Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
na jo, te nyertél. egyébként arra számitottam, hogy van állványod, a tobbiben igazad van. a felvetésedre én is megnézegettem ezeket a szuroket, de vhogy ezek a lapszurok nekem sem szimpatikusak.
Van állványom, de elég gagyi.
Az a helyzet, hogy ha megyek valahova, akkor a nagy táskában szoktam vinni a D8 kamerát meg a Pana FZ7-est, (egyik sem az ultrakompakt kategória) a szükséges tartozékokkal együtt. Ehhez nem hiányzik mégegy kolonc egy nagy állvány képében. Maradok a menetes szűrő mellett. Elvileg lehet más szűrőkkel kombinálni, én a cirkuláris polárral együtt szeretném használni.
A D8 jó lesz itthon, beltérben, idén már úgysem nagyon fogok túl sokat szikrázó napsütésben kamerázni. Jövő tavasszal viszont befizetek egy Sony MiniDV-re, a kirándulásra/nyaralásra cipelt súly csökkentése végett. Komolyabb állványt akkor sem fogok magammal vinni, úgyhogy nem is veszek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Digitális fényképezőgép
van egy olcsobb megoldás is. két expot csinálsz. egyiknál az egyikre másiknál a másikra állitod. hátránya, hogy állvány kell hozzá, na meg utána photoshop
Meg totális szélcsend és mozdulatlanság, hogy az átmenet határán ne legyen mozgó tárgy, pl. falevél, madár, vagy akár emberek, állatok vagy autók a háttérben.
Az állványnál olcsóbb és könnyebb egy szűrő, hamarabb megvan a felvétel és nem kell minden tényezőre annyira figyelni.
na jo, te nyertél. egyébként arra számitottam, hogy van állványod, a tobbiben igazad van. a felvetésedre én is megnézegettem ezeket a szuroket, de vhogy ezek a lapszurok nekem sem szimpatikusak.
Digitális fényképezőgép
van egy olcsobb megoldás is. két expot csinálsz. egyiknál az egyikre másiknál a másikra állitod. hátránya, hogy állvány kell hozzá, na meg utána photoshop
Meg totális szélcsend és mozdulatlanság, hogy az átmenet határán ne legyen mozgó tárgy, pl. falevél, madár, vagy akár emberek, állatok vagy autók a háttérben.
Az állványnál olcsóbb és könnyebb egy szűrő, hamarabb megvan a felvétel és nem kell minden tényezőre annyira figyelni.
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Találtam Hama márkájú, rendes menetes szűrőt az Erva Fotónál, pontosabban raktáron nincs, csak rendelhető.
Digitális fényképezőgép
Na, közben találtam az Extreme Digitalnál, Cokin márkájú szűrőlap, spéci tartókeret kell hozzá, meg adaptergyűrű. Összesen vagy 11 ropi lenne, csak éppen az adaptergyűrű 58 és 72 mm között van, az én gépemen meg 52 mm-es a menet.
Találtam Hama márkájú, rendes menetes szűrőt az Erva Fotónál, pontosabban raktáron nincs, csak rendelhető. Szállítási határidő 2-3 hét, ára 4.980,- Ft + 720,- Ft szállítás vidékre.
Lehet, hogy kipróbálom. Már többször zavart, hogy vagy az ég (főleg a felhők) lesz beégett, vagy ha az égre állítom be az expozíciót, akkor a föld olyan sötét napfényes időben is, mintha erősen borult idő volna. Bár Photoshoppal lehet világosítani, a színeket sohasem nem sikerült helyreállítani
Digitális fényképezőgép
Ha tudtam volna, hogy ilyet akarsz, lebeszéllek róla...
Miért?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Digitális fényképezőgép
Fényképezőgép vásárlás.
Rövid mérlegelés után egy Fuji FinePix S5700 született. Ajándék töltővel és 1GB Kingston 50x-es sebességű SDvel alatta maradtam a 60.000 Huf árnak.
Tapasztalatok:
A gép jónak tűnik. A kezelése nagyon emberbarát. Az 1600as ISO érzékenység értelmetlen, de 800-on még elfogadható képek születnek. Rövid játszadozás után értelmes funkciónak érzem azt, hogy képes egyazon témáról vakus és vaku nélküli képet készíteni egyetlen gombnyomással (mert a vakut utálom, de néha mégis kell )
Ha valakinek van tapasztalata erről a masináról, írja be nyugodtan (már megvettem, szóval késő bánat )
Én egy hónapja vettem nem vagyok nagy fényképész de nagyon tetszik. Fényképezek mindent ugyanazt többször is, gyakorlok.
Under Construction
Digitális fényképezőgép
Tudtok valamit az NDG szűrőről? Egy fotós könyvben olvastam róla, de nem találom a netes kereskedőknél sehol.
Na, közben találtam az Extreme Digitalnál, Cokin márkájú szűrőlap, spéci tartókeret kell hozzá, meg adaptergyűrű. Összesen vagy 11 ropi lenne, csak éppen az adaptergyűrű 58 és 72 mm között van, az én gépemen meg 52 mm-es a menet.
Digitális fényképezőgép
Tudtok valamit az NDG szűrőről? Egy fotós könyvben olvastam róla, de nem találom a netes kereskedőknél sehol.
A lényege az lenne, hogy a szűrő egyik fele ND (semleges, akromatikus, szürke, stb. nevű) szűrő, a másik fele nem szűr semmit és a kettő között szép folyamatos átmenet van. Az ND felét kell az ég vagy a világosabb háttér felé fordítani, a sima átlátszó felét a föld vagy a sötétebb téma felé és így szép, egyenletes expozíciójú képet ad, pl. a beégett ég és túl sötét föld elkerülésével.
Digitális fényképezőgép
Ha tudtam volna, hogy ilyet akarsz, lebeszéllek róla...
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Digitális fényképezőgép
Fényképezőgép vásárlás.
Rövid mérlegelés után egy Fuji FinePix S5700 született. Ajándék töltővel és 1GB Kingston 50x-es sebességű SDvel alatta maradtam a 60.000 Huf árnak.
Tapasztalatok:
A gép jónak tűnik. A kezelése nagyon emberbarát. Az 1600as ISO érzékenység értelmetlen, de 800-on még elfogadható képek születnek. Rövid játszadozás után értelmes funkciónak érzem azt, hogy képes egyazon témáról vakus és vaku nélküli képet készíteni egyetlen gombnyomással (mert a vakut utálom, de néha mégis kell )
Ha valakinek van tapasztalata erről a masináról, írja be nyugodtan (már megvettem, szóval késő bánat )
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Digitális fényképezőgép
Jesszus! Miért kerülnek ezek ennyibe???
Forrás: Murányi reklámújság, 2001. szeptember.
Csak érdekességként raktam be, hogy milyen gagyi gépeket milyen drágán adtak. :smile19:
Digitális fényképezőgép
A Sony legújabb gépei, most akciósan!
kerültek!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11020
- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
mi van a gépeddel most?vinnyettál még?szvsz vidd vissza átnézésre.
az olympus híresen jó lencséket csinál(t?), és nem műanyagból.
Sajnos nem javult meg. Feltöltöttem ide egy 7,2mp-es képet eredeti nagyságba(csak a fájl méretét csökkentettem), ezen jól látszik a hiba. Hasonlítsd össze a jobb és baloldal legszélén a lámpaoszlopokat, vagy a rendszámokat. Semmit nem szólnék, ha olyan volna a kép, mint bal oldalon, de így kénytelen leszek reklamálni a Sonynál.
Egyébként meg ebbe se műanyag lencse van(elvileg), mert Carl Zeiss vario tessar.Elvileg
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
Digitális fényképezőgép
DSC-W55..Kedden vettem egyet...
Jó gép! A kis sonyk meglepően gyorsak és szép képeket csinálnak.
- csak a szinvilaguk a termeszeteshez kepest kicsit tul meleg...
Erre én is rájöttem, de a kis Olympus amivel eddig fotóztam, még melegebb árnyalatokkal dolgozik, és nem is lehet korrigálni a gépen.
Én a Sony-n a szín-üzemmódot "természetes"-en használom. Ez fakóbb, de valósabb a "normál" beállításnál.
mi van a gépeddel most?
vinnyettál még?szvsz vidd vissza átnézésre.
az olympus híresen jó lencséket csinál(t?), és nem műanyagból.
öcsémmel ezt a tipust "vetettem" meg, nyár elején:
Panasonic DMC-LS2 .1 hónapig volt kint az olaszoknál(mint minden évben ), tök jó képeket csinált vele(persze a gép önmagában semmit nem jelent), nyúzta rendesen.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Digitális fényképezőgép
Nem drágák ezek egy kicsit? Vagy van bennük valami különleges? Nem tudom elolvasni az aprócska betűket.c
Ja, kb. öt éve voltak toppon.
1,3
2,1 és
3,34Mp
A legdrágább meg 4,1...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Digitális fényképezőgép
Nem drágák ezek egy kicsit? Vagy van bennük valami különleges? Nem tudom elolvasni az aprócska betűket.c
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Erre én is rájöttem, de a kis Olympus amivel eddig fotóztam, még melegebb árnyalatokkal dolgozik, és nem is lehet korrigálni a gépen.
Én a Sony-n a szín-üzemmódot "természetes"-en használom. Ez fakóbb, de valósabb a "normál" beállításnál.
Digitális fényképezőgép
Ok, akkor samu nem lesz. A Sonyval az a gond, hogy SD kártáys vagyok
Esetleg más tipp 50 kHUF környékén kicsi, kompakt gépre?
Canon A550?
túl olcsó
edigitalon 37900 az ára (reklámban legalábbis)
canon Ixus 70 ről van tapasztalat?
Digitális fényképezőgép
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Egyébként remélem hogy ezzel még jobbakat készítek majd.