Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mechanikus órák
Mechanikus Órák
Csak egy kérdésem lenne.
Honnan a bánatból veszik, hogy ezek az órák 1905-ben készültek?
Főleg, hogy 1905-ben még csak oldaldrukkeros zsebórákat gyártottak.
Fura, hogy ha egy óra hátuljában benne van egy évszám, akkor feltétlenül azt hiszik, hogy akkor készült.
Miközben a régebbi Doxa-kban 1905-ös évszám azt jelenti, hogy a Doxa, mint cég, az 1905-ös világkiállításon nagy aranyérmet kapott. És természetes, hogy ezt utána büszkén hirdette az órái hátlapján is.
Mechanikus Órák
Most volt az Órabörze - ott ingyenes értékbecslést is csinálnak, de kereskedéssel foglalkozó órásoknál is lehet próbálkozni. A kérdés persze az, hogy eladni vagy venni szeretnéd: végül minden óra annyit ér, amennyit adnak érte. :taps:
Örvendetes hogy Kaporka Úr viszatért, sok érdekes és építő hozzászólást köszönhetett neki ez a topic!
Eladni. Az a baj a kereskedőkkel, hogy ők is keresni szeretnének rajta.
Meglestem a belsejét, elég komoly.
Mechanikus Órák
Doxa-ról jut eszembe.
Egy 1905-ös Doxa zsebóra mennyit érhet?
Mert elég sokféle áron látni.
http://www.vatera.hu/kifogastalan_doxa_ ... 48307.html
http://baktaloranthaza.olx.hu/ezust-dup ... d-33661917 (Ez már ugye túlzás?)
Most volt az Órabörze - ott ingyenes értékbecslést is csinálnak, de kereskedéssel foglalkozó órásoknál is lehet próbálkozni. A kérdés persze az, hogy eladni vagy venni szeretnéd: végül minden óra annyit ér, amennyit adnak érte. :taps:
Örvendetes hogy Kaporka Úr viszatért, sok érdekes és építő hozzászólást köszönhetett neki ez a topic!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Mechanikus Órák
Doxa-ról jut eszembe.
Egy 1905-ös Doxa zsebóra mennyit érhet?
Mert elég sokféle áron látni.
http://www.vatera.hu/kifogastalan_doxa_ ... 48307.html
http://baktaloranthaza.olx.hu/ezust-dup ... d-33661917 (Ez már ugye túlzás?)
Mechanikus Órák
Ez tetszene, 110 eFt most. Korábbi hszben volt, mi a baj a Doxákkal?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Mechanikus Órák
Ezért is jobb, ha az ember olyan helyen kérdezi meg, ahol a hozzászólók legalább valami kicsit értenek az órákhoz.
Ezt jól megkaptuk! :kiraly:
Egyébként én is akartam írni, hogy ez tulajdonképpen egyfajta tájoló, de tovább már nem tudtam volna a megoldást....
Titkon bíztam benne hogy Ön előkerül! :taps:
Tudja, ahol a legnagyobb a szükség, ott a legközelebb a segítség.
Ezért is jobb, ha az ember olyan helyen kérdezi meg, ahol a hozzászólók legalább valami kicsit értenek az órákhoz.
Ezt jól megkaptuk! :kiraly: :taps:
Egyébként én is akartam írni, hogy ez tulajdonképpen egyfajta tájoló, de tovább már nem tudtam volna a megoldást....
Titkon bíztam benne hogy Ön előkerül!
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2560
Mechanikus Órák
Ezt jól megkaptuk! :kiraly: :taps:
Titkon bíztam benne hogy Ön előkerül!
Mechanikus Órák
Szóval boros időben mehetek a fejem után az óra nem fogja megmutatni.
Ez csak attól függ mennyi volt a boros idő(2dl, 1l?)
Bocsi......
2 dl. után még nem , de 1 liter jóféle villányi vörös után már csak a lógatnám a fejem és nem "mennék én sehová, míg a gazda furkósbottal ki nem ver".
:taps: :kiraly:
Mechanikus Órák
Ez csak attól függ mennyi volt a boros idő(2dl, 1l?)
Bocsi......
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Mechanikus Órák
Akkor jó helyre jöttem.Köszönöm a válszt.
Ezek szerint a Nap látására szükségem van az égtájak meghatározásához.
Azaz a nap= design elem.:taps:
Azért csíptem volna, ha a korona oldásával "elszabadítáthatnám a belső lünettát" és a föld mágnesességének függvényében megmutatná a helyes irányt.
Vannak olyan órák, amikbe van beépített iránytű, de ez a Seiko nem olyan.
Ha önnek erre van szüksége, és nem ragaszkodik a Seiko márkához, akkor biztosan talál párat a neten böngészve.
Ez az óra tetszik.
A Seiko mint márka rokonszenves nekem, főleg az automaták.
Mivel nem búvárkodom, nyugodtan rámfogható, hogy divatból tetszenek a búvárórák. Most is hasonlóm van a testvérmárkától, Orient Miko.
Iránytűre nincs túlzottan szükségem, csak nem szeretnék a haverok előtt beégni, mikor rákérdeznek, miért vannak rajta az égtájak.
"- Ááá csak designból. "
Mert oké, beállítom, de ha fordulok már másfelé van Dél. Tehét a Nap kell a szögeléshez. Cserkész nem lehettem, de voltam úttörő és ott belénk verték a mondókát.
"Előttem van Észak, hátam mögött Dél, balra a nap nyugszik, jobbra meg kél."
Mechanikus Órák
Akkor jó helyre jöttem.Köszönöm a válszt.
Azért csíptem volna, ha a korona oldásával "elszabadítáthatnám a belső lünettát" és a föld mágnesességének függvényében megmutatná a helyes irányt.
Vannak olyan órák, amikbe van beépített iránytű, de ez a Seiko nem olyan.
Ha önnek erre van szüksége, és nem ragaszkodik a Seiko márkához, akkor biztosan talál párat a neten böngészve.
Mechanikus Órák
:kiraly:Így viszont nem sok értelme van.
Nem egészen úgy vagyon az.
Ez ugyanolyan, mintha a pilótaórák belső lünettáján lévő logarléc beosztásra mondanánk, hogy csak dizájnelem, mert ma már nem tudunk logarléccel számolni.
A pilótaóráknál ennek a logarléc beosztású lünettának az volt az eredeti funkciója, hogy ha, az akkor még nem túl megbízható, fedélzeti műszerek elromlanak, akkor a pilóta viszonylag gyorsan és könnyen ki tudja számítani az óráján pl. a megtett repülési idő függvényében (a repülési idő mérésére szolgál a fedélzeti óra is), az elfogyasztott üzemanyag-mennyiséget, ebből azt, hogy mekkora távolságot tehet meg még a meglévő üzemanyaggal, de kicsit bonyolultabb számítással akár a leszállási szöget is, és ne kelljen még egy logarlécet is vinni magával, azt keresgetni, toligázni, huzigálni repülés közben.
Ez a lünetta is egy un. katonai lünette, és csak azért, mert ma már nem tudjuk az óra mutatóinak, és a nap állásának felhasználásával meghatározni az északi irányt, pedig annak idején minden kisdobosnak, úttörőnek, kiscserkésznek megtanították, még nem jelenti azt, hogy csak dizájnelem lenne.
Ha a nap állásából és a mutatókkal meghatároztuk az északi irányt (a neten biztos meg lehet találni, hogy hogyan kell), akkor már nem kell mást csinálni, mint a lünettát a koronával elforgatni úgy, hogy az északi irányban álljon az északi jelzés, és utána viszonylagos pontossággal láthatjuk a többi irányt is. Nem véletlen a lünettán a háromszázhatvan fokos beosztás, igaz csak tíz fokonként jelölve.
Tehát, ez max. a modern embernek, illetve a civil felhasználónak dizájn elem, de eredetileg komoly funkciót betöltő megoldás.
Akkor jó helyre jöttem.
Köszönöm a válszt.
Mechanikus Órák
Nagyon sokáig nem kellett keresnem.
Északi irány meghatározása óra segítségével:
A terepen az észak-déli irány meghatározására a számlapos karóra is alkalmas.
Kísérlet-megfigyelés: Tartsuk az órát vízszintesen úgy, hogy kismutatója a Nap felé mutasson!
A kismutató és a 12-es közötti szöget megfelezzük, a felezési vonal a déli irányt mutatja. Szemben vele van észak.
Délelőtt a kismutató és a 12-es szám közötti szöget, délután a 12-estől kiindulva a kismutatóig tartó szöget felezzük.
Mechanikus Órák
Így viszont nem sok értelme van.
Nem egészen úgy vagyon az.
Ez ugyanolyan, mintha a pilótaórák belső lünettáján lévő logarléc beosztásra mondanánk, hogy csak dizájnelem, mert ma már nem tudunk logarléccel számolni.
A pilótaóráknál ennek a logarléc beosztású lünettának az volt az eredeti funkciója, hogy ha, az akkor még nem túl megbízható, fedélzeti műszerek elromlanak, akkor a pilóta viszonylag gyorsan és könnyen ki tudja számítani az óráján pl. a megtett repülési idő függvényében (a repülési idő mérésére szolgál a fedélzeti óra is), az elfogyasztott üzemanyag-mennyiséget, ebből azt, hogy mekkora távolságot tehet meg még a meglévő üzemanyaggal, de kicsit bonyolultabb számítással akár a leszállási szöget is, és ne kelljen még egy logarlécet is vinni magával, azt keresgetni, toligázni, huzigálni repülés közben.
Ez a lünetta is egy un. katonai lünette, és csak azért, mert ma már nem tudjuk az óra mutatóinak, és a nap állásának felhasználásával meghatározni az északi irányt, pedig annak idején minden kisdobosnak, úttörőnek, kiscserkésznek megtanították, még nem jelenti azt, hogy csak dizájnelem lenne.
Ha a nap állásából és a mutatókkal meghatároztuk az északi irányt (a neten biztos meg lehet találni, hogy hogyan kell), akkor már nem kell mást csinálni, mint a lünettát a koronával elforgatni úgy, hogy az északi irányban álljon az északi jelzés, és utána viszonylagos pontossággal láthatjuk a többi irányt is. Nem véletlen a lünettán a háromszázhatvan fokos beosztás, igaz csak tíz fokonként jelölve.
Tehát, ez max. a modern embernek, illetve a civil felhasználónak dizájn elem, de eredetileg komoly funkciót betöltő megoldás.
Mechanikus Órák
Elsősorban design.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Mechanikus Órák
kinéztem magamnak az alábbi órát, van benne iránytű, ez hogyan működik?
Nincs benne iránytű, a belső lünettát amin az égtájak kezdőbetűi vannak angolul, a baloldali nagy gombbal tudod forgatni, tehát szó nincs arról, hogy mágnes volna az óratokban.
Amúgy szép nagy és látványos óra, meg jó nehéz, volt már a kezemben.
A Seiko 5 a gyár alap automata szerkezete, nem túl bonyolult, de megbízható kis darab, iszonyatos mennyiségben gyártották már le és szerelték a legkülönbözőbb órákba.
Az ára sem rossz, de a magyar garanciára feltétlenül kérdezz rá!
Mechanikus Órák
nyáron a nagy melegben én sem hordtam.Most raktam fel egy hete újra.
Én régen mindig hordtam,nyáron meg világított a helye,ha levettem
Még a végén én is elkezdem újra hordani nosztalgiából :taps:
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.
Mechanikus Órák
sajnos ez már túl drága,hogy lecseréljem a jelenlegi órámat,pedig nagyon tetszikseiko springdrive
Tényleg szép. De mióta mobilos korszak van,azóta egyre kevesebben hordanak órát. Én se,pedig régen elképzelhetetlen volt,hogy ne legyen e csuklómon,aztán a mobil mellett szép lassan elmaradt.
nyáron a nagy melegben én sem hordtam.Most raktam fel egy hete újra.
Webáruház:
Mechanikus Órák
Nincs benne iránytű, a belső lünettát amin az égtájak kezdőbetűi vannak angolul, a baloldali nagy gombbal tudod forgatni, tehát szó nincs arról, hogy mágnes volna az óratokban.
én is így tudtam,csak nem akartam elekeseríteni,mert nem voltam benne biztos 100%-ban.
Lassan nem iránytű lesz benne,hanem GPS.
Mechanikus Órák
sajnos ez már túl drága,hogy lecseréljem a jelenlegi órámat,pedig nagyon tetszikseiko springdrive
Tényleg szép. De mióta mobilos korszak van,azóta egyre kevesebben hordanak órát. Én se,pedig régen elképzelhetetlen volt,hogy ne legyen e csuklómon,aztán a mobil mellett szép lassan elmaradt.
Mechanikus Órák
én is így tudtam,csak nem akartam elekeseríteni,mert nem voltam benne biztos 100%-ban.
Webáruház:
A Seiko 5 a gyár alap automata szerkezete, nem túl bonyolult, de megbízható kis darab, iszonyatos mennyiségben gyártották már le és szerelték a legkülönbözőbb órákba.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2560
Mechanikus Órák
Mechanikus Órák
sajnos ez már túl drága,hogy lecseréljem a jelenlegi órámat,pedig nagyon tetszik
seiko springdrive
Webáruház:
Mechanikus Órák
Én is szeretem a Seiko órákat.Elég sokáig volt ilyen órám.
A fiamnak adtam.
Anno 600000 Ft volt az ára.
Seiko Sportura SLQ007
Bizar.
Újabban egy ilyet használok:
Seiko premier automatic
Webáruház:
Mechanikus Órák
Én is szeretem a Seiko órákat.Elég sokáig volt ilyen órám.
A fiamnak adtam.
Anno 600000 Ft volt az ára.
Seiko Sportura SLQ007
Bizar.