Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Ezek szerint senki 

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Klipsch új RP sorozatú subjait hallotta már valaki?
Elvileg a korábbi erősítő gondokat is orvosolták és teljesen új hangszórókat fejlesztettek, új port stb.
Elég sok teszt és mérés van a neten és egész jól szerepelnek pl.:
https://www.audioholics.com/subwoofer-r ... 1600sw-sub
https://www.youtube.com/watch?v=3rX9qD3BdU0
Elvileg a korábbi erősítő gondokat is orvosolták és teljesen új hangszórókat fejlesztettek, új port stb.
Elég sok teszt és mérés van a neten és egész jól szerepelnek pl.:
https://www.audioholics.com/subwoofer-r ... 1600sw-sub
https://www.youtube.com/watch?v=3rX9qD3BdU0
10.1 Auro3D
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ascendo Home Cinema Speaker Package Review
Érdekes megközelítése a házimozi témának, 6-15" közötti koaxiális hangfal család. Kaphato Berilium és "normál" hangszóró készlettl is, paszív és aktív változatban. A minősége és az árazása már a high-end felél mutat, de még nem éri el aPerlisten szintjét. Ráadásul a gyártó eléretővé teszi a hangfalak laboratoriumi mérési eredményeit is.
Érdekes megközelítése a házimozi témának, 6-15" közötti koaxiális hangfal család. Kaphato Berilium és "normál" hangszóró készlettl is, paszív és aktív változatban. A minősége és az árazása már a high-end felél mutat, de még nem éri el aPerlisten szintjét. Ráadásul a gyártó eléretővé teszi a hangfalak laboratoriumi mérési eredményeit is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Covid idején kétszer voltam nála és óriás hangszórók hegyei álltak nála egymásra téve karbantartás- javítás céljából. Amennyi befért csak.
Három héttel csúszott miattuk a javítás ideje.
Három héttel csúszott miattuk a javítás ideje.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11024
- Kapcsolat:
Rendezvényszervező cégeknek jellemzően nincs technikájuk, annak biztosítását ilyesmire szakosodott cégekre szokták bízni. Sokukkal vagyok kapcsolatban 3 évtizede, egyik sem az emlegetett emberrel végezteti az eszközeik karbantartását, javítását. Mi értelme ilyesmivel (hamisan) kérkedni? Nem elég, hogy neked tetszenek a hangsugárzói?
- Den
- Kezdő Fórumlakó
...nekem is vannak ismerőseim az MO és a KV világból is, azokhoz mit szólsz?
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 82
Több ismerősöm is van PA világból és senki nem vitte soha hozzá javitani a dolgokat. Ezt nem tudom honnan szedted.Den írta: ↑2023.08.17., csüt. 10:492 haveromnak szereltem ki a mélyládájukból a hangszórót, majd javítás után vissza és azóta is használják.
Az Eurpában forgalmazott egyik legnagyobb nevű hangfalgyártó is oda vitte, -amíg javított- az összes hangfalát.
Kovid idején a nagy szünetet kihasználva a rendezvény szervezők az összes óriás hangfalaikat hozzá vitték.
Én több, mint 20 éve hozzá járok, a hangfal amit vettem tőle 2 éve kifogástalanul működik az SVS HIGH- END ULTRA sorozat hangfalainak minőségéhez tudom hasonlítani. Beépült a hangzás világukba, annyira oda való. Hifizésnél kiválóan teljesít mély-közép-magas tartományban is, házimozizásnál az abszolút kategória!
Aki rendkívül igényes az kihasználhatja a hangfal hátulján található 2 egyedi szolgáltatást: magas hang kiemelést és az igazi hifizéshez használható másik kapcsoló által nyújtott hangminőséget is!
Az egyik hifista eladta a több, mint háromszorosáért vett hangfalait, mert a Gólemnek jobban tetszett a hangminősége már kis hangerőn is.
Az "SVS HIGH- END ULTRA" annyira HighEnd hogy 6000 forintos Peerless magassugárzó van benne és mindenhol full vasmagos tekercsek valami gagyi fajta folia kondival. Sajnos az SVS hangfalai minden csak nem highend. A highendnek nevezhető sugárzókban legalább egy 150-200 eurótól indulnak a driverek árai amik mérés után is jelentősen jobbak Waterfall,Impulzus átvitel, Torzitás.... De elmegy sok gyártó az 1000+ eurós driverekig lásd Accutonnal szerelt hangfalak mint pl.: Marten hangfalai. Sajnos a legtöbb gyártó 20-30-40eurós olcsó hangszórókat használ még az 1-2-3milliós hangfalaiban is. Kevés kivétel van és azok is inkább azok a cégek akik házon belül gyártják a hangszóróikat. De az SVS az Full peerless kivétel a 13,5 és 16" hangszóróval szerelt dobozaik. azokat még nem tudtam kideríteni mi lehet.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
2 haveromnak szereltem ki a mélyládájukból a hangszórót, majd javítás után vissza és azóta is használják.
Az Eurpában forgalmazott egyik legnagyobb nevű hangfalgyártó is oda vitte, -amíg javított- az összes hangfalát.
Kovid idején a nagy szünetet kihasználva a rendezvény szervezők az összes óriás hangfalaikat hozzá vitték.
Én több, mint 20 éve hozzá járok, a hangfal amit vettem tőle 2 éve kifogástalanul működik az SVS HIGH- END ULTRA sorozat hangfalainak minőségéhez tudom hasonlítani. Beépült a hangzás világukba, annyira oda való. Hifizésnél kiválóan teljesít mély-közép-magas tartományban is, házimozizásnál az abszolút kategória!
Aki rendkívül igényes az kihasználhatja a hangfal hátulján található 2 egyedi szolgáltatást: magas hang kiemelést és az igazi hifizéshez használható másik kapcsoló által nyújtott hangminőséget is!
Az egyik hifista eladta a több, mint háromszorosáért vett hangfalait, mert a Gólemnek jobban tetszett a hangminősége már kis hangerőn is.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 82
Marosi Isván amikor még hangszórót javitott akkor vittem neki 2db mélyközepet peremeztetni és úgy kaptam vissza őket, hogy át lehettet látni és fújni a peremen. Ez aki kicsit is ért hangfal építéshez az tudja, hogy ez az abszolút használlhatattlan selejt megoldás. Nem mellesleg ez a saját gyártású, szerinte csoda perem. Amit vettél tőle hangfalat, azt én még a műhelyében hallottam mert megmutatott egy ugyan ilyet. Őszintén nem estem hanyatt tőle. örülök, hogy neked ez tetszik és szerinted végállomás. :)Den írta: ↑2023.08.16., szer. 14:17P1060455.JPG
Itt látható a front hangfalam, melyet Marosi István egyéni tervezése, kivitelezése és forgalmazza is! A hangfal különlegessége azon kívül, hogy gyönyörű és óriási, hogy hátul található két kapcsoló, az egyikkel magas hangot lehet ráadni, a másikkal hifizésnél le lehet 100wattra vágni a hangerőt. Hifire és házimozira egyaránt a legmagasabb igényeknek is megfelel. Mind árában, mind tudásában figyelemre méltó! 150 magas, 48 mély, 62 kg.
Marosi István jó vastag szakkönyvet írt a hangfalak javításáról, melyet nála meg lehet venni /0620- 943-8336/. Már nem javít, hanem hifi hangfalakat gyárt és forgalmaz, melyeket házimozira egyaránt használhatunk.
Én így konkrétan úgy gondoltam magamban, hogy ilyen hangfalam az életben nem lehet nekem, de a véletlen által megláttam és nekem pont ilyen kell érzésem támadt!
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Marosi István jó vastag szakkönyvet írt a hangfalak javításáról, melyet nála meg lehet venni /0620- 943-8336/. Már nem javít, hanem hifi hangfalakat gyárt és forgalmaz, melyeket házimozira egyaránt használhatunk.
Én így konkrétan úgy gondoltam magamban, hogy ilyen hangfalam az életben nem lehet nekem, de a véletlen által megláttam és nekem pont ilyen kell érzésem támadt!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Már Hiccusz írta hogy elavult, téves szokás volt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11024
- Kapcsolat:
Mindig az a kérdés, kinek mit jelent a JÓ. Erről vitázni, de még beszélgetni sem igazán érdemes. Egészen elképesztő hangzásokkal találkozom, amit a felhasználók jónak gondolnak, de közük sincs a valósághoz, ami persze nem feltétlenül hiba. Ennél jóval kellemetlenebb, hogy ezek a saját ideálra hangoolt rendszerek minden zenével, minden filmmel másképpen szólalnak meg, teljesen kiszámíthatatlan a működésük és teljesen elmossák az éppen lejátszott anyag jellegzetességeit.tamagaba írta: ↑2023.05.26., pén. 13:09Továbbra is az a véleményem, hogy nem a lineáris átvitel a jó hang biztositéka, hanem amit a hallgató jobbnak hall.
...
Szerintem nemsokára full dsp lesz az egész hangátvitel akár egy gyenge képességű szobára is egész jól behangolva. A mérőmiki úgy lesz fixre állítva (akár több darab) a szobában, mint a hangdoboz és személyre szabott profilokkal lehet zenét hallgatni.
A személyre szabott hangzás pont olyan, mint a festményeket átszínezni saját kedvünkre. Nem tilos, inkább erősen aggályos, de ennél erősebben is lehetne fogalmazni. A DSP-k egyre okosabbak, de néhány dolgot még nem és a közeljövőben sem fognak tudni megoldani, pl a túlzottan magas utózengéssel, torzításokkal, rezonanciákkal még jó ideig nem tudnak mit kezdeni.
Hogyan ítéled meg, mennyire egyenletes a hangzás?
Ez erősen azon múlik, mit nézel/látsz a grafikonokon és mennyire tudod értelmezni a paramétereket. A többség leragad a frekvenciaválasznál, pedig abból nem sokat lehet kiovasni. Ilyenkor valóban előfordul, hogy van egy szép hangnyomás görbénk, a produkció mégis csapnivaló, de ennek oka bizonyosan ott van a többi görbén.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
ööö mennyit költünk el évente kábelekre mindenféle szir-szarra szinergikus biztositékokra?
Hogy-hogy mérőmikire nem jut?
A szoftver ingyenes, vagy esetleg fizetnének a használatára nekünk na jó akkor esetleg, de egyszerü legyen
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Ja, nálam többet tudó emberek mondják, hogy 80 Hz alatt nincs irányhallásunk :)scaurus írta: ↑2023.05.26., pén. 13:48Köszönöm a válaszokat!
Egyáltalán nem értek hozzá, azt hittem, van egyetlen helyes válasz arra a kérdésre, hogy a sub hol van jobb helyen, a hangszórók között vagy azokon kívül.![]()
Mivel nem végleges a hely, akusztikailag a legkevésbé sem ideális, úgyhogy kicsit tologatom, egy-két elrendezést kipróbálok, oszt' ami "fülre" szimpatikusabb, azt hagyom meg.
Nem lehet, merthogy a dobhártya mega szög fi delta gamma ..
Egyébként tényleg rá kéne mérni, csak hogy bosszantsuk magunkat :)
Köszönöm a válaszokat!
Egyáltalán nem értek hozzá, azt hittem, van egyetlen helyes válasz arra a kérdésre, hogy a sub hol van jobb helyen, a hangszórók között vagy azokon kívül.
Mivel nem végleges a hely, akusztikailag a legkevésbé sem ideális, úgyhogy kicsit tologatom, egy-két elrendezést kipróbálok, oszt' ami "fülre" szimpatikusabb, azt hagyom meg.
Egyáltalán nem értek hozzá, azt hittem, van egyetlen helyes válasz arra a kérdésre, hogy a sub hol van jobb helyen, a hangszórók között vagy azokon kívül.

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Úgy értem, hogy hallgatási poziba bemér az ember mindent tutira - odébb megy, ott meg jobbnak fogja hallani
Rámér és rosszabb
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
De a sétálgatást hogy oldod meg? Egy frekvenciát kezdesz el hallgatni? Vagy egy folyamatos x-x hz-ig tartó sweepet? Hiccusznak teljesen igaza van.tamagaba írta: ↑2023.05.26., pén. 13:09Érdekes kérdés ez a sétálgatás, mert adódhat olyan szitu, hogy pont egy szobai állóhullám gócpontjában fogja kellemesnek érezni a mélyhangokat a hallgató és ott fogja mérni a mérőmiki ebből a szempontból a rosszabb (kiemelés) eredményt.
Továbbra is az a véleményem, hogy nem a lineáris átvitel a jó hang biztositéka, hanem amit a hallgató jobbnak hall.
Szerintem nemsokára full dsp lesz az egész hangátvitel akár egy gyenge képességű szobára is egész jól behangolva. A mérőmiki úgy lesz fixre állítva (akár több darab) a szobában, mint a hangdoboz és személyre szabott profilokkal lehet zenét hallgatni.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Érdekes kérdés ez a sétálgatás, mert adódhat olyan szitu, hogy pont egy szobai állóhullám gócpontjában fogja kellemesnek érezni a mélyhangokat a hallgató és ott fogja mérni a mérőmiki ebből a szempontból a rosszabb (kiemelés) eredményt.
Továbbra is az a véleményem, hogy nem a lineáris átvitel a jó hang biztositéka, hanem amit a hallgató jobbnak hall.
Erről a kúszásról még rég tudjuk, hogy marhaság.TSanyi írta: ↑2023.05.26., pén. 08:43Szerintem az álló hangsugárzóknál a 60 fokos csúcsszöget nem érdemes túllépni. A subokat meg kipróbálni azokon belül-kívül tologatva.scaurus írta: ↑2023.05.23., kedd 07:44Hátha van valakinek ötlete.
Elhelyezés kérdés.
Átmenetileg új helyre kénytelen költözni az álló front hangszórópáram és mélynyomóm.
Egy kb. 6m hosszú fal közepére, tévé két oldalára, egy kb. 4-4,5 m hosszú falszakaszra, azaz a mélynyomó nem mehet a sarokba.
(Ez nem változtatható opció.)
Nyilván, próbálgatni kell, de elvben mivel jár(hat)ok jobban, melyik a kevésbé rossz:
- a hangszórók a lehető legtávolabb legyenek egymástól és a mélynyomó valamelyik oldalon a tévé és a hangszóró között legyen,
vagy
- inkább a hangszórók közelebb legyenek egymáshoz és a mélynyomó ne közöttük, hanem valamelyik oldalon kívűl legyen?
Vagy beteszed a subot a hallgatási pozíciódba, és a lehetséges sub helyén sétálgatsz, négykézláb mászol és hallgatod hol jobb, egyenletesebb a hangzás. Ha megvan a “tuti” hely akkor helyet cserélsz a subbal, és élvezed az előadást.

Szerintem az álló hangsugárzóknál a 60 fokos csúcsszöget nem érdemes túllépni. A subokat meg kipróbálni azokon belül-kívül tologatva.scaurus írta: ↑2023.05.23., kedd 07:44Hátha van valakinek ötlete.
Elhelyezés kérdés.
Átmenetileg új helyre kénytelen költözni az álló front hangszórópáram és mélynyomóm.
Egy kb. 6m hosszú fal közepére, tévé két oldalára, egy kb. 4-4,5 m hosszú falszakaszra, azaz a mélynyomó nem mehet a sarokba.
Nyilván, próbálgatni kell, de elvben mivel jár(hat)ok jobban, melyik a kevésbé rossz:
- a hangszórók a lehető legtávolabb legyenek egymástól és a mélynyomó valamelyik oldalon a tévé és a hangszóró között legyen,
vagy
- inkább a hangszórók közelebb legyenek egymáshoz és a mélynyomó ne közöttük, hanem valamelyik oldalon kívűl legyen?
Vagy beteszed a subot a hallgatási pozíciódba, és a lehetséges sub helyén sétálgatsz, négykézláb mászol és hallgatod hol jobb, egyenletesebb a hangzás. Ha megvan a “tuti” hely akkor helyet cserélsz a subbal, és élvezed az előadást.
A lényeg, hogy elég nehéz előre meghatározni, hogy hol lesz az optimális helye a sub(ok)nak. Én oda raknám, ahol a legegyenletesebb frekvenciátvitelt mutatja mérés alapján, de lehet fülre is csinálni nyilván, vannak sweepek akár a YT-on is ilyen célra:
https://www.youtube.com/results?search_query=bass+sweep
(Bár, egy szót sem értek belőle.
)
Köszönöm a választ.

(Bár, egy szót sem értek belőle.

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Olyan helyre érdemes rakni őket, ahol a legegyenletesebb átvitel vagy a legkevesebb beszakadás keletkezik a hallgatási pozícióban mért/hallható átvitelben, nyilván a praktikus határokon belül. :)scaurus írta: ↑2023.05.23., kedd 07:44Elhelyezés kérdés.
vagy