Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AV erősítők mérése

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Tami »

- En egy 575x-et tudok vinni, jelezd ha szukseges..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Az előző én voltam...
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Vendég

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én mennék és Yamaha 450-el tudok hozzájárulni az összehesonlításhoz. Ha minden igaz 6x85W, 8Ohm, 20-20kHz.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Kedves fórumtársak!

A feb. 25.-e tutinak látszik. Már szervezem a dolgot. Kérek visszajelzéseket, hogy ki szeretne jönni, és mit hoz. Szívesen látnám a marantz-ot és az orbitális yamaha 4600-t is. Lássuk hozza-e a papírformát!

Remélem RACPOWER kollegának is jó a dátum ahogy korábban írta, mert nélküle nem jön össze, műterhelések hiján.

A tesztkészülékek:
-Onkyo 575 (5x70W, 8Ohm, 20-20k)
-Onkyo 676 (5x85W, 8Ohm, 20-20k)
-Denon 3805 (7x120W, 8Ohm, 20-20k)
-Marantz 7500? (7x105W, 8Ohm, 20-20k)
-Yamaha 4600? (7x130W, 8Ohm, 20-20k)

Üdv

Turbo

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Sajnos a most hétvége nagyon sűrűn alakúl nekem, így a mérést el kell halasztanunk feb. 25.-és hétvégére.
Viszont így remélem, hogy addig mindenki szabaddá tudja magát tenni, akit érdekel a dolog és szeretne ott lenni.

Üdv

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Teljesítmények!

- RMS (szinuszos másnéven effektív teljesítmény)=Root Mean Squared (Négyzetes közép érték) Prms=Pzenei/2, =Ueff * Ieff = (Umax/1,4142) * (Imax/1,4142)
- MPO (Maximális kimenő teljesítmény) = Music Power Output (zenei teljesítmény)= Pzenei=Umax * Imax = 2 * Prms

- PMPO(Peak Music Power Output = Csúcs zenei kimenő teljesítmény ) = egyátalán nem mérvadó, állítólag 1 m3-ben mért zenei teljesítmény, mely akkora érzetet kelt mint normál körülmények között az zenei teljesítmény.
Ez igazándiból sehol sincs bejegyezve hivatalosan.

Vendég

AV erősítők mérése

a PMPO ahogy találóan egyik fórumtárs megjegyezte, az a zenei teljesítmény megszorozva a tervezők átlagéletkorával
Vagy másképpen fogalmazva a PMPO teljesítmény csúcsokat jelent. Ha azt mondják, hogy egy erősítő 500W PMPO akkor az azt jelenti, hogy impulzus szinten képes ekkora teljesítményre a másodperc tört részéig. Huzamosabb ideig ekkora teljesítmény leadására nem képes.

Vendég

AV erősítők mérése

mi az a PMPO, meg a szinuszos teljesítmény? Hol olvashatok valami FAQ-t erősítőkről? mert nem akarom azt se hogy ti magyarázzatok el mindent a témával kapcsolatban, viszont érdekel a dolog!
A teljesítményadatok többféle módon adhatók meg.
Röviden:
Van a sinuszos teljesítmény, zenei és PMPO is...
az első az a sinuszjellel tartósan hajtott teljesítmény megadása, a második a zenei amikor a teljes hangfrekis sávban vezérelik az erősítőt, és úgy mennyit produkál, a PMPO ahogy találóan egyik fórumtárs megjegyezte, az a zenei teljesítmény megszorozva a tervezők átlagéletkorával
Persze még ezer más is van de úgy nagyjából...

narcowboi
Isten Hozott! :)

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: narcowboi »

mi az a PMPO, meg a szinuszos teljesítmény? Hol olvashatok valami FAQ-t erősítőkről? mert nem akarom azt se hogy ti magyarázzatok el mindent a témával kapcsolatban, viszont érdekel a dolog!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A PMPO-hoz legalább egy nullát mindig oda lehet tenni
Inkább 2-t el kell venni!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Skipper »

A PMPO-hoz legalább egy nullát mindig oda lehet tenni
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

AV erősítők mérése

Szerintem kezd ott a számolást, hogy a gyártó által írt értéket oszd el 3-mal, és akkor kb. megkapod a valós RMS teljesítményt.
mi az hogy valódi RMS teljesítmény? ha 100W-os egy erősítő, vagyis ez van ráírva, akkor én csak max 30W-ot hallok? Ha meg ez így van, akkor miért írják rá?

Többféle teljesítmény-adat létezik. Van a pillanatnyi, a színuszos, az átlagos, a zenei, stb. Nyilván azt adják meg amelyik a legnagyobb mert az jól hangzik. Egy erősítő zenei teljesítménye lehet mondjuk 100W, a PMPO teljesítménye pedig 400W. Te meg örömködsz, hogy milyen jó vételt csináltál egy 400W-os erősítővel.

narcowboi

AV erősítők mérése

Szerintem kezd ott a számolást, hogy a gyártó által írt értéket oszd el 3-mal, és akkor kb. megkapod a valós RMS teljesítményt.
mi az hogy valódi RMS teljesítmény? ha 100W-os egy erősítő, vagyis ez van ráírva, akkor én csak max 30W-ot hallok? Ha meg ez így van, akkor miért írják rá?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

AV erősítők mérése

ha egy erősítőhöz az van írva, hogy 6 x 100W, akkor ha 3 hangfalat kötök rá, azokba 200W tud menni? Erre lennék kíváncsi.
- egy peldat, adva van 6db. kerti csap, mindegyik egyforma vizhozamot produkal.
- ha csak az egyiket nyitod ki kapnal 6x akkora vizmennyiseget?
nem
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

AV erősítők mérése

na helló, hadd kérdezzek már valamit, mert én semmiben nem vagyok otthon  ...  
ha egy erősítőhöz az van írva, hogy 6 x 100W, akkor ha 3 hangfalat kötök rá, azokba 200W tud menni? Erre lennék kíváncsi. 

Simán biztosan nem, hacsak nem kettős erősítéssel külön kimenetet kötsz a magasra és a mélyközépre.

- akkro sem!, ezt epp Vadasz fejtette ki egy cikkeben
- marad a 100W {maradva a peldanknal}
T A M I . H U

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AV erősítők mérése

Egy teljesítmény tesztben nem sok értelme van egyben kezelni csöves/integrált ák.-ös, analóg/digitális, belépő/prémium készülékeket.
- Nem akarta senki sem keverni a tipusokt ha megnezed csak tranyos cuccokrol van szo.
Jelen mérések tekintetében engem nem is igazán a "teljesítmény verseny" érdekel mert a 20 éve épített sztereó erősítőm 2x25 watt -folyamatos szinuszos !!!
- ez alatt mit ertesz? megmerted? hogyan?
teljesítmény- erejével házat lehet bontani. Inkább a gyári speckók és a mérhető valóság közti azonosság/eltérés izgat, vagyis miben és mennyire hazudnak a gyári adatlapok?
- ez az mi is ezt akarjuk kihozni.
- amugy az ulyesfajta meres egy idealis allapotot mer le, ennel csak mostohabb korumelnyek varnak a vegfokra ahol e ertek alatt fog csak tudni teljesiteni.

Tami, nem is mondtam hogy itt keverve vannak a típusok. A hozzászólásom első sora Posza egy korábbi hozzászólásának részét idézi erre vonatkozott a megjegyzés, ha megnézed
...
A 2x25W folyamatos szinuszon telejesítmény annyit tesz, hogy tetszőleges ideig kivehető ez a teljesítmény az erősítő kimenetén. Ennek sarokköve a lehetőleg stabilizált de minimum kétszeresen túlméretezett tápegység. Ez a konkrét esetben 200VA-es trafót , sok 10.000 mikróF kondenzátort és agyonhűtött áteresztőtranzisztoros stabilizátort jelentett. Különben megmértem: kellett hozzá egy 1kHz-et tudó szinusz generátor, két min.25W-os ellenállás, egy szkóp. Ez még itthon is akad a polcon.
...
Én értem, hogy mit akarunk kihozni a mérésből ... ezért is ajánlkoztam elsőként + tesztkészülékkel.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Skipper »

na helló, hadd kérdezzek már valamit, mert én semmiben nem vagyok otthon ...  

Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Simán biztosan nem, hacsak nem kettős erősítéssel külön kimenetet kötsz a magasra és a mélyközépre.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

narcowboi

AV erősítők mérése

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

AV erősítők mérése

Egy teljesítmény tesztben nem sok értelme van egyben kezelni csöves/integrált ák.-ös, analóg/digitális, belépő/prémium készülékeket.
- Nem akarta senki sem keverni a tipusokt ha megnezed csak tranyos cuccokrol van szo.
Jelen mérések tekintetében engem nem is igazán a "teljesítmény verseny" érdekel mert a 20 éve épített sztereó erősítőm 2x25 watt -folyamatos szinuszos !!!
- ez alatt mit ertesz? megmerted? hogyan?
teljesítmény- erejével házat lehet bontani. Inkább a gyári speckók és a mérhető valóság közti azonosság/eltérés izgat, vagyis miben és mennyire hazudnak a gyári adatlapok?
- ez az mi is ezt akarjuk kihozni.
- amugy az ulyesfajta meres egy idealis allapotot mer le, ennel csak mostohabb korumelnyek varnak a vegfokra ahol e ertek alatt fog csak tudni teljesiteni.
T A M I . H U

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Posza »

Jelen mérések tekintetében engem nem is igazán a "teljesítmény verseny" érdekel mert a 20 éve épített sztereó erősítőm 2x25 watt -folyamatos szinuszos !!! teljesítmény- erejével házat lehet bontani.
Én is 2x20wattos csövesről hallottam eddig a legbrutálisabb hangot. Néha úgy éreztem, hogy összekoccantak a golyóim...
Sony KD-65ZD9 4K HDR/3D smart tv, Sony UBP-X800M2 4K HDR/3D BD-játszó, Sony STR-DA3400ES HD erősítő, Sony SCD-XB790QS SACD-játszó. DUNE HD Pro VISION 4K média-lejátszó. Frontok: JBL TLX-8, center és hátterek: JBL TLX-2, a sub. pedig JBL DIGITAL 10 mélynyomó.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

AV erősítők mérése

...Mellékessen megjegyzem, hogy éppen a teljesen digitális erősítésű Pana vitte el a pálmát teljesítményben, ugyanakkor az bizonyult a leggyengébb hangerejű versenyzőnek...
Ebből is látszik, hogy nem sok hasznos információt nyújt ha nem azonos technológiájú és/vagy kategóriájú készüléket hasonlítunk össze egy kiragadott -amúgy fontos- paraméter alpján.

Jelen mérések tekintetében engem nem is igazán a "teljesítmény verseny" érdekel mert a 20 éve épített sztereó erősítőm 2x25 watt -folyamatos szinuszos !!! teljesítmény- erejével házat lehet bontani. Inkább a gyári speckók és a mérhető valóság közti azonosság/eltérés izgat, vagyis miben és mennyire hazudnak a gyári adatlapok?

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: Posza »

Bocs, nem beleokoskodni akarok, de... Gondolkodtam, hogy egyáltalán reagáljak-e erre a sületlenségre.
- en megalltam..

Tami, tegnap du. láttam, hogy Te olvastad először...

Igazából már akkor kezdte a haverom az értetlenkedését, mikor két évvel ezelőtt a Házimozi újság így mérte az akkori középkategóriás 6.1-es erősítőket. Ha jól emléxem, Maranz, Kenwood, JVC, Sony, Denon, és egy Digitális erősítős Panasonic szerepelt a tesztben. (Már akkor lezavartunk egy nagy vitát emelkedett hangnemben.) Akkor "szakbarbárság"-nak nevezte az ott leírtakat, azóta meg "hazudós újság"-nak a Házimozit.
Mellékessen megjegyzem, hogy éppen a teljesen digitális erősítésű Pana vitte el a pálmát teljesítményben, ugyanakkor az bizonyult a leggyengébb hangerejű versenyzőnek...
Sony KD-65ZD9 4K HDR/3D smart tv, Sony UBP-X800M2 4K HDR/3D BD-játszó, Sony STR-DA3400ES HD erősítő, Sony SCD-XB790QS SACD-játszó. DUNE HD Pro VISION 4K média-lejátszó. Frontok: JBL TLX-8, center és hátterek: JBL TLX-2, a sub. pedig JBL DIGITAL 10 mélynyomó.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

AV erősítők mérése

Bocs, nem beleokoskodni akarok, de... Gondolkodtam, hogy egyáltalán reagáljak-e erre a sületlenségre.
- en megalltam..
T A M I . H U

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

AV erősítők mérése

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

OFFTOPIC:

Ez a műszerész kolléga a véleménye alapján nem a szakmájában, hanem vmi falusi építkezésen dolgozhat De azért rég nevettem ekkorát

Posza!
Én azt a műszerész kollégát már nem is minősítem...
Amúgy ezeket az erősítőket (Denon Yamaha Onkyo Pioneer Harman stb...) "nehéz tönkrevágni" ha mindent helyesen kötöttél ugyanis nekem már akkor is kikapcsolt az erősítő mikor csak a SUB LFE pre-out -ot véletlenül rövidrezártam és ott ugyebár max 1-2V lehet általában meg 50-600mV közöti
Ha meg a műszerész kolléga azt mondja hogy a 6,8 ohm rövidzár akkor nem igazán van tisztába a rövidzár jelenséggel.
De ha neki igaza lenne - mikor Én megmértem a kimeneti teljesítményét a műterhelésekkel (R=6,8 ohm 100W) - már eleve be se tudtam volna kapcsolni az erősítőt, mivel a védelem egyből lekapcsolta volna...

Turbo!
Ha a 4.-e nem jó Nektek, Nekem jó lesz a 25.-e is.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”