Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

pégyé mozija

Bubu2012
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: Bubu2012 »

Hát igen.A fekete.
De szép.

Ja láttam a menüben majd holnap belemerülök de így hogy még nem igazítottam mindent a fülemhez baromira be jön a hangja.

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Még nem mert a gyerekek már az alváshoz készülődtek.
Majd holnap.
De győzőm hang súlyozni hogy nagyon tetszik.
Az előző erősítődhöz képest mennyi a különbség?

Első külömbség, fehér kesztyüvel kell vele bánni, mert meglátszik az előlapon minden ujjlenyomat.A manuális MCACC-vel vagyok elfoglalva, (néhány nap mulva fogod tudni miaz, vagy már tudod),
a truehd, dts hd master audió nagyon jó, ez valóban tulmutat a 1015-ön, még az erejét tuningolom....

Bubu2012
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pégyé mozija

Még nem mert a gyerekek már az alváshoz készülődtek.
Majd holnap.
De győzőm hang súlyozni hogy nagyon tetszik.
Az előző erősítődhöz képest mennyi a különbség?

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Szia.

Ma megérkezett az LX 70!

Ezúton is szeretném megköszönni Bearing 952 fórumtársnak!Rendkívül kedves és korrekt eladó!
Szóval várakozáson felüli a kivitele és a hangja.
Próbaképp a Sötét lovag és a King of Leon koncertfelvételt próbáltam True HD ben és le esett az állam.
Imádtam a Denon 3806 ot de hiába ezek az új szabványok túlmutatnak a sima DD-n.
Még nem tudtam belőni de pazarul mutat az 51 fd alatt.
Holnap dobok képet engedelmeddel.

Képek jöhetnek...Alap beállitást végeztél, aut MCACC-t?
Ezután jönnek majd a finomitások...

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Szia.

Ma megérkezett az LX 70!

Ezúton is szeretném megköszönni Bearing 952 fórumtársnak!Rendkívül kedves és korrekt eladó!
Próbaképp a Sötét lovag és a King of Leon koncertfelvételt próbáltam True HD ben és le esett az állam.

Maximákis gratula...

Bubu2012
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pégyé mozija

Szia.

Ma megérkezett az LX 70!

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

helló hát igen én is sokszor kerestem ezt az ujságot de sehol nem lkehet kapni:(

Kiegészitésképp: ajándékba kaptam az előfizetést, ezért hozza a postás, de 2012-ről méglógnak három számmal.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Még a mult héten megérkezett a sajtó,Soltész Rezső ujságja,tv-erősitő-kompakt házimozi szett bemutatása stb.
Ami érdekesség, a Pioneer VSX 922-röl cikk, s a NAD 787AVR -erősitőjéről szintén, stb.....
????az ujság cimlapján: 2012.év 3.száma!!!....valamint a lapterjesztés rovatban az van,??? 2012-ben,
megjelenik HAT alkalommal!!!!...????
( hát de ....most már nem 2012 van? -mikor érik magukat utól???-vagy hogy is van ez???)
Szerintetek???

helló hát igen én is sokszor kerestem ezt az ujságot de sehol nem lkehet kapni:(
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Király!! ;peace;

Csatolt képek:

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Még a mult héten megérkezett a sajtó,Soltész Rezső ujságja,tv-erősitő-kompakt házimozi szett bemutatása stb.
Ami érdekesség, a Pioneer VSX 922-röl cikk, s a NAD 787AVR -erősitőjéről szintén, stb.....
????az ujság cimlapján: 2012.év 3.száma!!!....valamint a lapterjesztés rovatban az van,??? 2012-ben,
( hát de ....most már nem 2012 van? -mikor érik magukat utól???-vagy hogy is van ez???)
Szerintetek???

Mclaren korábban én is megvettem a Hifi-piac magazint,a Régi Házimozi magazint a sztereó sound vision-t,a Digitális Házimozit is,de egy jóideje úgy kell vadászni rájuk.Szinte alig találok.Még a nagyobb újságosoknál sincs mindíg vagy csak két három példány.Az Internet és a fórumok helyettesítik már ezeket a magazinokat,mert csakúgy mint a filmekért sem sokan adnak már pénzt mert letöltik inkább.Pedig egy nagyobb hosszú utazás alatt jobb nincs is mint egy ilyen magazint olvasni lapozni.Én ha utazok akkor keresek egy újságos bódét,majd feje tetejére állítom megrázom aztán ki turkálom azt aminek látok a címlapján valamit aminek köze van a hifihez vagy a mozihoz.

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Hang tesztanyagok:

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Szerintetek???

neati2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: neati2 »

Szia!

Most olvastam,hogy erőlködőt cseréltél,gratula hozzá!

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Szó sincs olyanról, hogy én megharagudnék, az OFF-ért, szivesen meghallgatom mindenki véleményét,
aztán a lehetőségeimen belül , kipróbálom őket, jó mozizást mára mindenkinek.

Vendég

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: Vendég »

bocs az újabb offért

A saját rendszeremben is minden small-ra van állítva mert szoktam igen nagy hangerőn is mozizni , bírná a centerem
és a front a large beállítást de így nyugodtan nézek bármit ha kedvem tartja állat módjára is, de ami nálam ennek a hátulütője és
most már 2 subbal mégjobban, hogy a filmzenében előforduló mélyek is annyira extrém durvák néha mint maguk az
effektek és ez néha nagyon aránytalan számomra - de soha nagyobb problémát

Szerintem mclaren nem haragszik az OFF-ért.
A válasz sokszor a felvetésre, hogy jó nagy centerem, vagy hátsó hangfalaim vannak és 30Hz a megadott alsó frekijük, miért nem legyen LARGE? Így legalább az alsó tartományt is szépen lesugározzák! De front hangfalnál feltétlenül szinte mindenki úgy állítja be és az Audyssey is, hogy LARGE.

De látjátok, maga az Audyssey is azt írja a felvetésre, hogy annak ellenére állítsuk SMALL-ra a hangfalakat, hogy a rendszer másra állítja be.
Én azt vettem észre, hogy a viszonylag lomha és tompa mozihang sokkal tisztábban és erőteljesebben szól, a mélyek pedig sokkal ütősebbek SMALL beállításnál.
A közepek kinyílnak és az egész erősebb, dinamikusabb lesz!

Érdemes esetleg a neten nézelődni, hogy miért ajánlják ezt a beállítást.

A Dolby oldaláról:

"Distribute Your Frequencies Properly
If you have a subwoofer, don’t ask your other speakers to try to reproduce low-frequency bass. Receivers with
Dolby Digital technology can be set for “large” or “small” speakers. Set it for “small,” and the subwoofer to “on.”
Now the bass frequencies will be sent only to the subwoofer, and your sound dynamics will open up as your
other speakers are freed from reproducing low bass."

A netről egy utolsó:

"Avoid setting your speakers, even if they are towers, to the “large” setting in your receiver’s setup menus."

Részemről ennyi, nem akarok meggyőzni senkit!

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Igen és ezzel nem értek egyet.

Itt egy írás az Audyssey oldaláról:

Do you have a subwoofer in your system? Great. Then your speakers are small.
Here is a better rule: All speakers are Small. In today’s complicated AVR lingo that just means: If you have a subwoofer you should always turn bass management on. Always. Even if your receiver clings to the past and automatically sets your speakers to Large.

Bocs az angolért! Aki nem tudná lefordítani: Ha sub van a rendszerben minden hangfal legyen SMALL. Akkor is, ha automatikusan SMALL-ra állítja a rendszer.

A THX oldaláról:

Most of today’s AVRs are equipped with a bass management tool. This allows you to properly set the distribution of bass between the loudspeakers and the subwoofer(s). With any THX Certified AVR, you can go into your set up menu and identify your loudspeaker(s) as either Small or Large. Since THX recommends having your sub handle bass below 80Hz, we suggest you set your speakers to Small. With this set up you will ensure that the sub is handling the majority of the low end bass, while the loudspeakers are free to handle more of the mids and highs.

bocs az újabb offért

A saját rendszeremben is minden small-ra van állítva mert szoktam igen nagy hangerőn is mozizni , bírná a centerem
és a front a large beállítást de így nyugodtan nézek bármit ha kedvem tartja állat módjára is, de ami nálam ennek a hátulütője és
most már 2 subbal mégjobban, hogy a filmzenében előforduló mélyek is annyira extrém durvák néha mint maguk az
effektek és ez néha nagyon aránytalan számomra - de soha nagyobb problémát

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Ez egy szuper film.
Humor minden menyiségben és a zene is ász benne.
Ilyen minőségben meg még jobb lehet.
Jó mozizást.

OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Köszönöm srácok , megértettem mindent,a blu-ray filmeimen keresztül kipróbálom a külömböző
beállitásokat.
Mai vásárlásom 999 pénz volt ,magyar dts hd master audio hanggal:

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Kipróbáltam pár erősítőt. Egészen más a sub a rendszerben és az egész hangkép, ha minden hangfal small.
Valahogy levegőhöz jut az egész és elkezd "ficánkolni"!

Még az sem kell, hogy a hangfalakat a megadott frekire állítsátok be.
A 80 Hz-es THX lehet kicsit gyatrának tűnik. Én 60Hz-en használom az összes hangfalat. Ezt mindegyik tudja és sem a centernél (elég brutális centerem van), sem a frontoknál nem érzem a hiányát ennek a beállításnak. Hagyni kell a bass-management-et érvényesülni.

Az erősítő, ha sztereóra váltasz, akkor mindig a teljes freki-tartományt kiteszi a frontokra, kivéve, ha ott is mélynyomóval együtt használjátok. Itt viszont csak zenére alkalmas sub ajánlott, mert ellrontja az egész hangot, ha gyenge.

Nekem így is levegős és nagyon jó a térábrázolás a részletek is.Nem rontja el az összképet az hogy teljes lesugárzásra vannak állítva a hangfalaim,még a surround is.Mindenkinek más beállítás tetszik,ezért is széles a lehetőség.A szabványok sem mindíg igazak,vagyis inkább úgy mondanám hogy nem minden esetben ugyanazt kaphatjuk.Ezekben a specifikációkban azt is előírják hogy mekkora hangszórók kellenek pl egy bizonyos méretű szobában.Ami az én esetemben azt jelentené hogy kapásból kidobhatnám a 40-es mélysugárzóm,amiből 18-20nm-en van aki két darabot használ.Ha mindíg ezekre hallgatnék most nem biztos hogy elégedett lennék egy jó demó után.Bocs mclaren nem akarom OFF-olni tovább a topikod.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

A DTS HD MA változó a DTS HD HI RES állandó bitráta

megelőztél Igen így is mondható. Nekem van egy DTS High resolution filmem az AVP2 érezhetően kevesebbet nyújt hangban és állandó a bitrátája,míg a DTS HD master folyamatosan változó...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Van egy gyenge kérdésem: mi a külömbség a DTS HD MASTER audió, és a DTS HD HIGH RESOLUTION audió között?
Válaszokat előre is köszi(lusta vagyok utánnanézni).

A DTS HD master audio magasabb bitrátájú formátum mint a DTS HD-High resolution. Az utóbbi 2-3000mbit ,míg a DTS HD master 3-4000 vagy filmektől is függ,lehet 6-7000mbit bitrátájú vagyis jobb felbontású is. A Hihetetlen Hulk és a Fast five blu ray-en 5-6000mbit,de pl a Dolby TrueHD is a Transformers 3 részén 5-6000mbit.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 808

pégyé mozija

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Van egy gyenge kérdésem: mi a külömbség a DTS HD MASTER audió, és a DTS HD HIGH RESOLUTION audió között?

A DTS HD MA változó a DTS HD HI RES állandó bitráta

Vendég

pégyé mozija

Kipróbáltam pár erősítőt. Egészen más a sub a rendszerben és az egész hangkép, ha minden hangfal small.
Valahogy levegőhöz jut az egész és elkezd "ficánkolni"!

Még az sem kell, hogy a hangfalakat a megadott frekire állítsátok be.
A 80 Hz-es THX lehet kicsit gyatrának tűnik. Én 60Hz-en használom az összes hangfalat. Ezt mindegyik tudja és sem a centernél (elég brutális centerem van), sem a frontoknál nem érzem a hiányát ennek a beállításnak. Hagyni kell a bass-management-et érvényesülni.

Az erősítő, ha sztereóra váltasz, akkor mindig a teljes freki-tartományt kiteszi a frontokra, kivéve, ha ott is mélynyomóval együtt használjátok. Itt viszont csak zenére alkalmas sub ajánlott, mert ellrontja az egész hangot, ha gyenge.

Vendég

pégyé mozija

Tudom mit ír bubu kolléga erről már beszélgettünk is,értem is az ő álláspontját. Neked viszont ha az erősítő kalibrációja úgy állítsa be a rendszerben a dobozokat hogy egyik small a másik large akkor hagyd úgy. Nem ismerem a dobozaidat így nem tudom milyen széles freki tartományt tudnak.

Igen és ezzel nem értek egyet.

Itt egy írás az Audyssey oldaláról:

Do you have a subwoofer in your system? Great. Then your speakers are small.
Here is a better rule: All speakers are Small. In today’s complicated AVR lingo that just means: If you have a subwoofer you should always turn bass management on. Always. Even if your receiver clings to the past and automatically sets your speakers to Large.

Bocs az angolért! Aki nem tudná lefordítani: Ha sub van a rendszerben minden hangfal legyen SMALL. Akkor is, ha automatikusan SMALL-ra állítja a rendszer.

A THX oldaláról:

Most of today’s AVRs are equipped with a bass management tool. This allows you to properly set the distribution of bass between the loudspeakers and the subwoofer(s). With any THX Certified AVR, you can go into your set up menu and identify your loudspeaker(s) as either Small or Large. Since THX recommends having your sub handle bass below 80Hz, we suggest you set your speakers to Small. With this set up you will ensure that the sub is handling the majority of the low end bass, while the loudspeakers are free to handle more of the mids and highs.

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

pégyé mozija

Lezárt

Vissza: “Házimozi”