Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ceci(L)Nema

Warter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 80

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: Warter »

Srácok, meg kell néznetek élőben, a képek nem adják vissza az igazi látványt "sajnos". Ismerősek ezek a Polkok valahonnan.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Nagyon ízléses és praktikus a szobád, gratulálok!
Osu no seishin!

Vendég

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És az előző hozzászólásomhoz kapcsolódik az egyik problémám is amire lehet tudtok ajánlani terméket.

Vannak eszközök (Emotiva proci, motoros vászon, projektor) amik nincsenek a hálózaton csak infrás távirányítóval működtethetőek.
És sajnos a többi eszköz (melyeket lehet az ipadról vezérelni) bekapcsolásához is sajnos kell a távkapcs.

Keresek épp olyan eszközt ami kommunikál wifin v. bluetooth-on az ipaddel, és a kapott jelet átalakítja infra jellé és így vezérelhető lenne minden!
Egy ilyet találtam eddig: Logitech Harmony Ultimate HUB
Csak sajnos itthon nem találtam boltot ami árulná.

Valami hasonló termék?

Vendég

Ceci(L)Nema

Amiről még nem írtam és szerintem fontos része egy mozinak az a kiszolgáló "informatikai infrastruktúra".
Az egyik képemen ez látszik is a média szekrény jobb szélét elfoglaló részben.

Így áll össze:
Tp-Link wrt1043nd gigabites wifis router + 5 portos Tp-Link gigabites switch
Zyxel NSA 325 -2 fiókos NAS + 2x3Tb vinyó
és itt van elrejtve a UPC modem is, meg a HDMI splitter

Minden eszköz ide van vezetékes hálózaton bekötve és a NAS látja el a médiatár szerepét.
Wifi a telefonok és az ipad miatt van csak.

Amit egyébként imádok a Popiban az a szuperül működő Jukebox a hozzá tartozó ipad aplikációval.
Szinte minden vezérlésére már ezt használom, Popi, tv, UPC set-top-box.

Vendég

Ceci(L)Nema

Nagyon szép mozit kalapáltál ossze! Letisztult, de mégis igényesen van osszeválogatva, és utos az esztétikai osszhatás - meg feltételezem a hangja is. A Polkok nagyot dobnak a frontoldalon, grat!

Szerintem még a mélyláda sem lóg ki túlzottan a sorból, én nem nyúlnék hozzá.

Ez ilyen fránya rigolyám, hogy legyen a rendszer egységes színű.
Szerencsére erre is van megoldásom, korábban a Callisto center is fekete volt amíg el nem adtam és vissza nem csináltam eredeti színére

Létezik ez az anyag: http://www.plastidip.de/hu/

spray formában kapható, folyékony gumi! Bármire tapad, igen ellenálló és bármikor leszedhető maradandó nyom nélkül. Csal lehúzod mint egy gumi réteget amikor megunod!

Vendég

Ceci(L)Nema

Így néz ki a felső doboz metszete, hogy érthető legyen.
Annyi még hogy a roló mozgató füzére át van vezetve a doboz alsó részén 2 furaton.

Az alu megvezető cső pedig 3db-ból van össze rakva teleszkóp szerűen működő toldással, hogy alulról ki lehessen venni, ha le kell venni a dobozolást.

Vendég

Ceci(L)Nema

Üdv Viktor!

Szép képeket csináltál és tetszik az egész szoba.
A hűvös színekre rendezett minimál stílusban jól illik a REL szub,a készülékeket elrejtő zárt állvány vagy szekrény formavilága is!
A Polk audio-k nagyon szépek,gondolomhangban is ott vannak!
Tetszik a center "megdöntése a két tüskével elől illetve a közeli képeken látszik ,hogy szép asztalosmunka a Hangsugárzók furnérozása!A mélyebb farost irányok szálirányok jól kivehetőek,ilyen struktúra vinyl fóliában nem nagyon létezik.Ezért gondolom hogy valódi furnér.

Elsőre nem láttam de aztán észrevettem mekkora belmagasságú a szoba. A vásznat elrejtő megoldás is jó ötlet!
Bubuval egyetértek még jól jöhetne hátra akár néhány akusztikai elem is pl...

Gratula szépen összeraktad a mozit,kellemes filmezést hozzá!

Köszi!

Igen a Polk-ok valódi fa furnérozásúak!

A bútorok/berendezések nagy része saját terv alapján átalakított IKEA bútor vagy gyártatott. Sok berendezést pl.: egyedi csillár, galéria... saját magam is kiviteleztem!

Írtam korábban, hogy a hátsó front januárban át fog alakulni.

A center hátulján van gyári magasság állító rúd, tehát ott is csak egy ponton támaszkodik le (le van engedve a min.-ra), csak előre magasabb tüskéket raktam, így jobb az irányítottság.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Üdv Viktor!

Szép képeket csináltál és tetszik az egész szoba.
A hűvös színekre rendezett minimál stílusban jól illik a REL szub,a készülékeket elrejtő zárt állvány vagy szekrény formavilága is!
A Polk audio-k nagyon szépek,gondolomhangban is ott vannak!
Tetszik a center "megdöntése a két tüskével elől illetve a közeli képeken látszik ,hogy szép asztalosmunka a Hangsugárzók furnérozása!A mélyebb farost irányok szálirányok jól kivehetőek,ilyen struktúra vinyl fóliában nem nagyon létezik.Ezért gondolom hogy valódi furnér.

Elsőre nem láttam de aztán észrevettem mekkora belmagasságú a szoba. A vásznat elrejtő megoldás is jó ötlet!
Bubuval egyetértek még jól jöhetne hátra akár néhány akusztikai elem is pl...

Gratula szépen összeraktad a mozit,kellemes filmezést hozzá!

Házi Rozi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 859

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: Házi Rozi »

Nagyon szép mozit kalapáltál ossze! Letisztult, de mégis igényesen van osszeválogatva, és utos az esztétikai osszhatás - meg feltételezem a hangja is. A Polkok nagyot dobnak a frontoldalon, grat!

Szerintem még a mélyláda sem lóg ki túlzottan a sorból, én nem nyúlnék hozzá.

Lenni én kici Cunami-Cinema Cizellált Císztemem:

Tíví: Panasonic TX-P50U20B 50"Full HD DíVíDí: Panasonic A360 3D Blu-ray: Panasonic DMP-BDT500 Processor: Sherbourn PT-7020 Power Amp 5ch: Rotel RMB-1075 Front hangfalak: Klipsch RF-82 Center hangfal: Klipsch RC-62 Hátsó surround hangfalak: Klipsch RS-62 Subwoofer: Jamo Sub360 Készülék állvány: Atacama Equinox Tíví állvány: Atacama SL500 Surround hangfal állvány: Atacama SL300 Analóg IC kábelek:5 pár Siltech New York Subwoofer kábelek: 3db Siltech Stockholm + Y elosztó HDMI kábelek: 1db AudioQuest Chocholate + 3db QED New Reference Hangfalkábelek: Crystal Copper Special & Chord Carnival Silver Screen Hálózati kábelek: 1db Siltech SPO-18, 1db Siltech McIntosh, 4db Siltech SPX-20, 2db Siltech Berlin Hálózati elosztó: Siltech Octopus Gyilkológép: Sony PS3 Super Slim 12GB

Vendég

Ceci(L)Nema

Maga a vászon motoros, a maszkoló roló pedig powered by Cecil tehát kézi gyöngyláncos mozgatású. Dobok fel majd felső dobozolás metszet tervet ami alapján lett kivitelezve, de lehet előtte le kellene védetnem.

Vendég

Ceci(L)Nema

gratulalok nagyon szep igenyes minden es nem is tudom de az upa700 nagyon ismeros valahonnan:)

hulye kerdes de nem tudom elkepzelni, hogy a vaszon maszkolas mikent mozog 16:9 rol 21:9 re...azt hittem az fix???

Vendég

Ceci(L)Nema

Nagyon szuper képek! Nekem is vennem kellene már egy normális fotómasinát!

Hangulatos a szoba! A hátsó rész, egy kicsit furcsa volt elsőre, de gondolom tervezel oda még pár dolgot.
Plusz egy jó nagy és vastag sötétítő függöny kellene a nagy ablak elé - akusztikailag javítana sokat.

Nagyon beindultál! Elég ütős rendszert hoztál össze! 
Mivel elférnének, talán még egy ugyanolyan Polk pár kellene hátra is, mint a frontok, de nem nagyon tudok más változtatást javasolni, mivel ezek így tökéletesek együtt! 

Hátsó fronton lesz egy kis átalakulás január tájékán, jön az új polc a falra, kábelek be lesznek vésve kábelcsatornában a falba a projektorhoz (most a fehér polc hátsó felébe vannak beszabva) és jön 2 akusztikai panel is a 2 oldalra.

Ablak elé már készül a sötétítés. rolós lesz az is mert akkor feltekerve nem látszik. Nekem fontos a kitalált belsőépítészeti koncepció megőrzése is. Próbálok lavírozni, hogy egyik se menjen a másik rovására.

Így is nagyon jó a térhangzás, és elég ütősek az effektek hátulról is. Volt álló doboz hátul, bár nem Polk, de nem hozott többet. Meg alacsonyabban is volt.
Nem tudom képekről mennyire jön le, ~1,2m magas az állvány. Ha cserélek hátul szerintem a Polk FXia4 v. 6 bipol/dipol megy majd a hátsó falra esetleg.

Vendég

Ceci(L)Nema

Jók a képek és az utómunka is  .

Ellestem tőled pát téma megközelítést...

Vendég

Ceci(L)Nema

Nagyon szuper képek! Nekem is vennem kellene már egy normális fotómasinát!

Hangulatos a szoba! A hátsó rész, egy kicsit furcsa volt elsőre, de gondolom tervezel oda még pár dolgot.
Plusz egy jó nagy és vastag sötétítő függöny kellene a nagy ablak elé - akusztikailag javítana sokat.

Nagyon beindultál! Elég ütős rendszert hoztál össze! 
Mivel elférnének, talán még egy ugyanolyan Polk pár kellene hátra is, mint a frontok, de nem nagyon tudok más változtatást javasolni, mivel ezek így tökéletesek együtt! 

Vendég

Ceci(L)Nema

Ezt személyes sértésnek veszem . 

Na jó a te kedvedért egyszer kihámozom majd őket!

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Ezt a kábel viszont tuti nem tudom elvinni senkihez kipróbálásra, mert örültem, hogy beszenvedtem a rendszerbe, ki nem kötöm csak ha nagyon kell. :)

Ezt személyes sértésnek veszem . 

Jók a képek és az utómunka is  .

Kár hogy korlátozott a fórummotor méretezésben, linkeld külső forrásból őket. Biztos sokat dolgoztál velük és így mi is többet láthatunk.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Vendég

Ceci(L)Nema

Pár screenshoot a projival, szigorúan csak átméretezve lettek a képek, állványról (kicsit ferde volt )kioldóval csináltam őket. 16:9 maszkolás nélkül, 2,35:1 maszkolással.
Gondolom a filmek ismerősek...

Atléta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 217

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: Atléta »

Gyönyörű a birodalmad!!!
Gratulálok hozzá!!

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Ceci(L)Nema

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Nagyon baba a cucc!

Vendég

Ceci(L)Nema

és egészben:

Vendég

Ceci(L)Nema

és akkor pár kép, először részletek:

Vendég

Ceci(L)Nema

És akkor lassan el is érkeztünk a mostani felálláshoz.

Tv maradt (Panasonic tx-p50g30), mert mint mondtam 100% elégedett vagyok vele a mai napig, tv-t és sorozatokat (720p, 1080p) ezen nézzük.

A projektor a már korábban említett Benq W1070. Felkerült a masszív fali konzol is a helyére, elfoglalta méltó helyét. Nálam 3,7m a belmagasság, ezért mennyezetre nem tudtam rakni. Jó drága fali konzolt sikerült végül venni, amire már rá mertem bízni, mert majd 80cm-et előre kell állnia a falhoz képest.

Erősítőt egy Emotiva UMC200 előfok és UPA700 végfok alkotja. Nekem bőven elég egyenlőre. UMC200-nak nagyon kellemes hangja van, a végfok 7 csatornás, ez fontos volt a bi-amp miatt. Összekötő kábelek Fapaci féle ezüst Luxor IC-k. Tápkábelek pedig Fapaci T1 (előfok), Furutech (végfok).

Vászon egy Grandview CNV 106" motoros vászon lett. 1.0 Gain, matt fehér. Teljesen sík, fülesedés mentes nehéz és vastag vászonanyag.
Szerintem ár-érték arányban is verhetetlen.
Készült egy egyedi takaró doboz köré ami passzol a bútorokhoz, és mint már írtam a hétvégén bele szenvedtem a maszkoló rolót is.

A Clarusokat egy komplett Polkaudio RTiA szett váltotta, pontosabban: RTiA7 frontok, CSiA6 nagy center, RTiA1 sorroundok.
Nekem bejövős, ezt a keményebb, nyersebb hangzást szeretem, főleg mozin amit képviselnek.
Most jött meg a leggyengébb láncszem a hangfalkábel kiváltása: egy pár 2,5m-es bi-amp Valhalla CuAgSS + 1,5mes bi-wire CuAgSS center hanfal kábel személyében.
Kaptak szép új lábakat a frontok és bronz alátéteket a tüskék alá by Fodesz mester.
A sorroundok alá meg HUBaudio állványok kerültek, mivel falra nem tudtam felrakni őket.
Egy hangváltó tuningon és belső átkábelezésen gondolkozom még...

Csatlakozott a bandához pár hete egy REL T1 zárt sub is. Hát megküzdöttünk mire sikerült belőni! Igen pontos, gyors lába, precíz mélyeket produkál ott és ahol kell. És zenében is jó partner. Kapott egy Audioquest tápkábelt és Neotech subkábelt, alá meg gránit lapot + gumi bakokat.
Sajnos nem fekete, de ezen lehet változtatok a közel jövőben.

Lejátszó fronton a projektor miatt akartam egy komolyabbat, Popcorn Hour A400 lett belőle! Szerencsére mára kinőtte a gyerekbetegségeit! És végre tudja DSD, DSF lejátszást is.

Vettem használtan egy Pioneer bdp-140-et is, amire felraktam a mod fw-t, ezt eredetileg a hálózati  DSD lejátszás miatt, akkor még nem tudta a Popi. Most éppen vendégeskedik egyik barátomnál.

Valamikor 2012 karácsonya tájékán megleptük magunkat egy XBOX360+kinekt párossal is. Lehet most egy PS4 veszi át a helyét!

Jelenleg itt tartok, és szerintem egy ideig talán marad is így, mert 1., meg vagyok vele elégedve és szeretném egy kicsit élvezni is, 2., párom közölte, hogy most az ő hobbija következik (vitorlázik) és egy vitorlást akar... :)

képek a mostani felállásról hamarosan!

Vendég

Ceci(L)Nema

2013 január.

Nagyon sokat projektor tesztet elolvastam, és akkor jött ki pont a Benq w1070. Pont bele fért a költségvetésbe és nagyon jókat írtak róla.
Még ausztiában vettem meg, mert itthon nem volt kapható.
Mivel 3d-s, jött mellé egy Egreat R6s mediaplayer, és egy HDMI splitter, mivel az erősítőn csak 1 HDMI kimenet volt.

Vettem egy motoros 110" Reflecta vásznat a projihoz, amit pár hét után el is adtam. Nem voltam megelégedve a vászon minőségével. Kicsit elkapkodtam a vételt. Vékony volt a vászon anyag, fülesedett.

Pár hónappal késöbb hangrendszer terén is feljelszteni szerettem volna, kevésnek éreztem már a Proson rendszert.
Vettem használtan egy Clarus Rhea Pro front párost és egy Clarus Callisto centert. Igazából nem volt vele nagy bajom (ameddig használtam) de annyira meggyőző se volt.A center meg nem is illeszkedett a frontokhoz hangzásban. Hátulra kerültek a Proson frontok átmenetileg.
A másik problémám, hogy komplett rendszert nem tudtam volna össze rakni belőle, mert se center, se sorroundok nem voltak használtan, az új árát meg fizesse ki akinek....
Azt Viszont már ekkor éreztem, hogy a kis Pio kevés lesz ide...
Először egy nagyobb AV erősítőben kondolkoztam ha már lúd legyen kövér alapon (pl: Pio LX-76) a Pio-nak nagyon megszerettem a hangzását, jó volt zenére és mozira is, de úgy hozta a sors, hogy egy elő-végfok páros lett belőle.

Vendég

Ceci(L)Nema

2011-ben történt egy nagy törés (magánéleti). Rendszer maradt volt páromnál, én meg elkezdtem a 0-ról építkezni.

Új lakásban, már egyedül, kiélhettem magam...

Először vettem egy tvt: Panasonic tx-p50g30! Év végi Pana akció volt, 5év teljes körű garanciával.
Mai napig imádom, annak ellenére, hogy se 3d, se komolyabb netes tartalmak, de hát azt mondom a mai napig, hogy tv-nek a képe jó a többi csak fölös plussz. 3d azért nem érdekelt. mert a gt30 ami már tudta jóval drágább volt, illetve már akkor elhatároztam, hogy egyszer lesz projektor és az lesz 3d-s. Netezni meg úgyse tvn fogok, ha 5-ször használtam a g30-on akkor sokat mondok.

Jött a hangrendszer kérdés.
Mivel sok pénz elment a lakásfelújításra, nem sok maradt.
Itt a fórumon volt egy jó ajánlat le is csaptam rá, ez lett az erősítőm: Pioneer VSX-920.
Kezdetnek egy Proson Event 6 front páros lett a befutó.
Ehhez pár hónap múlva megvettem a center+sorround szettet is. Event 41+42.
A kábelezés már akkor is a Kácsa KCE-BI40 kábel volt.
Kezdetnek meg voltam velük elégedve, ennyire futotta a keretből. De ez nem tartott sokáig.
Média lejátszó ez lett: Himedia H560B

képek:

Vendég

Ceci(L)Nema

2009-et írunk, új lakás...
Itt már kicsit jobban beleástam magam a mozi világába. Megvettem első komolyabb tvm (mármint nekem komoly) egy Panasonic tx-p42pv80 HD-ready Plazma személyében, azóta vagyok Plazma párti!
Fejlődött a multimédia rendszer is, első médialejátszóm egy Xtreamer volt . Mivel 720p filmeket és sorozatokat néztem, arra teljesen jó volt.
Elbúcsúztam a Godina rendszertől, mivel már rég óta nem volt használtam, és a NAD is beadta a kulcsot sajnos.
Jött helyettük egy Onkyo tx sr-507 AV erősítő, hangfalak maradtak.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”