólét látszatát szeretném fenntartani, csak szimplán tetszett ez az óra, és a pénzemet inkább erre költöttem, minthogy pl. eldrogozzam, vagy eligyam.
Szerintem nincs erős korreláció az óratípus és a BKV járművek igénybevétele között....
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

Persze, tényleg könnyű megnézni a másik óráját is,ha épp az ember arra van ráállva.Én egy időben a napszemcsikkel voltam így.

Barátnőm sokszor ki is röhögött,hogy jött szembe valaki zsír Oakley-ben, aki valószinű szintén hozzám hasonló őrült volt, miközben mellőzködtünk,úgy néztük le egymásról a szemcsit, mnit két buzi.

Szóval kinek mi a bolondja, azt figyeli meg.

Kb. ezt írtam én is az órákról, hogy aki figyel rá, az észreveszi. Én pl. ha tudom, megnézem a metrón, buszon, villamoson, hogy akiét látom, annak milyen órája van. A pirosnál mellettem álló kocsi sofőrjének az óráját nem látom.

De ha már Omega. Édesapámnak egy Omega Seamaster-e van, 3 éve vette. Az évente 3 mp-en belül van. Nem mechanikus. És ő is szokott BKV-zni, ha könnyebben odaér vhová, mintha kocsival menne.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

.....Az én Oris-om nem egy hivalkodó óra, nem is feltűnő, és többeknek még csak nem is tetszik. Viszont jó érzés, mikor pl. BKV-zom, és kapaszkodás közben ha látszik, akkor a mellettem álló mondjuk Omega órás ember megpillantja, és elismerően biccent egyet a fejével. Akkor is látják az órádat, és azok is megfigyelik, amikor, és akikre nem is gondolnál.

Bocs, de ez annyira tetszik. Tipikus magyar valóság. Ennél már csak az lenne nagyobb poén, ha valaki egy Mont Blanc tollal írná alá a szociális segély átvételét.

Vagy esetleg, hogy a BKV ellenőr elengedné a bliccelő büntetését egy összekacsintással, mert mindkettőjük kezén hasonló Patek Philippe ketyeg.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Persze, tényleg könnyű megnézni a másik óráját is,ha épp az ember arra van ráállva.
Én egy időben a napszemcsikkel voltam így.

Barátnőm sokszor ki is röhögött,hogy jött szembe valaki zsír Oakley-ben, aki valószinű szintén hozzám hasonló őrült volt, miközben mellőzködtünk,úgy néztük le egymásról a szemcsit, mnit két buzi.

Szóval kinek mi a bolondja, azt figyeli meg.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Na nehogy már?

Most tisztázzuk: mi neked a pontos? Egy mechanikus órától ha napi 1 percen belül van a járása, az már jónak mondható, ha heti szinten tér el egy percet, az már kimagasló teljesítmény. Én is állítgatom a Zenithemet, méghozzá az otthoni 2000 Ft-os Thomson vekkeremhez mert az pontosabb!
Más kérdés, hogy nincs szükségem rá, hogy mindig másodpercre tudjam az időt; ha valakinek ilyen igénye van akkor az általad említett árban kaphat rádiójel vezérlésű Casio karórát. ("atomóra" pontosságú, ha lehet hinni nekik)

Különben az általad belinkelt Fossil szép óra, ha az "optika" a fontos, akkor inkább őt válasszad mint egy replikát, mert ez az, aminek látszik. A bőrszíjról tudjad, hogy rendszeres használat mellett érdemes évente újat venni, lehet, hogy nem fogsz kapni rá pont ugyanolyat.

egy órát meg az ember akrján emg még kevésbé könnyű megfigyelni,hogy gagyi-e,vagy sem

Hidd el, ha valaki kicsit jobban belemélyed a témába, nagyon is könnyű
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Itt szerintem csak arra gondolt, hogy nem két Oris-Omega tulajnak nem feltétlenül a BKV-n kéne összekacsintania. 
Ez olyan, mintha két Jaguar-baseball sapkás ember összekacsintana egymásnak a villamoson-mert ők bezzeg tudják, hogy mi az élet.

De nehogy félreérts, nem akartalak kiröhögni, tiszteletem, hogy segíteni akarsz, meg elsimerem az értékeid, azt is,hogy nekem tíz évig még tutira nem lesz hasonló árú órám, csak úgy adta magát a poén. 

Igen erre gondoltam. Van a történetben valami groteszk, még ha természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy nem feltétlenül pénz kérdés, hogy ha valaki tömegközlekedéssel jár. (Lehet, hogy meggyőződéses környezetvédő, lehet, hogy utalja a dugóban ácsorgást, a parkolási mizériát.)
A történet ugyanakkor szvsz nagyon jellemző a mai magyar helyzetre, amikor az Ország nagy része nem éppen túl jó életszínvonalon él, de valami népi hagyomány az, hogy a jólét látszatát pedig szeretjük fenntartani.

Én is BKVzom, és igen, én is felfigyelek rá, ha mellettem valakin szép ketyegő van. Ez nem ciki, jó érzés tudni, hogy vannak, akik adnak a minőségre, és nem csak azért mert sok pénzük van rá (Mellesleg egy családban öröklődő Omega nem jelenti, hogy az illető a Midas király )

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

Itt szerintem csak arra gondolt, hogy nem két Oris-Omega tulajnak nem feltétlenül a BKV-n kéne összekacsintania. 
Ez olyan, mintha két Jaguar-baseball sapkás ember összekacsintana egymásnak a villamoson-mert ők bezzeg tudják, hogy mi az élet.

De nehogy félreérts, nem akartalak kiröhögni, tiszteletem, hogy segíteni akarsz, meg elsimerem az értékeid, azt is,hogy nekem tíz évig még tutira nem lesz hasonló árú órám, csak úgy adta magát a poén.

Igen erre gondoltam. Van a történetben valami groteszk, még ha természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy nem feltétlenül pénz kérdés, hogy ha valaki tömegközlekedéssel jár. (Lehet, hogy meggyőződéses környezetvédő, lehet, hogy utalja a dugóban ácsorgást, a parkolási mizériát.)
A történet ugyanakkor szvsz nagyon jellemző a mai magyar helyzetre, amikor az Ország nagy része nem éppen túl jó életszínvonalon él, de valami népi hagyomány az, hogy a jólét látszatát pedig szeretjük fenntartani.

Off és más
De itthon ha egy vállalkozás pénzhez jut, akkor nem K+F-be ölik, hanem az ügyvezető vesz egy még drágább cégautót.
gordon314.fw.hu

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Nekem van egy replica Zenith-em....
Köszi szépen a választ. Az a gond, hogy nem igazán lehet megnézni ezeket, csak megrendelni. Még gondolkozom a dolgon, mert lehet jövőre kiugrunk Svájcba, és ott nézek magamnak valamit. Longines esetében közel 50-100 ezer Ft is lehet a különbség.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

gordon314.fw.hu

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

Msot meg egyszer alhatározom,hogy kaidok kemény 20-30 ezret egy szép óráért erre jöttök itt azzal,hogy még a 60 ezres Doxxák sem pontosak?
Az én 120-140 ezres Oris órám is eltér heti szinten egy olyan jó 2-3 percet. Minden vasárnap beállítom, és kész. Volt már beszabályzáson a Poen Chronometrie-nél, és ez még belefér a tűréshatárba. Mikor vettem pontatlanabb volt, utána is állítottak. (Amúgy Oris DB3 DayDate-em van, fehér számlappal, fémszíjjal, de valahol tettem már be ide képet)

Mert akkor inkább amradok a mobilomnál, azon mindig jól jár az óra.

Csop.társam Smamsung telefonjának az órája hetente egy jó 10 percet siet. Ugyhogy azok se mindíg pontosak.

midnegy,hogy mi, csak:- bőr szíj, lehetőelg barna-sima,vagy krokodil mintás

Privát vélemény, de én a bőrszíjas órákat nem szeretem. Tudom, hogy általában elegánsabbak, de nekem fontos a vízállóság, és ugye bőrszíjnál ez eleve kizárva. Meg nekem egy óra masszívabb benyomást kelt fémszíjjal.

Olyan körökbe meg úgyse angyon járok,hogy ez alapján megítéljene, lenézenek, sőt, eleve nem is feltételezhetik rólam,hogy 500 ezres órám van.

Az én Oris-om nem egy hivalkodó óra, nem is feltűnő, és többeknek még csak nem is tetszik. Viszont jó érzés, mikor pl. BKV-zom, és kapaszkodás közben ha látszik, akkor a mellettem álló mondjuk Omega órás ember megpillantja, és elismerően biccent egyet a fejével. Akkor is látják az órádat, és azok is megfigyelik, amikor, és akikre nem is gondolnál.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

Nézzétek csak:http://gportal.hu/portal/tik-tak/

Breitling Bentley nagyon tetszik. MEg van itt Tag Monaco kétféle változatban is.
Ezen képek és infok alapján szép és jó midnegyik óra.
Ha ezek is bevállalhatóak, akkor inkább egy iylen replika, 10-15-ért, mnit egy bolti másik (pl. fossil) 20-ért.
Nekem úgyis csak az száímt,hogy szép legyen(letszitult formavilág) és minél olcsóbb.
Olyan körökbe meg úgyse angyon járok,hogy ez alapján megítéljene, lenézenek, sőt, eleve nem is feltételezhetik rólam,hogy 500 ezres órám van.

A napszemcsim is sok évi lmodozás meg replikázás után végre egy Oakley Juliet.
Boldog vagyok vele, vigyázok rá,mnti álalt (sőt, talán túlságosan is vigyáznia kell az embernek egy ilyen drága szemire) mégis, autó-vagy motorversenyeken kívül nem hinném hogy bárkinek is feltűnik, mi az a Juliet.
Ezzel csak azt akarom modnani,hogy az pedig tényleg szem előtt van, egy órát meg az ember akrján emg még kevésbé könnyű megfigyelni,hogy gagyi-e,vagy sem.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

20-30 pénzből már szép órák vannak, nagyon is.

a kérdések:

- Új vagy használt?

- Pontos vagy mechanikus (ebben az árban kapható mechnaikusok sajnos fényévekre vannak kvarc társaiktól pontosságban :kiraly: )

- Van olyan márka, amit szeretsz? (Pl Rolex ?)

Na nehogy már?

Gyerekkoromban volt órám, sima fekete, analóg Casio, 2500Ft-s. pontos volt. Úgy rémlik legalábbis.
Aztán nagyapám kapott az USA-ból valami Wrangler nevezetűt. FÉmszíjas, sima kerek, analóg óra volt, fehér számlappal, nagyon tetszett. Addig imádkoztam neki, míg végül nekem adta. Szintén jól járt.
Kb. 8 évig húztam ki vele, míg végül valahogy elvesztettem. Sajnálom is azóta.
NA, lényeg,a z sem lehetett valami drágaság, mégis jól járt.

Msot meg egyszer alhatározom,hogy kaidok kemény 20-30 ezret egy szép óráért erre jöttök itt azzal,hogy még a 60 ezres Doxxák sem pontosak?

Nem hiszem el.
Egy mai óráról, ami ráadásul nem is gagyi, nem is olcsó, minimum azt hinné az ember,hogy jól jár.

Mert akkor inkább amradok a mobilomnál, azon mindig jól jár az óra.

Kérdésedre váalszolva, ha tudsz segíteni:

Semmi konkrét márka imádatom nincs.
Főleg azért, mert egy Tag Heuer Moanco, amit Steve Mcqueennel reklámoznak még ma is-750 ezerbe kerül.

Ezen az egy órán kívül szitne midnegy,hogy mi, csak:
- bőr szíj, lehetőelg barna-sima,vagy krokodil mintás
- kocka számlap, inkább polírozott alu kerettel
- számokkal,vagy vonalakkal, midnegy.
- inkább új, de replika is szóba jöhet, ha nem piacos bóvlival egyenérékű-20ezerért.
Kb. az alább beszúrt Fossil szerű optika jön be.
BÁár most már gondolkdom,hogy tutira a barna szíj-e a nyerő. A fekete talán ténlyeg több ruhához hordható.
Fősulis vagyok, nem ügyvéd, így hétköznap, midnen nap, szitne minden ruhához lenne hordva. Rem, ettől még nem égő egy bőrszíjas kocka óra.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Replica órákkal van valakinek tapasztalata (azon túl, hogy mennyire etikus/nem etikus, legális/nem legális ilyet venni

Nekem van egy replica Zenith-em, azért vettem, mert imádom a Zenithet és kellett a "gyűjteménybe" . Különben igen nehéz volt szerezni, Shanghaiban(!) úgy kellett hozatnom a boltba...

Szóval a válaszok:

- etikus: senki nem büntet meg, ha hamis órát hordasz, ez nem Windows
- legális: igen, vannak cégek akik kifejezetten Replica órákkal foglalkoznak (Neten keress rá!)
- magánvélemény: Ha van konkrét márka (ha jól értem, Longines?), akkor esetleg használtban vehetsz elfogadhatóbb áron régi "vintage" modelleket, amik szintén szépek, és eredetiek. HA az is túl sok érte, vagy sajnálod hordani, akkor 15 körül már kaphatók kínai másolatok, szinte mindegyik neves márkáról, de ezek nem annyira jó minőségűek, hogy egy hozzáértőt "megtévesszenek" - ergo, kiteszed magad annak a veszélynek, hogy felismerhető lesz a másolat, és esetleg ilyet fognak gondolni rólad: "fel akar vágni, de nincs miből" stb. Szóval "strapára" érdemes venni valami masszív kvarcórát, ünnepi alkalomra meg valódi márkásat vennék (De nem újat, mert hatalmasat esik az ára amint kihozod a boltból)

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Csak most találtam meg ezt a topicot.
Mostanában merültem bele én is az órázásba, olyan 20-30 körül kéne valami.
Persze szívem mélyén valahogy úgy vagyok vele, hog yennyiért hülyeség órát venni.
Mertohgy egy 20-30 ezres nem különbözöik talán a 10 ezrestől semmiben, az igazi komoly márkák, meg amik szépek is, azok 70ezrtől mennek fölfelé.
Jónak mondott Polaroid napszemüveget is lehet venni már 10 ezerért, meg van Oakley Juliet is 90 körül.

Üdv az Órások közt!

20-30 pénzből már szép órák vannak, nagyon is.

a kérdések:

- Új vagy használt?

- Pontos vagy mechanikus (ebben az árban kapható mechnaikusok sajnos fényévekre vannak kvarc társaiktól pontosságban :kiraly: )

- Van olyan márka, amit szeretsz? (Pl Rolex ?)

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”