Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Serenity HD-DVD HUNSUB (6 fájl)
Hol van?
Ez a xas file-os megoldás?
El tudnád küldeni?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
A King Kongban két video stream van, az egyik a film a másik a PIP (Peter Jackson beszél benne pl.). Azért látsz szaggatást, mert egyszerre megy a két stream. Valahogy az XPL túrással meg lehet szüntetni.
Más:
Elkészült az EVOdemux újabb verziója (0.41) ez már elboldogul az ilyen PIP-es filmekkel is.
Az ezzel kiszedett videostream szépen folyamatosan megy a pdvd-ben.
Letöltés: EVOdemux.exe
Pelican ! Köszi az ötletet és a progit is, este kipróbálom .
Htpc (Home Theatre PC)
scott: sajnos csak shotok alapján jutottam erre a végkövetkeztetésre nemtok leszedni 25 gigát
arty ! Ha gondolod és van egy mobilizálható vinyód összefuthatunk és átmásolom azokat, amiket eddig leszedtem ( és folyamatosan bővűl a gyűjtemény )
Htpc (Home Theatre PC)
Mik vannak...
Serenity HD-DVD HUNSUB (6 fájl)
Leírás:
A torrent tartalma: magyar feliratozás a Serenity HD-DVD filmhez.
Az ADV_OBJ mappát felülírod a Serenity HD DVD mappájában a leszedett fileokkal, majd lejátszáskor az U gombbal átváltasz magyar feliratra...
Ha valami nem tiszta szóljatok, mivel tudomásom szerint ez az első magyar nyelvű kiegészítő HDDVD felirat, ezért ne kövezzetek halálra valami apróságért... 2 napomba telt megcsinálni. Reményem szerint nem az utolsó tőlem, de tárhely hiányában jelenleg nem tarthatok több HD cuccot.
Htpc (Home Theatre PC)
Most nem lehet meghívni senkit, elég régóta le van tiltva a meghívás...
Már majdnem két hete!
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Most nem lehet meghívni senkit, elég régóta le van tiltva a meghívás...
Htpc (Home Theatre PC)
Vki meg tudna hívni a Hdbitsre?
Htpc (Home Theatre PC)
Aki tud, küldjön nekem (eredeti) VPLST000.XPL fileokat.
A Riddick és a szamuráj nem kell, ezeken kívül bármi jöhet.
Előre is köszi!
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Nah megnéztem az Operaház fantomja blu ray filet, megy powerdvd 6.5ben, csak az ffdshow-t kellett blokkolni...
king kongban ezt kell kiszedni mind2 feature-nél:
<SubVideo track="1" mediaAttr="1" description="PIP video"/>
<SubAudio track="1" streamNumber="1" mediaAttr="1" description="PIP audio"/>
aztán megy, mikor először pip-pel indítottam el, úgy lehalt a gépem hogy ihaj
Htpc (Home Theatre PC)
A King Kong HD DVD-vel gondba vagyok. Iszonyatosan szaggat, full 100%-on van a proci terhelés bekapcsolt hardwares gyorsítás mellett is. Egy A64 3500+ -ról van szó, alapon 2,2 Ghz-en. Adtam neki egy kicsit és felhúztam 2,5 Ghz-re, de így is szaggatott. Más HD DVD-vel még nem volt ilyen gondom.
A King Kongban két video stream van, az egyik a film a másik a PIP (Peter Jackson beszél benne pl.). Azért látsz szaggatást, mert egyszerre megy a két stream. Valahogy az XPL túrással meg lehet szüntetni.
Más:
Elkészült az EVOdemux újabb verziója (0.41) ez már elboldogul az ilyen PIP-es filmekkel is.
Az ezzel kiszedett videostream szépen folyamatosan megy a pdvd-ben.
Letöltés: EVOdemux.exe
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
scott: sajnos csak shotok alapján jutottam erre a végkövetkeztetésre nemtok leszedni 25 gigát Akár milyen hddvd shotot nézek, (eddig csak VC-1) mind homályos. Mivel a megjelenitőm ugyis 720, adodik h már áttömöritéskor átméretezett, majd utána realtime sharpenezhető x264 az élessége miatt szebbnek tűnjön, mint egy szimplán átméretezett VC-1. Amit a gépigénye és a lejátszók hiányosságai miatt nem tudok élesiteni. Ez persze, lehet csak azokra vonatkozik, akik elviselik a sharpen filterek eredményét.
peterk: enkodoláskor ugy kerül bele a frameráta hiba, h nincsenek megfelelő toolok a 29.97es videobol 24-et csinálni hasznos frame veszteség/duplázódás nélkül Ill 1. guide most felkerült, de nagyon körülményes és 1 film alapján készült. Ráadásul a Riddicknél is többször láttam ugrani a videot, visszajátszottam 10x és mindig ugyanott akad egyet ... neked nincs meg? Megnézhetnéd, ha megadom az időt, ahol van. (10perc 47mp +-2mp - ld. beszúrt kép!)
tauka: látványos film az equilibrium = HDben még jobb Sztem free leech nélkül is majd mindenki lekapta volna ... (nekem amugy 1ik nagy kedvencem, megadta amit a matrix 2-3 akkoriban nem)
Simon Templar: irták, h más filmeknél is előjött már, csak egyenlőre nem tudják mikor keletkezik ... :kiraly: De van encode, ahol valoban nincs gond a coreavc-vel. Mindenesetre nekem coreavc1.2-vel a filmet nézve nagyon előjön ...
weektor: felbontás és bitráta függő.
1280x544 (2.35:1) - 1600mhz A64 (4-6000kbps átlagos bitrátával - általában dvd5 méret)
1280x720 (1.78:1) - 2000mhz A64 (4-6000kbps átlagos bitrátával - általában dvd5 méret)
1920x800 (2.35:1) - 2200mhz A64 (8-10000kbps átlagos bitrátával - általában dvd9 méret)
1920x1080 (1.78:1) - kétmagos 2000mhz A64 (8-10000kbps átlagos bitrátával - általában dvd9 méret)
Ezek az én tapasztalataim, lehet h kicsit kisebb gépen is elmegy!
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Az ffdshow h264 dekódoláshoz milyen gép kell?
Htpc (Home Theatre PC)
Miért ne használjunk CoreAVC-t, ha a gépünk elbírja az ffdshow h264 dekodolását szuflával (azon tul, h ffdshowal egyből lehet sharpenezni picit, ha kell)
Ezt eddig egyedül az Equilibrium-nál írták. Kérdés, hogy más filmeknél is előfordul vagy csak ennél, illetve akkor miért csak ennél. Nekem egyébként 1.2-es CoreAVC-m van, arra azt írják, hogy kevésbé csinálja, mint az 1.1-es.
Htpc (Home Theatre PC)
Ezt már én is észrevettem, oda se figyelek a filmre, nézem a részleteket, amiket SD felbontásban nem is látni.
Kérdés: DVI-HDMI vagy DVI-D-SUB-ot érdemesebb próbálni? Vagy esetleg D-sub-D-sub?
9600xt-ről menne a dolog. DVI bemenet az nincs a tv-n.
Htpc (Home Theatre PC)
A King Kong HD DVD-vel gondba vagyok. Iszonyatosan szaggat, full 100%-on van a proci terhelés bekapcsolt hardwares gyorsítás mellett is. Egy A64 3500+ -ról van szó, alapon 2,2 Ghz-en. Adtam neki egy kicsit és felhúztam 2,5 Ghz-re, de így is szaggatott. Más HD DVD-vel még nem volt ilyen gondom.
nálam jól fut 2,25ghz-re húzott a64-en, 512rammal, de ennek feltétele hogy semmi se menjen a háttérben, se msn se intéző se semmi ma is néztem projin, folyamatos volt.. de tény h eddig a leghardverigényesebb 2.35:1 hddvd... vlki kipróbálta a hulkot, hogy mennyivel több powa kell neki, révén 16:9es film?
Equlibrium: snatched 814 times seed:595 leech:209 Azért ennyire nem jó film a free leech csodákra képes, kiváncsi vagyok nélküle mennyien szedték volna le...
Egyébként azthiszem meg tudom fogalmazni hogy mi az, ami a hddvdben annyira tetszik.. ha egy "x264 filmet" nézek, akkor a főszereplkőkre "kell" figyelni, viszont a hddvdben a színátmenetek is passzolnak, és Sehol sincs a képen kockásodás, néha azon kaptam magam, hogy a képnek egy olan részét nézem ahol semmi se történik csak háttér vagy köd van, de sohol semmi tömörítési hiba :kiraly: legalábbis projin.. monitoron más ügy..
Htpc (Home Theatre PC)
peterk: az h utolag mire allitod be az FPS értéket, mind1. Az akadozás enkodoláskor kerül a filmbe
Coreavc vs ffdshow: Én is hallottam már erről, viszont a képeknél én inkább azt látom, mintha nem lett volna bekapcsolva a Coreavc-ben a deblocking.
Ez biztos? Nem értem, hogy hogyan kerülhetne bele encode-oláskor.
Htpc (Home Theatre PC)
Ez szvsz a VC-1 hddvdkről nem mondható el ... elég homálykásak, ezért is nem éreztem olyan mellbevágónak a minőségüket
Nem igazán értem mire gondolsz. Melyik HD DVD-ket láttad eddig, amik szerinted homályosak voltak ? Érdekes, amit eddig leszedtem mind makulátlan minőségű volt és nem hinném, hogy bármelyik hd rip szebb lenne, mint ezek a gyári lemezek...
Htpc (Home Theatre PC)
peterk: az h utolag mire allitod be az FPS értéket, mind1. Az akadozás enkodoláskor kerül a filmbe Ha az nincs benne, akkor utolag bármilyen fps értéket beállithatsz, h a hang stimmeljen, nem fog akadni. Gyorsabb lesz vagy lasabb. Ez világos.
A forrással az equilibrium esetén nincs gond (ill. kicsit zajos, de én azt szeretem, nem gond), ugyanis nagyon szép éles. Ez szvsz a VC-1 hddvdkről nem mondható el ... elég homálykásak, ezért is nem éreztem olyan mellbevágónak a minőségüket egy-egy picit megsharpenezett x264-720p után ... És mint kiderült, az equilibrium h264 volt a hddvd-n, nem pedig VC-1. Namost, h a zajt nem e az enkoder tette a képbe, ezt még nem tudni, kellene még több h264es hddvd.
Más:
Miért ne használjunk CoreAVC-t, ha a gépünk elbírja az ffdshow h264 dekodolását szuflával (azon tul, h ffdshowal egyből lehet sharpenezni picit, ha kell):
ffdshow: http://www.keepmyfile.com/image/5c4ae81354089
coreavc: http://www.keepmyfile.com/image/3651e61354090
Naja, a sebességnek ára van
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
A free leech mit jelent? Sem a letöltést sem a feltöltést nem számolják, vagy csak a letöltést nem számolják a feltöltést igen?
ha jól tudom a letöltést nem számolják, a feltöltést igen.
Így igaz.
Htpc (Home Theatre PC)
emellett megjelent az első valódi 24fps x264 hddvdrip, a riddick dts1536kbites hangal ... tény, ez dvd9 lett, de több mint 2 óra és a képek alapján ez eddig mindent visz
vki nézte már a MI3 dvd5 hddvdripet? én az oldalscrollozós jelneteknl nem éreztem a 23.976fps hibát, de scene váltásnál 1-1 pillanatra majd mindig megakadt ez csak nálam van igy (legujabb ffdshow dekodol) vagy ez "A" bizonyos hiba (23.976fps 24fps helyett) ?
A valódi 24 vs 23.976 igazából képben egy bittel nem több vagy kevesebb mint a másik, csak egyszerűen ahhoz, hogy a DVD-ről hozzá lehessen tenni a hangot, le kell lassítani a framerate-et ennyivel.
Ki tudod próbálni, hogy ez okozza-e a rángást nálad. Készíts egy sima szövegfilet, mondjuk fps.txt néven, amiben csak ennyi van:
# timecode format v1
assume 24.000
Utána MKV Toolnix-ba töltsd be a filmet, majd a kép stream-et kiválasztva a timecodes opciónál add meg a fenti szövegfile nevét. Adj meg egy cél mkv file nevet és re-mux. A kapott új mkv 24fps-es lesz. A hang persze el fog csúszni, de a kép kipróbálható.
Htpc (Home Theatre PC)
Amugy equilibriummal mellélőttem, itt nem vc1 a forrás, hanem h264. Mindig is tudtam, hogy az MS mindent csak sz*rul tud implementálni (vc-1), nem is csoda, h nem látni a különbséget az "ő" 1080pjük mellett
Ezt nem értem. Mi a gond végülis a forrással?
Htpc (Home Theatre PC)
A free leech mit jelent? Sem a letöltést sem a feltöltést nem számolják, vagy csak a letöltést nem számolják a feltöltést igen?
ha jól tudom a letöltést nem számolják, a feltöltést igen.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
tami: még ott is birja a 4x-et, a speckót elviekben erre adják meg alapból. Ráadásul, Balagee infoi alapján ahogy emeled a Hz-et, előbb utobb ismét a "4x" közelébe kerülsz
Amugy equilibriummal mellélőttem, itt nem vc1 a forrás, hanem h264. Mindig is tudtam, hogy az MS mindent csak sz*rul tud implementálni (vc-1), nem is csoda, h nem látni a különbséget az "ő" 1080pjük mellett
Jó volt itt.