Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Természetesen minden esetben szükséges a DVD és az erősítő összekötése optikai (koax) vagy digitális kábellel.
Az optikai és a coax kábel nem ugyan az. A coax amúgy jobb.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút
....Nem baj, amúgy, ha rárakom? A leírás rémisztget mindenfélével a hődisszipáció kapcsán
Én azért raknék közéjük valamit, hogy legalább 5 cm legyen közöttük.
Vagy inkább még több. Az Alisca-s szerelő szerint sok olyan DVD játékos adja be a kulcsot idő előtt, ami közvetlenül az erősítő tetejére volt helyezve.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Hű de ötletes! Gratulálok!
....Nem baj, amúgy, ha rárakom? A leírás rémisztget mindenfélével a hődisszipáció kapcsán
Valahogy így, ahogy én csináltam....
A leírás rémisztget mindenfélével a hődisszipáció kapcsán
Én is gratulálok.
Szerintem mindenképp emeld meg valamivel.
Annak az erősítőnek sem igazán tesz jót ha nem tud kiszellőzni.
Ha mással nem is ideiglenesen valami tubus kupakja is megteszi.
Aztán úgy is lesz valami álvány.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
gordon314.fw.hu
Hi!
A közeljövőben talán benevezek egy új dvdjátékosra.
A következők fordultak meg a fejemben ezzel kapcs.:
először a Pana S47-essel szimpatizáltam (kb 35e) aztán jött a két alap Pio370/2750 amik tkp az S47essel vannak 1tudásban (kb.27e) majd az utóbbi napokban egyre szimpatikusabbak a Philips lejátszók. A 630as (kb.30e) ugye tud divx-et felirattal a 720-as pedig tud SACD-t,divx-ben kb azt mint a 630 (bár sub feliratot asszem egyelőre nem) viszont tud divxpro-t, ill. mp3 idtag-et...
A divx nem létfontosság nekem de szeretném a legjobb (ha van ilyen) ár/tudás,érték arányu játékost megvenni.
A véleményetekre vagyok kiváncsi, ki hogy mérlegel.
Köszi & Üdv!
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
Juhhélly! Megvan a Pana S-47-es lejátszó!! :vazeg:
.
.
.
Képet? Khmm... Nem túl látványos (és szép) így, ami mutatós az az erősítő és rajta a DVD
Nem baj, amúgy, ha rárakom? A leírás rémisztget mindenfélével a hődisszipáció kapcsán
Gratulálok! Örülök, hogy megvetted!
Rárakhatod nyugodtan. Bár azért néha tapizd meg, hogy nem tüzel-e a készülékház, de szerintem nem lehet vele gond!
Juhhélly! Megvan a Pana S-47-es lejátszó!!
Összedugtam, ahogy tanácsoltátok
DVD -> TV-be SCART-al
DVD->Erősítő-be optikai kábellel.
Valamit vacakolt a gépem és csak most indult újra a net.
Tehát csak gartulálni szerettem volna az új lejátszódhoz! :vazeg:
- kaktusztea
- Isten Hozott! :)
DVD -> TV-be SCART-al
- kaktusztea
Majd számolj be, milyen lett az otthoni házimozi! - képek is jöhetnek a SAját készítésű képek topicba!
DVD -> TV-be SCART-al
A DVD-t benyomtam 96kHz-re (ennyit fogad az erősítő max), RGB-t a video jelnek, és elsőre ment, mint az álom!
Sima CD-vel, mp3-al, jpeg-el teszteltem eddig, frankón viszi mindet, nagyon tetszik, átlátható a menüje. DVD-vel azért nem teszteltem még, mert... nincs egy darab se
Holnap megveszem az elsőt.
Bár a zenehallgatás is nagyon fontos szempont volt.
Képet? Khmm... Nem túl látványos (és szép) így, ami mutatós az az erősítő és rajta a DVD
Nem baj, amúgy, ha rárakom? A leírás rémisztget mindenfélével a hődisszipáció kapcsán
Cosmo, (ex)Cat: Köszönöm. Megvettem a teljes bekötésű SCART-ot, meg egy optikai kábelt és most indulok a DVD-ért (netdepo)
Szívesen! :vazeg:
Majd számolj be, milyen lett az otthoni házimozi! - képek is jöhetnek a SAját készítésű képek topicba!
- kaktusztea
Ehh, ez a Vendég hozzászólás mindig megkavar. :smile16:
(Én voltam előbb is)
Cosmo, (ex)Cat: Köszönöm. Megvettem a teljes bekötésű SCART-ot, meg egy optikai kábelt és most indulok a DVD-ért (netdepo)
Mélyládát vennék a következők vannak itt nálunk:Yamaha YST-SW215 (bár ezért 70.000-et kérnek...)
Yamaha YST-SW305 110.000 ez már egy kicsit drága lenne
JBL TLX SUB125 55.000
Quadral SUB 55 70.000
Bár a boltot ismerve lehet, hogy ezelött 5 éves termékek...
Ha nagyon rossz árak/termékek megyek tovább keresgetni...
Vedd meg inkább itt: netdepo a különbözetet meg sörözzük el!
gordon314.fw.hu
Az OSD alatt az erősítő, vagy a DVD OSD-jét érted? Amúgy - nem értem miért - de a Video és S-Video bemenetek a TV elején levő lenyíló panel alatt vannak
Így jó ronda lesz, ha bekötöm, de mindegy.
Az erősítőjét, hiszen a DVD OSD-je akármilyen módon is kötöd rá a TV-re mindenképp megjelenik.
SVIDEO bemenet általában azért elől van a TV-n, mert ezt jobbára videokamera csatlakoztatására használják és ugye ne kellejen a TV mögé mászkálni.
Miért nem jó a SCART? Én elvielg azt is megoldásnak látnáém, hogy az erősítőt ne is kösd össze a TV-vel, hiszen ha egyszer beállítottad, akkor úgysincs szükség többé az OSD-re. És ha a DVD-t le tudja adni az RGB jelet SCART-on keresztül, akkor legalább olyan - ha nem jobb - minőségű kéept kapsz, mint SVIDEO-n.
Az erősítődön biztos van SVIDEO monitor kiement, ezt rákötöd a televizió SVIDEO bemenetére (ha van), így már látod majd az OSD-t is, csak egy másik AV bementre kell kapcsolnod.
Köszönöm a választ.
Az OSD alatt az erősítő, vagy a DVD OSD-jét érted?
Amúgy - nem értem miért - de a Video és S-Video bemenetek a TV elején levő lenyíló panel alatt vannak
Azért mert általában a TV és DVD között Scart kábbelt használnak. Az előlapi csatlakozók a kamerák, játékonzolok gyors csatlakoztatása miatt vannak elöl.
- kaktusztea
Az erősítődön biztos van SVIDEO monitor kiement, ezt rákötöd a televizió SVIDEO bemenetére (ha van), így már látod majd az OSD-t is, csak egy másik AV bementre kell kapcsolnod.
Köszönöm a választ.
Az OSD alatt az erősítő, vagy a DVD OSD-jét érted?
Amúgy - nem értem miért - de a Video és S-Video bemenetek a TV elején levő lenyíló panel alatt vannak
Kérdésem: hogyan kössem össze őket, hogy a legjobb minőségű legyen a DVD-filmnézés és az audio CD minősége?
Az erősítőn nem is kell SCART-nk lennie, hiszen semmi szükség nincsen rá.
Több lehetőséged is van.
1. A legjobb, de nem annyira kényelmes:
- A DVD -t SCART kábellel rákötöd a TV-re és beállítod a DVD-n (ha tudja) hogy a SCART-ra RGB jelet küldjön ki.
- Az erősítődön biztos van SVIDEO monitor kiement, ezt rákötöd a televizió SVIDEO bemenetére (ha van), így már látod majd az OSD-t is, csak egy másik AV bementre kell kapcsolnod.
2. Kénylemes, de talán picit gyengébb minőséget eredményező megoldás.
- A DVD-t egy SVIDEO kábellel összekötöd az erősítővel
- az erősítő SVIDEO monitor kiementét rákötöd a TV-re, így egy AV csatonán kapod a TV-re a DVD- és/vagy az erősítő képét (OSD) nem kell kapcsolagtni sehová.
Aztán vannak még más lehetőségek is, de e kettő a legoptimálsiabb.
Természetesen minden esetben szükséges a DVD és az erősítő összekötése optikai (koax) vagy digitális kábellel. E kettő között lényeges különbség nincs, úgyhogy azt használd ami van, vagy ami szimpatikusabb.
- kaktusztea
Üdvözlet mindenkinek.
Már rendelkezem az alábbi erősítővel és TV-vel:
Házimozi erősítő: Onkyo TX-SR500E
http://www.onkyo.net/uk/cms/products/ho ... TX-SR500E/
TV: Thomson 21DX210S
http://www.preisvergleich-guenstiger.de ... DX210.html
Most szeretnék DVD lejátszót is venni. Sokat kutattam, és a Pana S-47-ese tűnik a legjobbnak:
( http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=380 )
Kérdésem: hogyan kössem össze őket, hogy a legjobb minőségű legyen a DVD-filmnézés és az audio CD minősége?
A DVD-t és erősítőt gondolom optikai kábellel kell összekötni, igazából a TV és az erősítő összekötésén vacakolok.
Video, meg S-Video és SCART bemenet van rajta, az erősítőn viszont nincs SCART. Kissé meg vagyok kavarodva..
Mélyládát vennék a következők vannak itt nálunk:
Yamaha YST-SW215 (bár ezért 70.000-et kérnek...)
Yamaha YST-SW305 110.000 ez már egy kicsit drága lenne
JBL TLX SUB125 55.000
Quadral SUB 55 70.000
Bár a boltot ismerve lehet, hogy ezelött 5 éves termékek...
Ha nagyon rossz árak/termékek megyek tovább keresgetni...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Flashman!
Utánnanéztem, be lehet kötni mind a 9.1 hangszórót, de egyszerre nem szól soha mind. A Presence hangszórókat csak a DSP tudja megszólaltatni....
Sza.sa
TV: Panasonic TX29-PX10P - DVD: Pioneer DV-370S - CD: Onkyo DX-7222 - Erősítő: Yamaha RX-V650 - Front: Jamo Studio 180 - Rear: Jamo Studio 120 - Center: Jamo Studio - Sub: Jamo E4SUB
Nem úgy van ,hogy 7.1 plussz egy választható B hangfalpár,amelyik szólhat külön szobában vagy a frontok kiegészítéseként is? Különben szerintem tuti lesz!
Nem, van A meg B és a frontok fölé lehet még rakni hagszórókat, ami a vászon mögötti távolabbi hangokat hivatott létrehozni.... A hangszórók elhelyezésénél is 10 db hangszórót mutat a kézikönyv.... viszont csak 7x 135W az erősítő és ezért lhet hogy vagy SurroundBack vagy Presence hagszórók....
Nem a Yamahánál volt régebben hogy 2 subot is be lehetett rakni? Az már 10.1 lenne
sza.sa
Nalátod ez is olyan ami a 640-esemen még nincs. A plusz sub régebben a nagyobb kategóriás Yamaháknak volt extrája,lehet,hogy azóta ez is lejebb csúszott a kategóriákban. :smile19:
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!
Nem úgy van ,hogy 7.1 plussz egy választható B hangfalpár,amelyik szólhat külön szobában vagy a frontok kiegészítéseként is? Különben szerintem tuti lesz!
Nem, van A meg B és a frontok fölé lehet még rakni hagszórókat, ami a vászon mögötti távolabbi hangokat hivatott létrehozni.... A hangszórók elhelyezésénél is 10 db hangszórót mutat a kézikönyv.... viszont csak 7x 135W az erősítő és ezért lhet hogy vagy SurroundBack vagy Presence hagszórók....
Nem a Yamahánál volt régebben hogy 2 subot is be lehetett rakni? Az már 10.1 lenne
sza.sa
inkább 9.2 :vazeg:
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10