Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Farkasodú házimoziszoba
Re: Farkasodú házimoziszoba
Jó dolog ez a két sor ülés. Én is szerettem volna, csak nálam nincs ekkora hely. Meg 3-an vagyunk. Tény hogy kevesebb macera az 1 sor.
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Igazad lehet, de számomra ebben a felsorolásban a fele számomra felesleges.Hiccusz írta: ↑2018.12.27., csüt. 14:08A legmesszebb menőkig nem értek egyet. A második sor teszi igazán mozissá a szobát. Anélkül van egy nagy tér, amelyben szinte “elvész” az egyetlen sor, amely - enyhén szólva - bután mutat. A második sor lehetőséget kinál azoknak, akik egy picit távolabbról szeretik nézni a képet. A - dobogóra helyezett - második sorból tökéletes a vászonra való rálátás. A második sorban ülők füle közelebb van a vászon mögött installált hangsugárzók akusztikai tengelyéhez, mint az első sorban ülőké. A második sor révén megduplázható az egyszerre leültethető emberek száma. Ok, hogy van szék, hokedli meg babzsák, csak milyen idiótán néz már ki, hogy valaki egy mozit csinál nem kevés pénzből, s közben nem gondoskodik arról, mi van, ha vendégek/rokonok/haverok/szomszédok is jönnek. Ráadásul méretileg a helyiség megengedné. A második sor a szoba akusztikáját (mélyfrekvenciáinak kezelését) tekintve kardinális. Ráadásul esztétikailag teljesen illeszkedik a helyiségbe. A második sor dobogója alá rejtett világtás installálható, amely funkconális, miközben hangulatos is. A második sor újabb lehetőséget kinál a kábelezés esztétikus és könnyű elvezethetőségére. A második sor tökéletes hely befúvó illetve elszivó csonkok, rácsozatok elhelyezésére. A második sor dobogójának függőleges részében izlésesen és észrevétlenül oldható meg az első sor - motoros - foteljeinek az erősáramú kiállásai. Ennek hiányában macerás az aljzatbetonba kábelcsövet vésni.irishcream írta: ↑2018.12.27., csüt. 13:26Ezzel a hátsó sorral sokkal több a baj, mint a tőle várható eredmény.
Nem győztél meg a hátsó sor által élvezhető hangkép teljességéről.
Még a nagy mozikban is probléma a sorok közötti mozgás, kevés a lábtér.
Az akusztikai tengelyhez való távolság, így a bármilyen kábel elhelyezése / ha szükséges / megoldható az egyetlen sor megemelésével is.
Igazából a kérdés, hogy szükség van-e két sorra? Ha szükség van rá, nyilván legyen is.
Ha nem kell akkor minek?
A legmesszebb menőkig nem értek egyet. A második sor teszi igazán mozissá a szobát. Anélkül van egy nagy tér, amelyben szinte “elvész” az egyetlen sor, amely - enyhén szólva - bután mutat. A második sor lehetőséget kinál azoknak, akik egy picit távolabbról szeretik nézni a képet. A - dobogóra helyezett - második sorból tökéletes a vászonra való rálátás. A második sorban ülők füle közelebb van a vászon mögött installált hangsugárzók akusztikai tengelyéhez, mint az első sorban ülőké. A második sor révén megduplázható az egyszerre leültethető emberek száma. Ok, hogy van szék, hokedli meg babzsák, csak milyen idiótán néz már ki, hogy valaki egy mozit csinál nem kevés pénzből, s közben nem gondoskodik arról, mi van, ha vendégek/rokonok/haverok/szomszédok is jönnek. Ráadásul méretileg a helyiség megengedné. A második sor a szoba akusztikáját (mélyfrekvenciáinak kezelését) tekintve kardinális. Ráadásul esztétikailag teljesen illeszkedik a helyiségbe. A második sor dobogója alá rejtett világtás installálható, amely funkconális, miközben hangulatos is. A második sor újabb lehetőséget kinál a kábelezés esztétikus és könnyű elvezethetőségére. A második sor tökéletes hely befúvó illetve elszivó csonkok, rácsozatok elhelyezésére. A második sor dobogójának függőleges részében izlésesen és észrevétlenül oldható meg az első sor - motoros - foteljeinek az erősáramú kiállásai. Ennek hiányában macerás az aljzatbetonba kábelcsövet vésni.irishcream írta: ↑2018.12.27., csüt. 13:26Ezzel a hátsó sorral sokkal több a baj, mint a tőle várható eredmény.
- Farkinca71
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Ez valóban igy van ! Már vagy egy hónapja gyötrődök rajta, amint lehet is látni ebben a topikban.irishcream írta: ↑2018.12.27., csüt. 13:26Ezzel a hátsó sorral sokkal több a baj, mint a tőle várható eredmény.
Végül is azért döntöttünk igy, mert 4 személyes család vagyunk, lehet hogy többen is leszünk a jövőben és szeretnénk néha, ha nem is mindig, mindannyian együtt filmezni. Ez egy sorral nem lehetséges kényelmesen ezzel a szélességgel, véleményem szerint.
Igazából a nejem volt aki nem akart engedni ebből és én meghajoltam akarata előtt ebben a kérdésben.

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
A dobogó túl alacsony, emiatt a vásznat nagyon magasra kell majd tenned, amely kompromittálja az első sor vertikális betekintési szögét. Az első sor ráadásul túl messze is van a vászontól, a hátsó pedig teljesen a falon, ami nagyon-nagyon nem kivánatos. Sem akusztikailag, sem a háttérhangzás kialakulása, sem pedig a helyes hangsugárzó elhelyezés szempontjából. Szerintem.
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Ezzel a hátsó sorral sokkal több a baj, mint a tőle várható eredmény.
- Farkinca71
- Fórumlakó
A magasságot illetőleg kb 178 cm-re lesz a proji alja az emelvény tetejétől.Tehát ha két oldali pozició okés, a középsőnél kell lehajolni a magasabbaknak, főleg ha még megemelem 10-13 cm-et
A proji vetitési távolsága 3,33 és 3,96 m között van, ha a max-ra rakom akkor a két sor közé be tud menni óvatosan egy magasabb személy is. Na de majd meglátjuk élőben !
A proji vetitési távolsága 3,33 és 3,96 m között van, ha a max-ra rakom akkor a két sor közé be tud menni óvatosan egy magasabb személy is. Na de majd meglátjuk élőben !

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
- Farkinca71
- Fórumlakó
Hali
Valószinüleg majd élőben amikor a proji fent lesz és minden a helyén, akkor majd még alápakolok a hátsó sornak !
Ez a skicc igazából csak iránymutatás, ez alapján húzom a kábeleket és kezdem el az épitést. Miliméterre sem pontos !
Köszi
Valószinüleg majd élőben amikor a proji fent lesz és minden a helyén, akkor majd még alápakolok a hátsó sornak !
Ez a skicc igazából csak iránymutatás, ez alapján húzom a kábeleket és kezdem el az épitést. Miliméterre sem pontos !

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
Nektek is boldog karácsonyt!Farkinca71 írta: ↑2018.12.26., szer. 12:37
A dobogó kb 19 cm magas lesz, 5x15 padló állitva, 2x 15mm osb és padlószönyeg a tetején. Benne szigetelő anyag basszuscsapdának és villanyvezetékek.
A 19 cm az nem kevés? Vagy az alacsonalyabbak ülnek előre... Magasság miatt szerintem még emelhetsz egy keveset.
Jó ez a tervező program.
- Farkinca71
- Fórumlakó
Boldog karácsonyi ünnepeket kivánok a fórumozóknak !
Kicsit megint tervezgettem az ünnepi szabad órákban. A nejem és Hiccusz visszabillentett a kétsoros üllés beosztásba !
Mondjuk nem volt nehéz, mert eleve ebben az elrendezésben gondolkodtam én is. A tervezett relax fotelek méretére átrajzoltam a skiccet, igy 6 (3x2) ember férhet el majd, reményeim szerint. A dobogó kb 19 cm magas lesz, 5x15 padló állitva, 2x 15mm osb és padlószönyeg a tetején. Benne szigetelő anyag basszuscsapdának és villanyvezetékek.
A gépészet a hátsó előtét falban a szövet takarásaban lesz két oldalt a légkondi mellett, nyitott fapolcokon. Az egyik skiccben, a wireframe-es, látható is az elrendezés. Az oszlopokon, oszlopok között és a vászon melletti ajtón, az elsődleges visszaverődési pontokon hangelnyelő anyagok lesznek beépitve.
Mellékelem a skicceket a kurrens tervről.
Nem tudom miért, de 2x kerültek be a képek és nem tudom kiszedni a feleslegeseket !
Kicsit megint tervezgettem az ünnepi szabad órákban. A nejem és Hiccusz visszabillentett a kétsoros üllés beosztásba !

Mondjuk nem volt nehéz, mert eleve ebben az elrendezésben gondolkodtam én is. A tervezett relax fotelek méretére átrajzoltam a skiccet, igy 6 (3x2) ember férhet el majd, reményeim szerint. A dobogó kb 19 cm magas lesz, 5x15 padló állitva, 2x 15mm osb és padlószönyeg a tetején. Benne szigetelő anyag basszuscsapdának és villanyvezetékek.
A gépészet a hátsó előtét falban a szövet takarásaban lesz két oldalt a légkondi mellett, nyitott fapolcokon. Az egyik skiccben, a wireframe-es, látható is az elrendezés. Az oszlopokon, oszlopok között és a vászon melletti ajtón, az elsődleges visszaverődési pontokon hangelnyelő anyagok lesznek beépitve.
Mellékelem a skicceket a kurrens tervről.
Nem tudom miért, de 2x kerültek be a képek és nem tudom kiszedni a feleslegeseket !

- Csatolmányok
-
- skicc5.PNG (614.96 KiB) Megtekintve 2048 alkalommal
-
- skicc4.PNG (673.72 KiB) Megtekintve 2048 alkalommal
-
- skicc3.PNG (1.34 MiB) Megtekintve 2048 alkalommal
-
- skicc2.PNG (195.42 KiB) Megtekintve 2048 alkalommal
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
Szerintem nem. Túl nagy, baromi nehéz, csillapító anyaggal van töltve (de nem teljesen!), gondosan fixálva van, hogy ne remegjen, recsegjen, zörögjön, rázkódjon. A felszínét ráadásul burkolat, leggyakrabban szőnyegpadló fedi.
Lehet nagyon hülyeséget kérdezek, de a dobogó a második sor alatt lehet "mobil"? Tehát, most lenne második sora, amikor pedig indokolt lesz a vászonváltás miatt kvázi felkapja és kiviszi...
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
- Farkinca71
- Fórumlakó
HaliHiccusz írta: ↑2018.12.21., pén. 12:28
A projektort minek rakod hush-box-ba? Ok, hogy csökkenti a zaját (mivel oldalt rácsos, így annyira nem), de egyrészt szükségtelenül nagy helyet vesz el, szerintem annyira nem is néz ki jól, másrészt, amennyiben nem vezeted ki a meleg levegőt belőle (egy másik helyiségbe), csak a levegőzését, átszellőzését nehezíted csórikámnak. Nem beszélve arról, hogy a csatlakozásaihoz nehézkesen férsz csak hozzá. A hush-boxban nehezebben fixálható a cuccos, ha meg csak úgy áll benne, akkor valahányszor le-felnyitogatod a seggén lévő hátlapot, jó eséllyel elállíthatod a bepozicionált képet. Ha könnyen nyitható, akkor rezegni is fog, amikor beindul a szub. "Nohdacu", magadat korlátozod be azzal, hogy egy következő vetítő vajon befér-e, nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy az új jövevénynek a ki-befúvó nyílásai lehet, hogy máshol lesznek. Továbbmegyek. Egy ilyen Optomát én tuti a legtávolabbi vetítési pontról üzemeltetnék (hogy a legkevésbé zavarjon a hangja), de legfőképp, hogy a lehető legzártabb zoom-mal, tehát a legnagyobb kontraszttal vetítsen. Tudvalévően ők nem kontrasztbajnokok, fényük viszont nagy. S mindjárt értelmet is nyer a hátsó sor. Annak pedig a legnagyobb hozadéka a dobogó, amely - egy tökéletes - basszuscsapda.
Más: 7.2-t írtál. Az nálam a 7.1 2 db szubbal. Ha nálad is, akkor hol lesz a helye a másiknak? Még valami. A szobád elég nagy és tágas ahhoz, hogy 2 sor lehessen. Így, hogy valahol középen van egy hármas ülőgarnitúra, előtte-mögötte meg táncteremnyi hely, olyan furcsa érzése támad az embernek, hogy ....ez most miért?![]()
Sajna a skiccen a proji nem jól van ábrázolva, ti. más motívumot nem találtam

Hát igen a második sor.

Mindkét előtét falat fel akarom tölteni basszuscsapdákkal és csillapítással.
Köszi az észrevételeket

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
A projektort minek rakod hush-box-ba? Ok, hogy csökkenti a zaját (mivel oldalt rácsos, így annyira nem), de egyrészt szükségtelenül nagy helyet vesz el, szerintem annyira nem is néz ki jól, másrészt, amennyiben nem vezeted ki a meleg levegőt belőle (egy másik helyiségbe), csak a levegőzését, átszellőzését nehezíted csórikámnak. Nem beszélve arról, hogy a csatlakozásaihoz nehézkesen férsz csak hozzá. A hush-boxban nehezebben fixálható a cuccos, ha meg csak úgy áll benne, akkor valahányszor le-felnyitogatod a seggén lévő hátlapot, jó eséllyel elállíthatod a bepozicionált képet. Ha könnyen nyitható, akkor rezegni is fog, amikor beindul a szub. "Nohdacu", magadat korlátozod be azzal, hogy egy következő vetítő vajon befér-e, nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy az új jövevénynek a ki-befúvó nyílásai lehet, hogy máshol lesznek. Továbbmegyek. Egy ilyen Optomát én tuti a legtávolabbi vetítési pontról üzemeltetnék (hogy a legkevésbé zavarjon a hangja), de legfőképp, hogy a lehető legzártabb zoom-mal, tehát a legnagyobb kontraszttal vetítsen. Tudvalévően ők nem kontrasztbajnokok, fényük viszont nagy. S mindjárt értelmet is nyer a hátsó sor. Annak pedig a legnagyobb hozadéka a dobogó, amely - egy tökéletes - basszuscsapda.Farkinca71 írta: ↑2018.12.21., pén. 11:40Sziasztok,
Eltűntem egy picit, mert azért dolgozni is kell. Fapacival konzultáltam egy kicsit. Asszonykámmal is vívtam a hátsó sor ügyében, na meg tervezgettem is.
A végeredmény az lett, hogy nem lesz hátsó sor, mert ha nagyobb vászon lesz,akkor még hátrébb kell húzni a hallgatói sort. A vetítő is nagyon belógna a második sor fölé, úgy 2m magasságba és ha dobogó lenne, akkor erősen buccolnák a projit! Ha nagyon kell hely, akkor majd berakunk mögénk valami ideiglenes székeket. Plusz így akkor a médiaszekrényt sem kell besüllyeszteni a falba, ha már megvettük jó sok pénzért, meg hát tetszik is. A sub be lesz rakva a vászon alá és mögé, beforgatva, a szövetes keret mögé. A kezdő hsz szett az 7.2 lesz, de becsövezem atmosra és auro3d-re is. A fal borítása keretes szövet lesz, szövet mögött akusztikai elemek elrejtve. Az oszlopokon pedig gipszből kőburkolatot imitáló burkolat.
Na kb ennyi , itt vannak a képek.
Más: 7.2-t írtál. Az nálam a 7.1 2 db szubbal. Ha nálad is, akkor hol lesz a helye a másiknak? Még valami. A szobád elég nagy és tágas ahhoz, hogy 2 sor lehessen. Így, hogy valahol középen van egy hármas ülőgarnitúra, előtte-mögötte meg táncteremnyi hely, olyan furcsa érzése támad az embernek, hogy ....ez most miért?

- Farkinca71
- Fórumlakó
Sziasztok,
Eltűntem egy picit, mert azért dolgozni is kell
. Fapacival konzultáltam egy kicsit. Asszonykámmal is vívtam a hátsó sor ügyében, na meg tervezgettem is.
A végeredmény az lett, hogy nem lesz hátsó sor, mert ha nagyobb vászon lesz,akkor még hátrébb kell húzni a hallgatói sort. A vetítő is nagyon belógna a második sor fölé, úgy 2m magasságba és ha dobogó lenne, akkor erősen buccolnák a projit
! Ha nagyon kell hely, akkor majd berakunk mögénk valami ideiglenes székeket. Plusz így akkor a médiaszekrényt sem kell besüllyeszteni a falba, ha már megvettük jó sok pénzért, meg hát tetszik is. A sub be lesz rakva a vászon alá és mögé, beforgatva, a szövetes keret mögé. A kezdő hsz szett az 7.2 lesz, de becsövezem atmosra és auro3d-re is. A fal borítása keretes szövet lesz, szövet mögött akusztikai elemek elrejtve. Az oszlopokon pedig gipszből kőburkolatot imitáló burkolat.
Eltűntem egy picit, mert azért dolgozni is kell

A végeredmény az lett, hogy nem lesz hátsó sor, mert ha nagyobb vászon lesz,akkor még hátrébb kell húzni a hallgatói sort. A vetítő is nagyon belógna a második sor fölé, úgy 2m magasságba és ha dobogó lenne, akkor erősen buccolnák a projit

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11041
- Kapcsolat:
Bármilyen minőségben el lehet készíteni bármit, akár működésképes űrállomást is építhetsz az udvar végében. Én csak a DIY értelmezéséhez bátorkodtam hozzászólni, mert ennek pont az a lényege, hogy szaktudás nélkül, mások által írt segédletek alapján készítesz el valamit amatőr módon (az amatőr/profi nem minőségi kategóriák!). Ha már kitanulod, érted, tervezed és átlátod a folyamatot, akkor az már nem barkácsolás és nem DIY, hanem annál jóval több. No de ezzel nincs előrébb a topikgazda, inkább az őt érdeklő témákat hagyjuk kibontakozni!
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Hát igen. Minden esetben a pénz mondja meg hogyan tovább.TSanyi írta: ↑2018.12.16., vas. 16:08Mivel az IKEA bútort sem tudja mindenki összeállítani, így egy moziszoba összeállítása meg pláne nem való molindenkinek. Ez egy kemény "5 szakácssapkás" feladat.
A moziszobát is ha megterveztetik szakemberrel, és kap egy kivitelezési tervet, akkor szerintem meglldható. Persze így sem feltétlen a két saját kezével csinálja kizárolag, lehetnek barátai (akik akárcszakemberek lehetnek ebben-abban).
Ettől függetlenül a legkényelmesebb, legjobb megoldást a "kulcsrakész" verzió adja egy specialistától.
Az a baj, hogy számomra a DIY és a házi kókányolás,barkács nem ugyanaz. Pedig valahol fapaci ahogy írta, úgy reális.
Azért mert valamit magam szeretnék megcsinálni, még nem kell hogy minden esetben amatőr szintű legyen.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Egyetértek veled, viszont a lapra szerelt bútorokat szerintem ne említsük egy lapon a DIY-el. Azért, mert te magad rakod össze otthon egy íróasztalt, a mellékelt rajz segítségével ,vagy tálaló szekrényt stb, még nem biztos, hogy tehermentesítve lesz a vevő pl épp árban, attól hogy kicsit legozhat. Én vásároltam olyan nappali bútort, amit így raktam össze magamban.fapaci írta: ↑2018.12.16., vas. 15:17Bocsánat, hogy belekotyogok az eszmecserébe, de a DIY mint sok helyen, talán itt is félre van kissé értelmezve. Ez eredetileg azért jött létre az USA-ban, hogy a gyártókat tehermentesítsék bárki által elvégezhető munkafolyamatoktól, csökkentsék a szállítási méretet és költséget, cserébe a vásárlót anyagi előnyhöz juttatták. Erre tipikus példa az IKEA, ami félkész, de bárki által összeszerelhető bútorokat kínál, ezzel nem kevés energiát és pénzt spórolva. Ám a mérnöki munka, a fejlesztés, a szakmunka itt is a gyártó oldaláról kerül bele a termékbe, a felhasználónak nem kell ezekkel szenvednie. Egy komplett moziszoba szakszerű tervezése, megépítése számomra túllép a DIY keretein.
Hozzáteszem nem volt olcsóbb, mint a kirakott összeszerelt darab. Sok esetben a raktárban való helytakarékosság miatt nem készre szerelik a bútorokat. Lexarják azt, hogy majd te mit kezdesz vele vele otthon és csupán ezért olcsóbban is adják neked. Legalábbis itt ez van.
Vannak akiknek az is nehézséget okoz pl, ha a "legozás" közben meglátnak egy korpusz csavart, ami nem egy hétköznapi ismert kötőelem, azt sem tudják mit kezdjenek vele... A gyártók javasolják is olykor, hogy hívj szakembert.
A DIY-t , ha komolyan vesszük úgy értelmeztem, hogy sok esetben elméleti tapasztalat is kell a fizikai gyakorlatiassággal párhuzamosan, nem elég , ha egy kezelési útmutató mentén elkezdünk barkácsolni. Ezért vontam össze a DIY-t fanatizmussal.
- Farkinca71
- Fórumlakó
Sziasztok!
Teljes mértékben egyetértek a tisztelt nagyérdeművel a DIY-el kapcsolatosan és az egész hercehurcával.
Higgyétek el, hogy én lennék a legboldogabb, ha meg tudnám így csináltatni, mint ahogy javasolva van. De jelen pillanatban nem tudom, a már ezen topicban általam lentebb leírt okok miatt. De mindenkinek köszönöm a hozzászólását !

Teljes mértékben egyetértek a tisztelt nagyérdeművel a DIY-el kapcsolatosan és az egész hercehurcával.
Higgyétek el, hogy én lennék a legboldogabb, ha meg tudnám így csináltatni, mint ahogy javasolva van. De jelen pillanatban nem tudom, a már ezen topicban általam lentebb leírt okok miatt. De mindenkinek köszönöm a hozzászólását !

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
Nem olyan nehéz szerezni. Nekem is van...
A szubnál kell figyelni, mert régebbi széria nem D osztályos erősítőt kapott és zúghat.
Abból csak az újabbat érdemes megvenni SZVSZ.

Mivel az IKEA bútort sem tudja mindenki összeállítani, így egy moziszoba összeállítása meg pláne nem való molindenkinek. Ez egy kemény "5 szakácssapkás" feladat.fapaci írta: ↑2018.12.16., vas. 15:17Bocsánat, hogy belekotyogok az eszmecserébe, de a DIY mint sok helyen, talán itt is félre van kissé értelmezve. Ez eredetileg azért jött létre az USA-ban, hogy a gyártókat tehermentesítsék bárki által elvégezhető munkafolyamatoktól, csökkentsék a szállítási méretet és költséget, cserébe a vásárlót anyagi előnyhöz juttatták. Erre tipikus példa az IKEA, ami félkész, de bárki által összeszerelhető bútorokat kínál, ezzel nem kevés energiát és pénzt spórolva. Ám a mérnöki munka, a fejlesztés, a szakmunka itt is a gyártó oldaláról kerül bele a termékbe, a felhasználónak nem kell ezekkel szenvednie. Egy komplett moziszoba szakszerű tervezése, megépítése számomra túllép a DIY keretein.
A moziszobát is ha megterveztetik szakemberrel, és kap egy kivitelezési tervet, akkor szerintem meglldható. Persze így sem feltétlen a két saját kezével csinálja kizárolag, lehetnek barátai (akik akárcszakemberek lehetnek ebben-abban).
Ettől függetlenül a legkényelmesebb, legjobb megoldást a "kulcsrakész" verzió adja egy specialistától.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11041
- Kapcsolat:
Bocsánat, hogy belekotyogok az eszmecserébe, de a DIY mint sok helyen, talán itt is félre van kissé értelmezve. Ez eredetileg azért jött létre az USA-ban, hogy a gyártókat tehermentesítsék bárki által elvégezhető munkafolyamatoktól, csökkentsék a szállítási méretet és költséget, cserébe a vásárlót anyagi előnyhöz juttatták. Erre tipikus példa az IKEA, ami félkész, de bárki által összeszerelhető bútorokat kínál, ezzel nem kevés energiát és pénzt spórolva. Ám a mérnöki munka, a fejlesztés, a szakmunka itt is a gyártó oldaláról kerül bele a termékbe, a felhasználónak nem kell ezekkel szenvednie. Egy komplett moziszoba szakszerű tervezése, megépítése számomra túllép a DIY keretein.
Egyesekben tombol az alkotási vágy és azért választják, jobban a magukénak érzik amit maguk alkotnak.