Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitális fényképezőgép
Egy kis segíséget szeretnék kérni digit gep vásárláshoz.
Most szeretnek megismerkedni igazandibol a fotozas szepsegeivel es ehhez szeretnek vasarolni gépet.
Ahogy már körbejártam a témát, azt hiszem egy komolyabb kompakt gepre lenne szuksegem.
Amiket eddig kineztem,
Canon powershot s3 is
Fuji Finepix s6500fd
Panasonic dmc-fz8
financiálisan szeretném 80k-ból megúszni, illetve személyesen a pana felé hajlok
szÍvesen veszek bármilyen tanácsot, és előre is köszönöm őket
Én a Pana FZ7-esemet tudom összehasonlítani az új Canon S5-tel, amit egy kollégám vett és a Canon képe sokkal kevésbé zajos általában, kivéve a max. zoommal készült képeket, mert ott már a Canon képzaja nagyon durva. Meg mintha a Canon dinamikája kicsit nagyobb lenne a Panáénál. Az emberünk tűző napon fényképezett Krétán, ehhez képest viszonylag kevés beégett terület volt a képein (totál amatőr a csávó, szinte mindent full autoban fényképezett) és kevés maradt teljesen feketén. Az ég nála is a kifehéredés határán volt 1-2 képen, dehát (polárszűrő nélkül) sötétebb téma esetén ez nem is csoda.
Azt is tudni kell, hogy a Canon S3 már kifutott, míg a Pana FZ8 új évjárat.
Digitális fényképezőgép
Most szeretnek megismerkedni igazandibol a fotozas szepsegeivel es ehhez szeretnek vasarolni gépet.
Ahogy már körbejártam a témát, azt hiszem egy komolyabb kompakt gepre lenne szuksegem.
Amiket eddig kineztem,
Canon powershot s3 is
Fuji Finepix s6500fd
Panasonic dmc-fz8
financiálisan szeretném 80k-ból megúszni, illetve személyesen a pana felé hajlok
Én a Pana FZ7-esemet tudom összehasonlítani az új Canon S5-tel, amit egy kollégám vett és a Canon képe sokkal kevésbé zajos általában, kivéve a max. zoommal készült képeket, mert ott már a Canon képzaja nagyon durva. Meg mintha a Canon dinamikája kicsit nagyobb lenne a Panáénál. Az emberünk tűző napon fényképezett Krétán, ehhez képest viszonylag kevés beégett terület volt a képein (totál amatőr a csávó, szinte mindent full autoban fényképezett) és kevés maradt teljesen feketén. Az ég nála is a kifehéredés határán volt 1-2 képen, dehát (polárszűrő nélkül) sötétebb téma esetén ez nem is csoda.
Azt is tudni kell, hogy a Canon S3 már kifutott, míg a Pana FZ8 új évjárat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Digitális fényképezőgép
Amiket eddig kineztem,
Canon powershot s3 is
Fuji Finepix s6500fd
Panasonic dmc-fz8
"nyers" - olcsó kategóriájú gépek nem is tudnak raw formátumban dolgozni, így az összehasonlítás okafogyott.
Az olcsó, nagyfelbontású eszközök képei natívban még rosszabbak, mint egyébbként, mert a minőséget a nagyobb képmérettel pótolják. (köszönhetően a gyenge CCD cihpnek )
És mi van azokkal a kompakt és bridge gépekkel, amik tudnak tömörítetlen (RAW, TIFF) formátumot? De DSLR gépek képeit is tömörítve tároljuk és nézzük.
Mindegy, válassz magadnak egy géptípust, (milyen fényképeződ is van?) és nézd meg a képét natív felbontásban.
Digitális fényképezőgép
"nyers" - olcsó kategóriájú gépek nem is tudnak raw formátumban dolgozni, így az összehasonlítás okafogyott.
Az olcsó, nagyfelbontású eszközök képei natívban még rosszabbak, mint egyébbként, mert a minőséget a nagyobb képmérettel pótolják. (köszönhetően a gyenge CCD cihpnek )
És mi van azokkal a kompakt és bridge gépekkel, amik tudnak tömörítetlen (RAW, TIFF) formátumot? De DSLR gépek képeit is tömörítve tároljuk és nézzük.
Mindegy, válassz magadnak egy géptípust, (milyen fényképeződ is van?) és nézd meg a képét natív felbontásban.
Digitális fényképezőgép
Jó sok teszt van itt: DIWALegutóbb a Nikon D200 kapott tőlük aranyérmet. Megnézném a cuccot.
- en tavaly aprilisban egy ismeros jovoltabol megfogdoshattam, kiprobalhattam, nekem ez mar tul nagy, nehez vaskos darabnak hat, ez mar nem az en kategoriam
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11305
- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Jó sok teszt van itt: DIWA
Legutóbb a Nikon D200 kapott tőlük aranyérmet. Megnézném a cuccot.
Digitális fényképezőgép
Igen, a felbontásnak szerintem sincs túl sok köze a minőséghez.
Oké, akkor nézd meg a nyers fényképeidet eredeti méretben, ahol 1 CCD képpont = 1 monitorképpont. Ha még mindig tetszik a kép minősége, akkor tényleg felesleges a nagyobb felbontású CCD.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Oké, akkor nézd meg a nyers fényképeidet eredeti méretben, ahol 1 CCD képpont = 1 monitorképpont. Ha még mindig tetszik a kép minősége, akkor tényleg felesleges a nagyobb felbontású CCD.
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
- nem egeszen ide tartozik a kerdesem, de azert ide kotodik tulnyomo reszben: - most jelenleg melyik az a panorama keszito szoftver amit tudtok ajanlani, fontos, hogy kicsi legyen (tehat nem kell ide goliat progi), elfogadhatoan dolgozzon, simerje a jelenleg hasznalatos digigepeket, azok obijait, vagy ha ez utobbit nem, legyen lehetoseg beallitani az objektiv parametereit... stb. nem reszletezem mi szukseges egy rendes panoramaprogi alaptudasahoz
Nekem a PixAround Pixmaker-e jött be (www.pixaround.de)
Carnivoor honlapja (fényképek)
DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR
Digitális fényképezőgép
- nem egeszen ide tartozik a kerdesem, de azert ide kotodik tulnyomo reszben:
- most jelenleg melyik az a panorama keszito szoftver amit tudtok ajanlani, fontos, hogy kicsi legyen (tehat nem kell ide goliat progi), elfogadhatoan dolgozzon, simerje a jelenleg hasznalatos digigepeket, azok obijait, vagy ha ez utobbit nem, legyen lehetoseg beallitani az objektiv parametereit... stb. nem reszletezem mi szukseges egy rendes panoramaprogi alaptudasahoz
T A M I . H U
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Legfőképpen az az értelme, hogy jobb a képminőség. Nézz csak meg egy monitoroddal azonos pixelszámú CCD-vel készült fényképet (videokamera, mobil, régi fényképező).
Tapasztalatom szerint egy régi 2 MP-es SLR HP masina képe messze felülmúlja a 2 MP-es mobilt, vagy bármelyik videocamcsit
Digitális fényképezőgép
Legfőképpen az az értelme, hogy jobb a képminőség. Nézz csak meg egy monitoroddal azonos pixelszámú CCD-vel készült fényképet (videokamera, mobil, régi fényképező).
Tapasztalatom szerint egy régi 2 MP-es SLR HP masina képe messze felülmúlja a 2 MP-es mobilt, vagy bármelyik videocamcsit
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Digitális fényképezőgép
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Fényképeket én is általában TV-n (vagy persze Projin ) nézek. Ezért sem látom sok értelmét a 10 MP-el és társai felbontásoknak... (egy Full HD kijelző is csak 2 MP...)
Értelme azért van. Pl. zoomnál, cropnál, vagy bármi beavatkozásnál jól jön a pixeltartalék. No és ha arra gondolok, hogy 6 éve használok digitális képet és hogy ezen idő alatt mennyit változott a kijelzők felbontása, néhány év múlva még több értelme lesz mostani fotóink nagyobb felbontásának.
Egyébként prezentációhoz néha csinálok a plazma felbontásával egyező képeket.
Digitális fényképezőgép
Kíváncsi lennék, hogy pl a fórumlakók közül hányan nézik tévén a digi fényképeiket...
Én néha tartok fotónézegetős, útibeszámolós összejöveteleket. Ilyenkor a plazmára rakom ki a képeket, mert azt többen is tudjuk nézni egyszerre.
Fényképeket én is általában TV-n (vagy persze Projin ) nézek. Ezért sem látom sok értelmét a 10 MP-el és társai felbontásoknak... (egy Full HD kijelző is csak 2 MP...)
Vízalatti tokot keresek Canon Digital Ixus 800IS-hez. Létezik valami megoldás a gyári tokon (kb 50Khuf) kívül. Ebay-en láttam valami műanyag zacsi szerűséget, ami 5m-ig jó. Ilyet lehet itthon kapni? Létezik ilyen tokból utángyártott is? Vicces, hogy egy 70kHuf-os kamerához 50khuf a tok.
Nézd meg a műanyag zacsi típusát és keress rá a mo-i lapok között.
Digitális fényképezőgép
Vízalatti tokot keresek Canon Digital Ixus 800IS-hez. Létezik valami megoldás a gyári tokon (kb 50Khuf) kívül. Ebay-en láttam valami műanyag zacsi szerűséget, ami 5m-ig jó. Ilyet lehet itthon kapni? Létezik ilyen tokból utángyártott is? Vicces, hogy egy 70kHuf-os kamerához 50khuf a tok.
Nézd meg a műanyag zacsi típusát és keress rá a mo-i lapok között.
Digitális fényképezőgép
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Digitális fényképezőgép
Kíváncsi lennék, hogy pl a fórumlakók közül hányan nézik tévén a digi fényképeiket...
Erre én is
Személy szerint nagyon utálom tv-n keresztül nézni, de lehet hogy csak azért, mert sokkal lassabb és az én panám nem túl nagy durranás Valami bestbuy plazmán vagy lcd-n lehet, hogy jól lehetne nézni...
Tán kicsit (vagy nem is kicsit) off:a dv-kamerámhoz (Canon MV-750i) vennék szűrőt, uv-t és polárt. Csakhogy hihetelenül hülye mérete van: 30,5mm-es.
Eddig csak "szabvány" méreteket találtam, a Canon oldalán meg semmi értékelhető infó.
Tudtok valami jó lelőhelyet?
Van videokamerás topic is, kicsivel lejjebb.
Na mindegy, itt válaszolok.
30,5-ös szűrőt a világon nem fogsz találni. Van viszont adaptergyűrű 30,5->37 mm méretben, amire már rá tudod tenni a szabványos 37 mm-es szűrőket.
Mellesleg a polárszűrő szűri az UV-t is.
Digitális fényképezőgép
Tán kicsit (vagy nem is kicsit) off:a dv-kamerámhoz (Canon MV-750i) vennék szűrőt, uv-t és polárt. Csakhogy hihetelenül hülye mérete van: 30,5mm-es.
Eddig csak "szabvány" méreteket találtam, a Canon oldalán meg semmi értékelhető infó.
Van videokamerás topic is, kicsivel lejjebb.
Na mindegy, itt válaszolok.
30,5-ös szűrőt a világon nem fogsz találni. Van viszont adaptergyűrű 30,5->37 mm méretben, amire már rá tudod tenni a szabványos 37 mm-es szűrőket.
Mellesleg a polárszűrő szűri az UV-t is.
Digitális fényképezőgép
Tán kicsit (vagy nem is kicsit) off:
a dv-kamerámhoz (Canon MV-750i) vennék szűrőt, uv-t és polárt. Csakhogy hihetelenül hülye mérete van: 30,5mm-es.
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6
Én néha tartok fotónézegetős, útibeszámolós összejöveteleket. Ilyenkor a plazmára rakom ki a képeket, mert azt többen is tudjuk nézni egyszerre.
Csak te meg nem Sony-t használsz.
Na mindegy, azért van abban némi logika, hogy ha nyomják a HD-s megjelenítőket, akkor a források is legyenek HD-sek. Még az állókép-források is.
Digitális fényképezőgép
Csak te meg nem Sony-t használsz.
Na mindegy, azért van abban némi logika, hogy ha nyomják a HD-s megjelenítőket, akkor a források is legyenek HD-sek. Még az állókép-források is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Digitális fényképezőgép
Full HD őrület a Sony fényképezőknél:
A Sony H sorozatú gépein (én a H7-esen láttam)
'Full HD
1080
Still image'
címke van felragasztva.
Ez náluk azt jelenti, hogy 1080 soros Full HD AV kimenetet raktak rá a HD képes tévékészülékek számára.
Digitális fényképezőgép
Full HD őrület a Sony fényképezőknél:
A Sony H sorozatú gépein (én a H7-esen láttam)
'Full HD
1080
Still image'
címke van felragasztva.
Ez náluk azt jelenti, hogy 1080 soros Full HD AV kimenetet raktak rá a HD képes tévékészülékek számára.
Digitális fényképezőgép
Nekem is itt figyel egy 8M a fiókban úgy emlékszem utoljára Zánkán használtam amikor a haditechnikai parkban fotóztam vele a repülőket az őrsvezető "képzőben"
Digitális fényképezőgép
Nem egészen, de majdnem. Volt belőle néhány változat... szerintem működne az enyém is, jó 20 éves gép.
De ez itt kissé offtopic, hiszen ez nem digitális gép.
Dehogynem,vannak rajta számok. Anno volt a szmena 8M ami abban tért el a szimboltól,hogy külön volt a zárfelhúzás,meg külön a filmtovábbítás.Jó kis trükkfotókat lehetet vele...
Szerintem jobban is nézett ki.
Nekem még most is megvan. Gondolkodtam is rajta a minap hogy kiprobálom mire képes még.
Digitális fényképezőgép
Nem egészen, de majdnem. Volt belőle néhány változat... szerintem működne az enyém is, jó 20 éves gép.
De ez itt kissé offtopic, hiszen ez nem digitális gép.
Dehogynem,vannak rajta számok. Anno volt a szmena 8M ami abban tért el a szimboltól,hogy külön volt a zárfelhúzás,meg külön a filmtovábbítás.Jó kis trükkfotókat lehetet vele...
Na... asszem ez volt! Emlékszem, hogy ez külön művelet volt. Aztán néha az ember elfelejtette továbbítani a filmet.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.