Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Az is lehet, hogy egyszerűen "nem illett a rendszerbe" és leginkább csak a "gyenge pontjait hozta ki". Kényes téma lehet, de akadhatnak komponensek, amik pont arra hívják fel a figyelmet, amire "nem vagyunk kíváncsiak".
Előtte egy 876 avr teljesített szolgálatot prociként, az sokkal jobb volt.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Az 5508-al egy teljes napot szívtam, bemértem subbal, sub nélkül, meg piszkáltam, amit csak lehetett rajta, de végül feladtam.

Az is lehet, hogy egyszerűen "nem illett a rendszerbe" és leginkább csak a "gyenge pontjait hozta ki". Kényes téma lehet, de akadhatnak komponensek, amik pont arra hívják fel a figyelmet, amire "nem vagyunk kíváncsiak".

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Apa kezdődik ... 

Remélem érted a lényeget?!       

Nekem ezzel az 5508-assal volt negatív tapasztalatom, pedig aztán én is nagy Onkyo fan voltam és azt is szerettem volna elsősorban procinak, mikor végfokokra váltottam. Az umc-1 csak az ára miatt került hozzám, amivel nem is lenne gond, ha lenne benne egy jó szoba akusztikai korrektor.
Az újabb Onkyokkal nincs tapasztalatom, mármint a nagyobb vasakkal, kisebbeket hallottam már kis rendszerben, de a visszajelzéseket olvasva, valami megváltozott a korábbi 6 végű sorozatok után. Ezért is írtam Attilának, hogy azt a dögöt nem fogja kapni, mint a jelenlegi 806-os ad, igaz volt olyan vasam is, ami precizitásban jócskán hagy maga után kívánni valót, de dög az volt benne rendesen.
Az 5508-al egy teljes napot szívtam, bemértem subbal, sub nélkül, meg piszkáltam, amit csak lehetett rajta, de végül feladtam. Mikor jött érte a vevő be sem kötöttem, mert az új mozit is megnézte és nem szerettem volna beégni a hanggal. De az is igaz, hogy neki meg tetszett otthon az előadása lehet, hogy a bemérő rendszere nem bírt megbirkózni az én szobám akusztikájával.
Ezzel szemben az általam azelőtt nem sokba nézett Yamaha abból is a 2040 típusa procinak bekötve meg ámulatba ejtett az első percekben.
Ez is csak egy tapasztalat volt, ezért is mondom, hogy érdemes elmenni egymáshoz és hallgatózni, hogy milyen irányba érdemes elindulni.

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

"3D felejsd el gyorsan"
Már megint ...
Vannak akik szeretik és igénylik a 3D-t! Sajnos elég kevés van belőle. Házimozi hangra átforgatva úgy gondolom csak kevesen örülnének, ha a több csatornás (akár HD) hangok eltűnnének és csak sztereóban lennének elérhetőek a filmek ... 
Engem kifejezetten irritál pár ember a 3D ellenessége! Ha nekik nem kell mást nem kellene ellene hangolni! Vagy, ha lenne pár fekete-fehér mániás és állandóan azt szajkóznák, hogy a színes mennyire hülyeség és milyen jó lenne, ha örökre eltűnne a színes film, gondolom kevesen értenének vele eggyet.
Tehát legyen sztereó, több csatornás HD hang és lehetőleg minnél több 3D! Ha valakinek nem igénye ne vegyen 3D-s vetítőt, ne töltsön le 3D-s filmet és főleg a legfontosabb, ne hangoljon senkit ellene!

Egyébként a 4K tömeges és olcsó elterjedése időben elégé messze van ...

Én azok közé tartozom akik szeretik alkalmanként a 3D-t.Egy Marvel filmhez igenis tud annyit hozzátenni képben ,mint hangban a HD hangok a Dolby-hoz vagy a DTS-hez.A fejlődés pedig nem áll meg.A jövő eldönti majd.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Elő-végfok páros jelenleg az AVR helyén nem nagyon férne el, így az kilőve, meg a jelenlegi viszonyok közzé nem is szeretnék ilyenbe gondolkodni. Ha a jelenlegi helyünkről elköltözzünk majd kertes házba (ami a jövőbeni célunk), akkor majd jöhet többek között a proci-végfok páros is, de addig max AVR-ben gondolkodom.

A mozis vonalon közkedvelt a technikai oldal állandó fejlesztése a hangsugárzókkal szembe. Pedig lehet, hogy ha igazi minőségi változásra vágysz, akkor az utóbbira lenne érdemes helyezned a hangsúlyt.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 791

Hozzászólás Szerző: lacy »

A 3D nem lett forradalmi, nem véletlen ,hogy bukta is a hozzáfűzött reményeket, én nem vagyok ellene , ha tőlem fügne Laci annyi 3d filmet nézhetnél amennyit csak akarnál, de kérlek nekem ne magyarázd már meg ,hogy ez olyan mint amikor sd-ről hd-re váltottunk vagy a most pld a 4k, ezek zseniális változások voltak, 100 emberből 99 azonnal mondja ,hogy aztaqrva.. a 3d kb 100 emberből 5 nek ha valóban ,igazán tetszik, a 3D zsákutca és kimondottan nem ad plusz élvezetet, a természetfilmeknél még azt mondom fasza , de egy mozi filmnél szinte 0 a hozzáadott érték.. Tudom ,hogy te odavagy érte,evvel nincs is baj, de miért is bánt téged ,hogy a többi 95 nek meg nem? az otthoni 3d-s vetitők 3d-s képe meg mulatságos inkább mint jó.. pedig ültem olyna gép elött is amin már azt mondtam egész király,de az 10x annyi mint a tied új ára és mégsem kapkodtam tőle a levegőt, cserébe  a 2d-s képe briliáns!  Szóval amikor valaki azt mondja a 3D szar akkor nem igazán mond hülyeséget mozi filmek -hez semmi értelme!
Így van, már  hogy a 3 D nem ad annyit a filmhez mint amennyivel drágább
szerintem egy filmet a története "adjon el" ne a 3D
Az Avatar egész jó kis ütős film - lett volna    - ha kimarad az a kb majdnem 1 óra amit a 3D miatt forgattak bele pl a repülős részek meg hasonló, abból elég lett volna 2-3 perc is de majdnem negyed óra???
szóval én nem támogatom és eddig sem tettem a 3D-t legalábbis anyagilag

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

"3D felejsd el gyorsan"
Már megint ...
Vannak akik szeretik és igénylik a 3D-t! Sajnos elég kevés van belőle. Házimozi hangra átforgatva úgy gondolom csak kevesen örülnének, ha a több csatornás (akár HD) hangok eltűnnének és csak sztereóban lennének elérhetőek a filmek ... 
Engem kifejezetten irritál pár ember a 3D ellenessége! Ha nekik nem kell mást nem kellene ellene hangolni! Vagy, ha lenne pár fekete-fehér mániás és állandóan azt szajkóznák, hogy a színes mennyire hülyeség és milyen jó lenne, ha örökre eltűnne a színes film, gondolom kevesen értenének vele eggyet.
Tehát legyen sztereó, több csatornás HD hang és lehetőleg minnél több 3D! Ha valakinek nem igénye ne vegyen 3D-s vetítőt, ne töltsön le 3D-s filmet és főleg a legfontosabb, ne hangoljon senkit ellene!

A 3D nem lett forradalmi, nem véletlen ,hogy bukta is a hozzáfűzött reményeket, én nem vagyok ellene , ha tőlem fügne Laci annyi 3d filmet nézhetnél amennyit csak akarnál, de kérlek nekem ne magyarázd már meg ,hogy ez olyan mint amikor sd-ről hd-re váltottunk vagy a most pld a 4k, ezek zseniális változások voltak, 100 emberből 99 azonnal mondja ,hogy aztaqrva.. a 3d kb 100 emberből 5 nek ha valóban ,igazán tetszik, a 3D zsákutca és kimondottan nem ad plusz élvezetet, a természetfilmeknél még azt mondom fasza , de egy mozi filmnél szinte 0 a hozzáadott érték.. Tudom ,hogy te odavagy érte,evvel nincs is baj, de miért is bánt téged ,hogy a többi 95 nek meg nem? az otthoni 3d-s vetitők 3d-s képe meg mulatságos inkább mint jó.. pedig ültem olyna gép elött is amin már azt mondtam egész király,de az 10x annyi mint a tied új ára és mégsem kapkodtam tőle a levegőt, cserébe  a 2d-s képe briliáns!  Szóval amikor valaki azt mondja a 3D szar akkor nem igazán mond hülyeséget mozi filmek -hez semmi értelme!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Az egyik fórumos meg a Runco projektorát tartotta meg a JVC helyett. 
Vannak lehetőségek. Nem csak Sony és JVC, ami elérhető és nagyon jó.

Nekem jelenleg az elhelyezés miatt csak LCD-s, SXRD, DILA projektorok jöhetnek szóba. Én nem akarom a mennyezetről belógatni a projektor, ráadásul kb.3,5m-ről vetíttek 2,35m széles képet. Ha az elhelyezés nem lenne gond, már régen rárepültem volna Hiccus Runcojára 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

3D nem érdekkel, nem szerettem, ha van pár film ami 3D-ben nézzünk meg, azt elég a helyi moziba megnézni. Nem vagyok rosszul tőle, csak egyszerűen zavar a szemüveg, kényelmetlen számomra, és ez sokat elvesz a kényelmi faktorból számomra. Tehát a 3D itthon felejtős, így projektor terén ez nem szempont nálam. A 2D annál inkább, és bár tényleg jó projektorom van, de sajnos ezt a típust nem lehet 100% kalibrálni, mivel nincs benne CMS. Gondolkodtam a JVC DILA-750,950,990-es készülékein is, mert ezeknek nagyon jó képe van, és teles értékű CMS-el is rendelkeznek. De az JVC X55 csak újabb típus ezeknél, ezért is került nálam képbe, meg a 2D-ről sok jót olvastam. A 3D produkciója tudom hogy nincs olyan jó mint pl. a SONY HW50, de 2D-ben viszont kicsit jobbnak tartják a Sony-nál.
Tehát ezért néztem ki magamnak a JVC X55, bár egy dologgal nem számoltam, hogy az újabb JVC-nek hátul helyezkedik el a csatlakozó panelja, és így lehet hogy nem fogom tudni betenni a mostani "projektorházikóba" (ezzel most szembesültem ), mivel a mostani JVC-nek meg oldalt vannak a csatlakozói, úgy mint a Sony-nak.   Elő-végfok páros jelenleg az AVR helyén nem nagyon férne el, így az kilőve, meg a jelenlegi viszonyok közzé nem is szeretnék ilyenbe gondolkodni. Ha a jelenlegi helyünkről elköltözzünk majd kertes házba (ami a jövőbeni célunk), akkor majd jöhet többek között a proci-végfok páros is, de addig max AVR-ben gondolkodom.

Az egyik fórumos meg a Runco projektorát tartotta meg a JVC helyett. 
Vannak lehetőségek. Nem csak Sony és JVC, ami elérhető és nagyon jó.

Vendég

"3D felejsd el gyorsan"
Már megint ...

Érdekes váltás!
Nemrég még azt mondtad, írtad és szajkóztad egyfolytában, hogy hülye, aki az Epson 3200-nál jobb projektort vesz, mert tök fölösleges.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

3D nem érdekkel, nem szerettem, ha van pár film ami 3D-ben nézzünk meg, azt elég a helyi moziba megnézni. Nem vagyok rosszul tőle, csak egyszerűen zavar a szemüveg, kényelmetlen számomra, és ez sokat elvesz a kényelmi faktorból számomra. Tehát a 3D itthon felejtős, így projektor terén ez nem szempont nálam. A 2D annál inkább, és bár tényleg jó projektorom van, de sajnos ezt a típust nem lehet 100% kalibrálni, mivel nincs benne CMS. Gondolkodtam a JVC DILA-750,950,990-es készülékein is, mert ezeknek nagyon jó képe van, és teles értékű CMS-el is rendelkeznek. De az JVC X55 csak újabb típus ezeknél, ezért is került nálam képbe, meg a 2D-ről sok jót olvastam. A 3D produkciója tudom hogy nincs olyan jó mint pl. a SONY HW50, de 2D-ben viszont kicsit jobbnak tartják a Sony-nál.
Tehát ezért néztem ki magamnak a JVC X55, bár egy dologgal nem számoltam, hogy az újabb JVC-nek hátul helyezkedik el a csatlakozó panelja, és így lehet hogy nem fogom tudni betenni a mostani "projektorházikóba" (ezzel most szembesültem ), mivel a mostani JVC-nek meg oldalt vannak a csatlakozói, úgy mint a Sony-nak.   Elő-végfok páros jelenleg az AVR helyén nem nagyon férne el, így az kilőve, meg a jelenlegi viszonyok közzé nem is szeretnék ilyenbe gondolkodni. Ha a jelenlegi helyünkről elköltözzünk majd kertes házba (ami a jövőbeni célunk), akkor majd jöhet többek között a proci-végfok páros is, de addig max AVR-ben gondolkodom.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

"3D felejsd el gyorsan"
Már megint ...

Megint árnyékra ugrottál. Azt gondolom a megjegyzés a JVC nagyon, nagyon gyenge 3D teljesítményére vonatkozott, nem magára a 3D-re.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

"3D felejsd el gyorsan"
Már megint ...

Vendég

Ha erre a projektre szánnák is rá pénzmagot, akkor max. 200000-220000Ft lenne a keret, amit hajlandó lennék rászánni úgy, hogy ebből majd lejönne a 806-om ára amit kb. 80000Ft-ra saccolok (Bubu neked akkor meg is válaszoltam a kérdésedet  ).

A projektorra kp.-ba max.500e-t szánnék, + a mostani projektorom árra amit 200-250e közzé saccolok. De ha olcsóban meg tudnám oldani az upgarde-t akkor az csak jobb, tehát nem az a fő szempontom hogy a teljes keretet elköltsem a cserére. 

Csak a saját véleményem - most ilyen drága projektort vásárolni badarság.
Azért várható, hogy a 4K elterjedésével jelentősen csökken az áruk.
Ráadásul, ha jól emlékszem egy egészen jó JVC projektorod van. Ha a 3D a cél, akkor azt felejtsd el gyorsan! 
Tehát nálad már adott a nagy és kiváló kép!

A projektor árának felét költsd el inkább pluszban erősítőre, vagy proci-végfok párosra.
Akkor az asszony is boldog lesz, mert "megspóroltál" egy csomó pénzt!

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Yamaha Avantage RX-A3030 típusú AVR-hez szeretnék magyar nyelvű használati utasítást.

Neten sajnos nem találtam, ha valaki tud, kérem segítsen!

Üdv: Attila

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Hűha...úgy látom beindult a gépezet  először is mindenki nyugodjon le    
Másodszor mindenkinek köszönöm a véleményét, függetlenül attól hogy pró vagy éppen kontra az 
Harmadszor, újfent leírnám hogy alapjába véve szerettem az Onkyo-m mozis produktumát, csak úgy mélyen a tudatalattimban kezd újra motoszkálni az a bizonyos hifibogár, hogy mi lenne ha egy újabb csúcsgépet (zászlóshajót) birtokolnék márkán belül... ez lehet a részemről sznobság, birtoklási vágy, vagy frissítés, kíváncsiság egy újabb márka iránt 

Megpróbálok egy hozzászóláson belül mindenkinek válaszolni. Remélem sikerül 
Tehát ahogy befejeztem a legelős irományomat:  Ez most csak úgy kikívánkozott belőlem 
Mivel a fő projekt igazából egy projektor upgrade, csak valahogy ez mellett egyszer csak gondolkodóba estem hogy lehet hogy mi lenne ha AVR-t is cserélnék. De ahogy fentebb is írtam, igazából nem érzem ezt most annyira szükségesnek, csak az a bizonyos hifibogár, hogy a fene vinné el. Igazából mivel eddig is elégedett voltam az Onkyo-val, és ahogy írtam főleg mozi a fő vonal, így alapból főleg házon belül kezdtem el nézelődni, és zászlóshajókat keresgetni. Régebben nagy vágyam volt a 906-os Onkyo, de most úgy voltam vele, hogy ha már upgrade-lek, akkor jobb lenne fiatalítani is, és így kerültek képebe a újabb nagyvasai az Onkyo-nak. 
Ha erre a projektre szánnák is rá pénzmagot, akkor max. 200000-220000Ft lenne a keret, amit hajlandó lennék rászánni úgy, hogy ebből majd lejönne a 806-om ára amit kb. 80000Ft-ra saccolok (Bubu neked akkor meg is válaszoltam a kérdésedet  ).
Az Onkyo produktumával mivel semmi bajom, így nem feltétlen akarok más márkára váltani, főleg annak fényében állítólag az új Onkyok hangzása másabb mint a régi típusoké (lásd. Szepi, Tonyka, nemtomm, feherlaci hozzászólásait).
De viszont nem is határolódok el más márkáktól sem, ezért is írtam hogy a Pio LX83-a, illetve a CA is nagyon szimpatikus és érdekes márka lenne a számomra. De a véleményekből kiindulva a másságot, a más hangkarakterisztikát az új Onkyo-tól is megkaphatnám, természetesen ha nyitott vagyok egy másfajta előadásmódra. És miért ne lennék nyitott...csak az a kérdés hogy az újat meg tudnám-e szokni, tetszene-e ? 
A teljesítményadatok olyan részről nem érdekelnek, mivel társasházban lakok és a 806-t is max.-30 és -23dB közötti hangerőm használom általában. Azokat az adatokat csak azért tettem be ide, mert kicsit furcsának találtam, hogy az újabb csúcsgépei az Onkyo-nak (3 trafó ide vagy oda) nem adnak le nagyobb teljesítményt, mint az én régebbi 806-os felső-közép kategóriás AVR-em.   Ez azért szerintem érdekes és megdöbbentő, és nem hiszem hogy csak nekem (persze ha tényleg pontosak a mérési adatok)  De nem a teljesítmény a fő szempont a választásomnál. 

A projektorra kp.-ba max.500e-t szánnék, + a mostani projektorom árra amit 200-250e közzé saccolok. De ha olcsóban meg tudnám oldani az upgarde-t akkor az csak jobb, tehát nem az a fő szempontom hogy a teljes keretet elköltsem a cserére. Még az idénre tartozok a páromnak  egy gardrób szekrénnyel, kiegészítő konyhaszekrénnyel is, amik prioritást élveznek, illetve a jövőévi nyaralásra is össze kell pakolgatni a pénzmagot. Illetve csináltatni akarok magamnak három egyedi hangfalállványt is itt a fórumon egy szakival, tehát arra is kell elkülöníteni egy "kis" pénzmagot .  Alapjaiba véve én azért nem vagyok full kocka mint itt egyesek, így vannak egyéb dolgok is amik nálam előbbre vannak mint a kütyüzés. De a projektor upgradet az mindenesetre meg szeretném valósítani, mivel egy CMS-el rendelkező vetítőt szeretnék, amit be is szeretnék majd kalibráltatni. A hangfalállványok is ugyan úgy idei fejlesztés lenne, amit már szeptember végére jó lenne ha a birtokomba lenne. Utána jönne a proji, de közeben elgondolkodtam az AVR-en is, ha beleférne a keretbe, és látnám is értelmét. Tehát ennyi lenne a full története az erősítő fejlesztési gondolataimnak. 

Szepi, neked meg majd később válaszolok az üzenetedre. 

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Apa kezdődik ... 
Szar az Onkyo   , nem jó az Onkyo   ne vegyél Onkyo-t 

Nem mindegy nekem, hogy ki-mit-vesz?     Senki sem degradálta a márkát, csak éppen nem kellene elfelejteni, hogy vannak konkurensei is. Nem is rosszak. 

Mivel Paler írta, hogy tulajdonképpen nincs semmi gondja a mostani hangzásával, teljesítményével, ezért kívülről szemlélve értelmetlen a csere. Nem? De.
Viszont, ha jobbat szeretne, úgy gondolom lenne miből válogatnia és akkor már nem csak az említett márkát érdemes szem előtt tartania.

X55-re visszatérve, (eszembe jutott) mintha konvergencia, vagy optikai hibákról olvastam volna velük kapcsolatban, illetve a lámpájáról is vannak rossz tapasztalatok. 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Üdv melyik erősítőt vegyem ,7.2 házimoziho B&W 604 S3 front 4db 601 s3,és 2db b&w 650sub hangfalakhoz.
inkább a dinamikára hangsulyozva.
Marantz 7005
Onkyo 818
Yamaha v2067

Szuper szett, bár 4db 602S3 jobban festene. Mivel 604S3 hajtok én is, hát nem egyszerű kérdés. A 604S3 elég bika elektronikát igényel, combos meghajtással mutatja meg a valódi tudását. Én annak idején Onkyo 905-906 hajtottam őket, igényelték is bőven, de a végfok érkezése nyitotta ki őket igazán. Én inkább valami csúcs AVR javasolnék hozzájuk. Persze ott van a 2 subod, ez elég erős fegyvertény. CA tudná még jól kiszolgálni, azok igazi kis méregzsákok.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

sanka41
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: sanka41 »

Üdv melyik erősítőt vegyem ,7.2 házimoziho B&W 604 S3 front 4db 601 s3,és 2db b&w 650sub hangfalakhoz.
inkább a dinamikára hangsulyozva.
Marantz 7005
Onkyo 818
Yamaha v2067

Vendég

Most nézem a használt árait a CA651R-nek, hát szerintem ezt is nehezen tudnám megmagyarázni a párocskámnak , így maradna az 551R, vagy egy még régebbi típus pl.650R.   ​ 

Először, ha nem titok, mekkora összegből tudsz majd gazdálkodni?
Mi az, amit még meg tudna "érteni" a párod?

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

- Hát a CA szerintem egy egészen más hangkarakterisztika lenne az Onkyo után, nem gondolod? 
- Hát ennyit azért elvárna az ember, hogy egy ilyen komoly szakoldal azért olyan mérési adatokat biggyesszen ki a cikkebe, amik helytállóak, mivel itt azért a gyártok esetleges támadásával szemben is meg kell hogy tudják védeni magukat.  

Apa kezdődik ... 
Szar az Onkyo   , nem jó az Onkyo   ne vegyél Onkyo-t 

- Nem kell tartanod a CA hangzásvilágától. Nekem Onkyohoz szokott füllel is tetszett a sokcsatornás produkciója a 640-es erőlködőnek. Sztereóban nem sokáig teszteltem mert elküldtem vele a magasat, de amire emléxem, hogy a sztereó hangzása nem hagyott bennem nyomot az 5010-hez képest (nem volt annyira térbeli sztereós a hangja), a sztereó ereje viszont ott van a szeren! Érdekesség, hogy nem minden műsoranyagnál engedi a teljes hangerőtartományt. Volt olyan műsoranyag ahol csak -10-ig  engedte a hangerőt. Mintha tudta volna, hogy meddig lehet úgy hangerőt növelni, hogy torzításmentes legyen a hang. 
A zenehallgatás/film nálam 0/100% ezért nem érdekel, hogyan szól sztereóban egy avr vagy proci/végfok kombó (a netrádió nem minősül ZENE HALLGATÁSNAK).

- Érdekes az amit linkeltél az 5007-tel kapcsolatban, hiszen az előtte és utána lévők zászlóshajók(véleményem szerint az 5008-ig) gyakorlatilag ugyan azzal a hardverrel rendelkeznek, úgyhogy abban a mérésben valami nem stimmel ...

Korábban HDAudio leírta, hogy neki jobban tetszik a 809 hangja mint az elődöké. Nekem az 5010 hangja a szoftveres frissítések és az összehasonlítási tapasztalatok után tetszik annyira, hogy nincs ingerenciám más típus után nézelődni.
Attilának mondanám, hogy hozza le az ő Zászlóját, hadd hallgassam meg (természetesen hadd hallja ő is) saját környezetemben, mert legutóbb nálam járván azt mondta, hogy nála teljesen másképp szól minden. Hát hogyaviharba ne szólna másképp, hiszen nála szó szerint minden más mint nálam.

Korábban Pesten egy valamilyen nagyobb Piót hallgattam meg, amitől nem voltam hanyatt dőlve, de mentségére legyen, hogy nem volt mellé téve Onkyo, hogy halljam a különbséget ...

Örülök, hogy Szepi a Klipszen kívül felfedezte a Jamahát (is) ...   
Nemrégen le lett írva, hogy rendszerben kell gondolkodni(amibe a lehallgató tér akusztikáját is figyelembe kell venni). Hozzá tenném a személyes ízlésvilágot is. 

"A régi Onkyok dögösek."
A fenéket azok! Egyféle orgánummal szólnak, összemossák a minőségi különbségeket. Ez olyan mintha egy légrugós buszt vagy teherautót vezetnél, légrugós ülésen ülve. A rossz út visszajelzéseit erősen tompítja, de nincs valódi visszajelzés, hogy milyen is az út minősége. Hozhatnám példának a CRT tv-ket is ahol szinte mindegy mit nézel rajta, mert gyakorlatilag minden ugyan úgy néz ki rajta ...
Csakhogy Te nem is akarsz új szériás Onkyot venni, amiről szerintem az itt kommentelők nagyrészének nincs is tapasztalata, de élből leírják a típust ...

Még az akusztikához tennék hozzá annyit, hogy amikor Szepinél jártam vittem magammal asszem 3 zenét amit nála is hallani szerettem volna a referenciaként (hasonlítási alap) magammal vitt 905-ön. Az a zene ami nálam sztereóban igen tetszetősen szól az Szepinél teljesen semmitmondó volt, ami pedig nála szólt jól, arra a zenére itthon fel sem figyeltem. Hangsúlyozom, hogy a 905 hangjáról beszéltem, hogyan szólt itthon és másnál ...
Remélem érted a lényeget?!       

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Kicsit beindult nálam is a hifibogár  és elkezdtem agyalogni egy AVR upgrade-n. Mivel nálam a mozi van túlsúlyban 90-10%-ba, és szerettem is a 806-om előadását, így hát elkezdtem házon belül nézelődni számomra elérhető árú magasabb kategóriás AVR-en. Ha már cserélnék akkor mindenféleképpen az NR-es szériából szeretnék magamnak egy csúcsgépet (ha már lúd, legyen kövér alapon ). Árfekvésben amik szóba jöhetnének  az 5007/5008-as szériás Onkyo-k, a 5009/5010-ek ára még nagyon magas nekem, mivel prioritásban inkább egy projektor csere van előjegyezve, és az lenne számomra inkább a fontosabb upgrade. De a két típus közül inkább az 5008-as felé húz a szívem két dolog miatt is: 1-fiatalabb, 2- a X007-es végű Onkyo-nál  a HDMI panel mizéria eltántorít ezen szériától. 
Tehát elkezdtem ezekre a típusokra rákeresni , és a teljesítmény méréseknél azért érdekes dolgokra lettem figyelmes.

Csúcsgép, három trafó, nagyobb súly ellenére azért teljesítménybe az én mostani felső-közép kategóriás 806-om partiba van (majdhogynem) lelépi az újabb szériás Onkyo csúcsgépeket. Igaz hogy én nem használom ki a 806-om erejét sem, csak max.50-60%-ban, de azért ezt kicsit "gáznak" tartom. Azt tudom hogy az újabb csúcsgépek tudásban biztos többet tudnak a mostani AVR-nél, és nagyon remélem hogy hangban is jobbak, de azért ezek a mért teljesítmény adatok elég furcsák számomra.

Leíróm a saját tapasztalatomat a témával kapcsolatban, anno volt egy számmal nagyobb avr-em a 876-os és továbbléptem egy umc-1-re de annak sajna mennie kellet és helyette lett egy 5008-as ami már meglehetősen jó mozigép. A két avr között rengeteg különbség van az újabb széria javára pl sokkal tisztább és részletgazdagabb a hang a dinamika is sokat javul, és a videó procija is nagyságrenddel jobb mint a régi szériás 876-on, vászonnál sokkal szembeötlőbb a különbség. Zenén is jobb sokcsatornán.
A teljesítmény adatok nem sokat számítanak meg kell hallgatni ha váltani akarsz. Egyébként ha modod van rá próbálj ki több nagyvasat az újabb szériákból akár többfajta avr-böl is. Nekem bejőtt a váltás.
Sok sikert a cseréhez ......:-)
"Az igazi barát szemből támad."

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Kicsit beindult nálam is a hifibogár  és elkezdtem agyalogni egy AVR upgrade-n. Mivel nálam a mozi van túlsúlyban 90-10%-ba, és szerettem is a 806-om előadását, így hát elkezdtem házon belül nézelődni számomra elérhető árú magasabb kategóriás AVR-en. Ha már cserélnék akkor mindenféleképpen az NR-es szériából szeretnék magamnak egy csúcsgépet (ha már lúd, legyen kövér alapon

Írtam privit, mert már régen beszéltünk. Ott leírtam, hogy én sem ajánlom az új Onkyo-kat, mert hangzásviláguk távol áll az régi dögös Onkyo hangzásvilágától, amihez te is hozzá vagy szokva. Nekem kellemes meglepetést okoztak a Yamahák abból is meg kellene hallgatnod egy párat.
A projival kapcsolatban is aggodalmamat fejeztem ki, de ez nem ide tartozik.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Mozin úgy gondolod nem tudnánk kijönni egymással ? A zene sajnos azért ilyen kis százalékba szereppel csak nálam, mert hétköznap nagyon későn érek haza, és mivel este már a párom a TV-t nézi, így nincs lehetőségem zenét hallgatni. Hétvégén meg a bevásárlás, takarítás, egyéb dolgok elintézése után ha nem megyünk el itthonról, akkor általában a filmezés a közös programunk. Zene csak a háttérbe szokott szólni takarítás, főzés, mosás közben. Nagyon ritka alkalom az mikor tényleg csak zenét hallgatok. Ez az oka a mozi túlsúlyának a zenével szemben, és nem azért mert nem szeretek zenét hallgatni. De a zene iránti igényemet csak olvasás közben fülessel tudom kielégíteni Nem csak a zene miatt,hanem azért,mert egész másképp szól mozin.Nem mondom,hogy rosszabb,de mindenképp más.Ráadásul nagy Onkyo után szerintem az 551-et kevésnek is éreznéd.Minimum 651 kellene neked,ami már nem férne bele a tervezett keretbe.És ki adná oda egy hónap próbára?

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Nálad olyan kis százalékban szerepel a zene,ami a CA erőssége,hogy nem javasolnám és tényleg jó sokáig kellene szoknod.
Mozin úgy gondolod nem tudnánk kijönni egymással ? A zene sajnos azért ilyen kis százalékba szereppel csak nálam, mert hétköznap nagyon későn érek haza, és mivel este már a párom a TV-t nézi, így nincs lehetőségem zenét hallgatni. Hétvégén meg a bevásárlás, takarítás, egyéb dolgok  elintézése után ha nem megyünk el itthonról, akkor általában a filmezés a közös programunk. Zene csak a háttérbe szokott szólni takarítás, főzés, mosás közben. Nagyon ritka alkalom az mikor tényleg csak zenét hallgatok. Ez az oka a mozi túlsúlyának a zenével szemben, és nem azért mert nem szeretek zenét hallgatni. De a zene iránti igényemet csak olvasás közben fülessel tudom kielégíteni 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”