Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
1 hour ago, -KP- said:
Szokás mondani, agy-baj nagy-baj. 30 ezerből kapsz egy olyan procit, ami alig roszabb, mint az intel hasonló árú cucca...
Mlyen árban van a Ryzen?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1722
Htpc (Home Theatre PC)
40 minutes ago, wittao said:
Jelenleg csak zenére használom a gépet, Server 2016 fut teljesen kigyomlálva, a videokártya és teljesítmény nem nagyon volt befolyásoló tényező a döntésemnél. A passzív hűtés miatt a 35W igen, úgyhogy ha hamarabb tudom lehet elgondolkodom rajta.
Zene pc az más, ott nem tudom milyen az amd. bár nem látom miért ne lehetne ugyanolyan jó.. de őszintén szólva nem is érdekel, ha még egyszer sztereózni fogok, akkor is maradok a network playereknél.
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
16 hours ago, wittao said:
Hmm, nem mertem belevagni az AMD vilagba, i5 ment a gepbe vegul. Lehet beidegzodes, es valotlan felelem. Egyszer remelem majd talalkozom egy ilyen masinaval is!
Szokás mondani, agy-baj nagy-baj. 30 ezerből kapsz egy olyan procit, ami alig roszabb, mint az intel hasonló árú cucca, és mellé még a processzor saját grafikus egysége olyan erős, hogy egy 20-25 ezres dedikált videókártyát kivált. Intel termékek ilyen felhasználásra még csak lőtávolban sincsenek. Most ugyanezt megfejelték még annyival az AMD-nél, hogy a proci órajeleket kicsit csökkentették, és 35W tdp-ből 65W helyett. De ez semmit nem számít, mert ilyen grafikai egység mellett nem a processzorteljesítmény a szűk keresztmetszet.
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Na megjött a Ryzen 2200G és 2400G 35W tdp változata is.
https://prohardver.hu/hir/ryzen_35_watt ... _piac.html
Ezekkel már bőven lehet passzívban is próbálkozni szerintem nagyobb méretű bordákkal...
Htpc (Home Theatre PC)
Megoldottam
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Valakinek van tapasztalata, hogy imon vfd kijezőt, hogy hozhatom össze kodival? Már próbáltam mindent amit a neten találtam (gondolom csak a megoldást nem) xmbc on imon, de állandóan valami port problémája van.
Belecsavarodtam, minden ötletet megköszönök
- Cinemadness
- Nincs visszaút

- Értékelés: 113
Htpc (Home Theatre PC)
Le tudnád írni, hogy pontosan hogyan működik? (Milyen op rendszer, program, stb.) Köszi!
Persze, ha kívánod a teljes hardveres és szoftveres kiépítést is, de első körben meg kéne nézned 8bit HEVC esetében aktív-e a natív DXVA gyorsítás. Tippem szerint igen, a Carrizo és Bristol Ridge hardveres limitáció miatt ellenben nem tud DXVA 10bit HEVC-t, ennek dekódolását szoftveresen izomból, azaz CPU erőből tudnád megoldani. Ami nyilván nem OK, hiszen az UHD BD-k mind ilyen formán kerülnek lemezre, s ne legyen igazam, de sajnos erősen esélyes.
Egyébként röviden: bármilyen LAV Filters alapú lejátszó W10 rendszeren. Videó dekódolásnál 2160p 23-60Hz DXVA2 Copy-back vagy D3D11 native, HDR-t pedig a képmegjelenítődnek megfelelően továbbküldöd érintetlenül a madvr segítségévél, vagy SDR-re konvertálod. HDR passthrough mellett AMD rendszeren lehetőség szerint 10bit kimeneten, teljes ablakos képernyőn és ha a vetítőd tud RGB jelet fogadni, akkor 4k UHD 30 fps-ig RGB 4:4:4-en feldolgozva. Egyéb esetben 10/12bit YCC 4:4:4, 60fps-re 10/12bit YCC4:2:0.
Htpc (Home Theatre PC)
Raven Ridge APU-val igen. Majdnem teljes 4k UHD HDR10 60 fps-ig, kivéve Dolby Vision. Félek, hogy az előző generációs APU-d nem képes natív 4K 10bit HEVC dekódolásra, csak 8bit HEVC-re.
Le tudnád írni, hogy pontosan hogyan működik? (Milyen op rendszer, program, stb.) Köszi!
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Keresek valakit, akinek sikerült rávennie egy AMD APU-t, hogy HEVC esetén működjön a DXVA. Nekem sajnos sehogyan sem sikerül. A12 9800E-m van, amiben Radeon R7 200 a GPU. Minden szerint működnie kellene (DXVA checker, MPC-HC), de mégsem megy. A teszt anyagom 4k HEVC, HDR. Gyakorlatilag egyedül a MPC-HC beépített LAV dekódere képes lejátszani, a HDR miatt rossz színekkel. A színeket a madVR-el már helyretette, de a DXVA inaktív. Az oprendszer: Win 10 64bit, minden elérhető frissítéssel. Bármilyen ötlet jöhet...
Raven Ridge APU-val igen. Majdnem teljes 4k UHD HDR10 60 fps-ig, kivéve Dolby Vision. Félek, hogy az előző generációs APU-d nem képes natív 4K 10bit HEVC dekódolásra, csak 8bit HEVC-re.
Htpc (Home Theatre PC)
Keresek valakit, akinek sikerült rávennie egy AMD APU-t, hogy HEVC esetén működjön a DXVA. Nekem sajnos sehogyan sem sikerül. A12 9800E-m van, amiben Radeon R7 200 a GPU. Minden szerint működnie kellene (DXVA checker, MPC-HC), de mégsem megy. A teszt anyagom 4k HEVC, HDR. Gyakorlatilag egyedül a MPC-HC beépített LAV dekódere képes lejátszani, a HDR miatt rossz színekkel. A színeket a madVR-el már helyretette, de a DXVA inaktív. Az oprendszer: Win 10 64bit, minden elérhető frissítéssel. Bármilyen ötlet jöhet...
Htpc (Home Theatre PC)
Tévedtem, a TSMuxer tudja párosítani a VC1 codek videót DTSX hanggal. Csak a kész anyagban kiválasztáskor az MPC-HC nem jól írja ki. Ott van rajta a hang, le is játssza ahogy kell, de nem DTSX-et ír, hanem DTS HD 5.1-et. Ez tévesztett meg,
Mondtam én.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Htpc (Home Theatre PC)
Tévedtem, a TSMuxer tudja párosítani a VC1 codek videót DTSX hanggal. Csak a kész anyagban kiválasztáskor az MPC-HC nem jól írja ki. Ott van rajta a hang, le is játssza ahogy kell, de nem DTSX-et ír, hanem DTS HD 5.1-et. Ez tévesztett meg,
Htpc (Home Theatre PC)
Ez nekem új, a DTS-X-el nem volt gondja a TS-nek, már ameddig használtam. Bár az Atmos-al sem, amennyiben érintetlen BD struktúrában volt.
Nekem valamiért nem rakja bele a kész anyagba. Még próbálkozom, lehet én vagyok a benga.
Htpc (Home Theatre PC)
VC1-es videófájl mellé szeretnék DTSX hangot társítani. Az MKVToolNix nem jól kezeli le a VC1 videót. A TSMuxer meg nem boldogul a DTSX-el.
Tudtok megoldást?
Ez nekem új, a DTS-X-el nem volt gondja a TS-nek, már ameddig használtam. Bár az Atmos-al sem, amennyiben érintetlen BD struktúrában volt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Htpc (Home Theatre PC)
VC1-es videófájl mellé szeretnék DTSX hangot társítani. Az MKVToolNix nem jól kezeli le a VC1 videót. A TSMuxer meg nem boldogul a DTSX-el.
Tudtok megoldást?
- Robi akusztika
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 57
Htpc (Home Theatre PC)
Valaki próbálta már az új Win 10-en az atmos hangsávot?
Konkrétabban arra vagyok kíváncsi,hogy atmos-ra állítva,atmos hangot Mpc-hc-val lejátszva, kiküldi-e direktben a hangot?
Usb kimentre,onnan a végfokba?Tehát nem processzorba ,ami fel dolgozza.
Maga a 8csatornás dac miatt igy is vissza konvertál pcm-be ,hd hang esetén.De a hangsávok megmaradnak. Tehát ki tudja küldeni a 8csatornát?
Htpc (Home Theatre PC)
Ez biztos? Kodi+madvr se viszi ?
Kodi team válasza egy hasonló kérdésre.. win7 alatti lejátszás volt szintén a kérdés..
I think Win 8 or higher is required, you can use the DXVA Checker tool to confirm what is supported by your device on Win 7.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Htpc (Home Theatre PC)
talán win8 v 8.1 alatt de azt meg sztem hagyjuk , kell a win10 mindenhol azt írják az okosok..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Nem uszod meg sajna,kell a win10 en is mar azon nyomom de,nem kell felni tole,stabil es jofajta sztem.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 945
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi. Utálom a W10-et...
En is utaltam de mivel mar csak azt hasznalom igy egesz jo lett csak meg kell szokni, egyebkent en sem szeretem a valtoztatasokat. Sokaig tiltakoztam.
De viszont gyorsabb ugyanolyan konfiguracion mint a 7-es ez tapasztalat mert tobb gepen is probaltam es tisztabb a hangja a zeneben.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Htpc (Home Theatre PC)
Nem uszod meg sajna,kell a win10 en is mar azon nyomom de,nem kell felni tole,stabil es jofajta sztem.
Köszi. Utálom a W10-et...
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Létezik Win7 64bit alatt HEVC DXVA lejátszás, vagy mindenképpen Win 10 kell?
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
A Corsair tápod egyébként kifejezettem ajánlott HTPC-be, erős mozigép tápegység, nagyon jó RN tekintetében.
Még egyszer hangsúlyoznám, UHD60 és MPC/madvr miatt kétséges a passzív üzem 2400G-nél, IGP tuning fokozott VRM forrósodást okoz, viszi magával a CPU-t is. Jobb a helyzet UHD24-nél, és sima ügy lehet tuning nélkül 1080p, akár minőségi passzív házban is. Rend kedvéért, kb kétszer erősebb bármelyik Intel iGPU-nál, ezért értelemszerűen és nem meglepően picit mindenképp forrófejűbb. Cserébe az Intelnél, de bármelyik előző AMD APU-nál jobb, pontosabb a képminősége egy RR-re épített HTPC-nek, hiszen jóval távolabb ér az algoritmus szintű takaró.
Mivel a madvr algoritmusai változnak, ahogy a D11-es HW dekóder is, minden amiről most beszélünk, akár néhány update és sutba dobható, nem érvényes. Ebből a szempontból VGA felé tendálni mindenképp jobb választás. De úgy nem tudunk dűlőre jutni, ha nem ismerjük mi célból készülne a PC-d, lejátszandó anyagok, minőségi követelmények stb. Lehetséges átsiklottam rajta, de nem rémlenek kiemelkedő elvárások.
- -KP-
- V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)
Nekem is Streacom FC10 haz van es nem bantam meg, eddig szenvedtem mindenfele hutessel de ebben a dobozban mindent passzivan lehet akkora hutobordak vannak rajta es azt meg elfelejtik, hogy ezt a dobozt csak egyszer kell megvenni es ha mar elavult a belso akkor csak masikat kell beletenni na meg azert eleg mutatos a doboz eloben.
Erre most mit mondjak? Nem értem milyen szenvedésről beszélsz egyébként.
Itthoni gépemben Corsair RM750x a táp. 300W-ig passzív. De van egy EVGA 650 GS is egy másikban jóval olcsóbbér. Az is 130W-ig passzív. De ebbe sincs semmi különös. Manapság szinte minden normálisabb moduláris vagy félmoduláris táp passzív a max. teherbírásuk bizonyos százalékáig.
A mai videókártyák szintén majdnem mind félpasszívak, még a nagyobbak is. Windows,netezés, filmezés alatt nem kapcsol be a venti (persze audio pc-be neked erre nincs szükséged, csak a htpc tábornak). De lehet kapni passzív kártyákat is a kisebbekből. Vagy pedig lehet (csak minek) venni pl. Arctic Accelero S3-at ami speckó szerint 135W-ig passzív.
https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-s3.html
Létezik félpasszív cpu hűtő is.
Arctic Freezer 12 130W TDP, PWM 40%-nál kapcsolja be a ventit. 6000 Forint körül
Arctic Freezer 33 150W TDP, PWM 40%-nál kapcsolja be a ventit. 8000 Forint körül
https://www.pcx.hu/arctic-freezer-12-pr ... uto-164611
https://www.pcx.hu/arctic-freezer-33-pr ... uto-781989
De egy modernebb lapon egy normálisabb méretű hűtővel és normális procival kézzel is belehet állítani nullára a hűtést bizonyos hőfokig.
Szóval én egyelőre nem vagyok meggyőzve, hogy tényleg érdemes lenne kiadnom 100 ezret egy ilyen passzív pc házért, ha építenék magamnak saját gépet. A te eseted más, mert audio pc-t használsz gondolom valamilyen szinten diy analóg táppal, amit muszáj valahogy hűteni.