Ennyi erővel akár ajánlhatjuk a Boldr-t is...

https://www.boldrsupply.co/
Azért ha 100-150-et áldoznál rá, én a helyedben elgondolkodnék egy Steinharton, ha a Submariner-stílust (búvárórák) szereted.
Kék vagy fekete, rovátkolt vagy körös, teljesen szubjektív dolgok, amikben senki tanácsára ne hallgass szerintem, mert Neked kell tetsszen.kimber írta: ↑2021.10.18., hétf. 10:36Még nem döntöttem el, hogy fekete, vagy kék számlapja legyen, ezt majd azután, ha láttam a kezemen, hogy melyik milyen.
Másik dilemmám, hogy kör, vagy rovátkolt legyen a számlap. A körös RAY jobban tetszik, mint a rovátkolt MAKO III dizájn, csak sajna pont a RAY, amiben nem zafir, hanem csak kristály üveg van. Most zafír üvegeset vegyek, ami kevésbé tetszik, vagy kristály üvegeset, ami jobban tetszik? :)
Szia!kimber írta: ↑2021.10.18., hétf. 10:36Sziasztok!
Januárban töltöm az 50-et, és elhatároztam, hogy meglepem magam egy szép, ár/érték arányban is jó Orient automatával.
Nézegettem a Seiko órákat is, de azok szerintem túl vannak árazva a hasonló tudású Orientekhez képest, ráadásul azokban sincs a 100-150.000,-es kategóriában zafir üveg. (Samurai sorozat ami tetszik)
És ez nem változott. Brutál pontos, már-már hihetetlen kategória! Mindegy, azért örülök neki. A lünetta felületkezelése nem a legkeményebb, pici affér búvárkodás közben egy mészkővel és sajnos meg is látszik rajta, de ettől eltekintve nem találok fogást rajta. Arról nem beszélek, hogy a több kalapácsos lünetta forgatása mennyivel határozottabb és precízebb, mint egy olcsóbb seikonál.
Mondtam, hogy a 7S26-hoz képest atomóra
Az enyém még nem húzható kézzel...
Ebben is az Orient f6922 van mint a Kamasuban. Kb 30 fordulat után éri el a teljes járástartalékot. Van benne túlhúzás elleni védelem (én csak párat szoktam ráhúzni amikor felveszem, úgyis automata.)
Tényleg szuper! Kitűnő színösszeállítás!
Vacilláltam a bordó/fekete és a kék/narancs között, de végül a második mellett döntöttem. Ha nálam lesz, teszek fel saját képet. Szeretnék hozzá egy kék bőrszíjat narancs varrással.Acme írta: ↑2021.07.29., csüt. 15:16Szerintem jó az irány!Vinkler írta: ↑2021.07.28., szer. 22:25Apropó nyaralás!
Kinéztem egy automata divert nyaraláshoz. És igen, megkövetem aszpirint, tudom, hogy azt mondtam, hogy Orientet nem vennék, de ez most az. Mako II XL. A belépő Seiko-k árai léggé elszálltak és bocs minden SKX rajongótól, de nekem az valahogy sosem adta, ráadásul a modokkal totál elcsépelték.
Meglátjuk, h mi lesz a végkifejlet, folyt köv.
![]()
![]()
A Mako II XL elképesztő ár-érték arányt képvisel. Melyik színre esett a választásod?
Nekem egy Mako 3 Kamasu-m van, azt is jó szívvel ajánlom. Az SKX-hez képest egy atomóra, napi pár mp eltéréssel. (Limitált kiadás, így lehet hogy több figyelmet fordítottak rá, vagy csak simán mázli).
Ilyen jópofa a számlapja:
PS: az SKX-ért a mostani árakon nehéz is lelkesedni, akkor már inkább egy Teki![]()
Szerintem jó az irány!Vinkler írta: ↑2021.07.28., szer. 22:25Apropó nyaralás!
Kinéztem egy automata divert nyaraláshoz. És igen, megkövetem aszpirint, tudom, hogy azt mondtam, hogy Orientet nem vennék, de ez most az. Mako II XL. A belépő Seiko-k árai léggé elszálltak és bocs minden SKX rajongótól, de nekem az valahogy sosem adta, ráadásul a modokkal totál elcsépelték.
Meglátjuk, h mi lesz a végkifejlet, folyt köv.
![]()
Nekem az Orient eléggé hőmérséklet függő..... volt időszak,amikor +/- 10 másodpercen belül volt. Átlagban inkább +/- 30 az eltérés....
Nem, ez gyári állapot. Simán be lehetne állítani (akár még én is meg tudom tenni) de a vízállóság miatt akkor nyomáspróbázni kellene. Nekem nyaraláskor belefér ennyi eltérés, máskor meg úgyse ezt hordomAszpirin írta: ↑2021.07.28., szer. 18:19Kalibráltattad és azután 20mp? (ebben az árkategóriában nagyjából tuti, hopgy gyárilag nem kalibrálják).
Nálam egy mezei ETA 2824-2 és egy L674.3 (gyakorlatilag Valjoux 7750 Longines-változat) is mínusz 20 mp körüli pontossággal indított gyárilag, a kalibrációval mindkettőnél el lehetett érni mínusz 4mp-et, ami a 2824-2-esnél nem is kicsit meglepett (az ugye egy olcsó tucatwerk). Tudom, más az ETA/Valjoux és a Seikjo, de gondolom az utóbbit is lehet kelibráltatni...
Kalibráltattad és azután 20mp? (ebben az árkategóriában nagyjából tuti, hopgy gyárilag nem kalibrálják).
Gratulálok hozzá, viseld egészséggel! :-)
Watchfinderrol most vettem egy oratAcme írta: ↑2021.04.12., hétf. 20:55Ezt is megértük: Watchfinder az 5KX-et dicséri...![]()
https://www.youtube.com/watch?v=JKmP3XRhEzI
Köszönöm, utána nemsokára találtam egyet, de lehet megérte volna várni erre a szegedire....Acme írta: ↑2021.01.22., pén. 21:29Ha még aktuális:
https://www.jofogas.hu/csongrad/Seiko_S ... 876168.htm