Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Asztali DVD vásárlásánál mire érdemes figyelni?
Amiket eddig összeállítottam: kimenetek: RGB, komponens.
Analóg audió kimenet se jönne rosszul, egyelőre csak sztereo erősítő van.
Divx lejátszás nem feltétel, van PC.
Video DAC-nál az 54/108MHz mennyire számít?
Kösz!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nálam a hátsók saját tervezésű, munkahelyen fusizott (hegesztett lábak + bútorlap + tüskék) állványon vannak, kivéve a falra szerelhető hátsó centert.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

feelgood:
Kábeleket a MM-ben és sok mindenhol máshol is vehetsz, fusd át a hangfalkábeles topic-unkat is! én is ott tanultam!

conan-t nem hallottam, szerintem nézegess körü van-e más alternativa.....

Az elhelyezésnél sokminden szóbajöhet, van akinél a WAF* (HAF) is bejátszhat.
Az elhelyezésre sok példát, ötletet találhatsz a "galéria" saját képek rovatban vagy az interneten talált képek topicban. Nézegetheted a pároddal együtt

plukacs:
a bizományiban nem vennék komolyabb cuccokat, max 10-20-30 ft, kipróbálás után.
_____
*WAF: Wife Acceptance Factor, H=Husband, ki tudja
system

feelgood
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: feelgood »

Szia Close!

Ma voltam az ittveddmeg.hu-ban és a yamaha 350-est illetve a Conan HCS1 kombinációt ajánlották. Jövő héten visszamegyek és meghallgatom őket, mert nem voltak bekötve!
Viszont a kábeleket nekem kell majd elkészítenem, mert ugye ezekhez a darabokhoz gyárilag nincsen (ellentétben a komplett rendszerrel). Ilyet még úgysem csináltam

Egyébként ki hova szokta a hangfalakat elhelyezni? Az elsők a földön vannak, a hátsók pedig vmilyen polcon? Ezeket gondolom szimmetrikusan kell elhelyezni, és momentán nekünk nemhogy szimmetrikusan elhelyezett polcunk, de még polcunk se igazán van. A feleségem kiélheti a lakberendező hajlamait

feelgood

close652
Beköltözött
Beköltözött

Én azért "bizományiban" nem vennék ilyesmit, szerintem kevesebb az esély a szívásra ha magánembertől veszed.
ez biztos. de a választék szűkebb. pl. tsc-shop
vannak még a használt hifi voltok, de ott meg drágábbak a cuccok mint pl. a hificityn. igaz esetlek kitisztítják a gépet, adnak 1-2-6 hónap gar.-t rá, stb.
system

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

feelgood:mer a (z olcsóbb) dvd-k cd hangja szar*
nem high-endről beszélek.
Saját keserű tapasztalat. Sajnos ez van. még egy (jobb) minitorony is jobb.

De ha valaki azt mondja, hogy "ha nagyon szereted a kedvenc zenéidet, akkor építs ki önálló hi-fi láncot," akkor neki méginkább igaza lesz.

Beszerzésre ezeken kívül még a hificity.hu-t mondanám, de sok a bunkó*, bármennyire jó szakemberek/dílerek.
(a dvdc-ről ismert embereket messziről megismerni )
én is kérdeztem néhány napja ugyanezt de nem volt válasz. Ha belevágsz, az ebay is jó forrás lehet, egy-két fórumozó (épp ma is) szerzett be ezt-azt onnan, és nem is 10-20 ezres értékben.

Hosszabb út mind egy "egydobozost" hazavinni, de sokat tanul az ember.
ja és szerez néhány fórumos jóbarátot.

*bocsánat a pontos kifejezésekért.

Én azért "bizományiban" nem vennék ilyesmit, szerintem kevesebb az esély a szívásra ha magánembertől veszed. Kb. olyan a bizományi, mint használtautó-kereskedőtől venni - ha nem értesz hozzá, lutri. Tisztelet a kivételnek, biztos van pár fair boltos, de pld. Király u-i boltokban elég sok rossz tapasztalat volt. Át akartak vágni a palánkon, beszéltek összevissza, szerencse hogy az adott itemhez (konkrétan fényképezőgép, discman) viszonylag értek.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Off: Hogy mi megy mostanában a hificityn még a hirdetési rovatban is...
off
láttad az electra-kat is?

Igen.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

close652
Beköltözött
Beköltözött

off
láttad az electra-kat is?
system

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

close652
Beköltözött
Beköltözött

feelgood:
mer a (z olcsóbb) dvd-k cd hangja szar*
nem high-endről beszélek.
Saját keserű tapasztalat. Sajnos ez van. még egy (jobb) minitorony is jobb.

De ha valaki azt mondja, hogy "ha nagyon szereted a kedvenc zenéidet, akkor építs ki önálló hi-fi láncot," akkor neki méginkább igaza lesz.

Beszerzésre ezeken kívül még a hificity.hu-t mondanám, de sok a bunkó*, bármennyire jó szakemberek/dílerek.
(a dvdc-ről ismert embereket messziről megismerni )
én is kérdeztem néhány napja ugyanezt de nem volt válasz. Ha belevágsz, az ebay is jó forrás lehet, egy-két fórumozó (épp ma is) szerzett be ezt-azt onnan, és nem is 10-20 ezres értékben.

Hosszabb út mind egy "egydobozost" hazavinni, de sokat tanul az ember.
ja és szerez néhány fórumos jóbarátot.

*bocsánat a pontos kifejezésekért.
system

feelgood

Aztán cd-lejátszó, center és surround.

Szia Close652!

Miért írod külön le, hogy cd-lejátszó? A DVD-lejátszó lejátssza a CD-ket is, nem? Akkor meg miért kellhet "még egy doboz"?

Egyébként hol érdemes (megbízhatóság...) használt cuccokat keresni? Aprónet? Bizományik?

Feelgood

feelgood

Aztán cd-lejátszó, center és surround.

Szia Close652!

Miért írod külön le, hogy cd-lejátszó? A DVD-lejátszó lejátssza a CD-ket is, nem? Akkor meg miért kellhet "még egy doboz"?

Egyébként hol érdemes (megbízhatóság...) használt cuccokat keresni? Aprónet? Bizományik?

Feelgood

close652
Beköltözött
Beköltözött

Van kb. 100 ezer HUF-unk házimozi vásárlásra.  
CD-hallgatásra is használnánk,

szezonális anyagi bőségek

Figyelembe véve e 3 szempontot én is a darabonkénti elemekből való építkezést ajánlanám. Kényelmetlen lehet, mert eltarthat egy ideig, de ha valami már megvan belőle az biztos jól szól. Én játékost (ha divx-es kell) újat vennék, egyébként használt is szóba jöhet. Erősítőt méginkább érdemes használtan nézni, hasonlóképp egy jó frontot (bár vagy pl. most a MM-ben az új Wharf.D.8.3 akción). Aztán cd-lejátszó, center és surround.

Ráadásul minden évben van Húsvét, Karácsony, szül.- és névnap )
és ugyanazt az örömöt többször átélheted 1-1 új eszközzel.

Még egy érv az önálló erősíitő mellett, hogy később más forrásokat (CC vagy MD deck) is rá köthetsz.
system

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Húúúú wazze....rohanok megvenni
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Vendég

Sziasztok! 
Van kb. 100 ezer HUF-unk házimozi vásárlásra. Ezért már lehet egy komplett (all-in-one) rendszert venni, igaz nem a legolcsóbbat, de ennél sokkal drágábbakkal is találkoztam.

Teljesen analfabéta vagyok a témában, ezért a segítségeteket kérem.

Az igényeink:

Lehetőleg ezért a pénzért jól szóljon és a képe is szép legyen (reális ár/érték arány)
CD-hallgatásra is használnánk, ezért a hangja is fontos, hogy normális legyen
DiVX legyen benne
AM/FM is legyen
firmware frissítési lehetőség is jó lenne
Olvassa megbízhatóan az írott CD-ket
Semmilyen audiócuccunk (hangfal, erősítő stb) nincsen itthon (a táskarádiót leszámítva ), tehát nulláról kellene felépíteni a rendszert.

Ha ilyen áron van normális komplett rendszer, akkor egy dobozban megkapnánk mindent. Ez kényelmes és kompakt lenne, viszont ha az egyik komponens (pl. erősítő) meghal, akkor a többi is használhatatlan, ugye?.
Ha viszont tudtok ajánlani olyan konfigurációt, amit különböző elemekből kell összerakni, és a szezonális anyagi bőségek idején elemenként lehet fejlesztgetni, az talán még jobb lenne.

Tehát: milyen kompakt és milyen összerakott megoldást ajánlotok 100 ezerért?

Az ötleteket előre is köszönöm!

Feelgood

Feelgood!

Ennyiért inkább egybedobozost kapsz. Elektroworldben van LG DivX-et tudó LG hangfalszettel, valami 57 ezerért. Nézd meg, mert nem tudom, milyen hangja van, csak dobozban volt kint.

Inkább a következő ajánlat:

Egy Yamaha 350-es erősítő - 50 ezer. Ebben az árkategóriában gyakorlatilag "kizárólagos" választás.

Egy Wharfedale Crystal 30 hangfalszett (5 darab) - 59 ezer

Egy bármilyen DivX játékos. Kb 18-50 ezerig lehet ilyet kapni Ha nem akartok sokat fizetni érte, akkor Yamada 6700-as (korrekt feliratkezelés, de noname márka), esetleg Grundig (sokan panaszkodnak a minőségére, de hát garancia...). Mindkettő 20 ezer körül lőhető. Van a Yamaha DVD S550, az Aproneten valaki hirdeti "jó áron, garanciával", de árat nem írt - ez inkább már a 40 ezres kategória. DivX-es játékos még van ezen kívül Samsung, LG, Philips. Choice is up to you.

Hangfalszettben van ennél olcsóbb. Magnat Motion 990-es 50-ért, ez szerintem ronda és nem szól jól, de ízlés dolga. Van ennél is olcsóbb, nézz be az Annyex boltok bármelyikébe és válogass a különféle Eltax és Tangent hangfalszettek közül. A legolcsóbb 5.0 Eltax asszem 36 ezer volt, szerintem nem rossz a hangja (nekem kicsit éles volt, de az erőlködőn treble -2, -3 és már jobb). Csodákat várni nem szabad tőle, de azért nem rossz.

Ez így együtt 106 és 130 ezer körül valahol. Szerintem egy ennyiért kapható egybedobozos rendszert a porba aláz. (Hallottam 120 ezres Panasonicot, HT-870 asszem, oszlopon álló hangfalakkal - olyan szép, korrekt műanyag géphangja volt. Szép mélykiemelésekkel, hogy a robbanástól rengjen az ablak. Nem rossz, hozzá lehet szokni, de elég mű... Zenére is jó, egészen addig a pillanatig, amíg nem hallgatsz huzamosabb ideig valami jobbat

A DVD játékos pedig olyan dolog, hogy a képminőség eléggé attól függ, min fogjátok nézni. Ha nem minimum 82 centis 100hz-es tévé (nem plazma...katódos), akkor szvsz nem érdemes CSAK a "képminőségért" többet fizetni a játékosért. (Progressive scan, 12 bit / 54 mhz videokonverter - ha vannak ilyenek, az persze nem baj). Inkább vigyetek el a bótba 70 féle lemezt (divX az összes létező kodekkel, írott CDk ésDVD-k (+,-, R, RW), MP3 és Jpeg vegyesen, gyári és 50 éves karcos, és próbálgassátok. (Amelyik boltos ezt megtiltja, azt azonnal falhoz állítani és kizárni a kamarából). Aztán amelyik a legtöbb formátummal megbirkózik, azt lőjétek, ha jó az ára. (Egyébként a kompatibilitás inkább a "noname" lejátszókra jellemző!!!!)

Ezek után már csak egy subot kell venni majd valamikor, ha akartok.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

feelgood: nézz körül a használt piacon is, mert ugyanannyi pénzből jobbat is kaphatsz!

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Én is kompaktot akartam venni kezdetben, de szerencsére az itteni gárdának sikerült erről lebeszélnie... És így végül, kicsivel többért... no jó kb 1,5-szerese a 100 ezernek, szerintem egy kezdő szinten egész tisztességes rendszert vettem végül.

Egyébként szerintem, használtan mindenképp, és eleinte csak két frontot véve, ha szűkösen is, de ki lehet jönni 100.000-ből.

Egyébként olvass bele ebbe a topicba... igaz leginkább az elején vannak érdemleges infók, közben néha kicsit elkalandoztunk...

feelgood

Sziasztok!

Van kb. 100 ezer HUF-unk házimozi vásárlásra. Ezért már lehet egy komplett (all-in-one) rendszert venni, igaz nem a legolcsóbbat, de ennél sokkal drágábbakkal is találkoztam.

Teljesen analfabéta vagyok a témában, ezért a segítségeteket kérem.

Az igényeink:

Lehetőleg ezért a pénzért jól szóljon és a képe is szép legyen (reális ár/érték arány)
CD-hallgatásra is használnánk, ezért a hangja is fontos, hogy normális legyen
DiVX legyen benne
AM/FM is legyen
firmware frissítési lehetőség is jó lenne
Olvassa megbízhatóan az írott CD-ket
Semmilyen audiócuccunk (hangfal, erősítő stb) nincsen itthon (a táskarádiót leszámítva ), tehát nulláról kellene felépíteni a rendszert.

Ha ilyen áron van normális komplett rendszer, akkor egy dobozban megkapnánk mindent. Ez kényelmes és kompakt lenne, viszont ha az egyik komponens (pl. erősítő) meghal, akkor a többi is használhatatlan, ugye?.
Ha viszont tudtok ajánlani olyan konfigurációt, amit különböző elemekből kell összerakni, és a szezonális anyagi bőségek idején elemenként lehet fejlesztgetni, az talán még jobb lenne.

Tehát: milyen kompakt és milyen összerakott megoldást ajánlotok 100 ezerért?

Az ötleteket előre is köszönöm!

Feelgood

Vendég

Na most aztán tényleg B.U.É.K. mindenkinek!!

Köszönöm a segítségeteket! Ha esetleg valaki tud valamit a PIONEER dolgokról, kérem jelezze!

Az árakat meg egy ismerőstől kaptam, aki ilyesmivel foglalkozik.
Az ünnepek után megkérdezem, hogy esetleg tud e még ilyesmit hozni, és milyen áron.

B.U.É.K. Mindenkinek!!

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem még szerencsém volt. Meg tudtam hallgatni a Celestion szettet egy Kenwood erősítő és egy U2 CD társaságában (épp ezek voltak összedugva). De a folyamatos autohifi demo oda is bejátszott. Be kell menni az MM-be, mindig találni pár fordított baseballsapkás Fila cipős ökörláncos pajtit, akik a zenét megawatt / forint alapon veszik
Én is meghallgattam anno... Igaz, a hangfalak egymás hegyén-hátán voltak, de még így is hallottam, hogy jobb, mint az otthoni Grundig musiccenter.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egyébként a Westend MM-ban még van az az összeállítás, hogy 
- Denon 1705 erőlködő
- Denon 1710 DVD játékos
- Wharfedale Diamond 8.3 frontok
- Wharfedale WH2 center
- Wharfedale WH2 surroundok

Mindez 159.900 pénzért.

Ennek a szettnek van egy saját topicja is.

Nekem ilyen van, és már sokszor leírtam, én nagyon elégedett vagyok vele. Persze, mint tudjuk, ízlések és pofonok...

Az viszont igaz, hogy az MM-ben nem ideálisak a meghallgatási körülmények, de még mindig jobb, mintha nem is hallgatja meg egyáltalán az ember.

Nekem még szerencsém volt. Meg tudtam hallgatni a Celestion szettet egy Kenwood erősítő és egy U2 CD társaságában (épp ezek voltak összedugva). De a folyamatos autohifi demo oda is bejátszott. Be kell menni az MM-be, mindig találni pár fordított baseballsapkás Fila cipős ökörláncos pajtit, akik a zenét megawatt / forint alapon veszik

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

- Denon 1705 erőlködő
- Denon 1710 DVD játékos
- Wharfedale WH2 center

Mindez 159.900 pénzért.

Ennek a szettnek van egy saját topicja is.

Nekem ilyen van, és már sokszor leírtam, én nagyon elégedett vagyok vele. Persze, mint tudjuk, ízlések és pofonok...

Az viszont igaz, hogy az MM-ben nem ideálisak a meghallgatási körülmények, de még mindig jobb, mintha nem is hallgatja meg egyáltalán az ember.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kellemes Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok Mindenkinek! 
Légyszíves segítsetek rajtam!
Január folyamán szeretnék egy házimozi szettet venni, de nem tudom, hogy az alábbi összeálításból melyik lenne a jobb:

YAMAHA S550 DVD /Divix lejátszó 34.000,-Ft
YAMAHA RXV650 erősítő 95.000,-Ft (esetleg RXV750 115.000,-Ft)

vagy

PIONEER DV-575A DVD/Divix lejátszó 44.000,-Ft
PIONEER VSX-D814 erősítő 78.000,-Ft

Szeretném a zene halgatásra is használni, de leginkább csak MP3 fog szólni.
Hogy valami értelme is legyen, akkor milyen hangfalakat ajánlotok ezekhez?
Esetleg szóba jöhet a Yamaha NS-100SET? ára : 69,990 (Hangsugárzó rendszer, NS-G40 frontsugárzókból és NS-P60 center és háttérsugárzókból összeállítva)

Segítségeteket előre is köszönöm!

Yah! És ebben az árban (vagy kicsit drágábban) vannak szép, naaaagy, 5.1-es Yamaha és Sony és Pioneer hangsugárzó szettek (két álló, két surr, egy center)...Most le leszek szólva, hogy Yamaha és Sony hangládát nem szabad venni, legfeljebb Yamaha subwoofert, de speciel 1) szerintem egy műanyagdobozos szatellit Vs. fadobozos normál hangsugárzó, hát nem kérdés hogy ugyanabban az árban melyik lehet a jobb általában 2) hallottam most Sony hangfalszettet, 60e volt talán a MM-ban, és abszolút nem volt egy tragédia, sőt! Mozihoz rendesen rezgette a plazmatévé káváját ami mellé kirakták, zenében meg MP3-mal hallgatva kellemes volt, csak kicsit túl éles magasakkal.

Az a baj, hogy ahol ilyeneket lehet kapni (MM, szaturnus) ott nem lehet leülni és csendben meghallgatni, az eladók meg nem sok mindenhez értenek.

Bocs ha szószátyár voltam.

- Denon 1705 erőlködő
- Denon 1710 DVD játékos
- Wharfedale WH2 center

Mindez 159.900 pénzért.

Ezt is hallottam, a diamondok szerintem szépen szólnak (leszámítva a 10 méterre bömbölő autóhifi-szekciót, ahol valami hülyegyerek mindig tökig tekeri a potikat). A WH2 tényleg nem egy nagy durranás, mint azt a megfelelő topicban sokan jelezték - adni kell neki egy kis plusz kiemelést, de azért szól.

A Denont "zeneinek" szokták nevezni, nos öhmm,,, a yamahánál valóban jobbnak tűnt zenére. Házimozi - a Trójával elég jól boldogult, de sajna ahhoz is jó lett volna, ha az autóhifi-demot egy pillanatra beszüntetik.

Ja, ez a szett most az Itvveddmeg.hu-n is 180e pénzbe kerül, úgyhogy ha tetszik, akkor a MM-ban elkaphatsz belőle. Már csak fekete van.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Január folyamán szeretnék egy házimozi szettet venni, de nem tudom, hogy az alábbi összeálításból melyik lenne a jobb:

vagy

Esetleg szóba jöhet a Yamaha NS-100SET? ára : 69,990 (Hangsugárzó rendszer, NS-G40 frontsugárzókból és NS-P60 center és háttérsugárzókból összeállítva)

Én most a 450-es Yamahát hallottam egy Royal Akustik Rigonda szettel, ami azért egy jókora hangfal. Szubbal volt bekötve, de néha azt kikapcsoltam. CD-ről ment valami tüctüc (nem az én műfajom), és hát engem nem győzött meg. Nem finom, inkább brutális hatása volt. Sajna nem tudtam mellérakni semmi mást, mert elfogyott szinte minden a boltban... Ereje viszont van, ebben a 650-es se lehet rossz, marha nagyot szól.

Viszont a 650-es, ha hangkarakterisztikában nem más, csak erőben... akkor nagyon zenei stílustól függ, hogy mire lesz jó.

A Yamaha divX játékosnak viszont nagyon jó az ára, hol kerül ennyibe?

MP3-at néhányszor hallgattam már "komolyabb" (legalábbis drágább) rendszeren. Köztük egy jó drága Bose Acustimass szatelit készlet szintén egy magasabb kat. Yamahával, illetve Denon-Wharfedale pároson. Annyira szerintem nem tragikus, de ha berakod ugyanazt cédén, akkor utána valahogy nem akarózik már MP3-ban hallgatni. Persze ez függ a bitrátától meg a codertől is... Sajna nekem is nagyságrendekkel több MP3-am, mint CD-m van

Vendég

vagy

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”