Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Dome81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Dome81 »

Ha már a régebbi szériák, nekem A8 7600 ketyeg a gépemben. Nem volt konkrét terv az amd egyszerűen így alakúlt. 2,5 éve gyakorlatilag a nap 24órájában megy, stabil, soha semmi kompatibilitási gondom nem volt, filmek, zenék, sőt játékokat is (kompromisszumokkal) hiba nélkül mennek. Nem melegszik, szinte semmit se fogyaszt, maximálisan hozza amit elvártam tőle.

Utoljára a Macbook Pro (i7) volt ilyen gond nélkül futó gépem.

A mostani szériáknál nem tudom mi a helyzet az A szériánál ami lényeges volt, hogy a leggyorsabb memóriát kellett mellé rakni amit csak támogat, nálam ez DDR3 2133MHz. 

Tudom ez nem egy fél millás audio pécé, csak az én kis gagyi htpc-m, de én szeretem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

22 minutes ago, -KP- said:

Ne mondd, hogy nincs alapja egy olyan piaci szegmens esetén ahol fél-milliós audio pc-k illetve akár több pc-s konfigurációk is épülnek

Én is félmilliós Audio PC-ket építek és nálam a 10e Ft nem lényegtelen tétel a költségvetésben. Ha az új AMD cuccok végre képesek lesznek gond nélkül ketyegni néhány évig, akkor biztosan enyhülnek a céggel kapcsolatos előítéletek is, de ahogy Te is írtad korábban, ők azért erősen megdolgoztak érte, hogy az emberek többsége féljen a termékeiktől. Én nem szeretném a vevőimet használni tesztalanyként, szóval térjünk vissza a kérdésre 1-2 év múlva!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1689

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: -KP- »

4 minutes ago, fapaci said:

Mit is írtál az előítéletekkel kapcsolatban?

Ne mondd, hogy nincs alapja egy olyan piaci szegmens esetén ahol fél-milliós audio pc-k illetve akár több pc-s konfigurációk is épülnek

Amúgy igen, magas labda volt és ügyesen lecsaptad

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

20 minutes ago, -KP- said:

... Persze tudom, mit számít párszor 10 ezer a high end esetén, ahol az ic kábel méterára ennek többszöröse...  

Mit is írtál az előítéletekkel kapcsolatban?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

1 hour ago, fapaci said:

5 éve használok és árulok Paul Pang kártyákat. 3 esetben hozták őket vissza, mert nem működtek AMD-s gépekben. Ezek már régen történtek egy már nem is létező típusnál, a mostani kínálattal tudtommal nincs ilyen probléma, bár nagyon kevesen építenek audio PC-t AMD alapokra. Általában az AMD rendszerekről az elmúlt években megosztott beszámolókról írtam Wittao kijelentéséhez kapcsolódva, miszerint nem mert belevágni az AMD világba. A negatív vélemények és előítéletek nyilván nem a legújabb fejlesztésekről van szólnak, szóval nyugi!

Robi és Tsanyi tökéletes  rávilágított a lényegre. Az ilyen előítételetekkel pont az a baj, hogy az emberek akkor se tudják levetkőzni őket, mikor már nem állják meg a helyüket.

Ezen felül egy valamit nem értek még. Miért nem próbálják ki az audio pc építők a Ryzent? Nem mondom, hogy jobb lesz,mint az intel, de amíg nincs kipróbálva ki tudja a választ? Az intelnek volt 7 éve a Sandy Bridge 2011-es debütáló éve után, hogy csiszolja a platformjait. Azóta szinte alig volt fejlődés.  A Ryzen kb. 1 éve van a piacon. Anno még a Core Audio valamelyik topikjában olvastam, hogy audio pc esetén fontos a processzorban levő cache mérete. Namármost Intelnél még a legdrágább i7 8700k is 12mb cache-el rendelkezik. Miközben Ryzen esetén még a közepes Ryzen 5 1500X esetén is 16mb a cache mérete és árban kb. a fele? Aztán ott van még az AMD Epyc, 32mb cache. Igaz 160 ezer forint a legolcsóbb / legkisebb példány belőle Ráadásul hasonló minőségű Inteles lap egy tízezressel drágább átlagban, mint egy AMD AM4 alaplap. Persze tudom, mit számít párszor 10 ezer a high end esetén, ahol az ic kábel méterára ennek többszöröse...  

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

11 minutes ago, fapaci said:

A negatív vélemények és előítéletek nyilván nem a legújabb fejlesztésekről van szólnak, szóval nyugi!

Ha meg lett volna említve hogy a régebbi szériákkal volt gond, de az újakra egyelőre nincs panasz nem lett volna semmi "hitvita". Bár szerintem ez nem az, csupán bedzélgetés. Egyébkent a régi beidegződések alapjan alapból elutasítani valamit vagy általánosítani az inkább hitvallás... 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

15 minutes ago, -KP- said:

Jó de milyen chipes? Részleteket pls. Mi itt, illetve legalábbis én, konrétan a Ryzenekről beszélünk és az AM4 foglalatú platformról. A régi FX,Phenom procikat pl. ellenségemnek se kívánnám...

5 éve használok és árulok Paul Pang kártyákat. 3 esetben hozták őket vissza, mert nem működtek AMD-s gépekben. Ezek már régen történtek egy már nem is létező típusnál, a mostani kínálattal tudtommal nincs ilyen probléma, bár nagyon kevesen építenek audio PC-t AMD alapokra. Általában az AMD rendszerekről az elmúlt években megosztott beszámolókról írtam Wittao kijelentéséhez kapcsolódva, miszerint nem mert belevágni az AMD világba. A negatív vélemények és előítéletek nyilván nem a legújabb fejlesztésekről van szólnak, szóval nyugi!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

14 minutes ago, fapaci said:

Sokféle USB kártya van forgalomban, de a régebbi Paul Pang kártyáknál is előfordult, hogy vagy nem érzékelte az AMD chipes rendszer őket, vagy lejátszás közben eldobta a szinkront. Kezd a témának hitvita szaga lenni, én meg senkit nem akarok győzködni.

Jó de milyen chipes? Részleteket pls. Mi itt, illetve legalábbis én, konrétan a Ryzenekről beszélünk és az AM4 foglalatú platformról. A régi FX,Phenom procikat pl. ellenségemnek se kívánnám, bár egyes Radeon APU-k kifejezetten jól sikerültek... Szóval ne vegyünk egy kalap alá minden AMD-t. Egyébként az nem lehet, hogy a hiba Paul Pang készülékében van?  Hitvita nélkül nem tudom elképzelni, hogy ne tudna egy jó fajta b350 vagy x370/x470 chipes alaplap egy nyamvadt usb kártyát kezelni  

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

2 minutes ago, robi20064 said:

Itt konkretan Paul Pang kartya nem mukodott megfeleloen AMD-s rendszerben? 

Sokféle USB kártya van forgalomban, de a régebbi Paul Pang kártyáknál is előfordult, hogy vagy nem érzékelte az AMD chipes rendszer őket, vagy lejátszás közben eldobta a szinkront. Kezd a témának hitvita szaga lenni, én meg senkit nem akarok győzködni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

33 minutes ago, fapaci said:

Az audio PC-s fórumok tele vannak olyan történetekkel, hogy AMD-s rendszerben nem működik egy amúgy hibátlan USB kártya, fura dolgokat művelnek a lejátszó programok. Ez persze nem feltétlenül az AMD hibája. Saját tapasztalatom nincs, mivel 25 éve kizárólag Inteles gépeket építek.

Belinkelnél párat, akár priviben mert ez itt htpc topik, nem audio pc. Nem akarom offolni a témát. Kíváncsi lennék, mert ez így eléggé bullshit szagú. Induláskor egyedül memóriakompatibilitási gondok voltak, de az se úgy, hogy fagyott, vagy instabil volt, max annyi. hogy mondjuk egy 3000mhz-es ddr4 ram nem volt hajlandó 2666 felett futni stb. Gyakorlatilag azóta is folyamatosan jönnek a bios frissítések és pár hónapon belül frankón futott minden. Most meg már a kék szemüveggel világot néző emberek is elismerték, hogy az új széria indulására már kiforrott platform lett.

Egyébként meg annyira nem számít, akinek van pénze híg end-re az fizesse csak meg az Intelt

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

24 minutes ago, -KP- said:

https://www.alza.hu/amd-ryzen-3-2200g-d5253939.htm

https://www.alza.hu/amd-ryzen-5-2400g-d5253938.htm

Gondolom a GE modell picit több lesz.

Köszi!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Fish »

Magam is maradok az intelnél, az a biztos! 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

10 minutes ago, -KP- said:

Milyen inkompatibilási problémák? Arra gondolsz, ami maximum az első pár hónapra volt jellemző? Mára teljesen kiforrott platform lett az is.

Az audio PC-s fórumok tele vannak olyan történetekkel, hogy AMD-s rendszerben pl. nem működik egy amúgy hibátlan USB kártya, vagy fura dolgokat művelnek a lejátszó programok. Ez persze nem feltétlenül az AMD hibája. Saját tapasztalatom nincs, mivel 25 éve kizárólag Inteles gépeket építek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

3 minutes ago, fapaci said:

Az AMD-s rendszerek rengeteg inkompatibilitás problémától véreznek, így audio PC-knél szinte kizárólag Intel processzorokat használnak.

Milyen inkompatibilási problémák? Arra gondolsz, ami maximum az első pár hónapra volt jellemző? Mára teljesen kiforrott platform lett az is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Just now, TSanyi said:

Mlyen árban van a Ryzen?

https://www.alza.hu/amd-ryzen-3-2200g-d5253939.htm

https://www.alza.hu/amd-ryzen-5-2400g-d5253938.htm

Gondolom a GE modell picit több lesz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

12 minutes ago, -KP- said:

Zene pc az más, ott nem tudom milyen az amd. bár nem látom miért ne lehetne ugyanolyan jó..

Az AMD-s rendszerek rengeteg inkompatibilitás problémától véreznek, így audio PC-knél szinte kizárólag Intel processzorokat használnak.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

1 hour ago, -KP- said:

Szokás mondani, agy-baj nagy-baj. 30 ezerből kapsz egy olyan procit, ami alig roszabb, mint az intel hasonló árú cucca...

Mlyen árban van a Ryzen?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

40 minutes ago, wittao said:

Jelenleg csak zenére használom a gépet, Server 2016 fut teljesen kigyomlálva, a videokártya és teljesítmény nem nagyon volt befolyásoló tényező a döntésemnél. A passzív hűtés miatt a 35W igen, úgyhogy ha hamarabb tudom lehet elgondolkodom rajta.

Zene pc az más, ott nem tudom milyen az amd. bár nem látom miért ne lehetne ugyanolyan jó.. de őszintén szólva nem is érdekel, ha még egyszer sztereózni fogok, akkor is maradok a network playereknél.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

16 hours ago, wittao said:

Hmm, nem mertem belevagni az AMD vilagba, i5 ment a gepbe vegul. Lehet beidegzodes, es valotlan felelem. Egyszer remelem majd talalkozom egy ilyen masinaval is!

Szokás mondani, agy-baj nagy-baj. 30 ezerből kapsz egy olyan procit, ami alig roszabb, mint az intel hasonló árú cucca, és mellé még a processzor saját grafikus egysége olyan erős, hogy egy 20-25 ezres dedikált videókártyát kivált. Intel termékek ilyen felhasználásra még csak lőtávolban sincsenek. Most ugyanezt megfejelték még annyival az AMD-nél, hogy a proci órajeleket kicsit csökkentették, és 35W tdp-ből 65W helyett. De ez semmit nem számít, mert ilyen grafikai egység mellett nem a processzorteljesítmény a szűk keresztmetszet. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Na megjött a Ryzen 2200G és 2400G 35W tdp változata is.

https://prohardver.hu/hir/ryzen_35_watt ... _piac.html

Ezekkel már bőven lehet passzívban is próbálkozni szerintem nagyobb méretű bordákkal...

Dome81
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Megoldottam 

Dome81
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok,

Valakinek van tapasztalata, hogy imon vfd kijezőt, hogy hozhatom össze kodival? Már próbáltam mindent amit a neten találtam (gondolom csak a megoldást nem) xmbc on imon, de állandóan valami port problémája van. 

Belecsavarodtam, minden ötletet megköszönök

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Le tudnád írni, hogy pontosan hogyan működik? (Milyen op rendszer, program, stb.) Köszi!
Persze, ha kívánod a teljes hardveres és szoftveres kiépítést is, de első körben meg kéne nézned 8bit HEVC esetében aktív-e a natív DXVA gyorsítás. Tippem szerint igen, a Carrizo és Bristol Ridge hardveres limitáció miatt ellenben nem tud DXVA 10bit HEVC-t, ennek dekódolását szoftveresen izomból, azaz CPU erőből tudnád megoldani. Ami nyilván nem OK, hiszen az UHD BD-k mind ilyen formán kerülnek lemezre, s ne legyen igazam, de sajnos erősen esélyes.

Egyébként röviden: bármilyen LAV Filters alapú lejátszó W10 rendszeren. Videó dekódolásnál 2160p 23-60Hz DXVA2 Copy-back vagy D3D11 native, HDR-t pedig a képmegjelenítődnek megfelelően továbbküldöd érintetlenül a madvr segítségévél, vagy SDR-re konvertálod. HDR passthrough mellett AMD rendszeren lehetőség szerint 10bit kimeneten, teljes ablakos képernyőn és ha a vetítőd tud RGB jelet fogadni, akkor 4k UHD 30 fps-ig RGB 4:4:4-en feldolgozva. Egyéb esetben 10/12bit YCC 4:4:4, 60fps-re 10/12bit YCC4:2:0.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Raven Ridge APU-val igen. Majdnem teljes 4k UHD HDR10 60 fps-ig, kivéve Dolby Vision. Félek, hogy az előző generációs APU-d nem képes natív 4K 10bit HEVC dekódolásra, csak 8bit HEVC-re. 
Le tudnád írni, hogy pontosan hogyan működik? (Milyen op rendszer, program, stb.) Köszi!

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Keresek valakit, akinek sikerült rávennie egy AMD APU-t, hogy HEVC esetén működjön a DXVA. Nekem sajnos sehogyan sem sikerül. A12 9800E-m van, amiben Radeon R7 200 a GPU. Minden szerint működnie kellene (DXVA checker, MPC-HC), de mégsem megy. A teszt anyagom 4k HEVC, HDR. Gyakorlatilag egyedül a MPC-HC beépített LAV dekódere képes lejátszani, a HDR miatt rossz színekkel. A színeket a madVR-el már helyretette, de a DXVA inaktív. Az oprendszer: Win 10 64bit, minden elérhető frissítéssel. Bármilyen ötlet jöhet...
Raven Ridge APU-val igen. Majdnem teljes 4k UHD HDR10 60 fps-ig, kivéve Dolby Vision. Félek, hogy az előző generációs APU-d nem képes natív 4K 10bit HEVC dekódolásra, csak 8bit HEVC-re. 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”