Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tibidzsí mozija

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Mert az a véleményem,szub nélkül nincs mozi,nem véletlenül akarsz Te is.
Amúgy lezárásként.Igen neked hátra remek lenne.

Nem biztos, hogy lesz sub, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre az elhelyezés lehetőségét illetően. Ha jársz felém szívesen látlak, hogy meghallgasd a sub nélküli rendszert és talán átértékelheted a "sub nélül nincs mozi" kijelentést, lehet felrakok az apróba egy Dune keres hirdetést, de most nem én megyek el érte, mint az Onkyo BD-ért, hanem Te hozod le  .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Tibidzsí
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Tibidzsí »

Uraim! Mindenki nyugodjon le! Itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba.
A két oszlop marad a helyén, direkt építettem oda hivoxos Fülelek tanácsára. Azt hiszem, hogy Ő szakértelme eléggé mérvadó.
Az sem kérdés, hogy subbal jobb a mozi. Viszont a kis belmagasság, és a szomszéd miatt nálam kimarad. Eddig is sub nélkül néztem filmet, egy kisebb aktív hangfalszetten, és az is tudott döngeni, ha éppen olyan jelenet ment. Álló front lesz, hogy azért legyen mély hang. 

Az utolsó posztban ígért újabb elem:
Benq W1070 proji, egy fórumtársnak köszönhetően kedvező áron jutottam hozzá egy demo darabhoz, (ismét kicsi a világ, szintén a melóhelyen vevője)  
Úgy voltam vele, hogy ez jobban megéri, mintha kicsivel olcsóbban veszek egy használtat, ami kevesebbet is tud.

előről:

popó:

egyelőre még nem a végfelhasználói helységben, PC-ről glettelt gipszkartonfalra vetítve, kemény akcióval indult a próba (gyalogkakukk):

Lucy:

szigorúan feketére kell majd festenem a falakat, a visszaverődő fény is bevilágítja a szobát, mondjuk ott a falak világosak. Eco mód is bőven elég. Egy csöppet zajos, majd igyekszem minnél messzebb rakni az ülésektől.

Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE -  AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon

Vendég

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Pontosítanék. A kiindulópont az volt, hogy anélkül írtál véleményt, hogy meghallgattad volna a rendszeremet és kijelentetted, hogy sub nélkül nem lehet mozi. Egy lényeges kérdésemen átsiklottál, hogy van-e valakinek tapasztalata hátul elhelyezett subbal, talán ezt kellett volna inkább kifejteni.
Mert az a véleményem,szub nélkül nincs mozi,nem véletlenül akarsz Te is.
Amúgy lezárásként.Igen neked hátra remek lenne.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tibidzsí mozija

belinkeltem egy thx szabvány studiot...de köszi a megerősítést,én is így gondolom,és ez volt a kiindulópont ma délután!
Pontosítanék. A kiindulópont az volt, hogy anélkül írtál véleményt, hogy meghallgattad volna a rendszeremet és kijelentetted, hogy sub nélkül nem lehet mozi. Egy lényeges kérdésemen átsiklottál, hogy van-e valakinek tapasztalata hátul elhelyezett subbal, talán ezt kellett volna inkább kifejteni.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Vendég

Tibidzsí mozija

Kedvenc B&W-im. Na de egy kép miatt ne kezeljünk dolgokat tényként. Ebből a képből nem derül ki, h van-e mély láda vagy nincs. Feltételezzük, h nincs, ettől függetlenül az LFE csatorna létezik. Lucas háza táján is elkészítik a csatorna tartalmát. Feltételezem megoldják valahogy, gondolom egy mély ládával vagy 4-el. :)Egészen pontosan akkor tudnánk ha beszélnénk az egyik ott dolgozó hangmérnökkel aki megadná a választ a kérdésre. Ettől függetlenül nem egy húsba vágó vérre menő dolog, h ki használ, és ki nem. Az LFE csatorna létezik ez tény, és fix pont. Van lehetőség a frontokra való rákeverésre, ezzel van aki beéri, nincs ezzel gond. Jómagam nem tartom ezt a megoldást teljesen egyenértékűnek egy külön sub pótlására.
belinkeltem egy thx szabvány studiot...de köszi a megerősítést,én is így gondolom,és ez volt a kiindulópont ma délután!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Kedvenc B&W-im. Na de egy kép miatt ne kezeljünk dolgokat tényként. Ebből a képből nem derül ki, h van-e mély láda vagy nincs. Feltételezzük, h nincs, ettől függetlenül az LFE csatorna létezik. Lucas háza táján is elkészítik a csatorna tartalmát. Feltételezem megoldják valahogy, gondolom egy mély ládával vagy 4-el. :)Egészen pontosan akkor tudnánk ha beszélnénk az egyik ott dolgozó hangmérnökkel aki megadná a választ a kérdésre. Ettől függetlenül nem egy húsba vágó vérre menő dolog, h ki használ, és ki nem. Az LFE csatorna létezik ez tény, és fix pont. Van lehetőség a frontokra való rákeverésre, ezzel van aki beéri, nincs ezzel gond. Jómagam nem tartom ezt a megoldást teljesen egyenértékűnek egy külön sub pótlására.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Tibidzsí mozija

Akkor lehet ezért szólnak kiválóan a Star Wars filmek nálam sub nélkül, remélem a Disney nem rondít bele egy subbal a stúdióba.. Még igazi center hangfalat sem használtak, így sikerült referencia hangot csinálni 30 évig, pffú de gáz.
Lehet nekünk, AVX-eseknek kellett volna összedobni és elhappolni a Disney elől, aztán rendet rakni abban a káoszban.

Csak a rend kedvéért:egyklikketmegér:
http://www.thx.com/professional/sound-e ... fications/

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tibidzsí mozija

Ha jól tudom George Lucas a stúdiójában sem használ mélyládát. Kb. 10 éve a B&W gyárban sem volt beállítva szub. De az is lehet, hogy ők nem értenek hozzá.
Akkor lehet ezért szólnak kiválóan a Star Wars filmek nálam sub nélkül, remélem a Disney nem rondít bele egy subbal a stúdióba.. Még igazi center hangfalat sem használtak, így sikerült referencia hangot csinálni 30 évig, pffú de gáz.
Lehet nekünk, AVX-eseknek kellett volna összedobni és elhappolni a Disney elől, aztán rendet rakni abban a káoszban.

10.1 Auro3D

Vendég

Tibidzsí mozija

Szerintem ezt a szemelyeskedest abba lehetne hagyni. Talan nem Igy kene kezdeni az uj evet. Marhara unalmas ilyeneket olvasni es nem vezet sehova.

Vendég

Tibidzsí mozija

Ha jól tudom George Lucas a stúdiójában sem használ mélyládát. Kb. 10 éve a B&W gyárban sem volt beállítva szub. De az is lehet, hogy ők nem értenek hozzá.
Te biztosan.

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: junior19 »

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Szegény Tibidzsí meg se mer szólalni;)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nekem voltak olyan frontjaim (monaudio) amik elképesztő mélyeket tudtak megszólaltatni,4db 25cm-es mélysugárzóval.
Mondjuk lehet úgy mondani hogy az olcsó vacak 20centis szuboktól jobbat is.Erőben és mélységben sem voltak gondok.
De a mélysugárzó kell a házimoziban ha lehet.És mindenképp jó minőségű ,mert másképp nehezen beilleszthető és csak csalódás lesz
Viszont az is elfogadható ha valaki nem akar vagy tud integrálni egyet a rendszerében.Attól még lehet élvezni a filmeket.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tibidzsí mozija

És igen,van élet a felső kategórián túl is..OFF
ON Mindentől van jobb... OFF.
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tibidzsí mozija

nem a 15m2rel van a gond,hanem a hangfalak megválasztásával.Felesleges ekkora böhöm hangfalakat venni...oda,15m2-re...És igen,van élet a felső kategórián túl is..OFF
Jelenleg egy lakás - ház cserén és annak átalakításán, felújításán, mellette nem kevés svájci birodalmi váltó hitelállomány teljes felszámolásán vagyunk túl ami elég sok pénzt felemésztett... a hangfalak és erősítő, kábelek már 4 éve meg vannak, ezért hozott anyaggal kellett dolgozni. Mellesleg a jelenlegi rendszert eladni töredés áron és helyette komolyabbat, jobban oda illőt kiépíteni elég jelentős összeg lenne, amire sajnos most nem telik. 
10.1 Auro3D

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Red75 »

A moziszoba topikhoz rakok pár képet, nehogy off. legyen itt.

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Vendég

Tibidzsí mozija

A "szamárlétrát" én is végigjártam, kezdtem a hifi stereo video dolb. prologiccal, azután DVD dolb. digital dts, volt olyan rendszerem is, ahol sub is volt ugyan kolytalan Wharfedale hangfalakkal és pio. subbal, erősítővel, de a mostani rendszerem simán leszólja minőségben és mennyiségben is.

Sajnos csak 15 m2-es moziszobát tudtam kialakítani egy szobából, de legalább kikerült a nappaliból, ami 25 m2-es volt, de mégis jobb a mostani felállás. A frontokat és a rendszert nevetséges áron vettem ATC-től, ebben az árban nem tudtam volna jobbat venni, max. a teljes rendszer áráért 1 pár középkategóriás frontot (a felső kategória számomra pl. Focal utopia, B&W teteje, JBL synthesis stb...).

nem a 15m2rel van a gond,hanem a hangfalak megválasztásával.Felesleges ekkora böhöm hangfalakat venni...oda,15m2-re...És igen,van élet a felső kategórián túl is..OFF

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tibidzsí mozija

akkor még egyszer,a teljes hangképhez kell a szub.Ezt nem tudom máshogy leírni..Mivel kimondottan arra írták a hangsávot.Ha 4db 25ös mélysugárzóval dolgoznak a frontjaid,cseréld kisebbre...minek akkora,oda ahol egy szub meg helyhiány miatt nem fér el..15m2...viccesnek tűnik ekkora frontokkal.
Attól,hogy még jó a mély hangja a frontoknak,az LFE csatornát nem helyettesíti.Ne csapjuk be egymást.

A "szamárlétrát" én is végigjártam, kezdtem a hifi stereo video dolb. prologiccal, azután DVD dolb. digital dts, volt olyan rendszerem is, ahol sub is volt ugyan kolytalan Wharfedale hangfalakkal és pio. subbal, erősítővel, de a mostani rendszerem simán leszólja minőségben és mennyiségben is.

Sajnos csak 15 m2-es moziszobát tudtam kialakítani egy szobából, de legalább kikerült a nappaliból, ami 25 m2-es volt, de mégis jobb a mostani felállás. A frontokat és a rendszert nevetséges áron vettem ATC-től, ebben az árban nem tudtam volna jobbat venni, max. a teljes rendszer áráért 1 pár középkategóriás frontot (a felső kategória számomra pl. Focal utopia, B&W teteje, JBL synthesis stb...).

10.1 Auro3D

Vendég

Tibidzsí mozija

akkor még egyszer,a teljes hangképhez kell a szub.Ezt nem tudom máshogy leírni..Mivel kimondottan arra írták a hangsávot.Ha 4db 25ös mélysugárzóval dolgoznak a frontjaid,cseréld kisebbre...minek akkora,oda ahol egy szub meg helyhiány miatt nem fér el..15m2...viccesnek tűnik ekkora frontokkal.
Attól,hogy még jó a mély hangja a frontoknak,az LFE csatornát nem helyettesíti.Ne csapjuk be egymást.

Vendég

Tibidzsí mozija

Azért van olyan fronthangfal, ami képes dinamikusan megszólaltatni a mélyeket is, de az nem az olcsó kategória, ahogyan subnál is, ami ténylegesen 20 hz-et, vagy azalatti frekit tud, az szintén nem az alap kategória, és itt nem a gyártó által megadott adatokra gondolok...
Nálam egyenlőre nincs szub, de a frontokban 4 db 25-ös mély dolgozik mély rákeveréssel és egyáltalán nem érzem vérszegénynek a hangképet a 15 m2-es moziszobámban, de így is gondban vagyok a rezonanciával pl. az ajtónál, subbal meg pláne az lenne. Annó a Titán centeremet amikor Fodesztől elhoztam, nála akkor éppen nem volt szub, de a Monaudio Zeuszok elég komoly mélyet toltak anélkül is.

Ha már így felhozódott a szub kérdés, van valakinek tapasztalata hátul elhelyezett szubbal, mert a frontoldalon nincs elég helyem, de hátul az ülőalkalmatosság 1,2 -mre van a faltól a jelenlegi 6.0 konfig. miatt?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tibidzsí mozija

Mivel egy teljesen külön hangsáv az LFE csatorna,minden esetben hiányzik,külön effektek vannak rákeverve arra a csatornára,hiába állítod be a beállításoknál,hogy sub hiányában a frontra keverje a sávot,20hz körüli frekvenciát egy fronthangfal sosem ad vissza akkora dinamikával,mint egy sub,arról nem is beszélve mennyire vérszegény lesz a hangkép....
Azért van olyan fronthangfal, ami képes dinamikusan megszólaltatni a mélyeket is, de az nem az olcsó kategória, ahogyan subnál is, ami ténylegesen 20 hz-et, vagy azalatti frekit tud, az szintén nem az alap kategória, és itt nem a gyártó által megadott adatokra gondolok...
Nálam egyenlőre nincs szub, de a frontokban 4 db 25-ös mély dolgozik mély rákeveréssel és egyáltalán nem érzem vérszegénynek a hangképet a 15 m2-es moziszobámban, de így is gondban vagyok a rezonanciával pl. az ajtónál, subbal meg pláne az lenne. Annó a Titán centeremet amikor Fodesztől elhoztam, nála akkor éppen nem volt szub, de a Monaudio Zeuszok elég komoly mélyet toltak anélkül is.

Ha már így felhozódott a szub kérdés, van valakinek tapasztalata hátul, esetleg oldalt elhelyezett szubbal, mert a frontoldalon nincs elég helyem, de hátul az ülőalkalmatosság 1,2 -mre van a faltól a jelenlegi 6.0 konfig. miatt?
10.1 Auro3D

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Még annyit hozzátennék, az LFE csatornát az egész tested érzékeli, pontosabban az energiáját. Nélküle nincs földrengés, robbanás, semmiféle mellbevágó érzés.      
Tegnap és tegnap előtt Nolan-féle Batman napot tartottam.
Így tudom miről beszélsz. 
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Mivel egy teljesen külön hangsáv az LFE csatorna,minden esetben hiányzik,külön effektek vannak rákeverve arra a csatornára,hiába állítod be a beállításoknál,hogy sub hiányában a frontra keverje a sávot,20hz körüli frekvenciát egy fronthangfal sosem ad vissza akkora dinamikával,mint egy sub,arról nem is beszélve mennyire vérszegény lesz a hangkép....

Még annyit hozzátennék, az LFE csatornát az egész tested érzékeli, pontosabban az energiáját. Nélküle nincs földrengés, robbanás, semmiféle mellbevágó érzés.      

Vendég

Tibidzsí mozija

Vagy 10 évig moziztam sub nélkül. (Nem éreztem a hiányát-mert nem volt tapasztalat)
Most néhány hónapja használok.
Ég és föld. :-)
Szerintem vegyél egyet.
Használd 1-2 hétig és utána néz meg egy két filmet sub nélkül.
Akkor el tudod dönteni hiányzik-e vagy nem. 
Nem fogod eladni az biztos, kivéve ha jobbra váltasz.

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Sub nélkül?moziszoba?És az LFE hangsávval mi lesz??????
Vagy 10 évig moziztam sub nélkül. (Nem éreztem a hiányát-mert nem volt tapasztalat)
Most néhány hónapja használok.
Ég és föld. :-)
Szerintem vegyél egyet.
Használd 1-2 hétig és utána néz meg egy két filmet sub nélkül.
Akkor el tudod dönteni hiányzik-e vagy nem. 
Nem fogod eladni az biztos, kivéve ha jobbra váltasz.
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”