Ehhez talán jó apropó, hogy hétfőn ldg81 fórumtársnál jártam, aki Pro Cinema hangfalszettel(K.C.S.)rendelkezik, 4 db 18-as szubbal kiegészítve, a 7.4-es atmosos rendszert.
A vászna, “csak”3.2m széles AT szőtt anyag, de ez faltól falig beboritja a frontoldalt. Az LCR sugárzói és 2db szub, a példásan megépített előtétfalban foglalnak helyet. A 4db surround szintén eltüntetve, oszlopszerű helyekre vannak beépítve, ahogy a 4db atmos meg az álmennyezetbe. Szóval itt a tulaj már továbblépett a hagyományos hangsugárzó elrendezésen, ahol minden szem előtt van még. A vetítő egy fhd Christie, amit szintén nem lehet látni, mivel a szomszéd helyíségből vetít. Mivel társunk nagyon jól leszigetelte a vetítő nyílását, így a moziba minimális zaj jut be, az amúgy nem halk vetítő hangjából. A három fotelen kívűl az egyetlen látható elem, a hátsó fal közepén helyet kapó rack szekrény, ahol a Storm processzor, a Apollon végfok és a Crowm végfokok, a htpc kapott helyet.
Igazàból már jártam itt korábban, lehet írtam is róla( már nem rémlik kristálytisztán
Egyszerűen beszippantja az embert egy ilyen felsőkategóriás dlp képi világa és csak nézi és nézi szájtátva a jeleneteket egymás után. Ehhez párosul egy nagyon tiszta, dinamikus, feszes, mozis hangzás, ami számomra mindent visz. Leszögezném, mielőtt jönnek a szokásos fanyalgók, hogy van ennél jobb mozi, mind képre, mind hangra. De ár-érték arányban nagyon jól áll, nekem nem igazán kell több ennél.
Beszippantott az élmény, nehéz volt abbahagyni. Köszönöm a vendéglátást!