Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Nálunk biztos azért High-End az alacsonyabb kategória is mert a bérek is alacsonyabbak!!! 31_1_21.gif

Így a megfizethetetlen kategória a Trinnov, Datasat... míg nyugaton ezek a felső kategória...

Ne tessék komolyan venni!!!

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Fish írta:
2021.01.20., szer. 18:44
R.G. írta:
2021.01.20., szer. 18:01
akkor azt ki hova sorolja, hogy ha van egy diy ami mindenben minőségibb mint egy gyári valami
az high end?
az alkatrészek is ismertek és mindenből a csúcs, akkor is diy marad?
vagy van Diy High End kategória erre?
Ha szakmailag és társadalmilag is elismert akkor lehet high-end.. megint csak a hülye autos példát tudom felhozni ,tiszta F.laci vagyok, a mclarent is kézzel rakják össze,legalább is jó pár modell biztosan úgy készült.. szóval igen, miért ne, sőőt ,általában a kézzel összerakott remekművek még drágábbak is, mint a nagy múltú nevesebb gyártók drága termékei..

De ha arra célzol, hogy Józsi Pisti nekiáll összetákolni valamit drága cuccokból ,valami legyártott terméket leutánozva az sosem lesz az,pláne ha valami internetes puzzle csomag,leírás alapján készül..

De nem én vagyok aki kimondja ,hogy mi az vagy mi nem, én szerény véleményemet írom le, nem azt ,hogy ez így van és punktum! :D
Kifejezetten az egyedi, hipi szupi megepitesre gondoltam ami egyedi, egy db van belole a vilagon, nem a kitekre
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Akkor egy 3-5 éves anno high-end cucc az elavult már ? Lehet ez proci végfok proji lejátszó kábel stb ? Minden megy a kukába ? Csak a nagyságrendell drágább új cucc a jó? Érdekes ez a vita... :D :D

Den nagyon jól leírja a saját véleményét a saját rendszeréről, tökéletesen elégedett vele...Ami nagyon pozitív. ... Eddig ér a takaró és ennyi fér bele...sokunknak a kezdet kezdetén ilyen rendszere lett boldog lett volna... Van mindig feljebb de ennek csak a pénztárca szab határt sajna 😁😁
"Az igazi barát szemből támad."

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Bakker teljesen elveszitek az emberek kedvét,attól hogy bemutassák és a nagyérdeművel megosszák,hogy mijük van és hogy tudnak nekijejükjákjék (jar jar)"vugyó" örülni de nagyon.
Pedig nekem is Háj gendes cuccaim vannak a szedett-vedett fajtákból és én pölö QÚrvára tudok nekik örülni és akartam is róla nyomatni belőle a fórumon egy ZH-t :D de így már nem is merek róluk regélni. :D
Félre téve a faxságot,aki Den-el kapcsolatba került,találkozott már vele,vagy telefonon beszélt vele egyszer is... Annak lejött hogy az "embernek" egyedi a véleményezése/megfogalmazása a dolgokról,eszközökről és úgy általában házi-mozival kapcsolatos világmindenségről.
Mondjuk úgy nem teljesen elfogultság mentes eufórikus halmazállapotba tud kerülni a manus,ha valami tetszik neki és/vagy az elvárásaink megfelel vagy neagyistókzihe/jesszumpepi felette teljesít.com
Ezt nem a védelmében akarom írni,csupán csak tényleg Den és a fórumon nincsen mégegyiJPY/jen :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 19:12
Megint nincs igazad.
A Zidoo UHD3000 egy high-end termék.
Mindenféle szempontból.
ok ,legyen, de fejtsd ki miért?
Én nem azért mondom azt ,hogy nem high-end ,mert kinai a gyártó, tudjuk már régóta, ha nem ott készül valami,akkor biztos hamisítvány :D A cucc qrva jó és sztem a piacon kapható lejátszók között a legjobbak között van.ha nem a legjobb, meg is vettem ,mert tudtam ,hogy a 2000 után bízhatok benne, hogy jó lesz, de attól ,hogy sok mindenben élen halad, és tud szinte mindent amit kell ,ettől még ez a termék nem high-end.. legalább is sztem! Én a dune-t és a zapitit,egreat-t sem tartom annak.. kövezzetek meg, de egyik sem az.. a gyártó mármint a zidoo sem nevezi annak a saját termékét,és helyesen is teszi!
De kíváncsi vagyok szted miért az!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 19:15
Hááát, ez pont fricska a high-end guruknak, akiknek kizárólag 10 misi fölött kezdődik az élet.
SZVSZ.
Igazából csak arról szól, hogy baromira nem érdekelnek az előítéletek vagy hogy van-e presztizsértéke a cuccaimnak a fórumosok körében.
(Aki meghallgatja annak persze érdekel a kritikája akár negatív akár pozitív, aztán én azt elhelyezem a saját koordináta rendszeremben attól függően, hogy kitől jön, mik a preferenciái. A sajátomnak engem kell szórakoztatnia.)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6274

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Azért itt is megy a fingfűrész rendesen. :rolleyes: ;peace;
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Tamoo írta:
2021.01.20., szer. 19:00
Én valószínűleg sohasem fogok belépni ebbe az elit klubba, de megnyugtatok mindenkit, kisebbségi komplexusom sincs emiatt. :D
:D ez mindent elmond,írnod sem kell ,amúgy zseniális :napsut:
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú PD F22
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

vegyünk egy nagyon jó példát ,hogy a marketing hova tereli a dolgokat..

Zidoo UHD 3000

( én nem gondolom, hogy ez a lejátszó high-end termék lenne)

Maga a gyártó ezt írja róla : UHD3000 is our best product with multiple innovative underlying AV decoding technologies
A ultimate flagship media player combines UHD cinema player with HiFi audio-decoding ( szó sincs high-end ről )

Angol kereskedő: Professional Ultra-HD 4K HDR Home Theatre
Magyar kereskedő: A Zidoo UHD3000 egy high-end Ultra-HD, 4K, HDR és Dolby Vision médialejátszó.
Holland: Professionele Ultra-HD 4K HDR Home Theater HDD-mediaspeler met hifi-audio.

nézegettem még pár országot,ausztrál,francia, német, sehol sem írják, csak kis hazánkban :D
szóval azt gondolom ,hogy leginkább nálunk terjedt el az ,hogy minden high-end, és nyugatabbra tudják még ,hogy ez a jelző nem mindenre kiírható!
Szóval nálunk bármi lehet az,csak oda kell írni és már is jobban eladható,szinte bármi.. lásd 15e ft fejhallgaó stb.. sad.gif

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 18:10
Mindennél van jobb.
Den ráadásul nagyon élvezi és örül, hogy mit sikerült összehoznia.
Ne vegyétek el a kedvét, hogy shit-je van.
Szerintem egyébként tök szuper rendszer.
:smile32:
Mindennél van jobb és bárki tud a saját szintjén sznob lenni.
Biztosan jó cuccot rakott össze, sokan boldogok lennének vele, komoly komponensek. Felőlem aztán "high-end"-nek is hívhatja ahogy a magasan kvalifikált marketinges szakemberek is teszik, ha ettől jobban érzi magát, engem legkevésbé sem zavar ez, csak a stíluson mosolygok, hol magamban, hol itt. :smile29:
Én valószínűleg sohasem fogok belépni ebbe az elit klubba, de megnyugtatok mindenkit, kisebbségi komplexusom sincs emiatt. :D
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Fish
V.I.P.
V.I.P.

R.G. írta:
2021.01.20., szer. 18:01
akkor azt ki hova sorolja, hogy ha van egy diy ami mindenben minőségibb mint egy gyári valami
az high end?
Ha szakmailag és társadalmilag is elismert akkor lehet high-end.. megint csak a hülye autos példát tudom felhozni ,tiszta F.laci vagyok, a mclarent is kézzel rakják össze,legalább is jó pár modell biztosan úgy készült.. szóval igen, miért ne, sőőt ,általában a kézzel összerakott remekművek még drágábbak is, mint a nagy múltú nevesebb gyártók drága termékei..

De ha arra célzol, hogy Józsi Pisti nekiáll összetákolni valamit drága cuccokból ,valami legyártott terméket leutánozva az sosem lesz az,pláne ha valami internetes puzzle csomag,leírás alapján készül..

De nem én vagyok aki kimondja ,hogy mi az vagy mi nem, én szerény véleményemet írom le, nem azt ,hogy ez így van és punktum! :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 18:05
Igen, ez a te nézeted.
Tegyük fel a wikibe és akkor ez lesz a mérvadó?
:smile32:
Nem,Te nem akarod megérteni mit írok, csak hajtogatod a magadét és ebben a lényeg az ,hogy mindenképpen beszólhass nekem..

Ezekre mind lehet azt mondani nyugodt szívvel ,hogy high-end, mert a "high-end" azt jelenti ,hogy minden szempontból,szemszögből a legeslegjobbat nyújtja,kétséget kizáróan! Érted már ,vagy még most sem..nem én sztem, hanem mindenki szerint az!!!!!!!

Den cuccait senki sem fikázta, olvass vissza, nem azt írtam, hogy szar ,sőt dícsértem is, csak ,hogy nem high-end egyetlen összetevője sem, ez nem lenézés vagy fikázás, hiszen azt is megírtam, hogy a saját cuccaim sem azok,de ebből is biztosan valami olyasmit olvasol majd ki ,hogy én leszek a szar megint.. valóban nem értem mi ez a nagy ellenszenv, de persze fogok tudni aludni ettől még :D

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Den írta:
2021.01.20., szer. 10:36
Mindig jót derülök, hogy milyen magasságokba vagy képes emelkedni. :D Már a múltkorában bemutatott rendszeredről is azt hihettük, hogy attól jobbat halandó nem kívánhat magának, erre tessék. :D

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Fish írta:
2021.01.20., szer. 17:50
R.G. írta:
2021.01.20., szer. 15:12
mindenkinek a sajátja a high end, mert az a legnagyobb ár és minőség amit megengedhet magának
Pont ez a baj sztem, azért mert valaki úgy gondolja, hogy valami neki nagyon drága volt ,attól még nem lesz high-end a cucc :D én egy percig sem gondolnám, hogy high-end cuccaim vannak, még akkor sem ha a gyártó mellé írja..

pld. : ezek high-end hangfalak az én nézetem szerint: ( sorolhatnám napokig..)
https://www.focal.com/en/home-audio/hig ... pia-em-evo
https://www.revelspeakers.com/products/ ... s-ultima2/
https://www.bowerswilkins.com/net/home-audio/800-series
https://www.martinlogan.com/en/product/neolith
https://sounds-good.hu/Dynaudio-Evidence-Master
az high end?
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Fish
V.I.P.
V.I.P.

R.G. írta:
mindenkinek a sajátja a high end, mert az a legnagyobb ár és minőség amit megengedhet magának
Pont ez a baj sztem, azért mert valaki úgy gondolja, hogy valami neki nagyon drága volt ,attól még nem lesz high-end a cucc :D én egy percig sem gondolnám, hogy high-end cuccaim vannak, még akkor sem ha a gyártó mellé írja..

pld. : ezek high-end hangfalak az én nézetem szerint: ( sorolhatnám napokig..)
https://www.focal.com/en/home-audio/hig ... pia-em-evo
https://www.revelspeakers.com/products/ ... s-ultima2/
https://www.bowerswilkins.com/net/home-audio/800-series
https://www.martinlogan.com/en/product/neolith
https://sounds-good.hu/Dynaudio-Evidence-Master

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2021.01.20., szer. 15:17
R.G. írta:
de azért mert egy gyártó azt mondja, hogy high end igaza lehet, mert szerintük az, mivel az a legjobb amit ők csinálnak szerintük
Az a gond, hogy manapság már gyakran nem is a gyártó, hanem a kereskedők aggatják rá a "high-end" jelzőt mindenféle cuccra. Csak egy példa: https://www.fejhallgatoplaza.hu/kategor ... ejhallgato
36_1_11.gif
itt sem az ár, sem egyéb minőségbeli hiányosság miatt sem lehet high end-nek nevezni a vita alapján

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

R.G. írta:
de azért mert egy gyártó azt mondja, hogy high end igaza lehet, mert szerintük az, mivel az a legjobb amit ők csinálnak szerintük
Az a gond, hogy manapság már gyakran nem is a gyártó, hanem a kereskedők aggatják rá a "high-end" jelzőt mindenféle cuccra. Csak egy példa: https://www.fejhallgatoplaza.hu/kategor ... ejhallgato
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

ezt azért még elolvasgatnám egy darabig :)
és én is úgy látom, hogy ma sajnos a megnevezés csak marketing eszköz és ez nagy hiba, mert így tényleg nem lehet kategorizálni
mikor az van leírva, hogy kategóriákkal többet tud az áráért az mit is jelent?
mitől? miért? milyen kategória? itt csak ár/értékről tudunk beszélni
véleményem szerint ha tényleg High endről akarunk beszélni, akkor az adott dologban termékben a legminőségibb, leg... leg... leg... készülékek keressük bármiről is legyen szó
de ha van egy tényleg drága, nagyon megépített erősítő mondjuk és sokaknak nem tetszik akkor az most annak számít vagy nem?
ez már már inkább filozófikus mint kategórikus kérdés lehet csak a mai világunkban

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 14:15

Autókra pont nem igazán használják a high-end jelzőt.
Inkább luxus-kategória van ott.

Az audiophile meg végképp nevetséges autóra.
De semmiképpen sem közép kategória.

Ezért van gond - a többség be sem tudja ezeket a jelzőket azonosítani és helyesen használni.
;)
Na most aztán jól megmondtad,veregesd meg a vállad jól :D példa volt,hogy lehessen párhuzamot vonni, nem azt írtam, hogy van audiophile autó! Hidd el jól betudom azonosítani az eszközöket, pont te vagy az aki szerint a felsorolt eszközök high-end eszközök, holott fasorban sincsenek.. de tudod mit ,legyen neked igazad, te mindig is jobban tudtál mindent mindenkinél! gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.01.20., szer. 14:38-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 13:53
Dorian írta:
2021.01.20., szer. 13:40
Nem, a high-end pont azt jelenti, amit jelent. Nem egyszerűen jó minőségű, hanem a legjobb. Ezek a cuccok pedig messze nem azok.
Tévedsz.
Ultra high-end mostanában az, amire gondolsz.

De ahogy látod sokan másképp gondolják.
A gyártók is.
Írjál nekik, hogy szigorúan tilos használniuk a high-end jelzőt.
Te tévedsz.
Az "ultra high end" kifejezés egy egyszerű bullshit, ennyi.
Pont azt látom, hogy sokan azt gondolják, amit én.
Hogy a gyártók hogy hívják a termékeiket, az semennyire sem releváns, csupán egy marketing eszköz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 13:53
Tévedsz.
Ultra high-end mostanában az, amire gondolsz.
Akkor van
shit high-end
low high-end
medium high-end
high-end
ultra high-end
mega-hiper-super ultra high-end
is? :D :napsut:

Fish
V.I.P.
V.I.P.

1.High-end = csúcskategória,felső liga,arról a bizonyos felső polcról, legjobbak, legdrágábbak (autóra fordítva, bentley,ferrari,lamborgini,astom martin,masserati stb..)

2.Audiophile= közép-felső kat. premium, jó minőség,drága ( BMW,Mercedes,Audi,Lexus)

3.Commercial = mindennapos,alsó-közép kat (opel,reanult,ford,vw stb..)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

DeLorean írta:
2021.01.20., szer. 13:34
Véleményem szerint a high-end nem azt jelenti, amit sokan belegondolnak, hogy az a világon a leges-leges-legjobb és legdrágább valami. Egyszerűen kiváló minőségűt jelent manapság.
Nem, a high-end pont azt jelenti, amit jelent. Nem egyszerűen jó minőségű, hanem a legjobb. Ezek a cuccok pedig messze nem azok.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Ez most pont hülyeség amit írsz, a high-end manapság ezért elcsépelt szó ,ma már minden az.. vagy mindenre odabiggyesztik,pedig rohadtul nem kéne.. Egyik eszköz sem az ,és ezt te is jól tudod.. de mindegy ezen ne lovagoljunk ha oda van írva akkor legyen az, így legalább jobban alszik a tulaj :D .. végül is lehetne egy bögre szett is high-end,csak oda kell írni mellé :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Az a kis nappali közel 40nm :D tudom nem 100, de azért nem is lehet kicsinek mondani, sztem :D a te szobád ami nagy az mekkora is?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”