Hát aztán. A kivétel erősíti a szabályt!BoRRoNeo írta: ↑2020.02.13., csüt. 18:28És ezt pont egy olyan táblázathoz kommenteled, ahol a Pioneer 450 ezres középkategóriás AVR-je megveri a Marantz csúcsprocesszorát? :)

Hát aztán. A kivétel erősíti a szabályt!BoRRoNeo írta: ↑2020.02.13., csüt. 18:28És ezt pont egy olyan táblázathoz kommenteled, ahol a Pioneer 450 ezres középkategóriás AVR-je megveri a Marantz csúcsprocesszorát? :)

És ezt pont egy olyan táblázathoz kommenteled, ahol a Pioneer 450 ezres középkategóriás AVR-je megveri a Marantz csúcsprocesszorát? :)

Na jó, de ha már végfokozunk, ki akar avr-t végfokozni?
Igen arra.Erre a modulra gondolsz: Hypex UcD400HG HxR 1x400W Universal Class D Amplifier Module? Illetve Hypex SMPS1200A400 2 x 64 VDC 1200 Watt Switch Mode Power Supply?

A ketto kozott nem csak a teljesitmeny, a szoftver es allothatosag a kulonbseg, de teny, hogy alig villant fel barmilyen led is a proba soran az XTi-n es a hangero nekem eleg volt igy is.Farkinca71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 17:01Igen, ez is könnyen meg lehet. Amiben a xti szériát jobban tetszett, maga a hangnak a részletessége, minden szinten, mély, kőzép és magas.Cutler írta: ↑2020.02.08., szomb. 13:51Nálad is felmerül az a kérdés, hogy nem az erőt, az óriási dinamika többletet hallottad-e különbségként.Farkinca71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 10:39Na én is kivégfokoltam az LCR szekciót XLS-ekkel. A rendszer teljesitménye és minősége jelentősen javult számomra is, de az igazat megvallva minőségben elmarad az xti szériától amit R.G által meghallgattam. Az is igaz hogy az jóval drágább is. Most egyelőre jó lesz, de ha majd lesz valami jó vétel, szerintem olyanokkal le fogom cserélni a mostani xls-eket és azok mennek a surroundoknak.![]()
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az xti széria alapból ne lenne jobb az xlsnél.
Nem véletlen az árkülönbözet köztük.
Csupán annyit, hogy messzemenő következtetést kár levonni két különböző kategóriájú végfok között, pláne, ha az elvileg minőségibb sokkal, se sokkal nagyobb teljesítményű is. Azért az xti 800W-ja brutális, az xls 300W-jával szemben![]()

Volt ott meg egy XTi4002 is

Igen, ez is könnyen meg lehet. Amiben a xti szériát jobban tetszett, maga a hangnak a részletessége, minden szinten, mély, kőzép és magas.Cutler írta: ↑2020.02.08., szomb. 13:51Nálad is felmerül az a kérdés, hogy nem az erőt, az óriási dinamika többletet hallottad-e különbségként.Farkinca71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 10:39Na én is kivégfokoltam az LCR szekciót XLS-ekkel. A rendszer teljesitménye és minősége jelentősen javult számomra is, de az igazat megvallva minőségben elmarad az xti szériától amit R.G által meghallgattam. Az is igaz hogy az jóval drágább is. Most egyelőre jó lesz, de ha majd lesz valami jó vétel, szerintem olyanokkal le fogom cserélni a mostani xls-eket és azok mennek a surroundoknak.![]()
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az xti széria alapból ne lenne jobb az xlsnél.
Nem véletlen az árkülönbözet köztük.
Csupán annyit, hogy messzemenő következtetést kár levonni két különböző kategóriájú végfok között, pláne, ha az elvileg minőségibb sokkal, se sokkal nagyobb teljesítményű is. Azért az xti 800W-ja brutális, az xls 300W-jával szemben![]()

Ez a logika nem igazán állja meg a helyét. A torzítások egy elektromos rendszeren belül nem átlagolódnak, nem is limitálódnak, hanem összeadódnak, tehát itt nem érvényes a leggyengébb láncszem elmélete.

Nálad is felmerül az a kérdés, hogy nem az erőt, az óriási dinamika többletet hallottad-e különbségként.Farkinca71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 10:39Na én is kivégfokoltam az LCR szekciót XLS-ekkel. A rendszer teljesitménye és minősége jelentősen javult számomra is, de az igazat megvallva minőségben elmarad az xti szériától amit R.G által meghallgattam. Az is igaz hogy az jóval drágább is. Most egyelőre jó lesz, de ha majd lesz valami jó vétel, szerintem olyanokkal le fogom cserélni a mostani xls-eket és azok mennek a surroundoknak.![]()

Elég sok minden szól a Crown mellett:

Egy Hypex végfok után nem látom, hogy lehetne tovább lépni. Ha másfajta hangzásra vágynánk, akkor azt hangfal cserétől hamarabb megkapjuk.
Erre a modulra gondolsz: Hypex UcD400HG HxR 1x400W Universal Class D Amplifier Module? Illetve Hypex SMPS1200A400 2 x 64 VDC 1200 Watt Switch Mode Power Supply?phyton71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 11:46Most számoltam utána pontosabban, 2db hypek 400W-os modul 300eur, 1db tápegység 220eur,hozzá a rackbe szerelhető doboz 62 eur, csatlakozók 50 eurból kijön, az összesen 630eur, és erre nincs szállítási költség, 3-nap és itt is van. Amennyiben csak monoblokk elég akkor -230 eur a 400w-os,ha ez nem lenne elég akkor 700w-os modullal szerelve + 50 eur.

Én úgy vagyok a DIY-el, hogy nem vágnék bele, csak ha jelentősen olcsóbb, mint amennyiért használt gyári cuccot kapsz. Ezt megveszed és összerakod aztán lesz egy eladhatatlan diy motyód.phyton71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 11:46Most számoltam utána pontosabban, 2db hypek 400W-os modul 300eur, 1db tápegység 220eur,hozzá a rackbe szerelhető doboz 62 eur, csatlakozók 50 eurból kijön, az összesen 630eur, és erre nincs szállítási költség, 3-nap és itt is van. Amennyiben csak monoblokk elég akkor -230 eur a 400w-os,ha ez nem lenne elég akkor 700w-os modullal szerelve + 50 eur.phyton71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 10:41Én a 400W-os változatot néztem,készre szerelt mono modulok 160eur hozzá a táp 200eur, de már akkor 4db 400W- os modult ki tud szolgálni.Ezek itt gyártótól függetlenül európában, szerintem egy beszállítótól érkeznek, mindenhol egyeznek a panelek.A másik kérdés, melyik gyártó Hypex implementációját lehet érdemes megvenni
Ha kisebb kell 180 W akkor 122eur/modul a 2000W 300eur.
Most számoltam utána pontosabban, 2db hypek 400W-os modul 300eur, 1db tápegység 220eur,hozzá a rackbe szerelhető doboz 62 eur, csatlakozók 50 eurból kijön, az összesen 630eur, és erre nincs szállítási költség, 3-nap és itt is van. Amennyiben csak monoblokk elég akkor -230 eur a 400w-os,ha ez nem lenne elég akkor 700w-os modullal szerelve + 50 eur.phyton71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 10:41Én a 400W-os változatot néztem,készre szerelt mono modulok 160eur hozzá a táp 200eur, de már akkor 4db 400W- os modult ki tud szolgálni.Ezek itt gyártótól függetlenül európában, szerintem egy beszállítótól érkeznek, mindenhol egyeznek a panelek.A másik kérdés, melyik gyártó Hypex implementációját lehet érdemes megvenni
Ha kisebb kell 180 W akkor 122eur/modul a 2000W 300eur.
Én a 400W-os változatot néztem,készre szerelt mono modulok 160eur hozzá a táp 200eur, de már akkor 4db 400W- os modult ki tud szolgálni.Ezek itt gyártótól függetlenül európában, szerintem egy beszállítótól érkeznek, mindenhol egyeznek a panelek.A másik kérdés, melyik gyártó Hypex implementációját lehet érdemes megvenni

Azt vedd figyelembe, hogy csak az NC400 vásárolható DIY kitben, a többi csak OEM partnerek számára elérhető.phyton71 írta: ↑2020.02.08., szomb. 10:31Azért egy ilyen erősítőt összedobni, nem nagy tudomány kell, nem nagyobb mint egy doboz összehozásához, és még annyi hely , szerszám sem kell hozzá.Én biztosan építeni fogom, ha oda kerülök.![]()

Ahogy Cutler is írta, az egyik tényező a teljesítmény. Az XLS1502 dupla névleges teljesítményre képes a Hypex 252mp modulokhoz képest, ami 3dB tartalékot jelent és 100 euróval olcsóbb. Van benne termosztáttal vezérelt aktív hűtés, ami rackba építés szempontjából előny. Ha hypex modulokból szeretnék ugyanekkora teljesítményt (már ha kell egyáltalán ekkora) akkor az nc502mp-t kellene használnom.Cutler írta: ↑2020.02.08., szomb. 09:40Hacsak nem annyi, hogy a Crown pont a dupláját tudja teljesítményben.
Persze a W-ok nem jelentenek mindent, de azért ne felejtsük el, hogy ez a beszélgetés onnét indult, hogy Quetz megkapta azt a többletet a Crown-októl, amit az avr-je nem tudott. Nála meg nem csak az számít, hogy 80dB-nél szépen szóljon a rendszere, hanem referencia hangerőnél se klippeljen. Ezt most megkapta a Crownoktól, amiben szerintem nagy szerepe volt a teljesítményüknek is.

Azért egy ilyen erősítőt összedobni, nem nagy tudomány kell, nem nagyobb mint egy doboz összehozásához, és még annyi hely , szerszám sem kell hozzá.Én biztosan építeni fogom, ha oda kerülök.
Hacsak nem annyi, hogy a Crown pont a dupláját tudja teljesítményben.
Hopp ezeket nem is figyeltem, köszi! Ezek után szerintem nem sok minden szól egy Crown XLS mellett, hacsak nem annyi, hogy azok itthon is beszerezhetőek, akár használtan is.-KP- írta: ↑2020.02.08., szomb. 08:50Ennyiért már Apollont is lehet venni. Mellesleg ez a végfok sokkal olcsóbb.denesdr írta: ↑2020.02.08., szomb. 07:40Azért a Crown XLS (mégha tényleg jól is szól, nekem is volt) nem egy Hypex NCore kategória hangminőségben. MP modulokból épülő végfokokat egész baráti áron lehet már találni.
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 13545.html
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 14185.html
700 helyett 469 bruttó.

Ennyiért már Apollont is lehet venni. Mellesleg ez a végfok sokkal olcsóbb.denesdr írta: ↑2020.02.08., szomb. 07:40Azért a Crown XLS (mégha tényleg jól is szól, nekem is volt) nem egy Hypex NCore kategória hangminőségben. MP modulokból épülő végfokokat egész baráti áron lehet már találni.
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 13545.html
Azért a Crown XLS (mégha tényleg jól is szól, nekem is volt) nem egy Hypex NCore kategória hangminőségben. MP modulokból épülő végfokokat egész baráti áron lehet már találni.

Miért kellene diyerkedni erősítőt mikor egész emészthető áron megszerezhetőek ezek készen? Azért ez nem egy szub kit, ahol összeragasztod a már lapravágott mdf darabokat...