A Tidal a "sokkal magasabb felbontás"-t a veszteséges tömörítést használó MQA formátumban küldi. Ha az erősítőd vagy legalább a lejátszó nem ismeri az MQA-t, akkor CD-minőségben (16/44.1) vagy ritkábban a DVD-knél használt 16/48-ban szólal meg a Tidal HiFi. Az AppleTV biztosan nem tud MQA-t, és tudtommal a Te Pioneer erősítődbe épített DAC sem. Androidhoz nem értek, de eléggé kétlem, hogy Chromecast-on MQA-t tolna a Tidal app (ha mégis, akkor ehhez tutira be kell a legmagasabb kimeneti formátumot állítani - az app-ban - "MASTER"-re)Pooli1971 írta: ↑2020.05.22., pén. 11:00Sziasztok
Ismét segítségért vagy legalább egy válaszért fordulnék, a nálam sokkal járatosabbakhoz az AV erősítők világában.
Adott egy Pioneer VSX-LX303 AV erősítő, /a SPOTIFY-t nagy elégedetséggel használom/ amiből szeretnék még többet kihallani,
ezért előfizettem a TIDAL prémiumra. Na ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
1. A kezelése itt a fent nevezett erősítőn nem olyan flott mint a Spotinak. /Kicsit butuskább az alkalmazás/
De ami érdekes, hogy bármit is hallgatok 16bit/44,1kHz vagy 16/48 vagy esteleg 24 bit is volt a felbontás értékeke és ugye elméletileg ennél sokkal magasabb felbontást ígér az előfizetésem. Kérdésem, hogy ezzel az erősítővel/ami a DAC-om is ugye/ hallhatok-e -pontosabban láthatok-e, mert nem biztos hogy meg is hallanám - magasabb felbontási értékeket.
2. Az Androidos telefonról próbáltam, de a Chromcast nem tolta át a "jelet" az erősítőre. Valami történ, bekapcsolta az AV-t majd mindenféle kapcsolódások voltak, de végül is hang nem szólalt meg, pedig a TV-n már az aktuális szám "fejlécét" is láttam! Kérdésem hogy valamit ügyetlenkedek és azért nem sikerült vagy más is küzd ilyen problémával.![]()
3. Apple TV TIDAL appját használva egy sokkal barátibb felületet látok, de itt is látom, hogy az AV-be bejövő audio jel nem magasabb 48 kHz-nél, de lehet Apple Tv nem is tud többet. Próbáltam utána olvasni, de nem igazán lettem okosabb ezektől.
Ne értsetek félre nem kifogásolom én a hallott hang minőségét, csak............... na, hátha több is van benne, csak én butuska vagyok hozzá.
Ha valaki segítene, esetleg ha ilyen AV erősítője van vagy 503-as szívesen beszélnék is vele ha küld egy számot és nem zavarom vele szívesen fel is hívnám, hogy mit csinálok esetleg rosszul.
Köszönök előre is bármilyen segítséget! Szép napot mindenkinek!![]()
Szóval szerintem feljetsd el azt a "sokkal magasabb felbontást", és közben ne csüggedj, nem veszítesz semmit (bár ebben biztosan sokan nem értenek velem egyet, én az MQA-t egy egyszerű lehúzós parasztvakításnak tartom, ami inkább divatos "buzzword", mintsem valódi plusz élmény /árnyalatnyi pluszot adhat, de nem egy házimozi erősítőn/).
Just my two pence.