Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Köszönöm a sok hozzászólást.
Hdd-recorderre azért kérdeztem rá mert még nem láttam ilyet. Végiggondolva ezt azért nem preferálom mert akkor már ott a PC (ami rá van dugva a Tv-re) és egy TV-kártyával ugyanugy fel tudna venni.
Dvd-rekorder: Azt olvastam a dvd-felvevős topikban hogy csak HDD-set érdemes venni. Mármost a pana ugye a RAM-mal is elboldogul ami hasonló mintha HDD-s lenne (javítsatok ki ha rosszul érvelek). Az én céljaimnak (felvétel-megnézés-letörlés) talán megfelelne.
dvd-HDD-s rekorderek: Igaz 110e FT-tól indul az áruk, de én nem bizom csak a panában (esetleg pio) az pedig min. 150e
Video: Sokallom a 30e Ftot érte pedig annyi egy 6 fejes sony v. pana. Esetleg használt tizenpárezerért aztán 2 év múlva meg dvd-felvevő.
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo
Most már tényleg Fredonak kell eldöntenie, hogy archiválás nélküli egyszeri felvételeire mennyit szán. Biztos, hogy jobb a DVD+HDD felvevő, kérdés, hogy az ő verebéhez kell-e ekkora ágyú...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
100-ért tényleg sok, de hallottam akciósan 60-ért sőt, ahogy jön a karácsony lesz az még olcsóbb is.
80e körül már most is kapni márkásat is akár, de a noname készülékek már ez alatt is megvásárolhatók. Miután az ember azért hossazbb távre tervez, szerintem is jobb választás a DVD felvevő.
A Grodon sorrendjében én a két utolsót felcserélném - saját szempont - mert a DVDrecorderből könyebb átvinni az adatokat a PC-re, mint a csak HDDrecorderről.
De 110e körül már látni HDD-s DVD felvevőket is... szóval érdemes szétnézni.
Csak amíg egy HDD recorder most 100 körül van, addig a Pana videót megkapod 30-ért. És ha nagyon kell, archiválni is lehet rá. Aztán 1-2 év múlva, amire kinövöd a VHS-t, mert nálad is elavul és vennél egy DVD+HDD felvevőt, a sima HDD recorder meg legalább a videód árával olcsóbb lesz, mint most, akkor jössz rá, hogy melyikkel buktál (volna) kevesebbet. Szerintem VHS-t vegyél. Főleg, ha tudod, hogy mindkét megoldás ideiglenes és nem akarsz rá 100 rugót költeni.
100-ért tényleg sok, de hallottam akciósan 60-ért sőt, ahogy jön a karácsony lesz az még olcsóbb is.
Egyébként meg relativ, hogy sok, mert egy HDD-s DVD recorder ára is elég húzós. Külön DVD felvevőt, meg 50 körül kapni.
Én a most vennék TV-ből való felvétel céljára, akkor ez lenne a lista:
HDD-DVDR egyben
HDD recorder
DVD recorder
és ugye nem riadot vissza a PC használatától, az meg úgy is van otthon, DVD-R meg van benne, ezért valószínű azt fejleszteném, hogy kiváltson egy HDD-DVDR készüléket.
A VHS tényleg olcsónak tűnő megoldás. Viszont számolj a kazetták költségével is. A macerával, az elheylezhetőséggel. Tudom, hogy nem mindenkinél szempont, de mondjuk 100 filmet felvéve 50 kazetta elhelyezése vagy ugyanez lemezen (pláne DVD-R-re DiVX-ben kódolva) azért más helyigényű.
gordon314.fw.hu
Én DVD felvevőt vennék az biztos. 60 körül már tényleg lehet kapni Panát és szerintem sokkal jobb mint egy VHS felvevő.....és egyben lesz egy DVD lejátszód is így esetleg a régit el is adhatod és akkor már rögtön nem 60e hanem csak 40 körül.....az meg már alig több mint a 30 egy VHS-ért.....és azért egy 9.4 DVD RAM-ra elég sok anyag ráfér és összevissza lehet törölni,(szinte mintha egy kis winchester lenne) huszadszorra is olyan minőségben vehetsz fel rá mint első alkalommal nem úgy mint a VHS-nél......
És ami nekem tetszik ezekben a DVD felvevőkben az "Time Slip" funkció....
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
Csak amíg egy HDD recorder most 100 körül van, addig a Pana videót megkapod 30-ért. És ha nagyon kell, archiválni is lehet rá. Aztán 1-2 év múlva, amire kinövöd a VHS-t, mert nálad is elavul és vennél egy DVD+HDD felvevőt, a sima HDD recorder meg legalább a videód árával olcsóbb lesz, mint most, akkor jössz rá, hogy melyikkel buktál (volna) kevesebbet. Szerintem VHS-t vegyél. Főleg, ha tudod, hogy mindkét megoldás ideiglenes és nem akarsz rá 100 rugót költeni.
Na kezdek összezavarodni. Lehet bamba vagyok de mi az a HDD rekorder?A Pc-s rögzítés mennyire bonyolult?
Hard Disc Drive Recorder Pont arra való, hogy a tévéműsort felvegye az ember és aztán letörölje. Archiválásra nem alkalmas, mert ugye nincs kivehető médium (kazetta, lemez, kártya...) amire felvenne.
Szerintem a számítógépes felvétel sem túl bonyolult, csak ahhoz, hogy felvegyél ugye mennie kell a gépnek. Egy asztali felvevőt sem könnyebb beprogramozni, de azt nem macera bekapcsolva hagyni. Sokak viszont nem szívesen teszik meg ezt a PC-jükkel.
gordon314.fw.hu
Hátha érdekel vkit! Oktogon Audio hírlevele!
EX-DEMO KÉSZÜLÉKEK AJÁNDÉK ÁRAKON!
CSAK EGY-EGY DB VAGY PÁR!
ARCAM DIVA DV88 DVD játszó ezüst színben: EREDETI ÁR 379 900 FT MOST CSAK 199 900 FT!
PHONAR P 30 IIs cherry hangsugárzó: EREDETI ÁR: 278 000 FT, MOST CSAK 199 900 FT!
MARANTZ SR 7400 7.1 receiver fekete színben: EREDETI ÁR 279 900 FT, MOST CSAK 199 900 FT!
NAD T 532 DVD játszó antracit színben: EREDETI ÁR 139 900 FT, MOST CSAK 89 900 FT!
NAD C541 CD játszó: EREDETI ÁR 119 900 FT, MOST CSAK 74 900 FT!
POLK AUDIO RTi38 hangsugárzó cherry színben: EREDETI ÁR 119 900 FT, MOST CSAK 79 900 FT!
POLK AUDIO CSi40 center fekete színben: EREDETI ÁR: 139 900 FT, MOST CSAK 79 900 FT!
1et értek Gordonnal, részben.
Az egyik kollégám is hasonló dilemmával küszködött. Végül vett egy pana dvd felvevőt. Nagy előnye, hogy tud dvd-ram-ra felvenni, ami többször felhasználható/írható. Legalábbis ő azt mondta. Én meg nem értek hozzá.
A pc-t én spec nem javallanám. Nekem is van tuner kártyám, de szerintem túl macerás. Igaz én alapvetően lusta ember vagyok.
Szerintem, meg ne vegyél már videót 2004-ben, hacsak nincs otthon több száz filmnyi kazid archiváltan. Tekergetni kell, zörög, rossz a minősége....
Ha a jövőre gondolsz, akkor is van 2 lehetőséged: olcsó DVD író, külön HDD recorder. A céljaidnak technikailag ez utóbbi lenne az ideális. Ha árban találsz megfelelőt, akkor ezt később kiegészíted egy olcsó DVD recorderrel és "kész vagy mint a parikáskrumpli".
Egyébként a legolcsóbb és korszerű megoldás esetleg a PC-s rögzítés, kártyával, külső USB-s egységgel DiVX-ben és az archiválás is olcsó CD-re, DVD-re kiírva, DiVX-et lejátszó playeren visszanézve.
Na kezdek összezavarodni. Lehet bamba vagyok de mi az a HDD rekorder?
A Pc-s rögzítés mennyire bonyolult?
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo
Szerintem, meg ne vegyél már videót 2004-ben, hacsak nincs otthon több száz filmnyi kazid archiváltan. Tekergetni kell, zörög, rossz a minősége....
Ha a jövőre gondolsz, akkor is van 2 lehetőséged: olcsó DVD író, külön HDD recorder. A céljaidnak technikailag ez utóbbi lenne az ideális. Ha árban találsz megfelelőt, akkor ezt később kiegészíted egy olcsó DVD recorderrel és "kész vagy mint a parikáskrumpli".
Egyébként a legolcsóbb és korszerű megoldás esetleg a PC-s rögzítés, kártyával, külső USB-s egységgel DiVX-ben és az archiválás is olcsó CD-re, DVD-re kiírva, DiVX-et lejátszó playeren visszanézve.
gordon314.fw.hu
Úgy néz ki a video az amit mindenki preferál. Akkor megyek körülnézek videofronton.
Sziasztok!A tizenéves videómat kéne lecserélnem vagy kiváltanom úgy hogy a tv-ből tudjak felvenni. Kizárólag egyszeri megnézés miatt, arhiválni nem szoktam.
Alternatívák, amikre gondoltam:
1. Új video. Pana 6-fejes kb.30e újonnan. Előny: A régi kazetták is nézhetők Hátrány: A VHS ideje rég lejárt
2. Dvd-felvevő: Pana RAM-os E55 kb. 60-ért kapható. A HDD-s E85 kb. 150 Talán az E55 is elég is lenne tekintve hogy nem célom az arhiválás. Előny: plusz egy dvd-játszó Hátrány: kiforratlan technolgia, drága
3. PC-s TV-kártya: Ez nemrég jutott eszembe, még nem jártam körül
Szerintetek melyik a legjobb megoldás? Esetleg más valami?
Igaz, hogy lejárt technológia, de van még egy szavazatod a videó mellett!
Már én is sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy de jó lenne egy asztali dvd felvevő, aztán mindig rájövök, hogy nem is lenne jó, mert úgyse használnám ki...
Én sem archiválok, és szintén csak egyszeri megnézésre használom, amit felveszek. Erre meg bőven elég a videó is...
Amíg ilyen minőségű tv adások vannak, addig én az asztali dvd felvevőt, mint technológiát egy zsákutcának tartom...
Fredo: Én is a videot ajánlom, egyrész olcsóbb és egyszeri megnézésre meg tökéletes. A DVD felevtő szvsz csak HDD-vel jó, de mivel nem akarsz archiválni ezért ez túl drága és értelmetlen. Tehát a video a befutó szerintem.
Sziasztok!A tizenéves videómat kéne lecserélnem vagy kiváltanom úgy hogy a tv-ből tudjak felvenni. Kizárólag egyszeri megnézés miatt, arhiválni nem szoktam.
1. Új video. Pana 6-fejes kb.30e újonnan. Előny: A régi kazetták is nézhetők Hátrány: A VHS ideje rég lejárt
2. Dvd-felvevő: Pana RAM-os E55 kb. 60-ért kapható. A HDD-s E85 kb. 150 Talán az E55 is elég is lenne tekintve hogy nem célom az arhiválás. Előny: plusz egy dvd-játszó Hátrány: kiforratlan technolgia, drága
Szerintem videót vegyél. Amire használni akarod ez tűnik a legjobbnak.
Előnye még az egyszerűbb használat, beprogramozod az időt és kész.
PC-s TV kártyával kicsit macerásabb, DVD felvevőt meg nem érdemes, ha nem akarod arhiválni.
Egyszeri megnézésre a videó felvétel tökéletesen elégnek tűnik (főleg amilyen a TV adások minősége), azonban én még a 30-ast is soknak tartom érte.
TV: Philips Video: Philips Erősítő: Denon AVR-1905 Front: Celestion F30 Center: Celestion F35 Surround: Celestion F10 DVD: Panasonic S27 Koax: Monitor Scart: Hama Home Theatre
Sziasztok!
A tizenéves videómat kéne lecserélnem vagy kiváltanom úgy hogy a tv-ből tudjak felvenni. Kizárólag egyszeri megnézés miatt, arhiválni nem szoktam.
Nekem úgy csinálta haver haverja, szóval nem tudom. Egy dobozkában van, az egyik végébe be kell dugni az antennakábelt, a másik végéből kijövő -szintén koax kábelt pedig a TV-be. A dobozt nem szedtem szét, örültem, hogy jól műxik.
Gondolom az árnyékolások össze vannak kötve és a főérre van kötve a kondi 2 lába. A jelbe tesz egy alacsony frekvenciás szűrőt. Zárt fémdoboz esetén maga a test is lehet az árnyékolás.
A koaxon elég csak a földet (harisnyat) megszakítani kondival, vagy a jelnek sem árt?
Nekem úgy csinálta haver haverja, szóval nem tudom. Egy dobozkában van, az egyik végébe be kell dugni az antennakábelt, a másik végéből kijövő -szintén koax kábelt pedig a TV-be. A dobozt nem szedtem szét, örültem, hogy jól műxik.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Nem kell vagdosni, be kell tenni egy 220pF-os kondit az antennába, videokabelbe.
nálam is így van, azóta nem búg
A koaxon elég csak a földet (harisnyat) megszakítani kondival, vagy a jelnek sem árt?
Nem kell vagdosni, be kell tenni egy 220pF-os kondit az antennába, videokabelbe.
nálam is így van, azóta nem búg
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
... a videó és a TV hangja viszont az erősítő felé oly módon halad, hogy az erősítő felé eső végénél az árnyékolást kicsíptem, így nem keletkezik földhurok. Annyi az össz hátrány, hogy scrt nélkül viszont használhatatlan....
Meg ne porszívózzon senki a házban. Én az antennával jártam úgy vagy 2 éve, hogy a UPC olyan túlvezérelt jelet küldött, hogy le kellet kötnöm az árnyékolást az antennadugónál. A kép szép lett, viszont a videó motorzaja, a vasaló ki/bekapcsolódása is zajcsík formájában vizualizálódott, az így készített videofelvételeken meg is örökítettem az utókor számára -pedig nem akartam. Az átalakításról megfeledkezve elcipeltem szegény videómat a márkaszervizébe azzal, hogy még a motorzaj is látszik a kiadott képen. Aztán a szerelőkkel beszélgetve egyszer csak beugrott nekem a dolog. Azóta nem csinálok ilyen árnyékolás-megszakítást.
Hol lehet beszerezni földhurok elleni szűrőt, vagy csinálni is lehet ???Nincs valakinek egy bevált kapcsolási rajza.
Ilyen nincs, és nem is kell. (kivéve a zártláncú videorendszerek koax leválasztója, de az BNC csatlakozású, és drága, meg nem is arra való)
Ami kell, az gondos kábelezéssel, és némi trükkel megoldható.
Nekem speckó amikor bekerült a Sony TV a nappaliba, akkor a scart + RCA összeköttetések miatt azonnal oriási brummos földhurok keletkezett.
Mivel a DVD ment a TV-be, és a HM erősítőbe is, amibe bele ment a TV hangja is, mindez kombinálva a videóval hasonképp, én is alapos és módszeres írtásra kényszerültem.
Nálam az lett a megoldás, hogy a scrtok mennek rendesen ahogy kell a TV-be, a videó és a TV hangja viszont az erősítő felé oly módon halad, hogy az erősítő felé eső végénél az árnyékolást kicsíptem, így nem keletkezik földhurok. Annyi az össz hátrány, hogy scrt nélkül viszont használhatatlan....
Hol lehet beszerezni földhurok elleni szűrőt, vagy csinálni is lehet ???
Nincs valakinek egy bevált kapcsolási rajza.
RGB-n. Sima videóra állítva is jó a képe, de az RGB nagyságrendekkel élesebb és szebb. De még mindig van vmi gond.. lehúztam a kábeltv-t de ugyanaz, már nem tudom mi lehet. Van egy masszív földhurok, de be lett téve egy szűrő, mert anélkül a kábeltv a tvkimenet képét rendesen zavarta. Nemtom mi lehet a megoldás..
Nálam egy hónapja villogott erősen a kép, igaz csak normál tv adásnál. Egy hétbe telt, mire rájöttem a hiba okára. Az antenna erősítés után ketté van osztva a TV-jel, egy régi (14 éves) tv is innen kapja a jelet. Kiderült, hogy készenléti áll.-ba a trafója sz@rakodott, és ez zavarta az én készülékemet is. Addig persze minden mást megpróbáltam, de kb. egy hét után arra lettem figyelmes, hogy a régi tv belsejéből halk kopogás hallatszik. Ha kihúztam a hálózatból, egyből megszűnt a zavarás. Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy bonyolult dolog ez a házimozi. Kisezer kábel, kisezer hiba lehetőség. És végsősoron a készülék(ek) is okozhatják a gixert.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.