Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Helo,
Melyik az az összekötési mód, ami a legjobb képminőséget eredményezi TV és DVD játékos között? Egyébként egy Pio 575A DVD játékosról, és egy Pana 32PM11P-ről lenne szó. Esetleg konkrét kábel javaslat...
Előre is thx.
Vegyél egy jobbfajta teljes bekötésű scart kábelt (pl. Monitor vagy Hama Pro, az MM-ben kapható). A DVD játékost állítsd RGB kimenetre, a tévén az 1. scart aljzatot használd.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Tv-t kell vennem, de nem tudom milyet?-Méret min. 32", de inkább több!
-Ne legyen túl drága.
-Képcsöves vs. plasma?
Segítsen valaki, ha tud?
32 col felett, már elég "szegényes" a kínálat katódsugárcsöves masinákból. Marad a drága plazma és olcsón projektoros tv. Ebből egy akciós crt-s nem is biztos, hogy rossz vétel.
Az "olcsó" pazmák leginkább csak 480p-re képesek. Így nem csak a jövőbeli HDTV felbontásról, de a mostani PAL teljes részletezettségű visszaadásáról is le kell mondania, aki ilyet vesz.
gordon314.fw.hu
Tv-t kell vennem, de nem tudom milyet?
-Méret min. 32", de inkább több!
-Ne legyen túl drága.
-Képcsöves vs. plasma?
Segítsen valaki, ha tud?
Na igen !
-
Vendég
Sziasztok!
Segítséget kérek az erősítő választáshoz!
Pio 814 v. pio 912?
A 912-es jobban tetszik külsőre!
De szerintem a 814-es többet tud, szerintetek melyiket vegyem meg!
A DVD-m Pio 575, hangfal szett Wharfadale Diomond4;2 és center!
Mozi+zene: 50-50%
Még a héten megakarom venni!
Help plíz!!!
Ha van tapasztalat írjatok!!!!!!!
-
Vendég
Helo,
Melyik az az összekötési mód, ami a legjobb képminőséget eredményezi TV és DVD játékos között? Egyébként egy Pio 575A DVD játékosról, és egy Pana 32PM11P-ről lenne szó. Esetleg konkrét kábel javaslat...
Előre is thx.
Sziasztok
Szeretnék egy rendszert összeállítani Kb 200k-ig.
A következő összeállításra gondoltam (nagyobbrészt a fórumról összeszedett infók alapján):
erőlködő: YAMAHA RX-V450
játékos: Panasonic S47 vagy Pioneer DV-575A
hangfal: ??? esetleg Wharfedale Crystal 40 vagy JAMO E 350PPL?
Vagy mást tudnátok javasolni?
Sub később jönne számításba? (vagy most, meglátjuk a"végét")
TV: Philips Video: Philips Erősítő: Denon AVR-1905 Front: Celestion F30 Center: Celestion F35 Surround: Celestion F10 DVD: Panasonic S27 Koax: Monitor Scart: Hama Home Theatre
Szerintem dobj egy emilt, vagy telefont a Netdepo-nak, hogy érdemes-e várni, mert tőlük szeretnél vásárolni, dehát a máshol olcsóbb.Lehet, hogy helyből engednek valamit az árból. Egy próbálkozást szerintem megér.
Anyit biztos meg tudsz beszélni velük, hogy ha akciós lenne, akkor értesítsenek időben!
Ha bejelentkezel a Netdeponál akciós hírlevélre, akkor minden akciójukról küldenek e-mail-t.
Szerintem dobj egy emilt, vagy telefont a Netdepo-nak, hogy érdemes-e várni, mert tőlük szeretnél vásárolni, dehát a máshol olcsóbb.
Lehet, hogy helyből engednek valamit az árból. Egy próbálkozást szerintem megér.
Anyit biztos meg tudsz beszélni velük, hogy ha akciós lenne, akkor értesítsenek időben!
gordon314.fw.hu
Üdv!
Én egy Pioneer DV-575 lejátszó vásárlását tervezgettem anno, "majd, ha jön a Karácsony". Hát lassan itt van, de az offline boltokban csak nem akar esni az ára. Úgy gondoltam, hogy online is körbenézek, de nem igazán szeretnék beleütközni a szürkeimportőr=érvényesíthetetlen garancia esetébe.
Ezért megkérnélek benneteket, hogy mondjatok néhány általatok tapasztalt dolgot az alábbi cégekről/helyekről (leginkább a cégek megbízhatósága, garancia érvényesíthetősége érdekelne):
Laser - Műszaki Udvar (Pio 575 = 47.500 Ft)
Inter Hifi Kft. (Pio 575 = 49.990 Ft)
Digital-Ko (Pio 575 = 49.990 Ft)
A Netdepo-s Pio most nem játszik a magas ára miatt (56.800). Vagy érdemes rá várni? Szokott lenni karácsonyi akciójuk?
Esetleg más on-/offline helyek is érdekelnek, ahol az átlagnál olcsóbban mérik a portékákat.
Köszi!
Sziasztok,
hezitálok egy Sony NS355 és egy Pana S27 között. Szándékosan keveset akarok rá költeni, most nincs keret, de ezek karácsonyra még beférnének.
1. kérdésem:
Van a családban egy Pana DMR-E85H asztali író,ami ugye DVD-R-t és DVD-RAM-ot ír. Az S27 ezeket (a Pana weblap szerint) lejátsza, de nem játszik DVD+R-t. Itt olvastam, hogy az S47-es simán játsza a +R-eket, csak nem hirdetik. Igaz az S27-re is?
2. kérdésem:
Van valakinek tapasztalata arról, hogy Pana asztali íróban írt DVD-R lemezt az S355-ös lejátssza-e? Azt látom a specifikációban, hogy -RAM-ot nem fogja, de nyugodtabb lennék, ha valaki meg tudna erősíteni, hogy látott már Panában írt -R lemezt Sonyban lejátszódni.
Kösz, előre is
jab
1. A Pana S27 olvas minden plusz, mínusz, RAM formátumot.
2. A Sony olvas minden -R lemezt, mindegy, hogy milyen márkájú felvevővel készült a felvétel.
Én is a Panát választanám, mert többet tud.
hezitálok egy Sony NS355 és egy Pana S27 között. Szándékosan keveset akarok rá költeni, most nincs keret, de ezek karácsonyra még beférnének.
Az általad keresett Pana lejátszót nem ismerem, de miután már volt 2-3 Panasonic DVD lejátszó a tualjdonomban én nyugodt szívvel javaslom, hogy vedd meg.
A RAM-ot tuti, hogy lejátsza, lévén, hogy ez a Panasonic saját formátuma, majd hülye lenne pont ennek a támogatását kihagyni belőle. A +R lemezeket szerintem egyetlen pana író sem támogatja hivatalosan, ezzel együtt nem szokott gondja lenni vele. Persze erre biztos választ csak akkor kaphatsz, ha kipróbálod, vagy valaki akinek ilyenje van az jelzi. Én amúgy azt választanám a helyedben, hogy vinnék egy +R lemezt és kipróbálnám a legközelebbi boltban, ahol kapható a készülék.
Az asztali íróban készített -R lemezek általában kompatibilisek az összes asztali lejtászóval, szóval ezzel nem lesz gondod. Ezzel együtt - már csak a RAm támogatás miatt is - én inkább a Panasonicot választanám.
-
Vendég
Sziasztok,
1. kérdésem:
Van a családban egy Pana DMR-E85H asztali író,ami ugye DVD-R-t és DVD-RAM-ot ír. Az S27 ezeket (a Pana weblap szerint) lejátsza, de nem játszik DVD+R-t. Itt olvastam, hogy az S47-es simán játsza a +R-eket, csak nem hirdetik. Igaz az S27-re is?
2. kérdésem:
Van valakinek tapasztalata arról, hogy Pana asztali íróban írt DVD-R lemezt az S355-ös lejátssza-e? Azt látom a specifikációban, hogy -RAM-ot nem fogja, de nyugodtabb lennék, ha valaki meg tudna erősíteni, hogy látott már Panában írt -R lemezt Sonyban lejátszódni.
Kösz, előre is
jab
És tényleg olvassa a RAM-ot! Szóval ez most már nekem sem akadály
DVD-RAM (nur Version 2 - 2.1y)
hmmm... kipróbálom!!
sőt azt hiszem az NEC 3500-as írni is
Megkövetem magam
Az NEC 3500 egyelőre sem írni sem olvasni nem tudja a RAM-ot.
Rosszul emlékeztem valamire sorry
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
Egyébként PC-n az LG DVD írók/olvasók simán kezelik a RAM-ot és a Pio 108-as írója is tudja már olvasni, sőt azt hiszem az NEC 3500-as írni is....tehát már ott sem annyira nagy az inkompatibilitás.....
Tudomásom szerint a Pio108 nem olvassa a RAM-ot...
A prohardver fórumon olvasottak alapján írtam hogy olvassa, de most utána néztem a gyártó német oldalán is, miszerint: "Abspielbare Medien/Formate DVD-ROM (Single Layer & Dual Layer)
DVD-RAM (nur Version 2 - 2.1y)
DVD-R (all types), DVD-RW, +R, +R DL, +RW
CD-ROM Mode 1, CD-ROM XA Mode 2 (Form 1, Form 2)
CD-Text, Photo-CD (Single und Multiple Session),CD-DA, CD-Extra
CD-R, CD-RW (unterstützt AM2) "
Azaz lejátszható formátumonk.....
hogy a version 2-2.1y mit jelent pontosan azt nem tudom.
De esetleg kérek kölcsön egy RAM-ot hogy megbizonyosodjunk a dologról
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
Egyébként PC-n az LG DVD írók/olvasók simán kezelik a RAM-ot és a Pio 108-as írója is tudja már olvasni, sőt azt hiszem az NEC 3500-as írni is....tehát már ott sem annyira nagy az inkompatibilitás.....
Tudomásom szerint a Pio108 nem olvassa a RAM-ot...
A RAM-ot HDD-nek használni? Hány film férne rá? Másfél? Mi van, ha 2 v. több műsort akarunk távollétünkben vagy éjszaka rögzíteni? Kevés lesz szerintem 1 RAM lemez. Egy 240 perces kazira LP-vel (a Panáknak nagyon jó az LP-je ) 8 óra anyag megy, EP-vel (mert a Panákon ilyen is van ) meg 12 óra. Ezzel nem sok 12 cm-es lemez versenyezhet.
A pana oldalán ezt írják:
DMR-E55
Felvételi idő
XP mód: kb. 1 óra (4.7GB-os lemezre)
SP mód: kb. 2 óra (4.7GB-os lemezre)
LP mód: kb. 4 óra (4.7GB-os lemezre)
EP mód: kb. 8 óra (4.7GB-os lemezre)
A minőségről nem nyilatkoznak
szerintem van olyan, mint a VHS LP módban
amúgy ez a RAM PC kompatibilitási dolog nem olyan óriási gond szerintem, mert néhány ezresért be lehet szerezni egy DVD-ROM-ot, ami tudja olvasni a RAM lemezeket. Írót cserélni ezért felesleges ha van a PC házában egy plussz 51/4"-os meghajtóhoz hely.
gordon314.fw.hu
A RAM-ot HDD-nek használni? Hány film férne rá? Másfél? Mi van, ha 2 v. több műsort akarunk távollétünkben vagy éjszaka rögzíteni? Kevés lesz szerintem 1 RAM lemez. Egy 240 perces kazira LP-vel (a Panáknak nagyon jó az LP-je ) 8 óra anyag megy, EP-vel (mert a Panákon ilyen is van ) meg 12 óra. Ezzel nem sok 12 cm-es lemez versenyezhet.
A pana oldalán ezt írják:
DMR-E55
Felvételi idő
XP mód: kb. 1 óra (4.7GB-os lemezre)
SP mód: kb. 2 óra (4.7GB-os lemezre)
LP mód: kb. 4 óra (4.7GB-os lemezre)
EP mód: kb. 8 óra (4.7GB-os lemezre)
A minőségről nem nyilatkoznak
Mert ugye hiába veszed fel RAM-ra, törlöd ki belőle a felesleges dolgokat ahhoz hogy -R-re kerüljön kell egy másik asztali lejátszó ami lejátsza a RAM-ot (pl. Pana) hogy Szerintem
Ha jól tudom, csak analóg másolatot lehet a Pana játékos + Pana író kombinációval készíteni... azt meg kár lenne learchiválni. Mert ugye kellene egy S97-es játékos, amin ugye van HDMI kimenet, de melyik felvevőnek van ilyen bemenete? És ha van is, ez így egy kicsit sokba kerülne.
Nem akarom én a Ram-ot pc-be rakni. A Ramot HDD-ként használnám. Ha meg archiválnék akkor Dvd-r -re vennék fel. Jól gondolom hogy ez igy működik?
Igen a RAM kvázi HDD-ként használata az ugye tiszta sor, pont ez benne a jó, viszont a -R-re meg csak egyszer lehet írni, bár azt nem tudom hogy olyat lehet-e hogy felveszel rá egy filmet, kiveszed a reklámokat és utána véglegesíted a lemezt. Mert ugye hiába veszed fel RAM-ra, törlöd ki belőle a felesleges dolgokat ahhoz hogy -R-re kerüljön kell egy másik asztali lejátszó ami lejátsza a RAM-ot (pl. Pana) hogy felvehesd -R-re.
Szerintem
A pc-s ram-al igazad van, nekem sincs (igaz dvd felvevőm se). Később esetleg lehet pofára esni ha mégis valamit archiválni akar az ember fia. Ha nem kerget se török se tatár akkor érdemesebb várni kicsit, a hdd-s asztali írók ára is esik szépen, akkor azt kell(ene) venni. Én is így teszek.
Igen, erre gondoltam én is. ha esetleg valamiért mégis rachiválni kell, akkor a RAM nem biztos hogy jó választás.
Másrészről viszont ha nincs ilyen igény akkor tuti dolog a pana!
Dvd-rekorder: Azt olvastam a dvd-felvevős topikban hogy csak HDD-set érdemes venni. Mármost a pana ugye a RAM-mal is elboldogul ami hasonló mintha HDD-s lenne (javítsatok ki ha rosszul érvelek). Az én céljaimnak (felvétel-megnézés-letörlés) talán megfelelne.
DVD-RAm esetén ha már PC, akkor előbb legyél biztos benne, hogy olvassa a a RAM-ot, mert ez sajna nem általános dolog.. :-/ (én sepc. ezért nem veszek pana írót)
Nem akarom én a Ram-ot pc-be rakni. A Ramot HDD-ként használnám. Ha meg archiválnék akkor Dvd-r -re vennék fel. Jól gondolom hogy ez igy működik?
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo
Video: Sokallom a 30e Ftot érte pedig annyi egy 6 fejes sony v. pana. Esetleg használt tizenpárezerért aztán 2 év múlva meg dvd-felvevő.
Ha VHS, akkor a Sonyt felejtsd el, mert drága és sok baj van velük. A Pana nem olcsó, de legalább jó. Esetleg Philips. Haver vett egy legolcsóbb Thomsont és teljesen új, márkás szalagra nem tud LP-vel felvenni, mert visszajátszáskor meg-megszalad a képe. LG: gagyi menü és kezelés. Noname videók már vannak 13-15 rugó körül, nem jók, de legalább olcsók. Tunerhibás JVC-ről is olvastam már. Szóval nehéz választani.
Dvd-rekorder: Azt olvastam a dvd-felvevős topikban hogy csak HDD-set érdemes venni. Mármost a pana ugye a RAM-mal is elboldogul ami hasonló mintha HDD-s lenne (javítsatok ki ha rosszul érvelek). Az én céljaimnak (felvétel-megnézés-letörlés) talán megfelelne.
DVD-RAm esetén ha már PC, akkor előbb legyél biztos benne, hogy olvassa a a RAM-ot, mert ez sajna nem általános dolog.. :-/ (én sepc. ezért nem veszek pana írót)
Ha a dvd-n nézi vissza akkor nem is kell a pc. Persze lehet, hogy valamit félreértettem.
Ha tényleg csak arra kell, hogy felvesz valami műsort, megnézi és gyalulja, akkor szerintem a pana asztali dvd író a legjobb megoldás.
A pc-s ram-al igazad van, nekem sincs (igaz dvd felvevőm se). Később esetleg lehet pofára esni ha mégis valamit archiválni akar az ember fia. Ha nem kerget se török se tatár akkor érdemesebb várni kicsit, a hdd-s asztali írók ára is esik szépen, akkor azt kell(ene) venni. Én is így teszek.