Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AV Trend & Hifi show

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nem, ebben semmi igazság nincs.
Egy hangfalat be kell járatni, sokat változik a hangja.

Így van.Szerintem az a 150-200 óra biztosan kell ,hogy rendesen bejáródjanak.De a CD lemez sem rossz megoldás ha hírtelen kell mint pl a kiállításon.
De maradjunk annyiban hogy azért abban is van egy kis huncutság.El kell adni valakinek 8000-ért a 100ft-os CD-t is és kész.
Hozzáteszem,biztosan hasznos dolog,de nem hinném,hogy egy magánszemélynek arra szüksége lenne otthoni körülmények között ha elég türelmes.
Járassa be rendesen a lánccal az új dobozokat,aztán majd finomodik,csillapodik és érik a hang idővel.

A kiállításon pedig mindenképp demó hangfalak kellenének,nem újak,ez a kiállító cégek nyűgje,márkáktól függetlenül.
De pl nálam bejáratlanul sem volt rossz a Klipsch hangja.Én szeretem őket.
Illetve az is lehet hogy az a tag akinek nem tetszett elsőre, pocsék cuccról és körülmények között hajtotta őket.Erről soha nincs érdemi íromány attól aki véleményt formál és igazából ez is fontos.

Vendég

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bubu már bocs de ez nem érv...és idézni egy szakportált nem biztos, hogy akkora bűn. Pusztán próbáltam rávilágítani, hogy kijelenteni azt, hogy igazság az elég merész dolog. Miért kellene feltétel nélkül elfogadnom a Te véleményedet főleg úgy, hogy semmivel nem indokoltad meg.

Igen néha érdemes bújni a netet és más véleményt is olvasni mert néha elgondolkodtathat...

Akkor HAJRÁ!
Keress rá Jacko-ra is az én kedvemért!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Laci, a net érdekes dolog.
Most azt látom, hogy bújod a netet és ha találsz valamit, akkor azt ténynek fogod föl.

Mindig mindenről lehet olvasni dolgokat és az ellenkezőjéről is. Az internet hatalmas és becsapós.
Ha beírom a keresőbe, hogy Michael Jackson-t látták egy hónapja, tuti ad ki pár találatot!

Bubu már bocs de ez nem érv...és idézni egy szakportált nem biztos, hogy akkora bűn. Pusztán próbáltam rávilágítani, hogy kijelenteni azt, hogy igazság az elég merész dolog. Miért kellene feltétel nélkül elfogadnom a Te véleményedet főleg úgy, hogy semmivel nem indokoltad meg.

Igen néha érdemes bújni a netet és más véleményt is olvasni mert néha elgondolkodtathat...

Vendég

AV Trend & Hifi show

Laci, a net érdekes dolog.
Most azt látom, hogy bújod a netet és ha találsz valamit, akkor azt ténynek fogod föl.

Mindig mindenről lehet olvasni dolgokat és az ellenkezőjéről is. Az internet hatalmas és becsapós.
Ha beírom a keresőbe, hogy Michael Jackson-t látták egy hónapja, tuti ad ki pár találatot!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Klipsch:
How to: Breaking in speakersMany audio experts and speaker manufacturers say that loudspeakers really benefit from break-in. Like anything else mechanical, the drivers—the midrange and woofers—found in almost all speakers have moving parts that move more freely with time, or effort. Two components may particularly benefit from a break-in period: The surround, which can be made of various types of rubber or foam, is what connects the edge of the cone to the speaker basket, and the spider, which connects the basket and the center of the cone.

Both surrounds and spiders are flexible; therefore, allowing them to experience their full range of motion and loosen up results in freer movement and better response. Think of it like stretching before you exercise.
There are several simple ways to break a speaker in; while you could choose to buy costly gear to do so, it really isn’t required.

The easiest—and most enjoyable—way is to simply play them, choosing music with a wide dynamic range. Playing it just a bit louder than you normally might also help. Many receivers have a test tone that can accomplish the same goal; test signals are also commercially available.

A small warning here: not all speakers will sound dramatically different after break-in. Some improve only marginally, while others do change in ways that may dazzle you. Either way, it’s possible that you’ll notice an improvement.

Érdemes elolvasni ezt az oldalt, hogy méréstani szempontból mit gyűjtöttek össze a témával kapcsolatosan .)

http://www.audioholics.com/loudspeaker- ... or-fiction

csak álljon itt két táblázat az adatokkal:

10" Woofer
Pre - Break In/Post - Break In
Vas (L) 124.84 / Vas (L) 131.0856
Cms (μM/N) 721.80 / Cms (μM/N) 757.8900
fs (Hz)27.78 / fs (Hz)27.110
Qms 5.547 / Qms 5.414
Qes 0.414 / Qes 0.404
Qts 0.385 / Qts 0.376

4.5" Mid Range
Pre Break In / Post Break In
Vas (L) 1.5627 / Vas (L) 1.6408
Cms (μM/N) 363.7844 / Cms (μM/N) 381.9736
fs (Hz) 121.119 / fs (Hz) 118.200
Qms 2.880 / Qms 2.811
Qes 1.041 / Qes 1.016
Qts 0.765 / Qts 0.746

Az értékek nem igazán mutatnak szignifikáns különbséget. Ettől persze ez egy elég szubjektív hobbi szóval mindenki azt hall amit szeretne.

Nem mondom, hogy nem létező jelenség csak a mértéke/hatása finoman szólva is kérdéses. Szóval kijelenteni, hogy ez az "igazság" eléggé vitatható.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Ígérem ha lesz legközelebb lesz új hangfalam csak egyesével fogom bejárati .

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Ezek szerint nem ismeri mindenki az "igazságot"

Vendég

AV Trend & Hifi show

Egy kérdés:

Ha jól látom ezen a kiállításon két mozis bemutató lesz csak és esetleg Bose, ha azt is odavesszük?
Most csak a mozi miatt mennék, mert tavaly láttam és hallottam a HIFI cuccokat, azokra most nem vagyok kíváncsi.
Ha csak kettő lesz, akkor ezt most kihagyom...

Vendég

AV Trend & Hifi show

Ebben is van igazság, nem is kicsi.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Vagy csak megszoktad
Ebben is van igazság, nem is kicsi.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Én újonnan vettem a focalokat ,és az első gondoltam az volt, hogy visszaviszem .
Majd az első 20 órában hatalmasat változott a hangja.

Vagy csak megszoktad

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Én újonnan vettem a focalokat ,és az első gondoltam az volt, hogy visszaviszem .
Majd az első 20 órában hatalmasat változott a hangja.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Nekem azért kicsit más a tapasztalatom. Kel azért vagy 200 óra, hogy nagyjából bejáratódjon a cucc. Óriási különbség nem lesz, de azért van rendesen. Magasok csillapodnak, finomodnak a mélyek pontosodnak megjönnek és mélyülnek. Eddig minden hangfalszettemben érezhető volt a javulás bejáratás után.
Lehet, hogy nem egyformán finomodnak a hangfalak. Tipusfüggő.
De nyugi, jó lesz az.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

ez pl semmiben nem mond ellent annak amit én írtam
Persze Lacykám nem ellentmondok, csak a változás mértékét kicsit nagyobbra datálom, mint ahogyan írtátok.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: lacy »

Nekem azért kicsit más a tapasztalatom. Kel azért vagy 200 óra, hogy nagyjából bejáratódjon a cucc. Óriási különbség nem lesz, de azért van rendesen. Magasok csillapodnak, finomodnak a mélyek pontosodnak megjönnek és mélyülnek. Eddig minden hangfalszettemben érezhető volt a javulás bejáratás után.
ez pl semmiben nem mond ellent annak amit én írtam

szepi0808
Őslakos
Őslakos

AV Trend & Hifi show

De. Egy picit lágyulnak a mélyek, ennyi.
Ha újonnan nem szól jól, azt 1000 évig is járathatjuk, akkor sem lesz jó. 

Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

szepi0808
Őslakos
Őslakos

AV Trend & Hifi show

Pontosan, minden szavaddal egyetértek!
És nem kell egyből jönni, hogy nem hajazunk a High_End-re, meg más a célközönség, mert egy hangfalszett bejáratása nem pénz kérdés.

Elhiszem, hogy mindenki okos, de ha nem járat az importőr nekem hangfalat, akkor el kell fogadnom, ha nagyon hisztizek, meg elküldenek a pi....ba. Gondolod, hogy én nem egyből azt kérdeztem, hogy van-e olyan szett, ami már ment? Ilyet adnak azt kell vinni, és még örülhetünk is neki, mert sokan megvetetnék a kiállított darabokat is. 
Szerintem el kell fogadni, hogy ez van, aki megakarja hallgatni rendes körülmények között az biztos veszi a fáradtságot és eljön hozzám.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Red75 »

. Picit túl van misztifikálva nem?
De. Egy picit lágyulnak a mélyek, ennyi.
Ha újonnan nem szól jól, azt 1000 évig is járathatjuk, akkor sem lesz jó. 
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ezt soha nem ertettem ha valami elsore nem tetszik akkor az jaratas utan miert tetszene? Egy hangsugarzonak altalaban a karakterebe szeretunk bele es a kapott hang javul(hat) de nem hinnem, hogy akkora mertekben ami egy velemenyt alapvetoen megvaltoztathatna. Egy rossz nem lesz jo a jaratastol csak kevesbe rossz. Azert ennyire nem kene tulmisztifikalni...
Így is van Egy kicsit finomodik a hang és talán lehet mélyebbre is mehet főleg hangfal esetében de hogy egy monitorsugárzóból nem lesz álló hangfal a bejáródás után, az tuti

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nem tudja valaki, házimozi studió, clarus vagy stream mozi nem lesz?
a HMS sztem csak a másik megmozdulásra szokott menni, ami a hilton ban van.. ha menne erre akkor már oda lenne írva.. a többieket nem tudom de ha nincsenek feltüntetve akkor most már nem is lesznek..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

AV Trend & Hifi show

Korábban már írtam a Klipsch topikban, hogy nem biztos hogy jó.
Egy barátom vett újonnan rf-52 hangsugárzókat. Az első egy-két hónapban elégedetlen volt és csalódott. El akarta adni a hangsugárzókat, mert vacak hangjuk volt. Ez persze egy idő után sokat változott. Kell neki a járatás.
Az a cédé megér egy próbát, nyersen nem szabad odatenni.

Ha más lehetőség nincs, a megnyitó után egy órára kitenni a "ne zavarjanak!" táblát, és hagy recsegjen

Ezt soha nem ertettem ha valami elsore nem tetszik akkor az jaratas utan miert tetszene? Egy hangsugarzonak altalaban a karakterebe szeretunk bele es a kapott hang javul(hat) de nem hinnem, hogy akkora mertekben ami egy velemenyt alapvetoen megvaltoztathatna. Egy rossz nem lesz jo a jaratastol csak kevesbe rossz. Azert ennyire nem kene tulmisztifikalni...

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

....Most viszont már mindenki azt fogja sasolni (én is :-) ), milyen a klipsek bejáratlan hangja.
Korábban már írtam a Klipsch topikban, hogy nem biztos hogy jó.
Egy barátom vett újonnan rf-52 hangsugárzókat. Az első egy-két hónapban elégedetlen volt és csalódott. El akarta adni a hangsugárzókat, mert vacak hangjuk volt. Ez persze egy idő után sokat változott. Kell neki a járatás.
Az a cédé megér egy próbát, nyersen nem szabad odatenni.

Ha más lehetőség nincs, a megnyitó után egy órára kitenni a "ne zavarjanak!" táblát, és hagy recsegjen
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Zozi09
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Zozi09 »

Nem tudja valaki, házimozi studió, clarus vagy stream mozi nem lesz?

Zozi09
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: Zozi09 »

Megmutatnák, de szerintem nem lenne kiugró pénzügyi hozadéka (hacsak az nem, hogy hallgassák később a demo hangsugárzóra tett 50%-os vagy az alatti árajánlatokat) Szerintem évről-évre egyre több lesz a bejáratatlan rendszer demózás. Azt is tapasztaltam, hogy nem befolyásolja a komoly vásárlót, hogy a kiállításon milyennek hallja. Aki elkölt ennyit egy rendszerre az tisztában van azzal, hogy még bejáratottként sem fog úgy szólni, mint otthon. Nyilván, ha évente 100-200 párat eladnának az adott hangsugárzóból/erősítőből/DAC-ból/kábelekből, simán beleférne a költségvetésbe hogy bejáratott legyen minden elem. De pénz nélkül nehéz jól focizni ebben az üzletágban és véleményem szerint országunkban egyre kevesebb a fizetőképes kereslet a nívós hifire és házimozira.
Egy kiállításon való részvétel marketing/PR/reklám kérdése. Csak egy bizonyos szint alatt pénzkérdés. Sajnos mi egy ilyen ország vagyunk. Ezzel együtt úgy vélem, hiba volt az AVMAX-tól úgy kommunikálni, mintha már most elnézést kérnének a bénázásért, a rossz hangért, a rutintalanságért. Ilyet nem szabad csinálni. Ki kell menni, s oda kell tenni magát az embernek. Most viszont már mindenki azt fogja sasolni (én is :-) ), milyen a klipsek bejáratlan hangja.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 294

AV Trend & Hifi show

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nem hajazunk a high end-re és nem egy a vásárló közönségünk sem az álommozival.
Első kiállítás, nyers hangcuccal (ilyet kapunk, ezt kell vinni) csak remélni tudom, hogy nem lesz nagyon szar.
A hang olyan lesz, amilyen a képben biztos vagyok, hogy nem lesz rossz. Legalább is nem szól bele a szoba környezete túlságosan.

Nem értem a forgalmazókat semennyire sem itt a nagy lehetőség, hogy megmutathassák mire képes egy jól összeválogatott rendszer a nagyközönségnek ami ráadásul csak egyszer van egy évben és mindig vadonatúj cuccal jönnek de nincs bejáratva egyik sem. A régebbi show is többször hallottam, hogy előzö nap csomagoltuk ki a dobozból a cuccot ( több helyen is )
Ennyire nem akarják megmutatni mire képes a rendszerük? Mert ahogy leírtad azért nem egy alap mozi lesz az biztos.
A nagy többség mondjuk elöször fog ilyet látni és hallani, de sokan itt fogják eldönteni,hogy merre is legyen a tovább..
A részemről csak egy gondolat volt...és nem bírálni akarok senkit..
De hát ez nem az én dolgom -

Megmutatnák, de szerintem nem lenne kiugró pénzügyi hozadéka (hacsak az nem, hogy hallgassák később a demo hangsugárzóra tett 50%-os vagy az alatti árajánlatokat) Szerintem évről-évre egyre több lesz a bejáratatlan rendszer demózás. Azt is tapasztaltam, hogy nem befolyásolja a komoly vásárlót, hogy a kiállításon milyennek hallja. Aki elkölt ennyit egy rendszerre az tisztában van azzal, hogy még bejáratottként sem fog úgy szólni, mint otthon. Nyilván, ha évente 100-200 párat eladnának az adott hangsugárzóból/erősítőből/DAC-ból/kábelekből, simán beleférne a költségvetésbe hogy bejáratott legyen minden elem. De pénz nélkül nehéz jól focizni ebben az üzletágban és véleményem szerint országunkban egyre kevesebb a fizetőképes kereslet a nívós hifire és házimozira.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

Lezárt

Vissza: “Házimozi”