Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wittao mozi- és zeneszobája

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Re: Wittao mozi- és zeneszobája

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Pontosan ma tekertünk le kb. 50-55km-t az Olasz Dolomitokban öt db Giant pedelec kerékpárral. :rolleyes:
Mi béreltük a bicikliket, eddig csak 5-10 perces próbára volt alkalmunk, de most belecsaptunk a lecsóba.
Rövdien, szerelem volt első látásra/próbára, iszonyú élvezetes a használata, ide mondjuk nem is árt a rásegítés, mert a (normál fizikumú) ember kiköpi a tüdejét ezen a terepen.
Az tapasztaltam, hogy egy egész napos túrához, kevés az akku teljesítménye a hegyek között, illetve az én 90kg-os súlyomhoz. (A Bulls már gyár visszatöltős rendszerű pedelecet is, az lesz szerintem a jövő a hegyi felhazsnálásra, sík terepre viszont nem fontos annyira a visszatöltés).
Nagyon jó móka, aki teheti próbálja ki.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Re: Wittao mozi- és zeneszobája

Hozzászólás Szerző: Pointe »

OFF
Szolgálati közlemény Wittao fórumtársnak: nem látom a leveleim az új rendszerben és egyelőre PM-et sem tudok írni, úgyhogy légyszi keress meg: Pannon 322 kilencven 95. Kösz.
ON

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

11 órája, Vinkler írta:

Szerintem nálad már megfordult a “tökéletes” rendszer, csak nem volt nálad minden komponens egyszerre.

Ez tetszik
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8872

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

15 hours ago, ZolaBA said:

Ezt olyan szépen és bölcsen tudjátok mondani.

Mégis, mitől rendszerbe illő valami? van lista mondjuk egy hangsugárzónál a megfelelő erősítőkről? kábelekről, forrásokról, stb.? vagy fordítva? ha azt mondom, hogy "NAD C326BEE" akkor meg tudod mondani melyik hangsugárzóval rendszerbeillő?   

Értem én a logikát, csak számomra az mégsem logikus amikor mondjuk fórumbejegyzések alapján jelentjük ki, hogy valami összeillő vagy sem, mert épp az egyik hozzászóló határozottabb, jobban hisz magában, vagy jobban elfogadja amit hall vagy épp rosszabb a hallása... és ezt most senki ne vegye magára! csak az elvet szeretném felvetni, hogy a vélemény nem tény, hiába van úgy tálalva   ... ehhez kapcsolódik, szintén mindig mosolyogva nézek, amikor valaki másik fórumot vagy blogot linkel mint hiteles forrás... nem, illetve nem egyértelműen, csak vélemények, nem tények. Keressük a tényt. van?

Csak futtában,  mert indulok..

Amikor keresgélek, akkor megpróbálok informálódni. Ha tehetem, meghallgatom a saját fülemmel, beszélgetek a tulajjal, lemonitorozom a rendszert, megnézem, h ebből mi az, ami az ízlésemhez passzol, esetleg mi az, ami nem. Utánaolvasok, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Ha több kontinensen, több ember hasonlóan vélekedik, akkor abban lehet valami igazság. Csak van valami vezérszál, ami elindít. Nalam ez általában a hangsugárzó, onnan fejtem a kódokat visszafelé, ez egy utazás, hifizésnek, kütyüzésnek hívják.  Természetes, hogy a keresgéles során kipróbálsz dolgokat, csak akkor, amikor minden komponenst cserelgetsz eközben, akkor simán lehet, hogy azok valós tudasáról a végén nem lesz infód. Lehet, h körülményesen próbálom megfogalmazni, de valami olyasmi, amit egy fórumtársunknak mondtam egyszern:

Szerintem nálad már megfordult a “tökéletes” rendszer, csak nem volt nálad minden komponens egyszerre.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

On 2018. 06. 21. at 1:44 AM, wittao said:

-  Dynaudio: 82cm (magas középpontja)

...

Most miközben ezt a kis bejegyzést írom, egyre jobban rááll a fülem a Dyno-kra és feltűnt, hogy a térleképezésük az nagyon rendben van. Pedig náluk aztán van feljebb a gyártónál bőséggel.

...

Köszönjük a beszámolót, nagyon tetszik, ahogy haladsz-haladgatsz .-).

Rácsekkoltam arra, amit írtál, nálam a Contour s1.4 magassugi-magassága a Stand 4-en pünkt 82 cm, úgyhogy valamit ösztönösen jól csinálsz :-). Az 52es az abszolút beugró színvonal az Audience-szériában, de a rendszerhangban a legritkább esetben szűk keresztmetszet, a múlt héten mozgattam át egy picit egy pár 42-est a nagyobb rendszerben és ugyanaz a hang, mint az 1.4 csak az 1.4 picit szebb és picit több. A kiszolgálás a legfontosabb. Az, hogy papíron mennyi mély lesz, meg mennyi magas, persze, fontos, de az még fontosabb, hogy amit hallasz, az tetszik-e. Sztem egy selyemdómnak mindig is jobb hangja lesz, mint egy ribbonnak, az alu- és titán és stb. magasakat sem szeretem. Tudom, sokan gondolják azt, h "nem ezen múlik"... Nem, valóban nem. A Dynaudio csinálja a világ legjobb magassugiját, szimplán ezen múlik. 

(Igen, a Sonus Faber Extremában is ez van, igen, igen...)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Valószínűnek tartom hogy a hangfalkészítőknek is más-más magassugárzó hang tetszik és ezért építették azzal a hangfalukat és nem a másikkal. Ezért van alu, selyem domos, ribbonos, tölcséres, mit tudom én mé milyen. Nem hinném hogy CSAK a divat, felvágás, vagy ár miatt. Pl. biztos vagyok benne hogy a B&W-nak is futotta volna ribbonos magasra ha az tetszett volna nekik. Így legalább van lehetőségünk válogatni.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

44 minutes ago, ZolaBA said:

Mégis, mitől rendszerbe illő valami? van lista mondjuk egy hangsugárzónál a megfelelő erősítőkről? kábelekről, forrásokról, stb.? vagy fordítva? ha azt mondom, hogy "NAD C326BEE" akkor meg tudod mondani melyik hangsugárzóval rendszerbeillő?   

Értem én a logikát, csak számomra az mégsem logikus amikor mondjuk fórumbejegyzések alapján jelentjük ki, hogy valami összeillő vagy sem, mert épp az egyik hozzászóló határozottabb, jobban hisz magában, vagy jobban elfogadja amit hall vagy épp rosszabb a hallása... és ezt most senki ne vegye magára! csak az elvet szeretném felvetni, hogy a vélemény nem tény, hiába van úgy tálalva   ... ehhez kapcsolódik, szintén mindig mosolyogva nézek, amikor valaki másik fórumot vagy blogot linkel mint hiteles forrás... nem, illetve nem egyértelműen, csak vélemények, nem tények. Keressük a tényt. van?

Kinek mi a rendszerbe illő az az illető izlésétől függ, hogy az ő számára mi a kellemes, ideális, preferált hang. Természetesen lehetnek azonos hangzást kedvelő emberek , így ők "egy követ fújhatnak". Persze ezt senkinek nem kell magára nézve körelező érvényűnek tekinteni.

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

35 minutes ago, ZolaBA said:

Én is mindig mosolygok ezen.

Van egy kereted, mivel kezdesz? Erősítő vagy forrás vagy hangsugárzó?

Megvan az erősítő, akkor a szobádhoz méretben és az erősítőnek megfelelő hangsugárzót választasz. Aztán kezdődik a kábel mizéria 

Az AMT 10-ből 9 hangszórókábelellel nem jó, akkor a magas nem jó (szerintem). Én nagy membrános selyem párti vagyok, mondjuk 15k felett nem is hallok a sok DJ füles miatt 

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

1 órája, Vinkler írta:

Ezért kell rendszerben gondolkodni. Egy -egy komponenst, ötletszerűen beilleszteni egy rendszerbe igen nagy oroszrulett. 

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

6 hours ago, wittao said:

nalam hatarozottan felfele gorbul a fejem tetejeig. 

Termeszetesen van olyan selyem domos es/vagy egyeb magassal szerelt hangfal, amire azonnal igen-t mondanek, de ha jol meg van tamogatva az AMT (es nev klonjai )  rendszeru magas sugarzo, kemeny ellenfel tud am lenni. Mostanaban jopar hangsugarzo megfordult a kezeim kozott, azt kell mondjam parade amit osszehoznak. DE ugyanakkor az is nagy felismeres volt, amikor a hangfalkabelemet “elveszitettem” 2 napra, a JET borzasztoan idegesito szaraz csorompolo hanguva valt. Sok csillagnak kell egyuttallnia a jo eredmenyhez. 

Ezért kell rendszerben gondolkodni. Egy -egy komponenst, ötletszerűen beilleszteni egy rendszerbe igen nagy oroszrulett. Simán lehet, hogy eselye sincs megmutatni valódi tudását, a hangsugarzó ebből a szempontból különösen érzékeny terület.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7504

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

13 minutes ago, Vinkler said:

Lehet, de olyan még eddig nem volt...

Az a baj, tarkóhoz lefelé görbül...

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

6 minutes ago, -KP- said:

Lehet egy AMT-vel meg a tarkóig érne 

Lehet, de olyan még eddig nem volt...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

15 minutes ago, Vinkler said:

Van olyan, hogy egy egyszerű selyemdómos dobozka előtt, csak ülsz és fülig ér a szád... 

Lehet egy AMT-vel meg a tarkóig érne 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

5 minutes ago, asebestyen said:

Főleg, ha 30-as tányér is van alatta. Ugye?  

32 

Meg valami közép (dóm ), amin akkora mágnes van, hogy egy sub megirígyelné... 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

2 minutes ago, Vinkler said:

Van olyan, hogy egy egyszerű selyemdómos dobozka előtt, csak ülsz és fülig ér a szád... 

Főleg, ha 30-as tányér is van alatta. Ugye?  
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

11 minutes ago, asebestyen said:

Nekem is volt ribbon és planár magassugárzóm is. Szerettem is őket, tényleg. AMT-m még nem volt. Szerintem bármelyikből lehet jó hangot kihozni, de tény, hogy másik úton. Volt Triangle-m is a szúrósnak mondott gyémánt magasakkal. Megfelelő installal nem szúr, viszont nagyon levegős, jó terű tud lenni. Most meg egy egyszerű kis selyem dómos dobozkám van és marha jó. Tán semmiben sem a legjobb, viszont nincsenek is csúnya hibái sehol, nagyon egységes az egész. Azért egy ribbont vagy planárt nehéz jól illeszteni dinamikus sugárzókhoz, de azért van aki tud (sajnos nem én), nekem a planár elég testetlen maradt bárhogy csiklandoztam a váltót, ha kezdett teste lenni, kezdett torzítani is, márpedig az úgy hamar tönkremegy.

Viszont a legjobb hangot talán életemben egy DIY magnetosztatikusból hallottam. Bár már elég rég volt és lehet ahogy Vinkler is írta a minap, ha most visszamennék, már annyira nem nyűgözne le. De ott és akkor... 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

3 hours ago, wittao said:

Erdekes dolog ez a “ribbon” vagy JET kerdes. Amig rossz volt az elektronika elotte, 1 nap mulva mondtam marhara zavaroan suvito eros a magas es szetmegy a fejem tole. USB transzport + DAC segitett a kerdesben es szerintem a hangfalkabel. Amikor ezek kozul valamelyik nincs bent, azonnal kivagnam az ELAC-ot. De ha bent vannak csodalatos finom reszletek jonnek elo nem zavaro modon es erosseggel. Selyemdomos magassal szerelt hangsugarzot utana olyan hallgatni, mintha egy paplant radobnek az ELAC-okra.

Nekem is volt ribbon és planár magassugárzóm is. Szerettem is őket, tényleg. AMT-m még nem volt. Szerintem bármelyikből lehet jó hangot kihozni, de tény, hogy másik úton. Volt Triangle-m is a szúrósnak mondott gyémánt magasakkal. Megfelelő installal nem szúr, viszont nagyon levegős, jó terű tud lenni. Most meg egy egyszerű kis selyem dómos dobozkám van és marha jó. Tán semmiben sem a legjobb, viszont nincsenek is csúnya hibái sehol, nagyon egységes az egész. Azért egy ribbont vagy planárt nehéz jól illeszteni dinamikus sugárzókhoz, de azért van aki tud (sajnos nem én), nekem a planár elég testetlen maradt bárhogy csiklandoztam a váltót, ha kezdett teste lenni, kezdett torzítani is, márpedig az úgy hamar tönkremegy.

Viszont a legjobb hangot talán életemben egy DIY magnetosztatikusból hallottam. Bár már elég rég volt és lehet ahogy Vinkler is írta a minap, ha most visszamennék, már annyira nem nyűgözne le. De ott és akkor... 

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

24 perce, Sonny írta:

Lehet, hogy "Core"-otok van 

...remélem, hogy nem ragályos ...

Engem nem fertőzött a Core-ság, de majdnem ledöntött a lábamról, vannak különböző ellenszérumaim. .

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Lehet, hogy "Core"-otok van 

...remélem, hogy nem ragályos ...

menyhardman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: menyhardman »

1 órája, wittao írta:

Erdekes dolog ez a “ribbon” vagy JET kerdes. Amig rossz volt az elektronika elotte, 1 nap mulva mondtam marhara zavaroan suvito eros a magas es szetmegy a fejem tole. USB transzport + DAC segitett a kerdesben es szerintem a hangfalkabel. Amikor ezek kozul valamelyik nincs bent, azonnal kivagnam az ELAC-ot. De ha bent vannak csodalatos finom reszletek jonnek elo nem zavaro modon es erosseggel. Selyemdomos magassal szerelt hangsugarzot utana olyan hallgatni, mintha egy paplant radobnek az ELAC-okra.

Ugyan így vagyok a Triangle hangfalaimmal, amíg nem került be az újabb transzport és kábelek, addig kicsit harsány és kemény volt az alu dóm. Már egy ideje meg olyan sima és folyékony lett a hang, hogy ha nem ismerném a rendszeremet, csak letakarva hallanám, nem tudnám eldönteni, hogy ez egy nagyon jó tranzisztoros vagy csöves hangzás. Nem nagyon van saját karaktere. Kb. 20 éve fejlesztgetem a rendszeremet, de még sose volt ennyire jó. 

Core Audio Ultimate PC, DAC, SPDIF, Canton CA 30 full active, Stealth Dream kábelek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

1 minute ago, fapaci said:

Hát... hangsugárzó építő DIY fórumokon a ribbonsugárzók megítélése erősen negatív és ez alól az én véleményem sem kivétel.

hát nem tudom. A nemzetközi diyaudio fórumon évek óta a RAAL ribbonokról áradoznak pl.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

2 hours ago, -KP- said:

gyanítom itt is azért emlegetik többen ribbonnak, mert azt az emberek ismerik és a köztudatban az van, hogy az jó.

Hát... hangsugárzó építő DIY fórumokon a ribbonsugárzók megítélése erősen negatív és ez alól az én véleményem sem kivétel.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

59 minutes ago, wittao said:

Ennek örülök, akkor legalább már tudjuk, hogy azonos elven működő magasakat sokan sokféleképpen hívnak és talán a ribbon is belefér, meg a JET is Köszi KP a pontosítást.

belefér, csak nem helyes. gyanítom itt is azért emlegetik többen ribbonnak, mert azt az emberek ismerik és a köztudatban az van, hogy az jó.

Amúgy pl. az ML csinált egy videót amiben elég jól bemutatják mi fán terem is ez az egész:

Szemfüleseknek ott is van a szélén a HR6032 típusjelzés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

33 minutes ago, wittao said:

Ennek örülök, akkor legalább már tudjuk, hogy azonos elven működő magasakat sokan sokféleképpen hívnak és talán a ribbon is belefér, meg a JET is Köszi KP a pontosítást.

Részemről ez nem kioktatás akart lenni, tehát nehogy annak vedd. A Jet az amt egy fantázianeve az Elac-nál, ha szabad így fogalmazni. A ribbon viszont egy teljesen más elven működő hangszóró típus. Más a sugárzási iránykarakterisztikájuk is. Mint mindig mindenben, itt is van mindkettőből jó is és kevésbé jó is. De mindez lényegtelen igazából, ha a hangja tetszik. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

24 minutes ago, asebestyen said:

Jók a tesztek!  De az Elac-ban nem ribbon a magas, hanem JET, azaz inkább air motion transformer elven működik. 

Nem inkább, hanem pontosan azon az elven működik. De a JET elnevezés jó arra, hogy szép kis lila ködös marketing bullshitet építsünk köré. Ahogy egy csomó másik gyártó is teszi.

Ezek a márkák mind ilyen Air Motion technológiát használnak és mind másképp nevezi és mind elnyomja a saját marketing bullshitjét:

• Precide (Switzerland) - Air Velocity Transformer (AVT),

• ELAC (Germany) – JET,

• ADAM (Germany) – Accelerating Ribbon Technology (ART), majd utána

• Adam Audio (Germany) -  eXtended Accelerated Ribbon Technology

• EmotivaPro (USA) – Airmotiv,

• MartinLogan (USA) - Folded Motion Tweeter (FMT),

• Burmester simán Air Motion Transformer.

• Goldenear (USA) -  High-Velocity Folded Ribbon Tweeter (HVFR)

• Monitor Audio (UK) -  Micro Pleated Diaphragm

stb stb. Egyre többen használnak és szerintem is szuper tweeterek. 

Amúgy meg gonoszan megjegyezve hallottam ilyen mendemondákat, hogy több gyártó innen veszi a magasakat és nem is saját gyártmányok:

http://www.tekzone-audio.com/products/Loudspeaker.htm

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”