Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Nálam az ideális, h van mind2. Tévézésre, napközben egy vígjátékra, vagy krimire megfelel a plazma. Mozizni meg ott a proji ha ahhoz támad kedvem. A projizás sajátságos hangulatáról, élményéről nem tudnék lemondani. Még akkor sem ha egy tényleg igazán jó képminőségű OLED figyelne a falon, ami azért odavág annak amit mi most jó képnek gondolunk egy tévén.
Ha egy 70-80" oled lógna a falon,én nem hiszem,hogy sűrűn engednéd le a vásznat.
Nem azért cserélünk mert valami rossz, hanem azért mert mindig van jobb. A jobb technika sokkal hamarabb elérhető közelségbe tud kerülni, mint a jobb dobozok, pedig a dobozok cseréje néha égetőbb lehet - még ha azt nem is érezzük (annyira) annak.
Én azt vettem észre.hogy semmi nem hoz akkora változást hangban,mint egy doboz cseréje. Nem kis meló,de én több gyártó dobozát hazavittem és azonos márkán belül is nagyon másképpen szóltak.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 103
Persze nem azt mondom hogy ezek a világ legjobb hangdobozai (pedig de ), de árukhoz képest szerintem jóknak mondhatók.
Nem azért cserélünk mert valami rossz, hanem azért mert mindig van jobb. A jobb technika sokkal hamarabb elérhető közelségbe tud kerülni, mint a jobb dobozok, pedig a dobozok cseréje néha égetőbb lehet - még ha azt nem is érezzük (annyira) annak.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Ebbe van igazság, de azért nem a filmek alatti zenét vesszük zenehallgatásnak.
A rendszer képességei jobban számítanak, mint a használati szokások. Ha tud mit kezdeni a zenével - és most ne a hardcore vonalra gondoljunk - akkor az élményfaktor növekszik, a rendszer "élőbb" lesz.
Én pont azért adtam el a vetítőmet,mert nem volt jobb képe,mint a TV-nek és egyre ritkábban használtam. Na meg egyre lustább voltam állandóan sötétíteni,vásznat le-fel húzogatni stb,.. ez van ha elkényelmesedik az ember
Nálam az ideális, h van mind2. Tévézésre, napközben egy vígjátékra, vagy krimire megfelel a plazma. Mozizni meg ott a proji ha ahhoz támad kedvem. A projizás sajátságos hangulatáról, élményéről nem tudnék lemondani. Még akkor sem ha egy tényleg igazán jó képminőségű OLED figyelne a falon, ami azért odavág annak amit mi most jó képnek gondolunk egy tévén.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Ezért sem értem, mikor valaki ( innét a hm fórumról nem az átlagemberek közül)olyan kijelentéseket tesz, hogy a vetítőjét és a hangrendszerét csak az akciódúsabb filmekre kapcsolja be. Egy egyszerű dráma vagy vígjáték is sokkal jobb, ha az ember nem tv-nézi,
Én pont azért adtam el a vetítőmet,mert nem volt jobb képe,mint a TV-nek és egyre ritkábban használtam. Na meg egyre lustább voltam állandóan sötétíteni,vásznat le-fel húzogatni stb,.. ez van ha elkényelmesedik az ember
Ha abból indulunk ki, hogy szinte nincs film zene nélkül - az élmény szerves része - így akarva akaratlanul része annak a "90%"-nak is.
Ebbe van igazság, de azért nem a filmek alatti zenét vesszük zenehallgatásnak. Ha valaki kérdezi tőlem hogy főleg mire használom a hangkeltő berendezést, akkor erre azt tudom neki felelni, hogy többnyire filmekhez kapcsoljuk be, és ritkán hallgatunk rajta zenét, max ha az internetes rádió annak számít, miközben otthon teszünk-vesszünk. Na ebből jön ki a kb.90-10% arány, ami a mozi-zene (a zene nálam a következőt jelenti: csendes szobában leülök a hangdobozokkal szemben a fotelomba, és elméjűvel csak a zenére figyelve, koncentrálva, a zennének magamat teljesen átadva, a zene ritmusával együtt lüktetve relaxálok, vagy közben esetleg olvasok) arányát hívatott megmutatni/érzékeltetni másoknak pl. itt a fórumon.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
A mozis vonalon közkedvelt a technikai oldal állandó fejlesztése a hangsugárzókkal szembe. Pedig lehet, hogy ha igazi minőségi változásra vágysz, akkor az utóbbira lenne érdemes helyezned a hangsúlyt.
Front oldalon Jamo C803-m vannak, a centerem C80, hátul (oldalt) C80-as dipolok vannak, én azért nem tartom ezeket a hangdobozokat olyan rossznak. Persze nem azt mondom hogy ezek a világ legjobb hangdobozai (pedig de ), de árukhoz képest szerintem jóknak mondhatók.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Azt még megértem ha valaki spórol az izzóval,de mi a helyzet a hanggal?Ott a villannyal kel spórolni?
Nálam szinten nem a tv hangszórókon megy a tv,hanem a hazimozin.:-)
Teljesen egyetértek és ez egyre jobban feltűnik az embernek, ahogy az elektronika és a hangfalai minőségibbek lesznek.
Ezért sem értem, mikor valaki ( innét a hm fórumról nem az átlagemberek közül)olyan kijelentéseket tesz, hogy a vetítőjét és a hangrendszerét csak az akciódúsabb filmekre kapcsolja be. Egy egyszerű dráma vagy vígjáték is sokkal jobb, ha az ember nem tv-nézi, hallgatja.
Nálam pl mivel mozis nappali van, a tv amikor megy csak a hifi-n keresztül szól a tv abszolúte de nincs hang....
Bizony nagyon sokszor leengedem a vásznat még tv müsor esetén is mert sokkal nagyobb az élmény faktor mintha az egérmozin nézné az ember. Főleg mióta olyan sok hd csatorna van...
Pl egy Forma-1-és futam vagy egy jó foci, tenisz atlétika és még sorolhatnám...:-)
"Az igazi barát szemből támad."
Ha abból indulunk ki, hogy szinte nincs film zene nélkül - az élmény szerves része - így akarva akaratlanul része annak a "90%"-nak is.Teljesen egyetértek és ez egyre jobban feltűnik az embernek, ahogy az elektronika és a hangfalai minőségibbek lesznek.Ezért sem értem, mikor valaki ( innét a hm fórumról nem az átlagemberek közül)olyan kijelentéseket tesz, hogy a vetítőjét és a hangrendszerét csak az akciódúsabb filmekre kapcsolja be. Egy egyszerű dráma vagy vígjáték is sokkal jobb, ha az ember nem tv-nézi, hallgatja.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Mivel nálam a mozi van túlsúlyban 90-10%-ba
Ha abból indulunk ki, hogy szinte nincs film zene nélkül - az élmény szerves része - így akarva akaratlanul része annak a "90%"-nak is.
Nekem ezzel az 5508-assal volt negatív tapasztalatom, pedig aztán én is nagy Onkyo fan voltam és azt is szerettem volna elsősorban procinak, mikor végfokokra váltottam. Az umc-1 csak az ára miatt került hozzám, amivel nem is lenne gond, ha lenne benne egy jó szoba akusztikai korrektor.
Az újabb Onkyokkal nincs tapasztalatom, mármint a nagyobb vasakkal, kisebbeket hallottam már kis rendszerben, de a visszajelzéseket olvasva, valami megváltozott a korábbi 6 végű sorozatok után. Ezért is írtam Attilának, hogy azt a dögöt nem fogja kapni, mint a jelenlegi 806-os ad, igaz volt olyan vasam is, ami precizitásban jócskán hagy maga után kívánni valót, de dög az volt benne rendesen.
Az 5508-al egy teljes napot szívtam, bemértem subbal, sub nélkül, meg piszkáltam, amit csak lehetett rajta, de végül feladtam. Mikor jött érte a vevő be sem kötöttem, mert az új mozit is megnézte és nem szerettem volna beégni a hanggal. De az is igaz, hogy neki meg tetszett otthon az előadása lehet, hogy a bemérő rendszere nem bírt megbirkózni az én szobám akusztikájával.
Ezzel szemben az általam azelőtt nem sokba nézett Yamaha abból is a 2040 típusa procinak bekötve meg ámulatba ejtett az első percekben.
Ez is csak egy tapasztalat volt, ezért is mondom, hogy érdemes elmenni egymáshoz és hallgatózni, hogy milyen irányba érdemes elindulni.
Szepi!
Mostanában jó párszor írtad, hogy leszerepelt nálad az 5508-as proci amin ahogy elnézem nagyon sokan csodálkoznak, egyébként nálam landolt az a proci és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Azért mert te nem tudtad jól beállítani a rendszeredhez a procit az nem jelenti azt, hogy rossz lenne. Nem a hozzáértésedet szeretném megkérdőjelezni csak leírom, hogy amit tapasztaltam.
Az 5508-as megeszi minden téren az UMC-1-est.
" Mikor jött érte a vevő be sem kötöttem, mert az új mozit is megnézte és nem szerettem volna beégni a hanggal. "
Akkor most leírom az UMC-1-es tapasztalataimat mert kétszer is vettem hátha jó lesz de sajnos egyetlen egyszer sem vált be többek között a hdmi kézfogás az nagyon ritkán jött össze, és egy héten
minimum egyszer de volt, hogy többször újra kellet telepíteni az egészet. Akkor most leírom azt, hogy mit tapasztaltam nálad a mozidban. Remélem nem lesz belőle sértődés.
Az kép az nekem nem jött be de de ez tudható annak, hogy nem vagyok Lcd párti sajnos meg a nagy 3m vászonnak , amivel nincs is gond nem vagyunk egyformák.
A hang az amin nagyon elcsodálkoztam mert az agyon hypol-t Umc-1 és Clarus végfokok és hsz készlet lesz az, az ami egy meghatározó élmény lesz számomra de
sajnos ez nem így történt. Kaptam egy nagyon lassú igen pontatlan hangot ami nagy csalódás volt számomra. Hangosnak hangos volt de nem volt tiszta a hangkép semennyire se főleg nagyobb hangerőn jött ez elő. A mély az teljesen elnyomta a hangot szinte alig jött elő részlet a moziból. Igaz csak.hogy egy alap kábelezés van a mozidban de sokat lehetne nálad is javítani a hangon. de ebbe most nem akarok belemenni semennyire se.
Yamahát hallottam már többször is és egyáltalán nem kápráztatott el semennyire sem sajnos.
"Az igazi barát szemből támad."
Dupláztam sorry.
lehet a clarus végfokokkal vagy hangfalakkal nem tudott barátságot kötni az onkyo proci.. de az meg fura ,hogy onkyo avr-el meg jó volt Szepi elmondása alapján.. mindegy is már..
A 876 egèszen máskèppen szól mint az említett vasak.Ès a clarusnak a 876 jóbban fekszik.Sokkal jóbban elpalástolja annak híbáit mert nem elèg nyílt ès rèszletes ès ez jobban fekszik a clarusoknak.Túl sok infot sem tud minden doboz megjeleníteni ès ez sokszor a nem megfelelő minősègū hangszóró kèszletre vagy vàltóra vagy a 2 együttes gondjára utal.Ezèrt sokszor jobb ha nem kínozzuk magunkat egy jobb minősègű erősítővel.
Van olyan hangfal is ami mögè meg hiába pakol az ember jót soha nem mutatja meg mennyivel jobb mert nem kèpes rá
lehet a clarus végfokokkal vagy hangfalakkal nem tudott barátságot kötni az onkyo proci.. de az meg fura ,hogy onkyo avr-el meg jó volt Szepi elmondása alapján.. mindegy is már..
5507 és 5509 processzorról is hasonló a véleményem.
Egészen más a hangjuk, mint egy Emotiva-nak. Mérföldekkel jobb.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Proci volt Szepinél, és az nem jött be neki!
5507 és 5509 processzorról is hasonló a véleményem.
Egészen más a hangjuk, mint egy Emotiva-nak. Mérföldekkel jobb.
Az 5508 az már processzor. Nem 5008-at akartál írni véletlenül?
Nekem 5007 és 5009 erősítőkkel van tapasztalatom. Pont ellentétes a tiéddel.
Az 5008-ban az Audyssey még használhatatlan, de direct módban nagyon tud az erősítő.
Már az 5007 hangja is nagyon pontos, nagyon tiszta és túlzásoktól mentes.
Az 5009-ben pedig használható az Audyssey és a különböző EQ cuccok.
Árkategóriájukon belül nem is nagyon tudok jobbat. Persze azokhoz képest írom, amiket hallottam.
Proci volt Szepinél, és az nem jött be neki!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Nekem ezzel az 5508-assal volt negatív tapasztalatom, pedig aztán én is nagy Onkyo fan voltam és azt is szerettem volna elsősorban procinak, mikor végfokokra váltottam. Az umc-1 csak az ára miatt került hozzám, amivel nem is lenne gond, ha lenne benne egy jó szoba akusztikai korrektor.
Az újabb Onkyokkal nincs tapasztalatom, mármint a nagyobb vasakkal, kisebbeket hallottam már kis rendszerben, de a visszajelzéseket olvasva, valami megváltozott a korábbi 6 végű sorozatok után. Ezért is írtam Attilának, hogy azt a dögöt nem fogja kapni, mint a jelenlegi 806-os ad, igaz volt olyan vasam is, ami precizitásban jócskán hagy maga után kívánni valót, de dög az volt benne rendesen.
Az 5508-al egy teljes napot szívtam, bemértem subbal, sub nélkül, meg piszkáltam, amit csak lehetett rajta, de végül feladtam. Mikor jött érte a vevő be sem kötöttem, mert az új mozit is megnézte és nem szerettem volna beégni a hanggal. De az is igaz, hogy neki meg tetszett otthon az előadása lehet, hogy a bemérő rendszere nem bírt megbirkózni az én szobám akusztikájával.
Ezzel szemben az általam azelőtt nem sokba nézett Yamaha abból is a 2040 típusa procinak bekötve meg ámulatba ejtett az első percekben.
Ez is csak egy tapasztalat volt, ezért is mondom, hogy érdemes elmenni egymáshoz és hallgatózni, hogy milyen irányba érdemes elindulni.
P1120641.JPG
Az 5508 az már processzor. Nem 5008-at akartál írni véletlenül?
Nekem 5007 és 5009 erősítőkkel van tapasztalatom. Pont ellentétes a tiéddel.
Az 5008-ban az Audyssey még használhatatlan, de direct módban nagyon tud az erősítő.
Már az 5007 hangja is nagyon pontos, nagyon tiszta és túlzásoktól mentes.
Az 5009-ben pedig használható az Audyssey és a különböző EQ cuccok.
Árkategóriájukon belül nem is nagyon tudok jobbat. Persze azokhoz képest írom, amiket hallottam.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Előtte egy 876 avr teljesített szolgálatot prociként, az sokkal jobb volt.
Igen, de az egyik egy avr, a másik meg egy proci. A kettő nem egy pályán indult, ezért más képességekkel rendelkezhet, ami egyik rendszerben előny, az a másikban lehet pont hátrány is.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Ebben lehet igazság viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy a komponenseknek egyensúlyban kell lenni, hiába csúcs hangfal szett ha a mögötte lévő elektronika nem tudja kiszolgálni és nem képes kihozni a valós tudását a dobozoknak.
Persze, ez vica versa igaz. Komolyabb vasakhoz egy idő után könnyű hozzá jutni, de nem feltétlenül igényli a "rendszer". Viszont ha már vannak jó dobozaink, akkor ott már kulcs kérdés tud lenni a technikai háttér.
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
A mozis vonalon közkedvelt a technikai oldal állandó fejlesztése a hangsugárzókkal szembe. Pedig lehet, hogy ha igazi minőségi változásra vágysz, akkor az utóbbira lenne érdemes helyezned a hangsúlyt.
Ebben lehet igazság viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy a komponenseknek egyensúlyban kell lenni, hiába csúcs hangfal szett ha a mögötte lévő elektronika nem tudja kiszolgálni és nem képes kihozni a valós tudását a dobozoknak. Nem túl régen pont erről ment a csevej Bandinál ha jól emlékszem.
illetve ha AVR-t vált azonos szinten de más márka kerül be a rendszerbe az is tud nagy változást hozni, mert nagy eltérések vannak, illetve lehet, hogy egy más hangzású AVR pont jobban fog passzolni a meglévő szetthez.
Türelem játék ez a hobbi és sok-sok időt és pénzt kell áldozni rá.
Az is lehet, hogy egyszerűen "nem illett a rendszerbe" és leginkább csak a "gyenge pontjait hozta ki". Kényes téma lehet, de akadhatnak komponensek, amik pont arra hívják fel a figyelmet, amire "nem vagyunk kíváncsiak".
Előtte egy 876 avr teljesített szolgálatot prociként, az sokkal jobb volt.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Az 5508-al egy teljes napot szívtam, bemértem subbal, sub nélkül, meg piszkáltam, amit csak lehetett rajta, de végül feladtam.
Az is lehet, hogy egyszerűen "nem illett a rendszerbe" és leginkább csak a "gyenge pontjait hozta ki". Kényes téma lehet, de akadhatnak komponensek, amik pont arra hívják fel a figyelmet, amire "nem vagyunk kíváncsiak".