Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dio mozija egymillió alatt

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Dio001 »

A centernek jobb helye lenne a tv alatt (jobb híján).
Sok sikert a továbbiakhoz! 

Szia!
Köszönöm a tanácsot. Igen, elgondolkodtam rajta, de sajnos most nem tudom kivitelezni. Nincs hozzá "kis asztal" amire a tv-t tehetném. Illetve ahogy néztem ebben az esetben magasan lenne a tv, és eléggé megtörné az összképet (már ha van valamennyi). 
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

A centernek jobb helye lenne a tv alatt (jobb híján).
Sok sikert a továbbiakhoz! 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Szia Dió.

Nem ismerem a tanulmányaidat, és hogy milyen munkát keresel de ha Budapesten,vagy környékén,esetleg Kecskeméten abban lehet hogy tudok neked segíteni.Ha gondolod vedd fel velem a kapcsolatot,és akkor tájékoztatlak bővebben.Épületgépészet ,szerelvénybolt kereskedelmi munkáról van szó ,nem Mlm meg hasonló szarságok.
Üdv:István.

A telefonszámom amin elérsz:06-30-6452134

hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Íme pár fotó a jelenlegi szükséghelyzetről...nem vagyok büszke rá. :-(   (köszönöm a tanácsokat a távirányítóval kapcsolatban)

<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Üdv:  Dio

Ui: Az erősítő távirányítóját lehet reset-elni? Mert a hangerő és pár chanel váltó gomb működik csak, sem a kikapcsoló sem a bekapcsoló és setting/setup gombok nem reagálnak. Illetve a centerem is olyan halk hogy állítani kell rajta majd. A többi hangfal meg szépen szól.

Elem ki elem be !

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

valószínű lehet állítani a távirányíton, hogy éppen mit akarsz kezelni és ilyenkor csak azt tudod ,mást nem.. az arcamnál pld az amp gomb megnyomásával tudod aktiválni azt hogy most éppen az erősítőt állítgatnád és nem az egyéb funkciókat ,más eszközt stb ilyenkor pld ki sem tudom kapcsolni az erősítőt, de ahogy rábökök ,hogy ezt kezeld rögtön működik... sztem nálad is valami ilyen lehet.. 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Egy hosszabb magyarázattal kezdeném a bejegyzést. Először is elnézést kérek mindenkitől aki követte a "mozinappali" alakulását, és várta a jobbnál jobb képeket és nem "jöttek".  3 év külföldi munka után hazajöttem hogy itthon építsem az életem, múlt év novemberében jöttem haza. Azóta megannyi állásinterjún és próbanapon voltam és mind sikertelen volt. Az összegyűjtött pénz is fogyott és a türelmünk is (párommal) megfogyatkozott. Áprilisban átköltöztünk egy társasház 1. emeletére ahol mint írtam egy nagy szoba (25 nm) és egy kicsi van (15 nm). Úgy terveztük akkor a nagyszoba lesz a háló és a kicsi a nappali, mert a hálóba már be van építve egy padlótól plafonig , faltól falig lévő szekrénysor, ami ráadásul két falon is van. A maradék 2 oldalfalon az egyiken egy majdnem teljes ablakos erkély a másikon meg a szobaajtó. Ide nem tudtam volna rakni a mozit...( végül ide raktam).  A kis nappalit terveztük festeni, átpakolni a benne lévő dolgokat eladni, sajnos ekkor már fél éve nem volt munkám és egy fizetésből éltünk. Ennek okán elmaradt a "felújítás" is. Teltek a napok és a magánéletre is rányomta bélyegét a sikertelenség, mert ugye mi tesz tönkre egy stabil kapcsolatot?? A sex és a pénz, ha valamelyik hiányzik akkor gáz van. A hetekben leültünk és átbeszéltük a dolgokat, nem mondom hogy mindent sikeresen de javított a helyzeten. Ekkor vetettem fel az ötletet, hogy nekem hiányzik a mozim ( közel 5 hónapja dobozban a cucc) és csak bepakolnám a hálóba. Nos be is rendeztem és most így élünk 3-asban :-) Nem mondom hogy osztatlan sikert aratott az akcióm, de kompromisszum képes az asszony. Nemsokára töltök fel pár képet hogy hogyan sikerült kiviteleznem az amúgy sem egyszerű helyzetet. A felmerülő ötleteket szívesen olvasom majd, reméljük pár hónapon belül sikerül munkaügyileg helyre állnom és akkor jöhet a kis nappaliba való átpakolás. 
Köszönöm hogy végig olvastátok és türelmesen vártatok, igyekszem ma pár képet feldobni.

Üdv:  Dio

Ui: Az erősítő távirányítóját lehet reset-elni? Mert a hangerő és pár chanel váltó gomb működik csak, sem a kikapcsoló sem a bekapcsoló és setting/setup gombok nem reagálnak. Illetve a centerem is olyan halk hogy állítani kell rajta majd. A többi hangfal meg szépen szól.

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

..................Coming soon............  :-)

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Nem tűntem el.

Sajnos egy hirtelen jött munkaváltás és magánéleti "problémák" miatt, még nem indultam el a minimozi nappali berendezésén.

Megértéseteket köszönöm,

Üdv, Dio

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Látom sikerült megfogni mindenkinek a lényeget! Így vagy úgy! :-)

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Már meg is van a megoldás az a pár sötétebb színű kép legyen a Gucci, Chanel, Louis Vuitton felirat.     
Amíg csak ott tartottam, pont ez a válasz jutott eszembe...
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Már meg is van a megoldás az a pár sötétebb színű kép legyen a Gucci, Chanel, Louis Vuitton felirat.     
Aham, mindenkép(p)en. :-) Én mondjuk mozijelenetre gondoltam, vagy valamelyik Marvel hősre, esetleg mozi márkára... :-) De egy Chanel logó amin van egy frankó modellcsaj...ám legyen elfogadom. :-)

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Említettem neki hogy lenne pár dolog a falon... pár sötét színűbb kép hogy jobb legyen a hang.
Azt mondta ok, lehet, de akkor ő is fog csináltatni ugyan akkorát csak olyan feliratokkal hogy: Gucci, Chanell, Louis Vuitton... erre mit mondtam volna? :-)

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

LED. 100 fényponttal.  28000Ft

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ez nem LED, hanem üvegszáltechnika. 
215 fényponttal 35000 Ft.

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

@fodesz: Sajnos nagy részben igazad van, nagyon nehéz a páromat rávenni a legkisebb átalakításra is. Anno mikor megvettem a rendszert azt mondta..ok ok vegyed majd elviselem valahogy. Kicsomagoltam, kipakoltam mikor meglátta mekkora ...hááááát nem szépeket mondott. Tényleg úgy van vele hogy elfogadja, minél kevesebb átalakítás legyen, de ha rajta múlna szíve szerint kidobná a fenébe. Anyagilag nem zavarja mindaddig amíg nem a "családi" kasszából veszem ki, nem szól bele mire költöm a pénzem. Említettem neki hogy lenne pár dolog a falon... pár sötét színűbb kép hogy jobb legyen a hang.
Azt mondta ok, lehet, de akkor ő is fog csináltatni ugyan akkorát csak olyan feliratokkal hogy: Gucci, Chanell, Louis Vuitton... erre mit mondtam volna? :-)

Pénz: Valaki még ennyit sem tud rákölteni, valaki 5x ennyiből épít mozit. Nekem ez hobbi, elfogadok tanácsokat és kérek is, de ésszel fogok vásárolni. Engem nem fog érdekelni hogy ha itt elkezdik mondani hogy de: vegyél drágább projektort, meg ne azt a s..r vásznat vedd meg vegyél 2x drágábbat hidd el jobb lesz. Amennyi pénz van abból fogok gazdálkodni. Nem szeretnék oda eljutni hogy megveszem a drága projektort és vásznat , majd kiderül hogy igazából mondjuk 20%-al jobb az összkép, holott 2x drágábban vettem mint amit szántam rá. Nyitok az új dolgok felé, de én az elején is írtam az "alsó-közép" kategóriát képviselem. Lesz még itt , kábelcsere, projektor, kanapé stb. Valójában azt nem szeretem ha rá akarnak olyan dologra beszélni ami igazából az én igényeimen bőven túl lő, de vegyem meg mert az nagyon jó és másnak is szuper. Hozok egy példát: Közel 3 éve terepfutok hegyeken-völgyeken, amikor tanácsot kérnek tőlem akkor azzal indítom a kérdést hogy: Mi az igény, és mennyi pénzed van rá. Nem fogom neki mondani a versenycipők legjobbját és legjobb táskáját ami összesen kerül 100eft-be. De mondjuk 30eft-ből már összedobok neki egy 40-50km-es versenyre elég szettet.  Tartom magam a topik címhez, ameddig tudom aztán majd lecserélem. :-) Valaki jobbat szedne össze ennyiből, valaki nem.

Más: Csillagos menyóról dobjatok már nekem infót, de nem a festett érdekel hanem a led-es. Ahhoz nagyon fontos az álmennyezet? Mert ha még a 240 centiből leszedek 20-at, akkor nagyon gáz lesz a nappali. :-)

ui: Köszönöm, hogy olvastok, és irtok nekem.

Üdv: Dio

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Igen tudom, h meg lehet uszni lenyegesen olcsobban, mint ha egy ceg csinalna. Van is forumtars aki segitene benne. A gipszkarton adott, de kell meg egy szint ala, mert nalam ugy az igazi ha sulyesztve van a csillagos resz.
Ez igaz, úgy lesz igazán szép és tagoltá teszi a menyót, ami esztétikus és a hangnak is jót tesz!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A csillagos menyót nagyon egyszerű megcsinálni, akár meglévő gk.kartonra is. Kézügyesség és türelem meg különböző vastagságú üvegszál, wi-fi tabletes vezérlésű rgb LED-es izzó(pl. három és különböző színzónával) és tűfúrószár kell hozzá. Ha te csinálod meg, akkor a ráfordított összeg egy nullával kevesebb, mintha legyártattad volna.
Nem csodálom, hogy tetszik! Egy munkámnál a szauna csempe fugáiban volt ilyen. Végeredményt ugyan nem láttam, de feltaláltuk magunk és az üvegszálköteg elé raktuk a telót és bent a szaunában olyan színű és fényerejű volt az 'égbolt', amilyet a telóval világítottunk gyönyörű volt!

Igen tudom, h meg lehet uszni lenyegesen olcsobban, mint ha egy ceg csinalna. Van is forumtars aki segitene benne. A gipszkarton adott, de kell meg egy szint ala, mert nalam ugy az igazi ha sulyesztve van a csillagos resz.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Én kemény vagyok.............. mindig lefizetem Üzleti oldalról közelítek, többnyire bejön az élet más szegmenseiben is. Hál isten azért elfogadja, illetve kedveli a mozis filinget. Hiccuszéknál szívesen ücsörög. A csillagos menyot már ma csinálhatnám, ha lenne rá való, rögtön be is csempésznék 4 hangszórót, ki tudja mit hoz a jövő.

A csillagos menyót nagyon egyszerű megcsinálni, akár meglévő gk.kartonra is. Kézügyesség és türelem meg különböző vastagságú üvegszál, wi-fi tabletes vezérlésű rgb LED-es izzó(pl. három és különböző színzónával) és tűfúrószár kell hozzá. Ha te csinálod meg, akkor a ráfordított összeg egy nullával kevesebb, mintha legyártattad volna. 
Nem csodálom, hogy tetszik! Egy munkámnál a szauna csempe fugáiban volt ilyen. Végeredményt ugyan nem láttam, de feltaláltuk magunk és az üvegszálköteg elé raktuk a telót és bent a szaunában olyan színű és fényerejű volt az 'égbolt', amilyet a telóval világítottunk gyönyörű volt!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Az sem biztos,hogy pl a neje szeretne látni nagy akusztikus paneleket felfüggesztve a falra és egyéb "segédeszközöket" amire mi azt mondjuk,hogy az kellene ha jót akar.Ahogy kiveszem dio szavaiból,már az sem lesz egyszerű,hogy kicsit mozisabb feeling-et hozzon létre majd a nappaliban..Mindnyájan tudjuk,hogy minden feleségnél kell futni pár kört, hogy rávegyük őket arra ami nekünk kell ,mert fontos a jó mozihoz

Én kemény vagyok.............. mindig lefizetem Üzleti oldalról közelítek, többnyire bejön az élet más szegmenseiben is. Hál isten azért elfogadja, illetve kedveli a mozis filinget. Hiccuszéknál szívesen ücsörög. A csillagos menyot már ma csinálhatnám, ha lenne rá való, rögtön be is csempésznék 4 hangszórót, ki tudja mit hoz a jövő.  
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Szia Doki! Az ötlet szuper, csak egyet hibáztam. Nem jeleztem hogy ez a szoba már nem aktuális... 2 hónapja elköltöztünk onnan. Most dobozokban van a rendszer és olyan 2 hét múlva kezdem kibontani és berendezni a kis nappalit. Na oda biztos várok ötleteket, mert az nem lesz egyszerű dolog. Jelenleg a "régmúlt" képeit teszem fel. Én még friss hús vagyok a mozi világában. :-)

Semmi nem egyszerű ,pláne ha nappaliban kell rendezkedni és a család többi tagját is figyelni,vajon jó-e nekik is,ez amit te akarsz és az ahogy valóban a legjobbat lehetne kihozni belőle.
Ha nem akkor mindíg nagyon nehéz elindulni a jó irányban.

Gondolkozz előre és gondold végig az összes lehetőséget mielőtt bármiben döntesz.

Ahogy én tapasztaltam, plusz egy-két óra gondolkodás/tervezgetés sokkal jobb, mint egy téves vásárlás.

Nézz meg minél több "kész" házimozit mert ott jönnek a legjobb ötletek. Szerintem...

Nem biztos,hogy így majd előre fog tudni mindent és majd kikerüli azokat a nehézségeket,lépcsőfokokat - vagy ahogy néhányan itt hívjuk "szamárlétra" -amiken a nagytöbbség átment évek alatt és végigcsinálta.

Ahogy az is butaság van aki azt véli ,hogy nem mindíg a pénz dominál,csak gondolkodni kell mindíg előre....Badarság. Ha nincs pénz és sok a probléma,akkor nincs normális hely és normális mozi,vagy lassan építkezik sok-sok kompromisszummal,bajjal,gonddal,ami időt jelent.
Az sem biztos,hogy pl a neje szeretne látni nagy akusztikus paneleket felfüggesztve a falra és egyéb "segédeszközöket" amire mi azt mondjuk,hogy az kellene ha jót akar.Ahogy kiveszem dio szavaiból,már az sem lesz egyszerű,hogy kicsit mozisabb feeling-et hozzon létre majd a nappaliban..Mindnyájan tudjuk,hogy minden feleségnél kell futni pár kört, hogy rávegyük őket arra ami nekünk kell ,mert fontos a jó mozihoz

Akinek vastag a pénztárcája,annak pedig könnyű rebegtetni mit hogyan kell csinálni,mert majdhogynem le tudja másolni a neten fellelhető puccos moziszobákat otthoni szintre.Rögvest szakmai tanácsokat kér ,szakemberekkel azonnal beméreti  a helyiséget mit hogyan csináltasson és már közben telefonra jön a klímaszerelő is,aki már ha tegnap jött volna is későn lenne,meg a kóla tartós kanapé egy milláért már a kosárba van a neten....és most félre ne értsd Gyulaipal, nem rád értem ) De van ilyen is.

A legtöbben sajnos mindíg nehezen érjük el a célokat,általában évek alatt.
...Mozi egymillió alatt. Hmm   ...Még ez a topik cím is kérdéses lesz a jövőre nézve,ha komolyan beleásod magad

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Üdvözlet! 

Pár mondatban válaszolok és okfejtek.

@gyulaipal: Van időm, és igen ahogy tanácsolod gondolkodom jóval előre. Még akkora kupi van a szobában hogy csak na. Később kifejtem miért.
@Szepi:  Naná hogy lesz, a tv-től 4x nagyobb élmény miatt! De költségben most nagyon kis alacsony lesz, mert kicsi a szoba és nem akarok "feleslegesen" több százezer forintot kiadni rá, ha 2-3 év múlva költözünk. Úgy tervezem hogy először egy régebbi kis FHD proji és egy 93-95"-os motoros vászon. Max. 150k lesz a keret rá és az is inkább ősszel.
@Csutka: jönnek majd képek.

Okfejtés:  Szóval kicsi nappali lesz, ami jelenleg tele van. A költözés befejeződött 1 hónapja, de sajnos még jön egy frissítő festés és pár dolog eladása. Csak ezek után tudok bepakolni. Fotót sem tudok készíteni,mert párom letépi az arcomat...ugyanis van ott egy ilyen beépített szekrény és tele van ruhával meg cuccal, és mondta az asszony hogy le ne merjem fotózni, ne égessem hogy milyen rendetlenség van. :-) Csinálok majd egy rajzot hogy érzékeltessem, hogyan van a beépített szekrény..oda is érdekes lesz a tv-t bevarázsolni. De nálunk hatványozott "mozi utálat" van, neki csak dobozok és mindig útban vannak...Voltak/vannak/lesznek viták de vagy elfogadja vagy válóok lesz. Ezt meg is mondtam neki fel is út le is út. :-)  

Dio

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Szia Doki! Az ötlet szuper, csak egyet hibáztam. Nem jeleztem hogy ez a szoba már nem aktuális... 2 hónapja elköltöztünk onnan. Most dobozokban van a rendszer és olyan 2 hét múlva kezdem kibontani és berendezni a kis nappalit. Na oda biztos várok ötleteket, mert az nem lesz egyszerű dolog. Jelenleg a "régmúlt" képeit teszem fel. Én még friss hús vagyok a mozi világában. :-)

Azt írtad korábban, hogy sajnos tényleg elég kicsi lesz a hely. 
Azért majd tegyél be képeket a mostani új kezdetekről!

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

várok ötleteket, mert az nem lesz egyszerű dolog.
Projektor + vetítővászon a nagyobb élmény miatt!
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Fontos figyelmeztetés: attól, hogy friss hús vagy, az agyad még ugyanolyan jól működik. Gondolkozz előre és gondold végig az összes lehetőséget mielőtt bármiben döntesz. Ahogy én tapasztaltam, plusz egy-két óra gondolkodás/tervezgetés sokkal jobb, mint egy téves vásárlás.

Nézz meg minél több "kész" házimozit mert ott jönnek a legjobb ötletek. Szerintem...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”