Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

gerg0
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gerg0 »

Egy kérdés... ha az embernek nincs egy "erőmű" a birtokában, lehet hogy a HD filmekhez elég egy ilyen dekódoló kártya is? 
SMP8634

Végül is 15 dolcsi az nem sok érte...

Ez tetszik, mert nem kell hozzá kazán osztályú CPU .
Remélem csinálnak dekódoló kártyár is belőle PC-hez.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Tudom, hogy biztosan sokszor elhangzott, de mivel most már kizárólag HTPC-n keresztül fogok mozizni, szükségem lenne egy jól bevált decoder-filter configra hagyományos DVD-hez. Mivel tudom a legjobban feltuningolni a DVD képét?Nézegettem az ffdshow-t, de rengeteg minden van, nincs kedvem végig játszani az összes opciót. Front-end-nek MPC-t használok, a többi képlékeny

Tényleg sokszor elhangzott, és mivel néhány sorban szerintem nem érdemes öszefoglalni, inkább olvass vissza. Ebben a topicban már jópárszor és részletesen megbeszéltük. Kezdetnek keress rá mondjuk az "avisynth" szóra...

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Tudom, hogy biztosan sokszor elhangzott, de mivel most már kizárólag HTPC-n keresztül fogok mozizni, szükségem lenne egy jól bevált decoder-filter configra hagyományos DVD-hez. Mivel tudom a legjobban feltuningolni a DVD képét?
Nézegettem az ffdshow-t, de rengeteg minden van, nincs kedvem végig játszani az összes opciót. Front-end-nek MPC-t használok, a többi képlékeny

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- a hivatalos marketing osszefoglalo:

"The SMP8630 family provides highly-integrated solutions for products requiring high-definition MPEG-4.10 (H.264), SMPTE 421M (VC-1), WMV9, MPEG-4.2 and MPEG-2 decoding. The Secure Media Processor architecture offers advanced content protection, supporting a wide variety of Digital Rights Management (DRM) and Conditional Access (CA) solutions.

Incorporating flexible, advanced audio/video processing, the SMP8630 family enables cost-effective solutions for consumer products such as digital media adapters, IPTV set-top boxes, Blu-ray and HD DVD players/recorders, and HDTVs."

- A fejlesztoeszkoz Linux/RH alapu, de tamogatott platform a WinCE5, itt van egy CE5-os megvalositas:
http://www.tatung.tv/Products/STB2000.html

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez egy fejlesztői készlet, ki a fenének kell egy ilyen? A 15$ meg természetesen nem igaz. Majd ha lesz belőle PCI-os kártya akkor talán lesz értelme, de egyrészt nem lesz mindennel kompatibilis másrészt ennyi pénzért majd inkább egy "erőgépet" veszek és szoftveresen dekódolok olyan minőségben amilyenben szeretnék.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Egy kérdés... ha az embernek nincs egy "erőmű" a birtokában, lehet hogy a HD filmekhez elég egy ilyen dekódoló kártya is? 
SMP8634

- jolhangzik, en meg el is tudnam viselni..
- kerdes mi kell meg a mukodesehez?
T A M I . H U

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Akkor hogy is van ez?
Kezd hangzani jól.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: saca »

SMP8634

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Oks, akkor így kérdezem: a kisebb tömörítés miatt az hogy kevesebbet dob el a hangból, akkor konkrétan milyen javulás várható?

Egyébként végre sikerült találnom egy olyan xpl-t, ami alapján végre müxik a dolog powerdvd 6.5tel a Serenity-vel meg a Superman Returns-szel, azaz lehet váltani a feliratok és a hangsávok között, és végre működik a superman végig spdifen is (ugye a második fele nem működött).. jha, és van rajta truehd hangsáv is! eddig két ilyenről tudok, egyik ez és a másik a batman begins...

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: momba »

Minden lehet.. beleolvastam a hd hangformátumok topicba, de nem derült ki számomra h a dd+ mennyivel jobb a sima dd-nél? úgy értem elviekben miben kellene jobbnak lennie? úgytudom mindkettő 48/16, ugye? legalábbis ami most van a hddvd-ken.. szóval milyen előnyökkel jár a magasabb (640 vs 448 vagy 384) bitráta audió szempontból, ha ugyanolyan a kvantálás és mintavételezés? Videó szempontjából tudjuk a nagyobb bitráta jótékony hatását..
A kvantálásnak és a mintavételezésnek nincs köze a bitrátához. Attól jobb, hogy lehetőséget ad a magasabb bitrátára, ami kisebb tömörítettséget jelent, ami lévén, hogy a DD és a DD+ is veszteséges tömörítés (pszicho-akusztikus) sokkal kevesebbet "dob el" a hangból.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mondom, ilyeneket nem tudok. Esetleg többiek.Írhatsz még asus-éknak, vagy kérdezd meg egy boltban ahol lehet iet kapni, vagy várd meg amíg valaki beteszteli (bár ez utóbbira ne alapozz szerintem)

Szerintem csak arról van szó, hogy van benne egy médialejátszó amely képes a merevlemezről mp3-at és a CD-ről Audio CD-t lejátszani anélkül, hogy bebootolna az operációs rendszer. A legtöbb mini PC ilyen.

gyugyus

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gyugyus »

Azt hogyan oldjátok meg, hogy zene hallgatáshoz ne kelljen kijelzőt bekapcsolni (monitor, tv)?
Asus csinált egy ilyen alaplapot, amivel használhatod a hangkimenetet anélkül, hogy menne az egész gép.

Asus M2N-VM DH

Nem tudom, hogy pontosan hogyan működik és nem biztos, hogy csak ez az egy tipus támogatja ezt a funkciót. Utána kell nézni. Múltkor észrevettem, hogy van ilyen, gondoltam beírom hátha érdekel.

Köszi, de hogy fut a Foobar lekapcsolt géppel?

Mondom, ilyeneket nem tudok. Esetleg többiek.
Írhatsz még asus-éknak, vagy kérdezd meg egy boltban ahol lehet iet kapni, vagy várd meg amíg valaki beteszteli (bár ez utóbbira ne alapozz szerintem)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő: 7.86 sec
Sebesség: 2089 kbit/sec (2 139 136 bit/sec)
Vonali sebesség: 2464.00 kbps

Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő: 88.38 sec
Sebesség: 185 kbit/sec (189 440 bit/sec)
Vonali sebesség: 224.00 kbps

na erre erdemes volt varni...

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Azt hogyan oldjátok meg, hogy zene hallgatáshoz ne kelljen kijelzőt bekapcsolni (monitor, tv)?
Asus csinált egy ilyen alaplapot, amivel használhatod a hangkimenetet anélkül, hogy menne az egész gép.

Asus M2N-VM DH

Nem tudom, hogy pontosan hogyan működik és nem biztos, hogy csak ez az egy tipus támogatja ezt a funkciót. Utána kell nézni. Múltkor észrevettem, hogy van ilyen, gondoltam beírom hátha érdekel.

Köszi, de hogy fut a Foobar lekapcsolt géppel?
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

gyugyus

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gyugyus »

Asus M2N-VM DH

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Nem akarok akadékoskodni, de nem lehet, hogy a lelkesedésed hallattatja veled olyan tutinak a hangot?

Minden lehet.. beleolvastam a hd hangformátumok topicba, de nem derült ki számomra h a dd+ mennyivel jobb a sima dd-nél? úgy értem elviekben miben kellene jobbnak lennie? úgytudom mindkettő 48/16, ugye? legalábbis ami most van a hddvd-ken.. szóval milyen előnyökkel jár a magasabb (640 vs 448 vagy 384) bitráta audió szempontból, ha ugyanolyan a kvantálás és mintavételezés? Videó szempontjából tudjuk a nagyobb bitráta jótékony hatását..

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Plussz még szerintetek melyik a nagyobb hardverigényű: pl. 1080i deinterlace-vel lejátszva, vagy az 1080p?
Mint azt pár hozzászólással korábban írtam, nem a felbontás, hanem a bitrate a döntő. Azaz amelyik nagyobb bitrate-el van kódolva.

(Feltételezve persze, hogy a sima IVTC elég, és nem kell video módban deinterlace-elni az anyagot, mert az önmagában brutális - viszont nincs köze a dekódoláshoz.)

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Próbálta már vlki a ddplus-t hozzáilleszteni meglévő 23.976-os ripjéhez ( már ha volt vlkinek ugyanabból a filmből ripje )...? meghallgattam pár jelenetet dd+szal és nekem ez megtartós hangsáv marad, de most nemtudom h ez illik-e azokhoz vagy sem.. :s a dinamikája nagyon üt mindent, hihetetlen hangja van így a rendszernek.. mindenki kösse be analógon és próbálja ki :kiraly: nálam hk +3dBen volt a hangerő, center -10dB-en, powerdvd meg 70% hangerőn.. kicsit rengett a panel..
Nem akarok akadékoskodni, de nem lehet, hogy a lelkesedésed hallattatja veled olyan tutinak a hangot?

Ha csak nincs valami igazán minőségi hangkártyád és valami olyan ddplus dekódered amiről én még nem tudok, akkor hihetetlennek tűnik, hogy analógon egy sima hangkártya akár csak megközelítse egy erősítő vagy egy AV receiver tudását.

Ha tényleg van dinamikai különbség, akkor én inkább arra tippelek, hogy a DVD-n levő hangsáv egyszerűen kisebb dinamikával lett rögzítve, a HD-n pedig jól meghúzták, had örüljön a nép az újdonságnak.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ja, azt hittem ez egy általános érvényű megállapítás a videó sávszélességekről.Az AVC-1 ezek szerint prociigényesebb mint a VC1.
És a többi, hogyan viszonul ezekhez? Mi a sorrend?

Nos, az AVC és a VC-1 ugyanaz. Sőt, a H264, x264 és társai is alapvetően ugyanazok. Vagy mégsem

Ezeket a kodekeket összefoglalóan úgy lehetne mondani, hogy egy új tömörítési standard, amit többféle névvel is illetnek, pl. AVC (Advanced Video Coding), MPEG4 Part 10 vagy H.264. Ezek mind ugyanannak a szabványnak a különböző elnevezései. Maga a szabvány (kódolás) nagyon széles körben használható, a mobiltelefonoktól egészen a HD műsorszórásik. Emiatt sokféle - értsd kismillió - tömörítési paramétere/beállítása/opciói vannak. Például, hogy az I/B/P frame-ek hogy tárolódnak, melyik mire hivatkozik, vagy a makroblokkokon milyen kvantálási módok használhatóak, stb. Részleteiben persze nem ismerem. De például van egy olyan, paraméter is, hogy compatibility level. Ezek szinteket határoznak meg a Level1-től az Unlimited-ig, ahol a szintek szabályozzák, hogy a kismillió tömörítési opció közül melyik használható, és melyik nem.

A fentiekből következően - bár mindegyik megfelel a szabványnak - az egyes kódolók egymástól eltérhetnek abban, hogy a szabvány mely lehetőségeit építik be és mely lehetőségeit nem használják. Ugyanez van a kodekeknél is, ezért van X264, H.264, Appli Quicktime, AVC1, VC-1, stb. Alapvetően mind ugyanaz, de más írta az encodert, ezért más lehetőségeket támogatnak a szabványon belül.

A dekóderek is eltérhetnek ennek megfelelően, bár egy magát általános érvényűnek tartó dekódernek illik minden variációt dekódolnia. A CoreAVC ilyen, gyakorlatilag bármelyiket le is játssza - pl. a Quicktime-ot is -, de lehetnek codecek, amik nem - pl. quicktime saját dekódere.

Nomost, mindennek a processzorra nézve annyi jelentősége van, hogy az eltérően kódolt források dekódolása is eltérő prociigényű lehet. Nem feltétlenül tér el, de eltérhet, főleg akkor, ha az advanced minőségi opciókat is használják. Egy "fullextrásan" betömörített anyag dekódolása is jóval több prociigényű, mint egy alap-opciókkal tömörített. (Ezt egyébként a bekódolásnál már megszoktuk, most megszokjuk dekódolásnál is. ) Erre igen jó példa a CoreAVC deblocking funkciója. Kódoláskor beállítható, hogy legyen-e deblocking támogatás - és ha igen, akkor milyen -, vagy ne. A dekódolás pedig ezt a deblocking támogatást használja. Ha van a forrásban támogatás (azaz így kódolták az anyagot), akkor nem kell dekódoláskor számolgatni, ha pedig nincs, akkor kell. Az már dekódolótól függ, hogy bekapcsolt deblocking-nál, ha nincs a forrásban deblocking támogatás, akkor valóban nekiáll maga számolgani, vagy hagyja a csudába az egészet.

A példában említett BBC filmben például lehet, hogy nincs deblocking bekódolva (például mert a bitrate iszonyat nagy), viszont a CoreAVC meg nekiáll számolgatni. És máris 30%-al nagyobb proci kell neki

Persze nem állítom, hogy tényleg ezért lenne nehezebb lejátszani, csak mint példát írtam a lehetséges különbségekre.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Vaker, nagy vagy

:kiraly:
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Vaker, nagy vagy
Felhívtuk interware-t, nem nagyon akartak semmit, mondtuk h szolgáltatót lehetne-e váltani, mondják igen, de végülis decemberben küldtek ki egy emilt ahol megírták a régi ügyfeleknek, hogy milyen előfizetési lehetőségeik vannak.. hát esküszöm én nem emlékszem h kaptam volna ilyet... na mindegy, telefon után 1 perc múlva megjött az emil a szerződésmódosítással, kitöltve jan31ig kell visszajuttatni, és 11900 helyett 9480at fogunk fizetni ugyanazért a szolgáltatásért...
Örök hála a tippért :kiraly:

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ez a sorrend dolog nagyon sokmindentől függhet, lövésem sincs, és elég sok fajta kódolás van... majd vlki biztos lesz olyan ügyes és válaszol :kiraly:

Próbálta már vlki a ddplus-t hozzáilleszteni meglévő 23.976-os ripjéhez ( már ha volt vlkinek ugyanabból a filmből ripje )...? meghallgattam pár jelenetet dd+szal és nekem ez megtartós hangsáv marad, de most nemtudom h ez illik-e azokhoz vagy sem.. :s a dinamikája nagyon üt mindent, hihetetlen hangja van így a rendszernek.. mindenki kösse be analógon és próbálja ki nálam hk +3dBen volt a hangerő, center -10dB-en, powerdvd meg 70% hangerőn.. :vazeg: kicsit rengett a panel..

vlki tudja merre lehet megtalálni a hddvd-k hivatalos specifikációit, hogy pl melyik lemez mekkora bitrátás dd+szal jött ki? szétnézek majd neten de hátha vlki...

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- ezt vettem ma: 250GB Samsung 7200rpm 8MB, ~17e volt.
T A M I . H U

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: OLED »

Ez érdekes kérdés. Ha megvan valakinek ugyanaz a videoanyag többféle tömörítési formában az leírhatná! Bár a lejátszás módja is nagyban befolyásolja a prociterhelést, gondolok itt arra, hogy síma DVD MPC-vel, cyberlink decoderekkel nálam 8-10 %, ugyanez + ffdshow 40-45 %.
Plussz még szerintetek melyik a nagyobb hardverigényű: pl. 1080i deinterlace-vel lejátszva, vagy az 1080p?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Mer az VC-1 és nem AVC illetve a VC1 nálam is megy purevidejó nélkül 3200+ procival
Ja, azt hittem ez egy általános érvényű megállapítás a videó sávszélességekről.
Az AVC-1 ezek szerint prociigényesebb mint a VC1.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”