Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Akkor jol ertem, hogy felesleges tobb penzt kiadni egy uj merorendszerrel ellatott procira mert az nem uti meg az elvarhato szintet?
Nem érted jól, de nem akarom újra leírni a véleményem, amit 2 nap alatt 3x is idekörmöltem.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Valakinek mérés után állított úgy az Eq, hogy tompább, laposabb lett?

Szerintem mindenkinek. (Fapacival ellentétben, akinek ettől függetlenül tisztelem a véleményét) én még mindig azt hiszem, hogy azért tekeri mindenki "túl" a sub hangerejét, mert gyermekkorunk óta a falra (sarokba) "tolt" hangdobozok hangját szokta meg a fülünk. A "túltekerés" mértéke elég jól megegyezik a falra (vagy sarokba) 'tolt' hangdoboz által "elszenvedett" mélyhang-kiemelés mértékével. Mivel gyermekkorunk óta így hallgatunk zenét, azt hisszük, hogy ez a természetes.

Ezzel szemben amikor valaki elmegy egy nagyzenekar akusztikus koncertjére, akkor NINCS annyi mély hang, amennyit otthon megszoktunk ... de persze iszonyatosan tisztán szólnak pl. a bőgők és eszünkbe sem jut azt gondolni, hogy "hát otthon a mély ennél jobban húz". Amikor meg a dögnagy dobot "megküldi" a dobos, akkor lobog a hajunk, mert ugye ott semmi nem vágja le a nagyon mély hangokat (mondjuk 30Hz alatt) és a legmélyebb tranziensek is iszonyú dinamikusan és gyomorba markoló hangnyomással "söprik végig" a nézőteret!

A szoba korrekciós rendszer a falra tolt hangfalak hatását IS korrigálja és lineáris közelire állítja be a hangnyomás görbét. Ha csak nem vagyok tenyeres-talpas. Mivel a fülünk NEM ezt szokta meg, természetes, hogy tompának, laposnak halljuk ekkor a hangot. A zenében nem "húznak" úgy a mélyek, stb.. Pedig a "valóság" (valószínűleg) az, amit a korrekciós rendszer csinál. Választani kell tehát mindenkinek (akinek nem Neo a neve, annak is :-):

1.) használja a korrekciót és előbb-utóbb megszokja, hogy VALÓBAN lineáris hangnyomás-görbével hallgassa a hangot
2.) kikapcsolja a korrekciót és továbbra is a falra tolt hangfalak mélykiemelésével "tuningolt" hangot hallgatja
3.) kikapcsolja a korrekciót de beméri a hangnyomás görbét mikrofonnal és kézzel letekeri annyira a sub(ok) hangerejét, hogy a hangnyomás-görbe közel lineáris legyen

Én az utóbbit csináltam, de azért 3dB-lel még mindig ki vannak emelve a mélyek, ez alatt megőrülök, annyira kevés mélyet hallok a zenében. A mozi hangja viszont tetszik így is... 

Idővel majd fokozatosan még 1-1dB-lel lejjebb tekerem a sub-okat, pár havonta, kis lépésekben. Ennyit nem vesz észre az ember azonnal, de lesz ideje megszokni a fülemnek és a végére a lineáris hang fog "tetszeni". Igen, ez gyakorlatilag.egy "mély elvonó kúra". De ha a mélyek túlzott kiemelése csak egy rossz beidegződés/megszokás, akkor a lineáris átvitelt is meg fogja szokni a fülem. Remélem. Tudom, hogy nem vagyok normális, de szerintem egy próbát megér.

> Ha zenénél ördögtől való egy Eq, mert eleve a jobb erősítőkön csak hangerőt állíthatsz, akkor mozinál megengedett?

A mozi bizonyos szempontból más, tehét a különbséget tényszerűen indokolni lehet:
- durván nagyobb hangnyomás kell mély frekvenciákon a filmekben. Zenében ritkán megy az ember pofájába egy űrhajó hajtóművéből a gázsugár, ritkán ütköznek össze bolygók, stb. Normális hangfal ezt nem viselné el, ha viszont külőn sub-ot használunk, akkor illeszteni kell a hangnyomását a többi hangfalhoz
- zenénél 2db, a hallgatótól azonos távolságra levő és azonos kivitelű hangfal szól. Mozinál minimum 5+1, amelyek különböző méretűek, különböző a távolságuk, különböző a mögöttük levő faltól a távolságuk (más a mély kiemelés mértéke emiatt), stb. Ez messze bonyolultabb feladat a szereó zenéhez képest.

> A távolságokat, és szinteket be tudod állítani kézzel is, és akkor azt kapod amit a készülékek produkálnak.

Tévedés. NEM CSAK a hangfal fizikai távolsága számít, hanem a hangfalból jövő hang TELJES időbeli késése. Ebben pedig benne van a távolságon KÍVÜL a hangfal saját, belső késleltetése is, ami viszont vastagon függ a hangsugárzóktól és a hangváltótól is. A szoba korrekciós rendszer pont azt méri, ami a lényeg: a hangfalból jövő hang TELJES késleltetését, amiben tehát MINDEN fenti paraméter benne van. A sub esetén ez különösen fontos, mivel annak a nagy, nehéz membránja késik a legtöbbet. Emiatt én is a szobakorrekciós rendszerrel állíttattam be a távolságokat ... azután persze kikapcsoltam.

> Több tízezres kábelek vannak, amiről áradoznak, áradoztok, nem győztök csereberélni, aztán megy a Eq tekergetés. Aztán jön egy pár panel, és borít mindent. Ez mind-mind a kizsebelésre megy ki. Szvsz természetesen.

Szerintem az akusztikát kell rendbetenni, a távolságokat és a relatív hangerőket rendesen beállítani (erre mondjuk jó a korrekciós rendszer szerintem) majd a kapott hangot meghallgatni. Azután a korrekciós rendszert kikapcsolni és meghallgatni úgy is. Amelyik jobban tetszik, azt használni, mert a lényeg, hogy Neked örömöt okozzon a cucc, amikor bekapcsolod ...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Akkor jol ertem, hogy felesleges tobb penzt kiadni egy uj merorendszerrel ellatott procira mert az nem uti meg az elvarhato szintet?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Tehát amikor a Denon 3808A gyári mikrofonjával megmértem a szoba akusztikáját (PC-vel és RoomEQWizard-dal), szóval annak a mérésnek a mély tartományba eső része használható mérésnek tekinthető?

Annak idején elzárkóztál attól, hogy a mérési eredményeket elemezd, amit teljesen meg is értettem. De ha a mély tartományba eső rész mégis "használható", akkor örülök.

A mérnöki/tudományos szemléletre való TÖREKVÉS szerintem ott érhető tetten, hogy :
- a mérést megismételtem egy másik mikrofonnal is
- összehasonlítottam az eredményeket
- kiderült, hogy azon paraméterek esetén, amelyeknek (első elméleti közelítésben) függetleneknek kellene lenni a mikrofontól, szóval ezek esetén a mérési eredmények is elég jól egyeznek: utózengési idő-frekvencia görbe, vízesés diagramon látható rezonanciák helye és lecsengési sebessége
- melyek függnek a mikrofontól nyilvánvalóan (hangnyomás-frekvencia görbe)

Ezzel szemben az álomvilágban élő amatőr azt hiszi, hogy amit a műszer mutat, az a valóság...

Fogalmam sincs, milyen mikrofont adnak a Denon erősítőhöz. Nyilván nem elemzek olyan mérést, aminek nem ismerem az eszközeit és körülményeit. Ezért ajánlottam fel, hogy inkább ingyen elmegyek hozzád, hogy a találgatások helyett legyen a kezedben valami tény is.

A mérés eredménye nem csak a mikrofonon múlik, hanem az alkalmazott módszeren, a szoftveren is, de elsősorban a mérést végző ember hozzáértésén. Egy normális mérőmikrofon 30 Hz és 20 kHz között szinte lineáris átvitelt produkál, az eltérés köztük maximum 2 dB SPL. Nincs szükség több mérésre, ha ismerjük a felhasznált eszközöket és azok műszaki színvonala elér egy minimálisan elvárható minőségi szintet. Ha a mérés korrekt módon van lebonyolítva, a következő ugyanazt az eredményt fogja kiadni.

Nem tudom, hány amatőr használ korrekt műszereket, de szerintem kevesen. Egy házimozi erősítő/processzor szobakorrekciós szolgáltatása nem tekinthető korrekt műszernek.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Ha már mérnöki szemlélet... nem nagy titok, hogy az akusztikai méréshez, kalibrációhoz használatos elektrét mikrofonok alacsony frekvenciás átvitele (ahol az akusztikai problémák többsége jelentkezik) közel lineáris (egy minimális minőségi szint felett). Eltérés inkább az érzékenységükben lehet, de ezek az automata korrekciós megoldások amúgy sem adnak hiteles hangnyomás értékeket, tehát ez mindegy.

Tehát amikor a Denon 3808A gyári mikrofonjával megmértem a szoba akusztikáját (PC-vel és RoomEQWizard-dal), szóval annak a mérésnek a mély tartományba eső része használható mérésnek tekinthető?

Annak idején elzárkóztál attól, hogy a mérési eredményeket elemezd, amit teljesen meg is értettem. De ha a mély tartományba eső rész mégis "használható", akkor örülök.

A mérnöki/tudományos szemléletre való TÖREKVÉS szerintem ott érhető tetten, hogy :
- a mérést megismételtem egy másik mikrofonnal is
- összehasonlítottam az eredményeket
- kiderült, hogy azon paraméterek esetén, amelyeknek (első elméleti közelítésben) függetleneknek kellene lenni a mikrofontól, szóval ezek esetén a mérési eredmények is elég jól egyeznek: utózengési idő-frekvencia görbe, vízesés diagramon látható rezonanciák helye és lecsengési sebessége
- melyek függnek a mikrofontól nyilvánvalóan (hangnyomás-frekvencia görbe)

Ezzel szemben az álomvilágban élő amatőr azt hiszi, hogy amit a műszer mutat, az a valóság...

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Esetleg el kellene már jönnöd és meghallgatni azt a belepiszkálást.
Lehet nem is lenne olyan ördögtől való, ha megtapasztalnád saját füllel

Persze, hogy megyek, de sajnos nincs most időm.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

akkor mákod van.. 
Ez pontosan így van. Azon kívűl, hogy a mennyezetet szándékosan nem egyenesre csináltam, semmi tudatosság nem volt benne, hogy építem meg a mozimat. Pusztán a szerencsének köszönhetem, hogy pár rezonancián kívűl, alapvetően rendben van a szoba.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Ezért nem értem minek piszkálsz a hangba, de ízlések és pofonok.Esetleg el kellene már jönnöd és meghallgatni azt a belepiszkálást. Lehet nem is lenne olyan ördögtől való, ha megtapasztalnád saját füllel

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Értettem főnök!
Seggbe is rúgtam magamat! 

A válasz a másodikra - NEM!
vagyis......igen?

Remélem is hogy valahol célba talált rajtad keresztül .

Másodikra, is érdekes hogy igen vagy nem? és ameddig nem hallja az ember hogy nem addig nemigen van miről beszélni. Nem?
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Érdeklődéssel olvasom a beszélgetést és továbbra is érzékelek néhány alapvető félreértést.

A hangsugárzók hangzását nem csak a hangszínük, azaz a "frekvenciaátvitel", hangnyomás görbe határozza meg. Sőt nem is ez a legfontosabb jellemzőjük, mégis szokássá vált ilyen görbéket mutogatni, mert ezt könnyen értelmezik a fogyasztók: minél egyenesebb, annál jobb (ami önmagában egyáltalán nem igaz). Egy komoly parametrikus EQ és némi szakértelem segítségével szinte bármelyik hangsugárzó átvitele lineárissá tehető egy hallgatási pontban, de ez nem jelenti azt, hogy onnan kezdve teljesen egyformán fognak megszólalni, ráadásul nem is mindenkinek a lineáris átvitel tetszik. Számos más paraméter (torzítás, gyorsaság, impulzuskezelés, rezonanciák, irányhatás, térleképezés) is befolyásolja a hangzást, amiken a szobakorrektorok nem tudnak módosítani, sőt további torzításokat visznek a rendszerbe. Tökéletes átvitelt produkáló hangsugárzó nem létezik, ez az eszköz (az akusztika mellett) a leggyengébb láncszeme rendszereinknek. Ebből következik, hogy még egy jó akusztikájú helyiségben is javulást okozhat az elektronikus korrekció, főleg ha a hangsugárzó mély sebekből vérzik. De hiába linearizáljuk az átvitel egyik paraméterét, ha a többivel nem tudunk foglalkozni, a végeredmény nem fogja elérni egy komolyabb minőségű hangsugárzó produkcióját, ahogy az akusztikai hibák sem javíthatóak ki elektronikus megoldásokkal.

Szóba kerültek a kábelek is, ami legalább annyira rázós téma, mint az akusztika. De annyit azért megkockáztatok kijelenteni, hogy az összekötők közötti hallható különbségek is csak akkor jönnek ki hangsúlyosan, ha a lejátszó rendszer elér egy bizonyos minőségi szintet. Sokan rosszul kezelik a kérdést és azt gondolják, komoly kábelezéssel korrigálhatóak a hangsugárzók, elektronikák, helyiségek hibái, pedig ez egy reménytelen próbálkozás. A minőségi kábelek felteszik az "i" betűre a pontot, de az alapokat meg kell teremteni hozzá.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Amiből kiderül hogy a jó hangnak ára van ugye?
így van
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

kollega linkelte be valahova, nagyvasak: avr teszt.. gondoltam hátha valaki nem látta még

https://www.avforums.com/review/high-en ... test.12607
Amiből kiderül hogy a jó hangnak ára van ugye?

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Nálam jó az akusztika alapból, ezt állapította meg fapaci. Mérés után még 1db panelt sem javasolt.

Ezért nem értem minek piszkálsz a hangba, de ízlések és pofonok.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A mikrofonozásos témához egy kis érdekesség.

Az Elac szubjának korrekciózásához applikációt kell letöltenünk okostelefonunkra, majd annak mikrofonjával végrehajtani a mérést. 

https://www.youtube.com/watch?v=_xql5Vj6U8o

Fish
V.I.P.
V.I.P.

kollega linkelte be valahova, nagyvasak: avr teszt.. gondoltam hátha valaki nem látta még

https://www.avforums.com/review/high-en ... test.12607

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Nálam jó az akusztika alapból, ezt állapította meg fapaci. Mérés után még 1db panelt sem javasolt.
Csak azért mondom, mielőtt az kerekedne ki, hogy azért hallom jobbnak mert rossz az akusztika

akkor mákod van.. 

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Kösz...  .

Én inkább úgy írnám le az egyenletet, hoo'gy: X db PEQ képes Pre/Pro birtoklása az utóbbi pár évben és nem képes manuálisan tudni kezelni az inkább ne is nyilatkozzon a témáról .

Vagy szerinted létezik egyenértékű center - front felállás fizikailag nyilvánvalóan eltérő adottságokkal? Hmmm?
(mert ugye ez ha van füle az embernek ez képtelenség, és erre igazán jó a PEQ, hogy van lehetőség a finomhangolásra hogy közelítsenek egymáshoz "esetleg".)

Értettem főnök!
Seggbe is rúgtam magamat! 

A válasz a másodikra - NEM!
vagyis......igen?

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

nincs is evvel semmi baj , pláne ha neked még jobban is tetszik a kapott eredmény, de ez akkor is fűszerezett eredmény ,akármennyire is jó vagy nem.. anno nekem is kellett használnom , pio-nál pld muszáj is volt.. Arcamnál is használtam, de  amióta jobb lett az akusztika kikapcsoltam és sokkal jobban tetszik..Nálam jó az akusztika alapból, ezt állapította meg fapaci. Mérés után még 1db panelt sem javasolt. Csak azért mondom, mielőtt az kerekedne ki, hogy azért hallom jobbnak mert rossz az akusztika

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

EQ+kábelek=

Kösz...  .

Én inkább úgy írnám le az egyenletet, hoo'gy: X db PEQ képes Pre/Pro birtoklása az utóbbi pár évben és nem képes manuálisan tudni kezelni az inkább ne is nyilatkozzon a témáról .

Vagy szerinted létezik egyenértékű center - front felállás fizikailag nyilvánvalóan eltérő adottságokkal? Hmmm?
(mert ugye ez ha van füle az embernek ez képtelenség, és erre igazán jó a PEQ, hogy van lehetőség a finomhangolásra hogy közelítsenek egymáshoz "esetleg".)
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Ha szoba EQ-t használsz, lehet az drága Dirac, Firac, vagy bármi, akkor a választott készülékeid saját produkcióját baxhatod is, vehetsz bármilyen csúcs lejátszót, kábelt, végfokot, sok-sok lóvéért, ha a végén szarrá tekerteted az Eq-val. Érthetetlen. A Dirac is csak egy Eq, ami szét tekerget mindent. Ha zenénél ördögtől való egy Eq, mert eleve a jobb erősítőkön csak hangerőt állíthatsz, akkor mozinál megengedett? A távolságokat, és szinteket be tudod állítani kézzel is, és akkor azt kapod amit a készülékek produkálnak. Több tízezres kábelek vannak, amiről áradoznak, áradoztok, nem győztök csereberélni, aztán megy a Eq tekergetés. Aztán jön egy pár panel, és borít mindent. Ez mind-mind a kizsebelésre megy ki. Szvsz természetesen.

EQ+kábelek=

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Szóval én azt mondom, nem kell keresztes hadjáratot hírdetni az összes bemérő rendszer ellen. Biztos, hogy vannak gyengék, de van használható is ezek között.
nincs is evvel semmi baj , pláne ha neked még jobban is tetszik a kapott eredmény, de ez akkor is fűszerezett eredmény ,akármennyire is jó vagy nem.. anno nekem is kellett használnom , pio-nál pld muszáj is volt.. Arcamnál is használtam, de  amióta jobb lett az akusztika kikapcsoltam és sokkal jobban tetszik..

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha szoba EQ-t használsz, lehet az drága Dirac, Firac, vagy bármi, akkor a választott készülékeid saját produkcióját baxhatod is, vehetsz bármilyen csúcs lejátszót, kábelt, végfokot, sok-sok lóvéért, ha a végén szarrá tekerteted az Eq-val. Érthetetlen. A Dirac is csak egy Eq, ami szét tekerget mindent. Ha zenénél ördögtől való egy Eq, mert eleve a jobb erősítőkön csak hangerőt állíthatsz, akkor mozinál megengedett? A távolságokat, és szinteket be tudod állítani kézzel is, és akkor azt kapod amit a készülékek produkálnak. Több tízezres kábelek vannak, amiről áradoznak, áradoztok, nem győztök csereberélni, aztán megy a Eq tekergetés. Aztán jön egy pár panel, és borít mindent. Ez mind-mind a kizsebelésre megy ki. Szvsz természetesen.

Nagyon jól megfogalmaztad!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Nekem a következő a véleményem erről a témáról.
Régebben, amikor Onkyo, Emotiva erősítőim voltak én is kikapcsoltam ezeket a szolgáltatásokat rajtuk. Az előttem szólókhoz hasonlóan én is alapbeállításokkal használtam, úgy találtam a legjobbnak ės felesleges dolognak tartottam a mikrofonos méréseket.
Aztán jött az Anthem. Amikor elhoztam próbára az MRX-710-et, rögtön megtetszett a hangja. Egy hétig tesztelgettem, aztán úgy döntöttem marad a meglehetősen borsos ára ellenére is. Természetesen ezen az első héten csak az alapbeállításokkal hallgattam, az ARC kalibráló szettet ki sem csomagoltam. Úgy gondoltam, hogy ha alapból nem tetszik, akkor a mikrofonos bemérést ki sem próbálom. De mivel tetszett, ezért persze kipróbáltam az ARC-ot is, mivel nagyon jó véleményeket lehetett róla olvasni.
Hát mit is mondjak, én úgy tapasztaltam, hogy az alapból is jó hangot, még jobbá tette.
Szóval én azt mondom, nem kell keresztes hadjáratot hírdetni az összes bemérő rendszer ellen. Biztos, hogy vannak gyengék, de van használható is ezek között.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 488

Hozzászólás Szerző: geza123 »

gyebi72 bocs, véletlenül ment a piros.
Javítaná valaki?
Köszi! 
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Jessica Alba nekem élmény lenne gumival is.

Az újabb Arcam erősítők a Dirac-kal azért nem lehetnek rosszak és valószínűleg bekapcsolnád! 

áá öreg az már    ( csak viccelek)

nem biztos ,hogy bekapcsolnám,, a 450 be sem rossz amúgy a bemérő rendszer, de amióta kezeltebb a szoba kikapcsolva jobb  a cucc..

550-850 et is csak azért vennék ,mert Atmos-t tud, nem a dirac miatt, persze szívesen kipróbálnám..

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”