Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Nekem a következő a véleményem erről a témáról.
Régebben, amikor Onkyo, Emotiva erősítőim voltak én is kikapcsoltam ezeket a szolgáltatásokat rajtuk. Az előttem szólókhoz hasonlóan én is alapbeállításokkal használtam, úgy találtam a legjobbnak ės felesleges dolognak tartottam a mikrofonos méréseket.
Aztán jött az Anthem. Amikor elhoztam próbára az MRX-710-et, rögtön megtetszett a hangja. Egy hétig tesztelgettem, aztán úgy döntöttem marad a meglehetősen borsos ára ellenére is. Természetesen ezen az első héten csak az alapbeállításokkal hallgattam, az ARC kalibráló szettet ki sem csomagoltam. Úgy gondoltam, hogy ha alapból nem tetszik, akkor a mikrofonos bemérést ki sem próbálom. De mivel tetszett, ezért persze kipróbáltam az ARC-ot is, mivel nagyon jó véleményeket lehetett róla olvasni.
Hát mit is mondjak, én úgy tapasztaltam, hogy az alapból is jó hangot, még jobbá tette.
Szóval én azt mondom, nem kell keresztes hadjáratot hírdetni az összes bemérő rendszer ellen. Biztos, hogy vannak gyengék, de van használható is ezek között.
gyebi72 bocs, véletlenül ment a piros.
Javítaná valaki?
Köszi!
gyebi72 bocs, véletlenül ment a piros.
Javítaná valaki?
Köszi!
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Jessica Alba nekem élmény lenne gumival is.
Az újabb Arcam erősítők a Dirac-kal azért nem lehetnek rosszak és valószínűleg bekapcsolnád!
áá öreg az már ( csak viccelek)
nem biztos ,hogy bekapcsolnám,, a 450 be sem rossz amúgy a bemérő rendszer, de amióta kezeltebb a szoba kikapcsolva jobb a cucc..
550-850 et is csak azért vennék ,mert Atmos-t tud, nem a dirac miatt, persze szívesen kipróbálnám..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
ez kicsit olyan , hogy gumiban is lehet sex-elni csak hát nem olyan túl jó.. szóval ,ha van pénz komoly elektronikára meg komoly hangrendszerre, akkor legyen már pénz a szoba kezelésére is , innentől kezdve pedig pont felesleges a bemérő rendszer. szvsz!
Jessica Alba nekem élmény lenne gumival is.
én csak a távolságok beállítása miatt használom, de ki van kapcsolva az eq room.. nem használom.. minden más hang és kép korrekciós cucc is ki van kapcsolva.. sztem így a legjobb..
Az újabb Arcam erősítők a Dirac-kal azért nem lehetnek rosszak és valószínűleg bekapcsolnád!
nem akarok cinikus lenni egyaltalan csak furcsa, hogy ennyire maskent gondoljak egyes gyartok a mozizast
nyilvan ok inkabb a kulon allo merorendszerben hisznek
Nem furcsa, az elv amiből kitalálták azzal lehet hasznosat is alkotni. De én még nem halottam teljes mértékben hallhatóan jól dolgozó automata bemérést.
Csak majdnem jót és értelmezhetetlenül haszontalanokat.
A prémium árazású termékekhez nagy valószínűséggel prémium árazású dobozokat fog társítani a felhasználó, amik jó eséllyel elve jobb hangot képviselnek.
Így nagyobb az esélye annak is hogy kevésbé kell manikűrözni a rendszer hiányosságait.
Cinizmus amúgy az lenne ha nem látnánk be hogy ilyen téren korlátozott fejlesztési lehetőségekkel van megáldva pár neves márka - és ezért nem foglalkoznak vele (még), nem azért mert nem "akarnak" .
Vagy az hogy a "remek" bemérő rendszer többféle rendszerben, teljesen másféle hangú dobozhalmokból egyformán "jó" hangot kovácsol .
Nah az lenne még perverz, ha ezt valaki így gondolná .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
nem akarok cinikus lenni egyaltalan csak furcsa, hogy ennyire maskent gondoljak egyes gyartok a mozizast
ez kicsit olyan , hogy gumiban is lehet sex-elni csak hát nem olyan túl jó.. szóval ,ha van pénz komoly elektronikára meg komoly hangrendszerre, akkor legyen már pénz a szoba kezelésére is , innentől kezdve pedig pont felesleges a bemérő rendszer. szvsz!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Az elektronikus szobakorrekciós megoldásokról nekem az jut eszembe, hogy ízletes ételek helyett ehetnénk szemetet is, csak be kellene vennünk mellé egy tablettát, ami elhiteti velünk, hogy nagyon finom kaját fogyasztunk.
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1074
én csak a távolságok beállítása miatt használom, de ki van kapcsolva az eq room.. nem használom.. minden más hang és kép korrekciós cucc is ki van kapcsolva.. sztem így a legjobb..
hat igen a classe tulajok szivjak is a fogukat, hogy a 7500 GBP prociba meg egy szobakorrekcios bemerorendszer sem fert bele
Addig örüljenek. A primare-ban sincs mégis eladható. Én azt veszem észre, hogy az ember életének a megkönnyítésére kitalálták, de szinte soha senki nem elégedett a végeredménnyel és csak a baj van vele.
hat igen a classe tulajok szivjak is a fogukat, hogy a 7500 GBP prociba meg egy szobakorrekcios bemerorendszer sem fert bele
Talán mert oda nem is kell...
- komarfamily
- V.I.P.
pl Dirac-nál lehet másik mikrofont használni ( UMIK-1) csak fel kell tölteni hozzá a szoftver alá a másik miki saját kalibrációs fájlt.
Illetve az se mindegy, hogy függőlegesen vagy vízszintesen áll a mikrofon a mérés alatt, elérhető 2 féle kalibrációs fájl a saját mikrofonjukhoz is.
ezzel persze csak azt akartam mondani, hogy a komoly programoknál ilyen s van
Ezek nagyon fontos dolgok marketing szempontjából, ideális esetben nagyon könnyen meglovagolható.
A kérdés szerintem sok emberben felvetődik, hogy egy jobb átvitelű mikrofonnal mi lenne a helyzet.
Az hogy valamit bekalibrálnak az csak a rossz és helytelen tulajdonságok szoftveres ráncfelvarrása, ettől még eredendően jobb lehet egy másik megoldás könnyedén ha jobb minőségű.
És azt is érdemes észben tartani , ha nem lennének okosan sorszámozott mikik, akkor nehezebben lehetne eladni az "okosabb" kalibrációt jópénzért...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Na végre, valaki használja az iskolában tanultakat, a "józan paraszti ész" nevű eszközt és a hozzáállása a mérnöki/tudományos szemléletet tükrözi!!! VAN MÉG REMÉNY!!! GRATULA!!!
Ha már mérnöki szemlélet... nem nagy titok, hogy az akusztikai méréshez, kalibrációhoz használatos elektrét mikrofonok alacsony frekvenciás átvitele (ahol az akusztikai problémák többsége jelentkezik) közel lineáris (egy minimális minőségi szint felett). Eltérés inkább az érzékenységükben lehet, de ezek az automata korrekciós megoldások amúgy sem adnak hiteles hangnyomás értékeket, tehát ez mindegy.
Ez a mérőmikrofon cserélgetés időnként fel-fel merül, és meglepően sokan nem értik, hogy ez csak abban az esetben járható út, ha az új mikrofon kalibrációs adatait be lehet vinni a rendszerbe. Egy mérés hitelessége ugyanis nem azon múlik, hogy mennyire pontos a mérőeszközöm, hanem azon, hogy mennyire pontosan ismerjük a mérőeszköz ideálistól való eltérését.
Mivel a házimozi erősítők és procik többsége nem teszi lehetővé a kalibrációs adatok bevitelét, ezért a mérőmikrofon cseréjével csak azt érjük el, hogy teljesen fals lesz a mérés.
pl Dirac-nál lehet másik mikrofont használni ( UMIK-1) csak fel kell tölteni hozzá a szoftver alá a másik miki saját kalibrációs fájlt.
Illetve az se mindegy, hogy függőlegesen vagy vízszintesen áll a mikrofon a mérés alatt, elérhető 2 féle kalibrációs fájl a saját mikrofonjukhoz is.
ezzel persze csak azt akartam mondani, hogy a komoly programoknál ilyen s van
Ez a mérőmikrofon cserélgetés időnként fel-fel merül, és meglepően sokan nem értik, hogy ez csak abban az esetben járható út, ha az új mikrofon kalibrációs adatait be lehet vinni a rendszerbe. Egy mérés hitelessége ugyanis nem azon múlik, hogy mennyire pontos a mérőeszközöm, hanem azon, hogy mennyire pontosan ismerjük a mérőeszköz ideálistól való eltérését.
Mivel a házimozi erősítők és procik többsége nem teszi lehetővé a kalibrációs adatok bevitelét, ezért a mérőmikrofon cseréjével csak azt érjük el, hogy teljesen fals lesz a mérés.
Na végre, valaki használja az iskolában tanultakat, a "józan paraszti ész" nevű eszközt és a hozzáállása a mérnöki/tudományos szemléletet tükrözi!!! VAN MÉG REMÉNY!!! GRATULA!!!
Teljesen egyetértek ... bár ez igazából lényegtelen, mivel ha nem értenék egyet, akkor az én hozzáállásom lenne "kuruzslás" jellegű...
Régebben valaki ajánlott egy pici Sony mikrofont, ami meglepően pontos, pontosabb mint a készülékhez csomagolt darabok.
Valami kis piros volt, de már nem emlékszem.
Régebben valaki ajánlott egy pici Sony mikrofont, ami meglepően pontos, pontosabb mint a készülékhez csomagolt darabok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- komarfamily
- V.I.P.
Koszi a valaszokat! Meg gondolkozom.
Sziasztok
Erdekelne a velemenyetek par procival kapcsolatban. Gondolkozom, hogy mozi vonalon valamit elinditsak es mivel mar van egy vegfokom nem artana egy elofok sem.
A vegfok egy vincent sav p200.
Az elofok amiben gondolkozom:
-Marantz 8801
-Marantz 7702 mk1
-Arcam avp888
Amit szeretnek az most nem kaphato classe ssp800
Illetve ha van valakinek elado Marantz 8803 az sem rossz.
Szigoruan csak hasznaltan.
Kinek mi a szimpatikus es miert?
Koszi
Robi22 tud neked segíteni, mivel gyakorlatilag ezeket a procikat használta. Keresd meg PÜ-ben, segítőkész.
Á az Anthem mérnökei se tudják, meg hát itt a Szepibe belerúgás a lényeg ...
Meg hát ha már valaki TANÁCSADÓ annak se ártana jó pap módjára holtáig tanulni, és néha utána olvasni ha nem tud valamit.
Nem a belerúgás a lényeg, a lényeg, h baromságot beszél, de neked mind1 mit mond, lájkolod ész nélkül. Lehet neked kéne tanulni egy keveset még, persze olyantól aki nem ír saját pocakvakarós teóriákat. Most is olyan dologba kapaszkodsz amit valaki benézett. Te meg tapsolva éljenzed a rossz információt. Amit feljebb már megcáfoltak, nem én, hanem mások.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Sziasztok
Erdekelne a velemenyetek par procival kapcsolatban. Gondolkozom, hogy mozi vonalon valamit elinditsak es mivel mar van egy vegfokom nem artana egy elofok sem.
-Marantz 8801
-Marantz 7702 mk1
-Arcam avp888
Koszi
Az Arcam 888 elég jó vas, van kis anomáliája, no meg csak a 3D-s verziót szabad megvenni. A 8801-úgy tudom nem a legjobban sikerült nagy vas, inkább a 8802 ha már. Tudom kedvelted a 8803-at szóval ott tudod mire számíthatsz. A 7702 az Atmos miatt jó választás, (sztem ez neked nem szempont) illetve a fejlett bemérő rendszere miatt. Ha nem akarsz IC kábelekkel vacakolni akkor HDMI-n sztem elég meggyőző. Minőségre az Arcamra voksolok, a kis bibijével együtt lehet élni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- komarfamily
- V.I.P.
Sziasztok
-Marantz 8801
-Marantz 7702 mk1
-Arcam avp888
Koszi
A Nuforce procihoz ugyanazt a mikit csomagolták, mint az UMC1-hez.
Ezután kiadtak egy komolyabb mikrofont.
A mérések UMC1 szerűek voltak előtte - minden méréssel más eredmény.
Utána atombiztos lett a dolog és sokkal jobb az eredmény.
A szoftver egyébként gyakorlatilag ugyanaz.
továbbra se keverjük a kettőt. nem csak a mikin múlik.
egyébként mind a diracot, mint a trinovot használják studios környezetben is.
http://www.dirac.com/home-and-professional-audio/
http://www.trinnov.com/
biztos el akarják rontani a stúdió amúgy tökéletes hangját.
Ne akarjuk megmagyarázni, hogy otthoni környezetben valami high-end szintre repíti a rendszerünket a Dirac, vagy más.
Ahhoz sok minden egyéb szükséges.
Érdemes lenne tanulmányoznunk Fapaci írásait is.
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
A legtöbb esetben a mikrofon igencsak beleszól a dologba.
Maga a szoftver teljesen jó mindegyiknél, még az Emotiva UMC1-nél is, de sem a sima Audyssey mikrofon, sem a Yamaha, sem a Pio mikrofonja nem az igazi.
A Dirac és az ARC, valamint az Audyssey pro mikrofonja már más.
Ettől függetlenül az EQ-tól nem lehet csodákat várni. Egy átlagos nappalis mozinál a hang és a rendszer minőségét nem ez határozza meg, ráadásul azért a legtöbben a szoba akusztikájának javításával kiváló/elégséges szintre el tudnak érni hókusz-pókusz nélkül is.
továbbra se keverjük a kettőt. nem csak a mikin múlik.
egyébként mind a diracot, mint a trinovot használják studios környezetben is.
http://www.dirac.com/home-and-professional-audio/
http://www.trinnov.com/
biztos el akarják rontani a stúdió amúgy tökéletes hangját.