Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Digitális fényképezőgép

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem tudjuk, mit szeretnél fotózni, ezért nem vágtam rá azonnal a nagylátószöget. Egy barátom pl. akváriumi halakat fotóz állandóan, arra meg ugye más kell.

A kitobinak elég gyenge a fényereje, félhomályban nehezen használható. 130ezerből már lehet válogatni, bár L-es obi még nem futja belőle, de nézd meg ezeket:

Sigma 24-70/2.8
Sigma 18-50/2.8
Sigma 20/1.8
Canon 20/2.8 USM

Ezeket kint is, bent is tudod használni, rendszervakut ráérsz később is venni.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Igen, arra már én is rájöttem, hogy az f értéknek kicsinek kell lennie, a látőszögre nem is gondoltam, de nem rossz. Viszont a zoom is kellene. Az árat valahol 100-120 ezer körül lőttem be magamban, max. elmehetek 130-ig. Ezeknek a paramétereknek az ismeretében kellene valami jót keresnem.

Vagy maradjak a kit obinál és vegyek egy jó vakut? Lakásban az is lehet megoldás.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

- minel kisebb fenyerteku, fix mondjuk 28mm-es fokuszu obi.
Hát igen, lakáson belül minél nagyobb látószög játszik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Tami »

Ajánljatok már nekem egy jó obit Canon EOS 350-hez, ami főleg lakásban való használatra, nem túl világos fényviszonyokra terveztek és nem túl drága!
- minel kisebb fenyerteku, fix mondjuk 28mm-es fokuszu obi.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Ajánljatok már nekem egy jó obit Canon EOS 350-hez, ami főleg lakásban való használatra, nem túl világos fényviszonyokra terveztek és nem túl drága!
Mennyiért és milyen látószöggel?

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Tami »

- egy jo kis osszefoglalo, tesztek.. stb. 
Canon EOS 400D
ma láttam egy fotós üzletben, 229e huf. - kollegam megrendelte meg a piacrakerules elott, mutlheten kapta kezhez - haat mitmondjak kullemre kezbenfogva valojaban kisebb mint azt az ember varna..

- elkeszult a pixinfo-s teszt: Canon EOS 400d
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: MMS »

Ja a skoda azér' nem 1000 mb?
A kedvedért beírtam! (lásd aláírás)

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: gemini »

A canonról tudnék vitázni, első gépem egy A40-es volt és fél perc alatt kezelhető volt, olyan egyszerű és logikus. Azóta is olyan a menüje mindegyiknek.
Ezzel egyetértek. A régi Canonomat (A520) most az asszony használja és nem auto módban, pedig a műszaki dolgokhoz nem igazán ért.

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: LCO »

Ja a skoda azér' nem 1000 mb?

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: LCO »

A casio számológépet meg órát csinál, esetleg szintetizátort, nem?

A canonról tudnék vitázni, első gépem egy A40-es volt és fél perc alatt kezelhető volt, olyan egyszerű és logikus. Azóta is olyan a menüje mindegyiknek.
A fuji ki belépő gépei szintén jó választás, most azt vettem a barátnőmnek pl. kodak helyett.

Az, hogy nem tudsz makrót csinálni nem feltétlenül a gép hibája :kiraly: , én sem tudom sok mindent lefotózni úgy ahogy lehetne, és az sem a pana hibája

Én nem lenézem a kodakot csak nem szeretem - mint annyi mindent - és amelyikkel már fotóztam mégegyszer kézbe nem venném. Pl a Z sorozat. Ettől eltekintve persze lehet szeretni ugyanúgy, mint ahogy én belezúgtam a panába, holott azt is fikázzák ezerrel.

Személy szerint örülök, hogy te is fotózol és kíváncsi vagyok a képeidre, függetlenül a gép márkájától! Hajrá!

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Digitális fényképezőgép

Bocs, csak láttam a hozzászólásokat, és egy korábban is olvasott vélemény megerősített engem ebben a hitben.
Lényegében nem zavar (mint ahogy az 5 éve zokszó nélkül teljesítő Skodámat övező tévhitek sem ), csak szerettem volna hozzátenni egy kodakos véleményt is.

Kérem senki ne vegye magára!

Az alábbiakat ma este csináltam, mit mondjak, az erős szél miatt nem volt egyszerü elmozdulás-mentes képeket csinálni!
Ezeken már látható az alacsony megvilágítás miatt megnövekedett zaj is (amit korábban említettem), ha több eszem lett volna, állítok az ISO-n egy kicsit, csak elfelejtettem, egyébként az utolsó a gép "naplemente" profiljával csináltam, sokat dobott a beállításokon az "auto"-hoz képest:
Naplemente
Na még egy kép
Színorgia

HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Igazából nem értem a Kodak-ellenességet.

Buta általánosítás.
De a legtöbb, nem kifejezetten fotómárkának is van ellenzője, nem kell velük törődni.
Szerencsére van választék, akinek nem teszik, ne vegyen olyat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

SzúnyogA kaktusz virága
Őszi rózsa (külön)
Levél

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igazából nem értem a Kodak-ellenességet... 

A tudatlanságból ered.(mármint a kodakellenesség)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Tényleg meglepően jó macrofotók.

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Digitális fényképezőgép

Igazából nem értem a Kodak-ellenességet.

Persze, a Kodaknak vannak leginkább olyan olcsó, belépő szintű kamerái, amit a pl. nagyim is meg tudott venni, és tud használni mindenféle előzetes műszaki tudás nélkül is használni. Gyakorlatilag ezekbe lehet a leginkább belefutni a boltokban és az emberek kezében.
Ha viszont a közepes árkategóriában is szétnéztek, a Kodak szerintem az egyik legjobb teljesítményt nyújtja, gyakran megelőzve bizonyos feature-k támogatásában a konkurrenciát.
1 éve szétnéztem, hogyan tudnék 100000Ft alatt kijönni 1 GB memóriával, 3-5MP kamerát véve, 3x optikai zoommal, videófelvétel hanggal (ha lehet, 640x400), NAGYON kompakt méretben (nem szeretem, ha húzza a nyakamat). Kb 1 hónapig bújtam az internetes teszteket (főleg a steves-digicam.com-ot).
Majdnem Casio-t vettem először (EX-S100), majd mivel kifutó volt, megnéztem az EX-S600-at, az viszont már nem férte bele a büdzsébe (pár ezres eltérés nem érdekel különösebben, de 20% eltérés már engem is elgondolkodtatott, hátha van jobb).
Szóval kb további 2 hét kutakodás után jutottam el a Kodak V530-ig, és meg kell, hogy mondjam, NAGYON elégedett vagyok vele.
Iszonyú egyszerü kezelni (de ha akarom, akár manuálisan be tudok mindent állítani), gyönyörű képeket csinál, és a macro brilliáns. Sötét helyen nem brillírozik annyira (ha nem állítok az ISO-n), avaku meg csak 2-3 méterig igazán hatásos.
A 640x480 MPEG4 videói pedig nagy segítséget jelenetnek, mert azóta nem kell külön videókamerát vinnem magammal külföldre, kb 30 perc mozi ráfér ebben a felbontásban a képek mellé az 1GB-ra. 320x240-ből pedig közel 60 perc ráférne. (vagyis annyi, mint egy LP mini-DV kazettára, és sokkal könnyebb PC-n feldolgozni).
A gépről egy kevés:
Steve's véleménye

Habár tényleg teljesen amatőrnek számítok, én is szeretek 1-2 szép képet készíteni.

Különösen a macro-ért vagyok oda. a cégben a csoportunknál van egy Canon IS2 és egy IS3, és hiába a szuper optika és szuperzoom funkció, gyakorlatilag egyszer sem tudtam jó macro-s képet csinálni velük, pedig sokat próbálkoztam (kellett a melónál , pl karcokról, SMD alkatrészekről). Itthon a Kodakkal úgy lekapom a szúnyogot, hogy a testén a szőrök látszódnak! Úgyhogy nem bennem lesz a hiba. Ráadásul a Kodakon MINDEN egyértelmű, a Canon pedig az idegeimre megy a kezelésével. Ja, az LCD kijelző felbontása 230.000pont. Nézzetek utána, hogy a tiétek mennyi, és le fogtok döbbenni. A Casio EX-S600 pl 85.000, sokkal drágábban. Nagyon fontos, hogy meg tudjam itélni, mennyire sikerült a kép, ezt a Kodakkal ott helyben meg tudom nézni.
Egyébként nézzétek meg, hogy mi a felhasználók véleménye a kameráról (vagy a Kodak V550-ről, az a nagytestvére, keresővel, dokkolóval), szerintem ez a legfontosabb.
Customer Opinion

Aki pedig még mindig tamáskodikl, annak itt egy link, minden képet én csináltam, egyedül a kezem remegése az, amit nehezen tudok kompenzálni, max egy kis pálinkával :-)

Szúnyog
A kaktusz virága
Őszi rózsa (külön)
Levél

Szóval egy átlag felhasználónak, akinek fontosabb a jó kép és egyszerű kezelhetőség (mert nem attól jó egy kamera, hogy 40 gomb van rajta), mint az, hogy elmondhassa magáról, hogy félmilliós kamerája van, szuper választás. Van még pár hasonlóan jó szuperkompakt, én ezt választottam, és tökéletesen jó.
Valszeg egy Casio EX-S600 vagy Pentax is megfelelt volna, az üzenetem annyi, hogy a "sztár-márkák" mellett sem kell lenézni a Kodakot sem...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

OFFTOPIC:

A kettő fut egymás mellett, ugye?

Simán

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Jelenleg a gépemen Adobe Photoshop Cs 8.0 van (igaz ezt sem ismerem) érdemes lenne váltanom Adobe Photoshop Elements 4.0-ra? Fotó utómunkákra gondolok.

OFFTOPIC:

A kettő fut egymás mellett, ugye?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Egyébként ennek a témának a szoftver részlegben lenne a helye.

OFFTOPIC:

2004-ig visszamentem, de nem találtam megfelelőt...Újat nem akartam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Jelenleg a gépemen Adobe Photoshop Cs 8.0 van (igaz ezt sem ismerem) érdemes lenne váltanom Adobe Photoshop Elements 4.0-ra? Fotó utómunkákra gondolok.
Egyszerűbb progi, sokminden automatizálva van benne. Aki nem akar elmerülni a Photoshop rejtelmeiben és nem szándékozik bonyolult beavatkozásokat végezni, az Elements segítségével néhány kattintással rendberakhatja a képeit.

Egyébként ennek a témának a szoftver részlegben lenne a helye.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Kicsit off, de nem találtam jobb helyet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Gorilla Pod háromláb

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Declan.Delfino »

Tudnátok irni pár olyan magyar vagy angol nyelvű oldalt, ahol hiteles tesztek vannak (viszonylag új gépekről is) ? Olyasmikre gondolok,mint mondjuk Balagee projektor tesztjei a korai centerekben.
angol nyelven talán a legjobb: drpreview

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Tudnátok irni pár olyan magyar vagy angol nyelvű oldalt, ahol hiteles tesztek vannak (viszonylag új gépekről is) ? Olyasmikre gondolok,mint mondjuk Balagee projektor tesztjei a korai centerekben.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”