Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mechanikus órák
Mechanikus Órák
Grand Seiko
Mechanikus Órák
.
Az Év órája a Grand Seiko Hi-Beat 36000
00/24 WatchWorld magazin által megszervezett Év órája versenyt a 2500 és a 8500 font közötti árkategóriában a Grand Seiko Hi-Beat 36000 nyerte.
2000 óta, a 00/24 WatchWorld magazin minden évben megszervezi az Év órája versenyt. A magazin olvasóinak, a honlap látogatóinak és 8 szakértőnek együttes szavazatai alapján dől el, melyik óra nyeri meg az Év órája díjat. Az idén a 2500 és a 8500 font közötti árkategóriában a Grand Seiko Hi-Beat 36000 lett a győztes óra, a tökéletes kidolgozottságnak és a műszaki adottságoknak köszönhetően.
.
Mechanikus Órák
Érdekes, hogy változik ez a plusz 5mp, mert van amikor simán van 10mp is. Gondolom attól is függ mennyit van a csulkómon. Óraforgatóm nincs, így hétvegente van amikor csak 10 órakor csatolom fel, ellenben a munkanapokkal amikor reggel 5.40-kor már a karomon van.
Igen van egy hülye mániám, hogy nem szeretek késni (meg persze a reggel fél 7-kor és 8-kor tartott értekezletekről sem illik késnem), ezért visszatérek a quartz szerkezetekhez. Persze késés szempontjából jól jön a Certina "nagyvonalúsága"
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Mechanikus Órák
....... most napi 5mp pluszt produkál, ami állítólag nem rossz .......
Nem hogy nem rossz, hanem nagyon jó.
Mechanikus óráknál azt szoktuk mondani, hogy napi egy perces járáseltérésig nem kell komolyabban hozzányúlni az órához.
De akit ilyesmi érdekel, annál valóban nem biztos, hogy a mechanikus órák a neki való órák.
.
Mechanikus Órák
Én egy silány tucat Certina DS1-est hordok , finomhangolás után most napi 5mp pluszt produkál, ami állítólag nem rossz egy akkoriban 120eFt-os, most nem tudom mennyi, automatától.
Most egy Junghans "villanyórára" vadászom, mert az aut. nem teljesen az én világom.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Mechanikus Órák
Lehet tud itt valaki nekem segiteni.
Szeretnék egy hétköznapokra való svájci automatát.Tudom hogy ma már majdnem mindenki tokozonak számít, de nem érdekel.Van több modell ami megtetszett.Oris diver, Hamilton Khaky GMT,Fotis B42 diver, Certina DS First, Tissot(ebből több model is tetszik)
Csak nem tudok dönteni.Nem igazán kell nagyméretű krumpli abból van már bőven.Csak svájci érdekel most.Igaz van japán automatám is de egy nem túl extravagáns csili vili óra érdekel ami svájci automata werkes.Ki mit ajánl ezek közül.Tapasztalatok?Pro és kontra is érdekel.
Minőségben nincs akkora különbség közöttük, hogy az alapján lehetne dönteni, ezért én valószínűleg az Orist, vagy a Fortist választanám, méghozzá azért, mert a Hamilton talaját vesztett lett, lévén, hogy az eredetileg egy amerikai és nem egy svájci óramárka, a Certina tucattermékké silányult, a Tissot pedig mindig is a középszert képviselte (a skandináv országok Doxája).
.
Mechanikus Órák
Lehet tud itt valaki nekem segiteni.
Szeretnék egy hétköznapokra való svájci automatát.Tudom hogy ma már majdnem mindenki tokozonak számít, de nem érdekel.Van több modell ami megtetszett.Oris diver, Hamilton Khaky GMT,Fotis B42 diver, Certina DS First, Tissot(ebből több model is tetszik)
Csak nem tudok dönteni.Nem igazán kell nagyméretű krumpli abból van már bőven.Csak svájci érdekel most.Igaz van japán automatám is de egy nem túl extravagáns csili vili óra érdekel ami svájci automata werkes.Ki mit ajánl ezek közül.Tapasztalatok?Pro és kontra is érdekel.
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Mechanikus Órák
Köszönöm a hsz-eket.
Megfelelő fórum után nézek, bár mint említettem, nem eladni akarom, tehát lehet, megmaradok a boldog tudatlanságban az ügyben.
Csak egyáltalán tudni szerettem volna, hogy milyen kategóriát képviselnek. Ezért örültem, mikor láttam, hogy itt is van egy ilyen fórum.
Az eszmei érték meglehet, közhelynek tűnt, de mivel családi örökség, ezért mertem ezt a kifejezést használni. Természetesen igyekszem tisztában lenni egy bizonyos termék eladhatóságával, értékével, használt piacon, gyűjtői körökben betöltött szerepével. Legfőképpen azért mert néhány más jellegű gyűjteménnyel rendelkezem és ott már szereztem tapasztalatot.
Szép napot!
Mechanikus Órák
Amelyiket hordom, azt tavaly kitisztíttattam, felpolíroztattam, de a hátán lévő gyári számot is sikerült lepolíroznia a mesternek, hála a puha nemesfémnek.
Gratulálok a "mesternek", főleg, hogy minden amatőr is tudja, ha polírozni akarunk, akkor a gyári számot, és minden feliratot le kell ragasztani egy méretre vágott celluxal, vagy szigetelőszalaggal, és csak az után szabad nekikezdeni, és lehetőleg maradni kell a kézi polírozásnál. (Abban is biztos vagyok, hogy ha a "mesternek" sikerült teljesen lepolíroznia a gyári számot akkor géppel polírozott. Az meg külön minősíti, hogy a bénázásának eredményét az óra anyagára akarja fogni.)
Sajnos, ezzel a "hőstettel" sikerült erősen csökkentenie az óra értékét.
Be tudjátok kategorizálni? Nekem eszmei értéket képviselnek, nem is eladó egyik sem, csak érdekelne.
Az órák "bekategorizálására" vonatkozó kérdésére azért nem válaszolok, mert sok éves gyűjtői múltam alatt megtanultam, hogy a tulajdonosok az "eszmei értéket képviselő" óráik pénzbeni értékét túlbecsülik, amiben jelentős szerepet játszik a környezetük is (akiknek szintén nincs reális rálátása a piacra), illetve az ilyen nem órás fórumokon lévő órás topikok lelkes amatőrjei is. (Elég csak visszaolvasni pl. ebben a topikban, és látni AT fórumtársunk néhány évvel ezelőtti "szakértését", amikor egy zsebóra korának meghatározásánál durván 50-100 évet tévedett, az árát pedig a reális piaci ár háromszorosára lőtte be, szegény hiszékeny tulajdonos pedig azóta is próbálja annyiért eladni/elcserélni, mert neki megmondták, hogy annyit ér.)
Tehát, a javaslatom inkább az, hogy nézegesse az Ebay-t, esetleg a Vaterát, hogy a hasonló Eternák mennyiért kelnek el, és itt hangsúlyozom a mennyiért kelnek el-t, és nem azt, hogy mennyiért árulják őket hiába. Azaz, az értékük felbecsüléséhez a lejárt aukciók között kell keresgélni.
A másik jó tanács, hogy ha komolyan akar megtudni az órákkal kapcsolatban valamit, akkor ne a Hi-Fi-s, házimozis, számítástechnikai, kertészkedős, horgász, stb., stb. fórumok órás topikjaiban érdeklődjön, hanem közvetlenül valamelyik órás fórumon.
.
Mechanikus Órák
A Prohardver órás topicjában érdeklődj, ott hamar belövik neked.
Itt:
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Mechanikus Órák
Sziasztok, családi örökségként őrzöm ezt a két kis 18 karátost
Nagyon kevés infót látok az Eterna márkáról. A bal oldalit rendszeresen hordom, a szíj már az x-edik rajta, mivel a bőrön nyomot hagy az izzadság. De valahol meg kell lennie az eredeti csatnak is hozzá.
Be tudjátok kategorizálni? Nekem eszmei értéket képviselnek, nem is eladó egyik sem, csak érdekelne.
Amelyiket hordom, azt tavaly kitisztíttattam, felpolíroztattam, de a hátán lévő gyári számot is sikerült lepolíroznia a mesternek, hála a puha nemesfémnek Ebből is látszik, nem gyűjtő vagyok, hanem élvezem a szépségét, mert szerintem (bár ízlések és pofonok, mint tudjuk....) szép.
Mechanikus Órák
Valami borzalom.
Az egyéni ízlés között lehetnek, akár nagy különbségek is. Ebből a szempontból értem a hozzászólásodat. A készítőjének a felkészültségéhez, hozzáértéséhez, valamint az elvégzett munka minőségéhez nem férhet kétség.És ez az ami még talán, a felhasznált anyagokon is túlmutat.
Mechanikus Órák
Nem semmi!
Ez tényleg nem!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5134
Mechanikus Órák
Nem semmi!
Mechanikus Órák
Tudod be lehet vizsgáltatni .....
Mit lehet bevizsgáltatni, hogy mikor gyártották?
Azt ugyan hogy?
(Ne írjon már ilyen csacskaságokat, ha nem muszáj.)
.
- Stikli Ki Más ?
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Mechanikus Órák
Tudod be lehet vizsgáltatni
Amúgy máris van rá csereérdeklődőm..
Kép...Philips 56 PFL 9954
Lejátszó... Pio BDP 51 FD
Mechanikus Órák
..... Bocs hogy ide ,de nincs az apróban ilyen szekció . ....
Azért nincs, hogy itt órák ne is legyenek hirdetve. (Főleg ne ilyen hiányos és rossz állapotú órák.)
Ps.: Egyébként egészen biztos, hogy az óra nem az 1860-as évekből való, mivel akkoriban még az "oldal drukkeros" mutatóállítást alkalmazták.
.
- Stikli Ki Más ?
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Mechanikus Órák
http:///www.kephost.com/view3.php?filename=n58q1wj0shul763utnkr.jpg
Hali
Bocs hogy ide ,de nincs az apróban ilyen szekció .-/
SRY nem sikerült beillesztenem a képet :-/
THX
Kép...Philips 56 PFL 9954
Lejátszó... Pio BDP 51 FD
Mechanikus Órák
pengék leginkább a "vakulj, paraszt" tipikus esete,
.
Eléggé valószínu, hogy erre van igény! NEM, máshogy fogalmazok: erre is van(lehet) igény! Valószínuleg van egy ember csoport aki kiakar tunni a tomegbol, azoknak ez a pengés modell kivaló lehet. Sajnos árat nem találtam. Mivel nem értek az órákhoz nem tudom barvúr-e vagy nem de elhiszem onnek, hogy nem bravúr, mindenesetre látványos.
Mechanikus Órák
......Ezeket a forgó kockákat a Régat modellbe is belerakták de itt más funkciót lát el.
Itt legalább van értelme a digitális számlálásnak, illetve, visszaszámlálásnak, és érdekességet jelent ez az átforduló forma.
Az előzőeknél pedig az átforduló kockák, pengék leginkább a "vakulj, paraszt" tipikus esete, lévén, hogy -óraipari szempontból- a legkevésbé sem számít technikai bravúrnak egy ilyen megoldás, ami a mellett, hogy értelmetlen, még a leolvasást is nehezíti.
.
Mechanikus Órák
Koszonom a Wikipédiát én is megtaláltam! Nekem sajnos a digitális szó hallatán nem ez a definíció ugrik be, és nekem mint az órakhoz nem értoknek felrevezetheto lehet.
Egyébként a forduló kis kockák tényleg az idot mutatják! Én régebben láttam ezt az órát és már nem emlékeztem pontosan mit mutat a forgó szerkezet. Csak gyorsan rákerestem újból, hogy berakjam ide mivel részben kapcsolódik - illetve mostmár mint kiderult nem csak részben - a pár poszttal lejebbi Harry Winstonhoz. Naptárra emlékeztem de valójában óra napszaknak megfeleloen. Koszonom a javítást. Mindíg tanul az ember.
Ezeket a forgó kockákat a Régat modellbe is belerakták de itt más funkciót lát el.
http://www.youtube.com/watch?v=oRft9f2Pmqw
Mechanikus Órák
Digitális?
Bizony.
"Digitális: valamely változó jelenségnek, vagy fizikai mennyiségnek diszkrét (nem folytonos), megszámlálhatóan felaprózott, s így számokkal meghatározható, felírható értékeinek halmaza. ...... A szó a latin digit, digitus szavakból ered. A szavak jelentés ujj (számolás az ujjakkal), mert akkoriban az ujjakat lehetett használni diszkrét (nem folytonos) számolás céljára."
Jelen esetben: Az átforduló részek csak az egész órákat jelzik, azaz, csak azt lehet róla leolvasni, hogy kilenc óra, vagy hogy 21 óra, de maga az átforduló rész nem mutatja, hogy kilenc óra elmúlt, azt meg végképp nem, hogy mennyivel. Ellentétben az analóg megoldásoknál, amiknél a mutató, számtárcsa, stb folyamatosan mozog, ezért pl. ha a kismutatóra nézünk, hogy-maradjunk a legegyszerűbb megoldásnál, akkor láthatjuk pl. azt is, amikor a kismutató a kilences és a tízes között félúton van, azaz mutatja, hogy fél tíz van.
De mondok egy még érdekesebbet, az analóg kijelzésű, léptetőmotoros quartz óráknál pl. a másodperc számlálásának kijelzése általában digitális módon működik, mivel a másodpercmutató másodpercenként ugrik egyet, azaz, az egységnek tekintett másodpercet diszkrét módon (nem folytonosan) számlálja. (Ellentétben a perc mutatóval, illetve, a kis mutatóval, amik a saját, hozzájuk tartozó időegységet analóg módon számlálják.)
.