Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Hát természetesen JVC-re az X55-ben gondolkodom.
A Pio az könnyebb döntés lenne, mivel ott szerintem nincs akkor különbség mint egy CA-ra váltás esetén.
Most ez úgy hangzik, mintha az volna a jó, ha minél közelebb áll valaminek a hangja az Onkyo-hoz. Persze nincs ezzel baj, ha tetszik.
Viszont érdemes volna kipróbálni valami egészen mást is, csakis a tapasztalatszerzés miatt. Halláskör tágítás, meg ilyenek.
Ja, most értelmezem hogy mit is írtál pontosan. Nem a teljesítmény a fő szempont, mert ahogy írtam 50-60%-nál nagyobb hangerőn nem használom így sem a 806-t, csak érdekességként jegyeztem meg hogy azért furcsa hogy a három trafós csúcsgépeket teljesítménybe lenyomja a 806-om.
Ez tényleg érdekes, vagy inkább sajnálatos. Kérdés, hogy pontosak-e a mérések.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Házimozi erősítők,processzorok
Hát természetesen JVC-re az X55-ben gondolkodom.
A Pio az könnyebb döntés lenne, mivel ott szerintem nincs akkor különbség mint egy CA-ra váltás esetén.
Most ez úgy hangzik, mintha az volna a jó, ha minél közelebb áll valaminek a hangja az Onkyo-hoz. Persze nincs ezzel baj, ha tetszik.
Viszont érdemes volna kipróbálni valami egészen mást is, csakis a tapasztalatszerzés miatt. Halláskör tágítás, meg ilyenek.
Ja, most értelmezem hogy mit is írtál pontosan. Nem a teljesítmény a fő szempont, mert ahogy írtam 50-60%-nál nagyobb hangerőn nem használom így sem a 806-t, csak érdekességként jegyeztem meg hogy azért furcsa hogy a három trafós csúcsgépeket teljesítménybe lenyomja a 806-om.
Ez tényleg érdekes, vagy inkább sajnálatos. Kérdés, hogy pontosak-e a mérések.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Most nézem a használt árait a CA651R-nek, hát szerintem ezt is nehezen tudnám megmagyarázni a párocskámnak , így maradna az 551R, vagy egy még régebbi típus pl.650R.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Az attól függ, mire cserélné a JVC-t?
Viszont, ha erősítőcserénél jobb hangot is szeretnél Paler, nemcsak nagyobb teljesítményt, akkor nem biztos, hogy ennyire márkán belül érdemes nézelődni.
Hát természetesen JVC-re az X55-ben gondolkodom. Tetszik az Onkyo mozis produkciója, de ha már házon kívülről választanék, akkor vagy egy Pio LX83 lenne, vagy a számomra nagyon szimpatikus CA (651R, 551R, vagy 751R...deeee nem a páromnak ezt már nehezen tudnám megmagyarázni szerintem) . De CA-t csak úgy vállalnám be ha legalább egy hónapig tesztelhetném (állítgathatnám) hogy össze tudnék-e szokni vele az Onkyo után. A Pio az könnyebb döntés lenne, mivel ott szerintem nincs akkor különbség hangzásban/karakterisztikában mint egy CA-ra váltás esetén.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Viszont, ha erősítőcserénél jobb hangot is szeretnél Paler, nemcsak nagyobb teljesítményt, akkor nem biztos, hogy ennyire márkán belül érdemes nézelődni.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Jobban jársz a projival. Pláne ha szereted a régi gép hangját. Én szerettem a 905-906 hangját. Utána a 3007-es hangja eléggé csalódás volt. Vagy egy órát kellett szórakozni vele mire majdnem visszajött a régi hangzás amiért annyira szerettem anno az Onkyo-t. Az újak mások már, hirtelen nehéz megemészteni átállni. Ezzel nem azt mondom, h rossz lenne, csak más. Ez valakinek bejön, van akinek nem igazán.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Kicsit beindult nálam is a hifibogár és elkezdtem agyalogni egy AVR upgrade-n. Mivel nálam a mozi van túlsúlyban 90-10%-ba, és szerettem is a 806-om előadását, így hát elkezdtem házon belül nézelődni számomra elérhető árú magasabb kategóriás AVR-en. Ha már cserélnék akkor mindenféleképpen az NR-es szériából szeretnék magamnak egy csúcsgépet (ha már lúd, legyen kövér alapon ). Árfekvésben amik szóba jöhetnének az 5007/5008-as szériás Onkyo-k, a 5009/5010-ek ára még nagyon magas nekem, mivel prioritásban inkább egy projektor csere van előjegyezve, és az lenne számomra inkább a fontosabb upgrade. De a két típus közül inkább az 5008-as felé húz a szívem két dolog miatt is: 1-fiatalabb, 2- a X007-es végű Onkyo-nál a HDMI panel mizéria eltántorít ezen szériától.
Tehát elkezdtem ezekre a típusokra rákeresni , és a teljesítmény méréseknél azért érdekes dolgokra lettem figyelmes.
Csúcsgép, három trafó, nagyobb súly ellenére azért teljesítménybe az én mostani felső-közép kategóriás 806-om partiba van (majdhogynem) lelépi az újabb szériás Onkyo csúcsgépeket. Igaz hogy én nem használom ki a 806-om erejét sem, csak max.50-60%-ban, de azért ezt kicsit "gáznak" tartom. Azt tudom hogy az újabb csúcsgépek tudásban biztos többet tudnak a mostani AVR-nél, és nagyon remélem hogy hangban is jobbak, de azért ezek a mért teljesítmény adatok elég furcsák számomra.
TX-SR806
HT Labs Measures
two channels driving 8-ohm loads:
0.1% percent distortion at 185.7 watts
1% percent distortion at 215.2 watts
Into 4 ohms,
0.1% percent distortion at 236.9 watts
1% percent distortion at 284.0 watts.
Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 107.2 watts
1% distortion at 123.4 watts
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 79.6 watts
1% distortion at 106.4 watts
TX-NR5008
HT Labs Measures
two channels driving 8-ohm loads:
0.1% percent distortion at 162.8 watts
1% percent distortion at 194.1 watts
Into 4 ohms,
0.1% percent distortion at 248.1 watts
1% percent distortion at 309.5 watts.
Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 79.1 watts
1% distortion at 95.5 watts
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 78,7 watts
1% distortion at 94,6 watts
Érdekes hogy 2 csatornás 4 ohm-os módban jobb, de többi módban ép hogy csak partiba tud (kis jóindulattal) lenni a mostani a 806-os Onkyo-al
TX-NR5007 - na erről meg nem is beszélve, ennek a mért adatit nem is értem...miiivaan
Output at clipping (1 kHz into 8/4 ohms)
1 channel driven: 191/171* W (22.8/22.3 dBW)
5 channels driven (8 ohms): 68 W ?????????????????????
7 channels driven (8 ohms): 68 W** (18.3 dBW)
*Software impedance switch at “6 ohm” position; at the “4 ohm” position, power into 4 ohms was limited to approximately 68 W.
Output at clipping (1 kHz, 8/4 ohms, both channels driven): 174/148*** W (22.4 /21.7 dBW)
***Power into 4-ohm loads was limited by onboard protection circuits to approximately 150 watts with software impedance switch at “6 ohm,” and to about 65 W with the switch at “4 ohm.”
Ez most csak úgy kikívánkozott belőlem lehet hogy inkább maradok az eredeti tervemnél, és inkább marad a projektor upgrade.
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Remélem mindenki úgy gondolja, hogy ez jó helyen van itt:
http://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/
http://www.demo-world.eu/movie-trailers-hd/
Egy fórumtárs már megosztotta egy hirdetésben, de beteszem ide is, hogy meglegyen!
Jó mozit, kellemes hallgatózást mindenkinek a rendszeréhez!
Szerintem ebben az árban,ezekkel a feltételekkel nincs alternatíva!
Belegondoltam és tényleg nincs!
Egészen hatalmas a Yamaha új árához mért árvesztése. 290 ezer forintért volt nemrégen eladó egy két hetes készülék.
Kategória társai az Onkyo 5010, a Denon 4520, a Pio LX87, Sony 5800ES
A Marantz 7009 talán kicsit alatta van.
Ezen kívül lenne mondjuk Arcam 450, Anthem 510, de inkább 710, CA 751R V2.
Nem túl hosszú a lista. Van még valami?
Ezeket viszont nem lehet ennyiért megkapni.
Kérdésemben hasonló árkategóriában vártam volna ajánlatokat, nem csak a fórumon hirdetett készülékekről,
hanem egyéb forgalmazóktól, új készülékek számításba vételével.
Ebben az árkategóriában az újak közül nem rossz vétel pl. a Pioneer VSX-930 vagy a Cambridge Audio Azur 351R. De közel sem nyújtanak annyit mint az említett két használt készülék.
Kérdésemben hasonló árkategóriában vártam volna ajánlatokat, nem csak a fórumon hirdetett készülékekről,
Ebben az árkategóriában az újak közül nem rossz vétel pl. a Pioneer VSX-930 vagy a Cambridge Audio Azur 351R. De közel sem nyújtanak annyit mint az említett két használt készülék.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Néztem, de meghallgatni még nem állt módomban.
A választásod eredményét 3 vektor szorzata adja , ha jól értem: 1.ár
2.hangzás
3.designe
Végezd el a műveletet a jelölteken. A matematika exakt eredményt hoz.
........De hogy meg leszel- e elégedve.........hm
Szerintem ebben az árban,ezekkel a feltételekkel nincs alternatíva!
- Swordfish76
- V.I.P.
Az újabb Arcam erősítőket nézegetted/hallgattad már?
Néztem, de meghallgatni még nem állt módomban.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 103
Az újabb Arcam erősítőket nézegetted/hallgattad már?
- Swordfish76
- V.I.P.
Ebben a Yamaha (Anthem) használt kategóriában vajon milyen készüléket ajánlott volna egy forgalmazó? Semmilyet se sajna hacsak nem akarsz úját venni kétszer ennyiért!
Jogos!!!
Ebben a Yamaha (Anthem) használt kategóriában vajon milyen készüléket ajánlott volna egy forgalmazó? Semmilyet se sajna hacsak nem akarsz úját venni kétszer ennyiért!
"Az igazi barát szemből támad."
- Swordfish76
- V.I.P.
Yamaha hazai garis vagy kinti? Szerintem igazából Te már meghoztad a döntést csak egy megerősítésre vársz. Amivel semmi gond. Csak jót hallottam egy kedves ismerősömtől, elő- végforól váltott vissza a Yamaha avr-re.
Sajnos még nem kaptam választ a hirdetőtől, így nem tudom.
- Swordfish76
- V.I.P.
A kérdést ezzel el is döntötted.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Sokkal fontosabb dolog az igény! Kinek mire van szüksége.
Ezért nem lehet ranglistát csinálni. Valakinek mindenből a legdrágább a jó. Más meg mindenben ár/érték arányt mér és azzal jön, hogy "ennyiért nincs alternatívája". Egyesek mindenben használtat akarnak vagy tudnak beszerezni, mások meg csak újban gondolkodnak. Ettől műkődik ez és félrevezető lehet csak "magunkból" kiindulni, mások fejével pedig keveseknek sikerül jól gondolkodni.
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Jó kis vita kerekedett ebből, amivel nincs is gond. Mindenkinek más a hallása és mások az igényei.
Véleményeket azért kértem, mert sajnos nem áll módomban saját rendszerben egyiket sem meghallgatni, máséban meg miért tenném, annak sok értelmét nem látom. "Kénytelen" vagyok mások véleményére, tapasztalataira adni, és az Ő izlésükben bízni, hogy majd az esetleg nekem is tetszeni fog.
Két (három)dolog biztos: 1. Az Anthem MRX 700-ra nincs garancia. 2. Szvsz még alkuval sem kapnám meg annyiért mint a Yamahát. 3. "Sajnos" nekem fontos egy AVR megjelenése IS, és az Anthem nem tetszik.
Yamaha hazai garis vagy kinti? Szerintem igazából Te már meghoztad a döntést csak egy megerősítésre vársz. Amivel semmi gond. Csak jót hallottam egy kedves ismerősömtől, elő- végforól váltott vissza a Yamaha avr-re.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Két (három)dolog biztos: 1. Az Anthem MRX 700-ra nincs garancia. 2. Szvsz még alkuval sem kapnám meg annyiért mint a Yamahát. 3. "Sajnos" nekem fontos egy AVR megjelenése IS, és az Anthem nem tetszik.
A kérdést ezzel el is döntötted.
- Swordfish76
- V.I.P.
Azért a nagy többség úgy keres mondjuk erősítőt, hogy van 200 ezer forintja és azért a pénzért melyik a legjobb.
Az ár-érték arány csak ilyen szempontból fontos neki.
Nekem mondjuk nem kell airplay és hasonló dolgok, elvagyok egy régi cuccal is. Van hozzá egy OPPO, így a HD hang sem fontos.
Jó kis vita kerekedett ebből, amivel nincs is gond. Mindenkinek más a hallása és mások az igényei.
Véleményeket azért kértem, mert sajnos nem áll módomban saját rendszerben egyiket sem meghallgatni, máséban meg miért tenném, annak sok értelmét nem látom. "Kénytelen" vagyok mások véleményére, tapasztalataira adni, és az Ő izlésükben bízni, hogy majd az esetleg nekem is tetszeni fog.
Olyan lenne az, mint a Miss World: értelmetlen.
Azért a nagy többség úgy keres mondjuk erősítőt, hogy van 200 ezer forintja és azért a pénzért melyik a legjobb.
Az ár-érték arány csak ilyen szempontból fontos neki.
Nekem mondjuk nem kell airplay és hasonló dolgok, elvagyok egy régi cuccal is. Van hozzá egy OPPO, így a HD hang sem fontos.
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 335
Én most a fórumról az Anthem 700-at venném meg alkuval.
Zenére és mozira is kiváló és különleges darab. A gari mondjuk lejárt, ahogy olvasom.
Az említett Yamaha-hoz hasonló mondjuk a Denon 4520.
+1
Az eladó egy jó barátom.nagyon pöpec cucc az az Anthem.
Meg kell hallgatni mind 2 gépet,lesz meglepi!
LG 65"C3,DUNE MAX VISION 4K
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR30
JL Audio F112 v1
Hfk.:Neotech NES-3003,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp:Neotech NEP-3003G
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Audioquest Wolf
IsoACOUSTICS
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR30
JL Audio F112 v1
Hfk.:Neotech NES-3003,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp:Neotech NEP-3003G
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Audioquest Wolf
IsoACOUSTICS
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Olyan lenne az, mint a Miss World: értelmetlen.