Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

Ti ha választhatnátok dedikált szobába 4 db 4641 (600 Watts/1200 Watts) hajtására 2db XTi 4002 vagy 4 db XLS 1502 mellett döntenétek, ha az XTi-k kb a 4 db XLS árában lennének? Tehát DUAL 650W vs. BRIDGED 1050W. SUB-hoz jobb annyival az XTi sorozat? Fog számítani? Vagy inkább a nyers erőre mennétek?
XLS
XLS
XLS.png (33.66 KiB) Megtekintve 1379 alkalommal
XTi
XTi
XTi.png (58.58 KiB) Megtekintve 1379 alkalommal

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Xtras5 »

köszönöm szépen :))
ahogy megjött a sub jelentkezek, és várlak :)
DeLorean írta:
2024.08.26., hétf. 14:19
Xtras5 írta:
2024.08.25., vas. 22:13
Köszönöm!

A választásom a JBL pro vonalra esett, 7.2 a rendszer egyelőre. Sub: 4641, a front C211 és körbe pedig 8320-asok.
A proci egy Anthem AVM60, végfoknak pedig CROWN1502-es vannak. A sub-oknak 1-1 végfok van hídba kötve. Van egy 4m széles hangáteresztős vásznam és mellé egy Optoma UHZ65LV projekor, DuneHD és egy Synology NAS a háttérben, illetve tettem be egy hálózati szűrőt, amennyiben ez érdekes :)
Bár már szerintem 2017 óta követem a dolgaidat és azóta szurkolok, hogy elkészüljön a moziszoba - GRATULÁLOK!
Mindenképpen megnézem élőben is, ha a második szub is megérkezik.

De a képek alapján és a leírásod alapján is azt érzem, hogy sikerült! Végre sikerült!
Ez a lényeg.

Az, hogy min lehetne javítani más kérdés és persze pénz kérdése is.
Ami majdnem utánozhatatlan a 4 méteres vászon. Fantasztikus! Ez a méret olyan, ami szájtátásra késztet mindenkit, aki látja. A projektorod ki tudja vetíteni ezt a méretet is.

A hangfalak és szubok korrektek.
Az erősítéssel semmi gond - A 1502 egy nagyon jó kis végfok. Brutál erő, viszonylag jó hangminőség, mozira teremtették.
Az Anthem proci - sokaknak volt ilyen és nagyon szerették.

Nem is akarok észrevételeket tenni kép alapján, ez a szoba nem érdemli meg.
A színeken gondolkodtam. Nekem a szürke és barna jön be és persze a fekete, de így is nagyon szép, letisztult az egész.
A plafon és a padló fekete.
A nézési távolság ideálisnak tűnik a képek alapján.

De mégis egy pici megjegyzés. Én a surround hangfalakat egy picit a hallgatási pozíció mögé helyezném. Így is OK.
Az atmos be van teljesen építve?

Ami előrelépés - az AVM60 lecserélése másra. Ez szerencsére csak egy kiveszem-beteszem módszerrel történik, nem kell átalakítani semmit.
A projektorok terén a valódi 4K JVC és SONY projektorok jelentenének előrelépést. Valódi 4K. Kicsit sötötebb lenne minden, de mozisabb.

De ez csak kicsi észrevétel és persze plusz pénz.
Így is kiváló és még1X gratulálok!
Simán elfogadnám a szobádat az enyém helyett is.
36_1_11.gif

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bár sok összehasonlítási alapom nincs, de úgy gondolom jól döntöttem pro tekintetében is, annyira tetszik amit és ahogy hallok, hogy nem keresgélek másfelé...
Cutler írta:
2024.08.26., hétf. 13:10
Xtras5 írta:
Köszönöm!

A választásom a JBL pro vonalra esett, 7.2 a rendszer egyelőre. Sub: 4641, a front C211 és körbe pedig 8320-asok.
A proci egy Anthem AVM60, végfoknak pedig CROWN1502-es vannak. A sub-oknak 1-1 végfok van hídba kötve. Van egy 4m széles hangáteresztős vásznam és mellé egy Optoma UHZ65LV projekor, DuneHD és egy Synology NAS a háttérben, illetve tettem be egy hálózati szűrőt, amennyiben ez érdekes :)
Hiccusznál volt gyakorlatilag ugyanez a szett, a képi részét nem nézve és nagyon meggyőző produkciót tudott :tutiok: . A nála hallottak után indult meg bennem is a bogár, hogy a Pro vonal irányába induljak, amit azóta is áldok🙏

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1637

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Xtras5 írta:
Köszönöm!

Bár már szerintem 2017 óta követem a dolgaidat és azóta szurkolok, hogy elkészüljön a moziszoba - GRATULÁLOK!
Mindenképpen megnézem élőben is, ha a második szub is megérkezik.

De a képek alapján és a leírásod alapján is azt érzem, hogy sikerült! Végre sikerült!
Ez a lényeg.

Az, hogy min lehetne javítani más kérdés és persze pénz kérdése is.
Ami majdnem utánozhatatlan a 4 méteres vászon. Fantasztikus! Ez a méret olyan, ami szájtátásra késztet mindenkit, aki látja. A projektorod ki tudja vetíteni ezt a méretet is.

A hangfalak és szubok korrektek.
Az erősítéssel semmi gond - A 1502 egy nagyon jó kis végfok. Brutál erő, viszonylag jó hangminőség, mozira teremtették.
Az Anthem proci - sokaknak volt ilyen és nagyon szerették.

Nem is akarok észrevételeket tenni kép alapján, ez a szoba nem érdemli meg.
A színeken gondolkodtam. Nekem a szürke és barna jön be és persze a fekete, de így is nagyon szép, letisztult az egész.
A plafon és a padló fekete.
A nézési távolság ideálisnak tűnik a képek alapján.

De mégis egy pici megjegyzés. Én a surround hangfalakat egy picit a hallgatási pozíció mögé helyezném. Így is OK.
Az atmos be van teljesen építve?

Ami előrelépés - az AVM60 lecserélése másra. Ez szerencsére csak egy kiveszem-beteszem módszerrel történik, nem kell átalakítani semmit.
A projektorok terén a valódi 4K JVC és SONY projektorok jelentenének előrelépést. Valódi 4K. Kicsit sötötebb lenne minden, de mozisabb.

De ez csak kicsi észrevétel és persze plusz pénz.
Így is kiváló és még1X gratulálok!
Simán elfogadnám a szobádat az enyém helyett is.
36_1_11.gif

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Xtras5 írta:
Köszönöm!

Hiccusznál volt gyakorlatilag ugyanez a szett, a képi részét nem nézve és nagyon meggyőző produkciót tudott :tutiok: . A nála hallottak után indult meg bennem is a bogár, hogy a Pro vonal irányába induljak, amit azóta is áldok🙏

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Xtras5 írta:
2024.08.25., vas. 13:41
Sziasztok, hamarosan talán kész leszek, jelen pillanatban az automatizálása zajlik a szobának, várom még a JBL-től a gyárilag rossz egyik sub-nak a cseréjét immáron 1,5 hónapja. Ha ezek lefutottak, akkor rendben leszek. A szoba használatban van, pár filmet és egy sorozatot már kivégeztem benne, elégedett vagyok azzal amit látok és hallok, az akusztikai kezelés majd mindennek a végén. Csatolok pár képet a látványtervről, ez 95%-ban visszaadja a kész szobát. Az egységek hiányoznak a hátsó pultról, a klíma fekete, kanapé picit más...remélem hamarosan megmutathatom Nektek a végleges állapotot.
Grat. a szobához!
Azt lehet tudni, hogy milyen felszerelés lesz benne?
Sugárzók, elektronika, projektor?

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok, hamarosan talán kész leszek, jelen pillanatban az automatizálása zajlik a szobának, várom még a JBL-től a gyárilag rossz egyik sub-nak a cseréjét immáron 1,5 hónapja. Ha ezek lefutottak, akkor rendben leszek. A szoba használatban van, pár filmet és egy sorozatot már kivégeztem benne, elégedett vagyok azzal amit látok és hallok, az akusztikai kezelés majd mindennek a végén. Csatolok pár képet a látványtervről, ez 95%-ban visszaadja a kész szobát. Az egységek hiányoznak a hátsó pultról, a klíma fekete, kanapé picit más...remélem hamarosan megmutathatom Nektek a végleges állapotot.
Csatolmányok
mozi3.jpg
mozi2.jpg
mozi1.jpg

Audiotrend
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Audiotrend »

Segítek szívesen néhány infóval, csináltunk már pár mennyezetbe építést. Keress nyugodtan.

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

Quetz írta:
2024.08.02., pén. 09:58
bigwinnie írta:
2024.08.01., csüt. 19:40
Igen, ez megtörtént. Felejtős sajnos.
Az in-ceiling vásznat a födémbe rögzíted, hogy ne essen a fejedre. Ehhez újra kell csinálnod az álmenyezetet, mert útban vannak a jelenlegi tartó sinek. Egyszerübb ha veszel egy on-wall modellt.
Persze, ez világos volt eddig is, hogy a födémhez kell rögzíteni, csak azt nem tudtam, esetleg van-e bármi trükkje a tartókra vonatkozóan, de nyilván, ahogy sejtettem, ez itt akkor perpill nem járható út. Marad akkor a sima, falra rögzíthető. Az jutott még eszembe, hogy szép szép a nagy vászon, akár egy 130-135" is elférne, csak épp nagyon alacsonyan volna már a kép alja, szinte a földön, ill. a Center is mögé kerül, így akkor hangáteresztő anyagú vásznat kellene keresnem. Azért a 120" sem kicsi, ahogy így mértem a nappaliban a TV-nél, már az is elég hű-ha élmény lenne. És az még lehet, hogy nem is takarná el teljesen a centert.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

bigwinnie írta:
2024.08.01., csüt. 19:40
Az in-ceiling vásznat a födémbe rögzíted, hogy ne essen a fejedre. Ehhez újra kell csinálnod az álmenyezetet, mert útban vannak a jelenlegi tartó sinek. Egyszerübb ha veszel egy on-wall modellt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi írta:
2024.08.01., csüt. 19:27
bigwinnie írta:
2024.08.01., csüt. 18:20
TSanyi írta:
2024.08.01., csüt. 18:04

Hogy mekkora munka beépíteni, azt senki nem tudja megmondani láttatlanul szerintem. Függ attól is hogy a vászon párhuzamosan lenne-e a gipszkarton profillal vagy merőlegesen, stb.
Ezen gondolkodtam én is, hogy hogyan lehetséges a profilok miatt betenni egy vásznat (ha egyáltalán lehetséges). Van a TV fölött egy kis kivágás, amit akkor csináltunk, mikor a mennyezeti Atmos sugárzókat tettük be, onnan csináltam képeket. Az alul lévő profil az, ami párhuzamos lenne a vászonnal, de ott vannak a keresztprofilok is gondolkodik.gif De ha csak mennyezetre szerelhető vásznat vennék, akkor gondolom ehhez a hosszanti profilhoz illene fogatni a vásznat!?
álmennyezet.jpg
Ahogy Zozi is ajánlotta Szepit keresd neg, Ő lehet kivitelezéssel is foglalkozik, azaz kulcsrakéazen egy kézből mindent.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

bigwinnie írta:
2024.08.01., csüt. 18:20
TSanyi írta:
bigwinnie írta:
2024.07.31., szer. 15:13
Sziasztok. Nem mondanám, hogy kimondottan moziszoba építés jellegű a kérdésem, nappaliba szeretnék projektort. Sikerült külföldről szerintem nagyon jutányos áron hozzájutnom egy InFocus SP8602-höz, úgyhogy most vásznat kajtatok. A nappalink kb. 30m2, téglalap alakú, kb. 7x4m. Gipszkarton álmennyezetünk van, a belmagasság ezáltal 2,3m. Százezreket nem igazán szeretnék kiadni vászonra, de egy min. 110" (inkább 120) azért jó lenne. Láttam, vannak mennyezetbe építhetők, itt is van hirdetve egy 120" Elitescreen, ami tök jó lenne, de ennyit nem áldoznék rá. A kérdésem arra vonatkozna, hogy meglévő szobánál álmennyezetbe beépíteni egy vásznat mekkora meló? Le kell hozzá bontani a gipszkartont, vagy elég ha csak kivágják a helyét, és úgy is megoldható a beépítés? Ill. láttam ezeket a liftes beépíthető projektor konzolokat, ez is marhára tetszik, külföldön használtan láttam is ilyet egész tűrhető árban, de ezzel kapcsolatban is az a félelmem, hogy vajon mennyire macerás (költséges) a beépítés utólagosan. Na meg nem tudom, kivel csináltassam meg, mert én biztosan nem fogom! Esetleg ha tudnátok is ajánlani valakit, hozzáértőket, azért hálás lennék. 1,5 éve egy villanyszerelő cég (akik HM rendszerek kiépítésével is foglalkoznak elvileg) építette be nekem a mennyezeti Atmos sugárzókat, de édes istenem, órákig szenvedtek, míg a nyílástól elvezették a kábelt az erősítőhöz (csillagászati órabérért).
Hogy mekkora munka beépíteni, azt senki nem tudja megmondani láttatlanul szerintem. Függ attól is hogy a vászon párhuzamosan lenne-e a gipszkarton profillal vagy merőlegesen, stb.
Ezen gondolkodtam én is, hogy hogyan lehetséges a profilok miatt betenni egy vásznat (ha egyáltalán lehetséges). Van a TV fölött egy kis kivágás, amit akkor csináltunk, mikor a mennyezeti Atmos sugárzókat tettük be, onnan csináltam képeket. Az alul lévő profil az, ami párhuzamos lenne a vászonnal, de ott vannak a keresztprofilok is gondolkodik.gif De ha csak mennyezetre szerelhető vásznat vennék, akkor gondolom ehhez a hosszanti profilhoz illene fogatni a vásznat!?
álmennyezet.jpg
Ahogy Zozi is ajánlotta Szepit keresd neg, Ő lehet kivitelezéssel is foglalkozik, azaz kulcsrakéazen egy kézből mindent.

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi írta:
bigwinnie írta:
Sziasztok. Nem mondanám, hogy kimondottan moziszoba építés jellegű a kérdésem, nappaliba szeretnék projektort. Sikerült külföldről szerintem nagyon jutányos áron hozzájutnom egy InFocus SP8602-höz, úgyhogy most vásznat kajtatok. A nappalink kb. 30m2, téglalap alakú, kb. 7x4m. Gipszkarton álmennyezetünk van, a belmagasság ezáltal 2,3m. Százezreket nem igazán szeretnék kiadni vászonra, de egy min. 110" (inkább 120) azért jó lenne. Láttam, vannak mennyezetbe építhetők, itt is van hirdetve egy 120" Elitescreen, ami tök jó lenne, de ennyit nem áldoznék rá. A kérdésem arra vonatkozna, hogy meglévő szobánál álmennyezetbe beépíteni egy vásznat mekkora meló? Le kell hozzá bontani a gipszkartont, vagy elég ha csak kivágják a helyét, és úgy is megoldható a beépítés? Ill. láttam ezeket a liftes beépíthető projektor konzolokat, ez is marhára tetszik, külföldön használtan láttam is ilyet egész tűrhető árban, de ezzel kapcsolatban is az a félelmem, hogy vajon mennyire macerás (költséges) a beépítés utólagosan. Na meg nem tudom, kivel csináltassam meg, mert én biztosan nem fogom! Esetleg ha tudnátok is ajánlani valakit, hozzáértőket, azért hálás lennék. 1,5 éve egy villanyszerelő cég (akik HM rendszerek kiépítésével is foglalkoznak elvileg) építette be nekem a mennyezeti Atmos sugárzókat, de édes istenem, órákig szenvedtek, míg a nyílástól elvezették a kábelt az erősítőhöz (csillagászati órabérért).
álmennyezet.jpg

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

bigwinnie írta:

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Zozi írta:
2024.07.31., szer. 16:01
bigwinnie írta:
Keresd meg Szepi-t innen a fórumról. Szerintem tud segíteni. Akár beépítésben és helyreállításban is.

Rendben! Köszönöm a gyors választ és segítséget! leborulok.gif

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

bigwinnie írta:
Keresd meg Szepi-t innen a fórumról. Szerintem tud segíteni. Akár beépítésben és helyreállításban is.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

P. Roland írta:
2024.06.06., csüt. 00:24

Semmi kulonos, a 115"-es CIW 16:9-es AT vaszon fole egy motoros/taviranyitos DIY roller blindot tervezek tenni, ami le tudja maszkolni egyszerre az also-felso savot. Mikozben engedi le a felso maszkolot, teker fel egy-egy huzalt a ket oldalon es emeli az also maszkolo lecet/tablat.
Általában én túlgondolok mindent, de azért nem olyan egszerű szerintem szépen, jól megcsinálni. Persze semmit sem lehetetlen. Hajrá!

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

P. Roland írta:
2024.06.06., csüt. 00:54
Akkor volt visszhangosabb a szoba, mielott bepakoltam a kozetgyapotot. Viszont akkor nem mertem a mikrofonnal.

Az a tervem, hogy ha visszajottem es lesz idom juliusban, akkor felteszem a fekete fuggonyoket (ezek kellenek a ket oldalra, a baloldali ablak es a jobboldali, ajto nelkuli nyilas/bejarat eltakarasa miatt), kiszedem a harom 80kg/m3-es fali (120x60x7.5 cm-es) panelt, kiuritem a frontoldali, rogtonzott tomest, viszont benthagyom a ket hatso sarki, haromszog basszuscsapdat es a hatso fali skyline diffuzort, es utana csinalok mereseket, amit szivesen megosztok.

Jelenleg nem hasznalok EQ-t, elobb az akusztikai kezeles kellene, esetleg utana egy pici finomhangolas. Procinak egy AVM 60-at hasznalok jelenleg, az ARC-ot meg nem probaltam.

Gyanitom, hogy a melynyomonak (Paradigm Sub 15) kellene keresni egy idealis helyet a szobaban. Az elotetfalban van hely kozepen, a szobaban szinte barhol a harmas ulessor es a vaszon kozott (kiveve persze a bejaratot), es van valamennyi hely, kb. 1-1.5m az ulessor es a hatso fal kozott is. Aram es XLR elvezetese gond nelkul megoldhato. Kell majd ra egy reset is, mert elkepzelheto, hogy van benne egy par evvel ezelotti EQ setup (egy masik szobabol), ezt majd meg kell neznem.

Ket dolgot meg fontosnak tartok megjegyezni: 1) nem hajszolom a tokeletesseget, ha jelenlegi allapotaban maradna a szoba, mar akkor is elegedett lennek,
2) szemely szerint a kicsit tulcsillapitott szobakat kedvelem a magasabb lecsengesuekkel szemben, ezt is figyelembe kell majd venni a folyamat soran.

Koszi a tippeket, hozzaszolasokat :tutiok:
Én azt tippelem, hogy jó lesz. Ha ezeket kiszeded, akkor 200 és kicsit fölötte lesz az RT60, ami gyakorlatilag szuper.
A függöny megint kicsit fog a magas hangokon, de az majd kiderül.

A tökéletességet nem lehet elérni, de ilyenkor még a minél jobbra kell törekedni, ha van rá lehetőség.
A túlcsillapítás viszont nem annyira jó dolog. Egy átlag nappaliban brutál más azért egy RT60. Ott ha a 300-400-at sikerül elérni és egyenletesen annyi, akkor az már nagyon jó.

Az ARC-t meg használd, ha lehet - ha ezek ARC nélküli grafikonok, akkor az tökéletesen rendbe fog tenni mindent.
:smile32:

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: P. Roland »

DeLorean írta:
2024.06.05., szer. 20:55
P. Roland írta:
2024.06.05., szer. 19:55
A mely-, es kozeptartomanyon biztosan igazitan kell, es persze rendes meres is kell majd (a hetvegi gyors meres soran meg egy halom epitesi anyag, szerszam, szimulator-allvany is ott volt a szobaban).
Hát, annyi látszik a grafikonokon, hogy nem tudom mit gondoltál visszhangos szoba alatt, de a szobád jelentősen túlcsillapított.

200-300 közötti lecsengési idő lenne a jó. Németek a 200-at tartják ideálisnak egy moziszobában. Bár az egész tartományban szép egyenletes a görbéd, de jelentősen 200 alatt van.
Ez egy kicsit nyomott hangzást fog eredményezni.
Ha lehet szedjél ki mindent, amit eddig beraktál pluszban és úgy mérjél egyet. Meg fogja oldani a dolgot.
Akár az előtét falból is, amit betettél - vedd ki!

A szub tartaomány göbéjén a vágásoknál (gondolom 70.80Hz lehet), plusz valószínűleg az üléspozíció miatt óriási a beszakadás.
Azt EQ-val fel tudod húzni, amennyire lehet, vagy kicsit más pozícióban is érdemes lenne mérned - hátha csak az a baj.

A magas tartomány kicsit kiemelt, ott én csökkentenék. Ha 4K-tól lentebb viszed, akkor nem lesz olyan rossz.

De az egészbe valószínűleg a túlcsillapítás is beleszól. Először azt kellene helyre tenni és utána mérni.
Akkor volt visszhangosabb a szoba, mielott bepakoltam a kozetgyapotot. Viszont akkor nem mertem a mikrofonnal.

Az a tervem, hogy ha visszajottem es lesz idom juliusban, akkor felteszem a fekete fuggonyoket (ezek kellenek a ket oldalra, a baloldali ablak es a jobboldali, ajto nelkuli nyilas/bejarat eltakarasa miatt), kiszedem a harom 80kg/m3-es fali (120x60x7.5 cm-es) panelt, kiuritem a frontoldali, rogtonzott tomest, viszont benthagyom a ket hatso sarki, haromszog basszuscsapdat es a hatso fali skyline diffuzort, es utana csinalok mereseket, amit szivesen megosztok.

Jelenleg nem hasznalok EQ-t, elobb az akusztikai kezeles kellene, esetleg utana egy pici finomhangolas. Procinak egy AVM 60-at hasznalok jelenleg, az ARC-ot meg nem probaltam.

Gyanitom, hogy a melynyomonak (Paradigm Sub 15) kellene keresni egy idealis helyet a szobaban. Az elotetfalban van hely kozepen, a szobaban szinte barhol a harmas ulessor es a vaszon kozott (kiveve persze a bejaratot), es van valamennyi hely, kb. 1-1.5m az ulessor es a hatso fal kozott is. Aram es XLR elvezetese gond nelkul megoldhato. Kell majd ra egy reset is, mert elkepzelheto, hogy van benne egy par evvel ezelotti EQ setup (egy masik szobabol), ezt majd meg kell neznem.

Ket dolgot meg fontosnak tartok megjegyezni: 1) nem hajszolom a tokeletesseget, ha jelenlegi allapotaban maradna a szoba, mar akkor is elegedett lennek,
2) szemely szerint a kicsit tulcsillapitott szobakat kedvelem a magasabb lecsengesuekkel szemben, ezt is figyelembe kell majd venni a folyamat soran.

Koszi a tippeket, hozzaszolasokat :tutiok:

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

TSanyi írta:
2024.06.05., szer. 23:25
P. Roland írta:
vaszon-keszitese/beszerzese, maszkolorendszer epitese
Erre is kíváncsi leszek, mit találtál ki, hogyan akarod megoldani! :tutiok:
Semmi kulonos, a 115"-es CIW 16:9-es AT vaszon fole egy motoros/taviranyitos DIY roller blindot tervezek tenni, ami le tudja maszkolni egyszerre az also-felso savot. Mikozben engedi le a felso maszkolot, teker fel egy-egy huzalt a ket oldalon es emeli az also maszkolo lecet/tablat.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

P. Roland írta:
vaszon-keszitese/beszerzese, maszkolorendszer epitese
Erre is kíváncsi leszek, mit találtál ki, hogyan akarod megoldani! :tutiok:

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

P. Roland írta:
A mely-, es kozeptartomanyon biztosan igazitan kell, es persze rendes meres is kell majd (a hetvegi gyors meres soran meg egy halom epitesi anyag, szerszam, szimulator-allvany is ott volt a szobaban). A szobaprojekt itt most egy utazas miatt megall, julius kozepen innen tudom majd folytatni. Akusztikai kezeles, vaszon-keszitese/beszerzese, maszkolorendszer epitese, fuggony felrakasa, projektor hush box-epites es falfestes lesznek meg a fobb teendok.

A torzitas abra igy nez ki a sok felharmonikus nelkul.
Hát, annyi látszik a grafikonokon, hogy nem tudom mit gondoltál visszhangos szoba alatt, de a szobád jelentősen túlcsillapított.

200-300 közötti lecsengési idő lenne a jó. Németek a 200-at tartják ideálisnak egy moziszobában. Bár az egész tartományban szép egyenletes a görbéd, de jelentősen 200 alatt van.
Ez egy kicsit nyomott hangzást fog eredményezni.
Ha lehet szedjél ki mindent, amit eddig beraktál pluszban és úgy mérjél egyet. Meg fogja oldani a dolgot.
Akár az előtét falból is, amit betettél - vedd ki!

A szub tartaomány göbéjén a vágásoknál (gondolom 70.80Hz lehet), plusz valószínűleg az üléspozíció miatt óriási a beszakadás.
Azt EQ-val fel tudod húzni, amennyire lehet, vagy kicsit más pozícióban is érdemes lenne mérned - hátha csak az a baj.

A magas tartomány kicsit kiemelt, ott én csökkentenék. Ha 4K-tól lentebb viszed, akkor nem lesz olyan rossz.

De az egészbe valószínűleg a túlcsillapítás is beleszól. Először azt kellene helyre tenni és utána mérni.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Luxor Audio írta:
2024.06.05., szer. 19:28
P. Roland írta:
2024.06.05., szer. 19:18
Koszi a tippet. Allvanyra helyezett, plafonra nezo UMIK-1 mikrofonnal mertem, hallgatoi poziciobol, REW alapbeallitasokat hasznalva. Atskalazva a grafikonokat ez latszik.
Máris szépen kirajzolódik néhány probléma a hangnyomás görbéden. A basszus tartományod fele hiányzik, a középtartomány is fedett valamiért, de úgy sejtem, a mikrofon közelében is volt valamilyen reflektív felület, ami a fésűsszűrő hatást okozta.

A torzítás ábrádról vedd le azt a sok felharmonikust, igazából csak a 2. és 3. érdekes a THD mellett.
A mely-, es kozeptartomanyon biztosan igazitan kell, es persze rendes meres is kell majd (a hetvegi gyors meres soran meg egy halom epitesi anyag, szerszam, szimulator-allvany is ott volt a szobaban). A szobaprojekt itt most egy utazas miatt megall, julius kozepen innen tudom majd folytatni. Akusztikai kezeles, vaszon-keszitese/beszerzese, maszkolorendszer epitese, fuggony felrakasa, projektor hush box-epites es falfestes lesznek meg a fobb teendok.

A torzitas abra igy nez ki a sok felharmonikus nelkul.
Csatolmányok
Distortion 2 3 THD.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”