Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7390

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Hangosan felnyerítettem miközben épp az izmait ecsetelték a boxhoz.
Hasonlóan reagáltam én is. Vicc!   Azért Don Johnson is megfelelően gagyi volt az instant Karády őrmester szerepkörben...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hát ez :D

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Pont készültem írni erről a borzalomról. Az hagyján, h hatásvadász horror szerű gumibabás jelenetek vannak benne. De Vince Vaugh-tól távol áll az ilyen jellegű szerep, nem is illik hozzá. Max a magassága ellensúlyozott valamit. Hangosan felnyerítettem miközben épp az izmait ecsetelték a boxhoz. Ez a majdnem néma, Terminátor egyáltalán nem illik hozzá. középszerű színésznek tartom azt is alulról. A film is kb. így sikerült. A szereplőválogatás, hát khmm, az anorexiás feleség elég taszító volt. Nagyságrendekkel jobb volt A góré című alkotás ebben a témában.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Vince Vaughn-t csípem, csak sajna a filmjei 80%-ban gyengék. Ami megmaradt és sztem megütik a 10/7-et:

és amiért az egészet felhoztam:

Kicsit lehet túltolták az erőszakot, de mindenképp megér egy estét. Arról a bizonyos jelenetről az Amerikai História X ugrott be.

Remélem ezzel a filmmel végre sínre kerül Vince és elhagyja a gyenge vígjátékokat! Idén pl. Mel Gibson-nal jön egy thrillerben: Dragged Across Concrete  

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Van egyáltalán olyan könyvadaptáció ami jól/jobban sikerült? Talán a Gyűrűk ura.

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Van egyáltalán olyan könyvadaptáció ami jól/jobban sikerült? Talán a Gyűrűk ura.
Tortúra , Lolita ( Kubrick)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Azért nem rossz adaptáció.
Peter Jacksonék tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, és szerintem, a lényeg és a könyv szellemisége átjött filmen, nem csak egy illusztrációként funkcionál, hanem a film eszközeivel mesél (pl. a Tanács tükröződése a gyűrűben), egy-két változtatás láttán, lehet, hogy Tolkien is csettintett volna (pl. tündék a Helm-szurdokban).

Bevallom, felnőtt fejjel újraolvasva, azt állapítottam meg, hogy A gyűrűk ura finoman szólva nem tökéletes regény, vannak benne valóban unalmas részek (és nem a történelmi távlatra és a függelékre gondolok!), vannak benne aránytalanságok, ahogy a szálak külön futnak, mert nem akarta (tudta?) jobban megírni.
Ma már szívesebben olvasom A szilmarilokat mint A gyűrűk urát.

Az előbb kiemelt megállapítással egyetértek, az utóbbival már kevésbé. Én pont ezt a nem egy szálon való cselekményfuttatást, a terjengősséget élvezem a regényben, a high fantasyt: hogy nem csak húsz vadmalacot kell leszúrni a 12-es szintű szereplőnek ahhoz, hogy kapjon egy csodakardot, amivel a 17-ik szintig elvan, és meg tud vele ölni még kétszáz pókot és harminc trollt, hogy.... Hogy van idő bolyongani benne. És nem csak Bombadill Toma, meg barna Radagast, stb. hiányoznak, hanem az a dilemma, amit egy 3X3,5 órás film cselekménye sem bír meg: hogy Aragornéknak el kell dönteni, mihez kezdjenek, amikor Frodó megy a maga útjára; hogy az epizódok felcserélésének szerepe van a történetben (Boromirt előbb temetik el, mielőtt megtudnánk, hogyan halt meg, stb.). Ez a tévelygés, bolyongás és kószálás nálam jobban működik lélektanilag, mint a film szigorú narratív logikája, ami elvarr szinte mindent. De az egyik nyilván film, a másik könyv, és az előbbi esetében inkább múlik, az utóbbiéban telik az idő, már ami az élményt illeti. Én biztosan azt szerettem volna, ha egy kicsit unalmasabb a film.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Most olvasom a gyereknek/gyerekkel újra (7 éves, még nem nézheti), és a film nem ér a könyv nyomába.
...

Azért nem rossz adaptáció.
Nyilván, mindenkinek más fáj, pl. hiányzik Bombadil Toma, a Nazgulok nem voltak meggyőzőek, a Megye megtisztítása is hiányzik.
DE
Peter Jacksonék tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, és szerintem, a lényeg és a könyv szellemisége átjött filmen, nem csak egy illusztrációként funkcionál, hanem a film eszközeivel mesél (pl. a Tanács tükröződése a gyűrűben), egy-két változtatás láttán, lehet, hogy Tolkien is csettintett volna (pl. tündék a Helm-szurdokban).

Több embert ismerek, akinek a könyvbe beletört a bicskája (halálra unták), a filmet mégis szerették.

Bevallom, felnőtt fejjel újraolvasva, azt állapítottam meg, hogy A gyűrűk ura finoman szólva nem tökéletes regény, vannak benne valóban unalmas részek (és nem a történelmi távlatra és a függelékre gondolok!), vannak benne aránytalanságok, ahogy a szálak külön futnak, mert nem akarta (tudta?) jobban megírni.
Ma már szívesebben olvasom A szilmarilokat mint A gyűrűk urát.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Van egyáltalán olyan könyvadaptáció ami jól/jobban sikerült? Talán a Gyűrűk ura.Most olvasom a gyereknek/gyerekkel újra (7 éves, még nem nézheti), és a film nem ér a könyv nyomába. Ugyanez a helyzet a Trónok harcával. A Büszkeség és balítélet ironikusságát szerintem elég nehéz visszaadni, talán csak a Kiera-féle változatban sikerül valamelyest, de ott is a románc fokozása a cél vele. A HP esetében pedig az irodalmi alapanyag is hagy maga után kívánnivalót. Ha valaki olvasott már rendes campus-regényt és gótikus románcot, annak szinte semmi erdeti nincs a sorozatban, legfeljebb csak a korhatár leszállítása.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én a Harry Potter filmeket szoktam a rossz adaptáció mintapéldájaként emlegetni.
Pont a lényeget ölték ki, a diákok, különböző házak közötti interakciókat.
A filmek erősen izzadságszagúak, különösen az első háromnál érződik, hogy bekezdésről-bekezdésre mentek, hogy "ez megy a filmbe, ez maradhat".
Az 5. filmtől szerintem, akik nem olvasták a könyveket, azoknak teljes mértékben nem is érthető.
Inkább jól-rosszul sikerült illusztrációk, mint adaptációk - a filmek semmi pluszt nem tesznek hozzá a könyvekhez.
Hozzáteszem, hogy más érzékenységét ne sértsem: szerintem.

Én nem vagyok valami nagy HP fan,egyszer végig daráltam a részeket, és ennyi. Szóval nem zavar, ha így látod. A könyvet nyilván nem olvastam, úgyhogy biztos igazad van

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

...Harry Potter filmek?
Én a Harry Potter filmeket szoktam a rossz adaptáció mintapéldájaként emlegetni.
Pont a lényeget ölték ki, a diákok, különböző házak közötti interakciókat.
A filmek erősen izzadságszagúak, különösen az első háromnál érződik, hogy bekezdésről-bekezdésre mentek, hogy "ez megy a filmbe, ez maradhat".
Az 5. filmtől szerintem, akik nem olvasták a könyveket, azoknak teljes mértékben nem is érthető.
Inkább jól-rosszul sikerült illusztrációk, mint adaptációk - a filmek semmi pluszt nem tesznek hozzá a könyvekhez.
Hozzáteszem, hogy más érzékenységét ne sértsem: szerintem.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem jó lett az Altered Carbon. De ott van az Expanse is. Trónok harca? Forest Gump, Bourne trilógia, Remény rabjai, Harry Potter filmek? 

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Azért van, ami kapásból eszembe jut:
- az Ang Lee-féle (főszerepben Emma Thomson, Hugh Grant) Értelem és érzelem sokkal szórakoztatóbb mint a Jane Austin regény úgy, hogy a film a könyv szelleméhez hű,
- a 13 Reasons Why sorozat messze jobb, mint az alapul szolgáló könyv, bár ebben az esetben a sok hozzátoldás, szerintem, lényegesen változtatott is rajta.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Altered Carbon. Ez mindent teljesít számomra, ami a ghost in the shell film lehetett volna. Az egyetlen hibája, hogy a család miatt nem tudom akkor nézni, amikor szeretném. 

Elkezdtem nézni, egyelőre nagyon bejön. Viszont könyves ismerőseim szerint csalódás. De ugye ennek a tábornak mindig minden az... Kevés kivételtől eltekintve...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Bizony. 1979!
Iskolába mentem, anno, de akkor sem rémlik ez a mese... pedig ha akkor látom, mára perfect beszélnék spanyolul (banditó dalból), kb. mint Csoki.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Akkor elnézést.
Ha már linkelték a filmet, de kihagyjátok, legalább tekerjetek 31:20-ig a banditókig.

A dal után , van egy jelenet amit aTerminátor 2-ben elloptak! Csak ott a pasi összesöpri magát....   

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Altered Carbon. Ez mindent teljesít számomra, ami a ghost in the shell film lehetett volna. Az egyetlen hibája, hogy a család miatt nem tudom akkor nézni, amikor szeretném. 

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Akkor elnézést.
Ha már linkelték a filmet, de kihagyjátok, legalább tekerjetek 31:20-ig a banditókig.

Semmi gond, inkább csak azért írtam hogy ne irogykedj a koromra! " Nu págágyí!"

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

"Szia kisfiú, milyen helyes a pofid" by Zimmer Feri
Sajna a "most"-ot így kellett volna írnom.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Ó, egy műértő.

MGMART: nézd meg felnőttfejjel, jópofa na. Az animációst természetesen.

Akkor még nem létezett korhatáros karika, valószínűleg nem ovisoknak szánták .Felnőtt szemmel nyilván teljesen más, meg fogom nézni.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Én emlékszem a Vrungel kapitány kalandjaira, de kölyökkoromban nem szerettem.A színei meg a figurái furcsának hatottak és  olyan felemás rossz érzésre emlékszem vele kapcsolatban.

Úgy nézem megfilmesítésre került.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Aki 40-50 év körüli biztos emlékszik Vrungel kapitány kalandjaira.
Most néztem, sajnos az első 11 perc feliratos, de utána jön a szikron, ami zseniális. Majdnem 2 órás
Szuperügynök, maffia, poénok, (zsinóros mobiltelefon ) és rendkívül érdekes megvalósítás.
Egy szovjet gyögyszem.
Csak olyan csodabogaraknak ajánlom mint én, de ha bevállalod, jó kikapcsolódás. És ne adjátok fel az elején. A két olasz maffiózó dala, az taglóz.

Épp a napokban dúdolgattam magamban a "mi bandító"-t. :-)
https://ok.ru/video/37308992098

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

...
Nem igazán, pedig már vén majom vagyok.  
Viszont megtekintettem a The End of the F***ing World c. sorozatot.
Nem hosszú, 8×20 perc.
Hangulatos brit sorozat elfuserált hátterű, lázadó tinikről, remek zenékkel.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Most néztem, sajnos az első 11 perc feliratos, de utána jön a szikron, ami zseniális. Majdnem 2 órás
Szuperügynök, maffia, poénok, (zsinóros mobiltelefon ) és rendkívül érdekes megvalósítás.
Egy szovjet gyögyszem.
Csak olyan csodabogaraknak ajánlom mint én, de ha bevállalod, jó kikapcsolódás. És ne adjátok fel az elején. A két olasz maffiózó dala, az taglóz.

Nekem ez nem volt ismerős. Biztos mert most múltam 20!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Egy kis fejtörő

http://player.hu/napunk/egyszeruen-kapr ... ages-posts

Érdekes... én spec. nem díszíteném a moziszobám falát ilyennel. Oylyasmi mit a C64 játék képivilága (tudom direkt retros). Sok munka is lehet benne azért.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”