Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tibidzsí mozija
Tibidzsí mozija
Sziasztok,
már régen jelentkeztem, de nem állt meg az élet ez idő alatt sem. Most csomag jött a nagy vízen túlról:
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Tibidzsí mozija
Most már nem kell széken ülniük a háttérsugárzóknak.
Eddig kevésnek éreztem a hátsók hangerejét, de úgy látszik hallatszik, hogy mégsem az elhelyezés miatt. Adtam az erősítőn nekik +2 dB, így már jó.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Tibidzsí mozija
Első ránézésre tisztának tűnt a lencse, és másodikra is. Viszont közelről nézve, fény felé fordítva már láttam rajta apró foltokat. Többet nem fog előfordulni, Mester!
A frontok és a center Hivox-tuningot kapott. Fülelek módosította a váltót, és a belső csillapítást is. Közép- és magas tartományban sokat hozott, az eddiginél egyenletesebb lett a frekimenete. Tisztábban, természetesebben, picit nagyobb dinamikával szól. Még amikor januárban hangfalat kerestem, a meghallgatás első 10 másodperce elég volt hozzá, hogy eldöntsem, hogy ezt fogom megvenni, és hogy sokáig nálam marad a hangfalszett. Annyit még hozzá kell tennem, hogy a kedves fórumtárs minőségi anyaggal demózott. Most a tuning után még inkább azt érzem, hogy tartós darabnak fog bizonyulni a rendszerben. Elektronika terén csak az erősítőnél tervezek feljebb lépést, de ezt csak valószínűleg csak jövőre fogom meglépni. Pillanatnyilag még akad itt-ott igazítani való a házon, és még a mozi helységben is, mint ahogyan egyik kedves fórumtárs meg is jegyezte. (igen, lesz szőnyeg upgrade )
Még a helység kialakítása előtt kértem tanácsot Fülelektől, először le akart beszélni az egészről az alacsony belmagasság miatt rossz akusztika végett. De látva a határozottságomat, adott jó pár tanácsot, hogy lehet a legtöbbet kihozni a helységből. Így a frontok melletti sarkokba hasábok nőttek. Terv szerint még került volna a padlóra középre jó vastag kiegészítő szőnyeg, a hátfalra, valamint a hangfal és a hallgató pozíció között a plafonra diffúzor. Az oldalfalra pedig üveg/kőzetgyapot hangelnyelő táblák. Az még számomra is világos, hogy a kanapé nagyon nagymértékben befolyásolta az akusztikát, én nem éreztem szükségét a többi változtatásnak, és ebben most Fülelek is megerősített.
Tibidzsí mozija
nem, a képpel ellentétben nem esik a hó.
Bonyolult dolog letörölni az optikát a fényképezőgépen heló .
az elmúlt 3-4 hónapban nem történt változás. Talán már írtam korábban, hogy eredetileg lábtartós, dönthető foteleket szerettem volna, jártam több bútorboltban is. Ha valaki ilyesmiben gondolkodik, semmi esetre se olyant válasszon, amelyiknél oldalt, kallanytúval lehet dönteni, mert visszadöntéskor izomból kell sarokkal visszahúzni az ülő állapotba, és nehezen akad vissza a reteszig. Másrészt így a cipővel/egyéb lábbelivel rendszeresen össze fogja koszolni a fotel alját. Úgy látszik, ez típushiba. Viszont a kallanytú nélküliek jól használhatók.
Tehát nem sok hiányzott, hogy ilyeneket vegyek, de a többség javaslatára átgondoltam a dolgot. Én úgy vagyok vele, hogy egy másfél-két órás, vagy esetleg hosszabb film alatt szeretek kicsit forgolódni, és az nehezen abszolválható ilyen ülőalkalmatosságban.
Úgyhogy egy huszárvágással lehoztuk a nappali régi ülőgarnitúráját, a nappaliba meg vettem egy újat. Azt mégiscsak többet használjuk .
Viszont a héten újabb előrelépés várható, arról nem tudok képeket feltenni, de mindent a maga idejében.
Mi a helyzet az előrelépéssel?
Nyugtass meg mindenkit egy személyben hogy a szőnyeg upgrade is tervben van már véve
Bájos ez a zöld maradék is, de én ha már itt járnék a pincémmel... szóval előbb utóbb valamit csinálj vele - még a monitoron át is bántja a szemem .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Tibidzsí mozija
Hajrá jó lesz az! Sokan vágyunk egy külön moziszobára. Jó nagynak tűnik. Mik a szoba méretei?
560*390, 216 belmagassággal.
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Tibidzsí mozija
Hajrá jó lesz az! Sokan vágyunk egy külön moziszobára. Jó nagynak tűnik. Mik a szoba méretei?
Tibidzsí mozija
az elmúlt 3-4 hónapban nem történt változás. Talán már írtam korábban, hogy eredetileg lábtartós, dönthető foteleket szerettem volna, jártam több bútorboltban is. Ha valaki ilyesmiben gondolkodik, semmi esetre se olyant válasszon, amelyiknél oldalt, kallanytúval lehet dönteni, mert visszadöntéskor izomból kell sarokkal visszahúzni az ülő állapotba, és nehezen akad vissza a reteszig. Másrészt így a cipővel/egyéb lábbelivel rendszeresen össze fogja koszolni a fotel alját. Úgy látszik, ez típushiba. Viszont a kallanytú nélküliek jól használhatók.
Tehát nem sok hiányzott, hogy ilyeneket vegyek, de a többség javaslatára átgondoltam a dolgot. Én úgy vagyok vele, hogy egy másfél-két órás, vagy esetleg hosszabb film alatt szeretek kicsit forgolódni, és az nehezen abszolválható ilyen ülőalkalmatosságban.
Úgyhogy egy huszárvágással lehoztuk a nappali régi ülőgarnitúráját, a nappaliba meg vettem egy újat. Azt mégiscsak többet használjuk .
nem szeretek középen ülni, nagyon hiányzik onnan egy lábtartó!
nem, a képpel ellentétben nem esik a hó.
Viszont a héten újabb előrelépés várható, arról nem tudok képeket feltenni, de mindent a maga idejében.
Tibidzsí mozija
Bár az eredeti terv szerint fotelek kerültek volna a moziba, a helyi népszavazás inkább ággyá kihúzható kanapé mellett voksolt. Így lehet ülve, de akár ágyban fetrengve is filmezni.
Tibidzsí mozija
Összeadva:
c3po+r2d2=Ezennel házastársak vagytok!
Tibidzsí mozija
Megpróbálom vuki módra:
c3po+r2d2=
Alakul:-)
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Tibidzsí mozija
Nekem a harmadik rész a király.
Valaki be tudja fejezni az összeadást:
c3po+r2d2=?
Megpróbálom vuki módra:
c3po+r2d2=https://www.youtube.com/watch?v=2-BKjnAgNgY
Tibidzsí mozija
Nekem a harmadik rész a király.
Valaki be tudja fejezni az összeadást:
c3po+r2d2=?
Tibidzsí mozija
Ne vagyok rajongó .de aki rajongó az is el cseszte ,kár ilyen szőrszál hasogatónak lenni megint.
Szerintem inkább Tibi moziszobához adjunk 5-leteket ?
És ha nem tetszik akkor szépen leírhatod ,hogy nézne ki jól.
Az egy építőjelegű kritika .
Ha azt írod ,hogy szar az csak kritika ! De azt szerintem senkit nem érdekel.
Szerintem nézd meg a Lecsó című filmet és a végszó különösen passzol itt valakire !
ezért ne oszd az észt,mert nem vagy rajongó,pontosan...Amúgy meg leírtam mit tennék,megint csak nézted a kommentemet,de nem láttad...leírtam:miért nem egy asztalossal egy oda illőt gyártat...de én egy olyan vagyok amit leírtál,de az az olyan lehet okozna meglepetéseket neked több területen az életben.
Tibidzsí mozija
Ebbe ne menjünk bele...ne írj olyat ami baromság,áruld el,a star wars filmekben mikor említenek lézerkardot?????Lightsaber mióta lézerkard..????Tanulj,ahogy írtad,és okulj.Ne vagyok rajongó .de aki rajongó az is el cseszte ,kár ilyen szőrszál hasogatónak lenni megint.Szerintem inkább Tibi moziszobához adjunk 5-leteket ?
És ha nem tetszik akkor szépen leírhatod ,hogy nézne ki jól.
Az egy építőjelegű kritika .
Ha azt írod ,hogy szar az csak kritika ! De azt szerintem senkit nem érdekel.
Szerintem nézd meg a Lecsó című filmet és a végszó különösen passzol itt valakire !
Tibidzsí mozija
Hol lehet ilyet venni?
A Jedi Felszerelések Áruházban, balról a második polcsor vége. De ha nem sürgős, én várnék a tavaszi készletkisöprésig.
Tibidzsí mozija
és honnan fogod tudni, hogy mikor kell rákérdezned? Felírtad a bakancslistádban, hogy:
-Tibidzsít megkérdezni, hogy mikor viszi ki a cipősszekrényt a dedikált moziszobából ?
akkor mikor kivetted onnan...hogy nocsak,hova lett a tuti hifiállvány?
Tibidzsí mozija
,de tudd,rá fogok kérdezni,mikor eltűnik a szobából
és honnan fogod tudni, hogy mikor kell rákérdezned? Felírtad a bakancslistádban, hogy:
-Tibidzsít megkérdezni, hogy mikor viszi ki a cipősszekrényt a dedikált moziszobából ?
lézer kard nincs!Fénykard!!!!!Az van!
Hol lehet ilyet venni?
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Tibidzsí mozija
Hol lehet ilyet venni?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Tibidzsí mozija
Jó megint tanultam.
http://corrie.mindenkilapja.hu/html/191 ... kard-kodex
Az egyik falat lőveszárok formára csinálnám fa gerendákból , süllyesztett gránát tartóval ( relikvia tartó. )
Ebbe ne menjünk bele...ne írj olyat ami baromság,áruld el,a star wars filmekben mikor említenek lézerkardot?????Lightsaber mióta lézerkard..????Tanulj,ahogy írtad,és okulj.
Tibidzsí mozija
Jó megint tanultam.
http://corrie.mindenkilapja.hu/html/191 ... kard-kodex
Az egyik falat lőveszárok formára csinálnám fa gerendákból , süllyesztett gránát tartóval ( relikvia tartó. )
Tibidzsí mozija
Sz.
Szerény véleményem ,hogy az alsó fiókot kihúznám lézer karddal 1 határozott csapással a felső fiókok alatt 13 centivel keresztbe lenyiszantanám. Majd keresztbe felcsavaroznák 1 deszkát felső fiókok alá.Fognám és festékszoróval és álcahálót mintákat fujnák rá.
Szereznék néhány álcahálót és pár helyen kidekorálnám a falat.+ néhány világháborús katonai rádió és már helyben is vagyunk.
A katonai dolgok soha nem voltak és nem is lesznek olyan precízen kidolgozva.
Tibidzsí mozija
Sz
pár napja egy kis pincében jártam, ami ahol a plafont 3 részre osztott boltívre alakították ki, és a falakat félig-meddig bevakolt üvegháló borította, mégis borzasztóan visszhangzott az egész.
Nálam sima, párhuzamos falakkal is alig visszhangzik. Fene se érti ezt az akusztikát. Vagy nagyon jól teszi a dolgát a sarokban a két hasáb.
Egy kis bútor upgrade:
DSCF2972.JPG
.
Szerény véleményem ,hogy az alsó fiókot kihúznám lézer karddal 1 határozott csapással a felső fiókok alatt 13 centivel keresztbe lenyiszantanám. Majd keresztbe felcsavaroznák 1 deszkát felső fiókok alá.Fognám és festékszoróval és álcahálót mintákat fujnák rá.
Szereznék néhány álcahálót és pár helyen kidekorálnám a falat.+ néhány világháborús katonai rádió és már helyben is vagyunk.
A katonai dolgok soha nem voltak és nem is lesznek olyan precízen kidolgozva.