Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Én is így gondolom. Nálam felesleges mert 5.1 van kiépítve és a jelenlegi helyen nem is szándékszok további hagfalakat beépíteni... Ezért irtam amit irtam.
Évekkel ezelőtt, amikor jóval kevesebb darabból állt a gyűjteményem, zavart, ha egy nagy kedvencemen, mongjuk csak sztereo hang volt, de ma már nem számít, hiszen van már kismillió jó DD, vagy DTS hanggal kevert más film is.
A dvd kiadások kezdetén sajna nem volt még ilyen kánaán.
Egy új szavazást is kiírhatnánk, hogy ki mire használja a házimozit:
a film érdekli inkább, vagy a hangja.
Jópár évvel ezelőtt más volt ám a helyzet. Jóval drágábbak voltak a komponensek is, és kisebb a választék. És persze a lemezek is Szinte alig volt amit meg lehetett venni.
Akkor csak azok kezdtek el házimozi-t építeni (szerintem) akik rajongtak a filmekért....
Csak hát a minőségi előrelépés, és a térhangzás (végre a saját nappalimban) annyira új dolgok voltak, hogy akkor az ember nem tudott ezzel betelni, és ahogy asszem Simon is irta megvettünk/megvettem olyan filmeket, amiket ma már biztos nem vennék....
Nálam a film volt és lesz mindig a legfontosabb, és ez nem is lehet kérdés, semmilyen mozirajongó számára.
Egy kicsit nagyon OFF topic ez itt már, úgyhogy vonuljunk át egy másik topicba, mert kikapunk!
Nem stereóban hallgatom, de igazából úgy sem lesz olyan mint egy külön, csatornánként lekevert 5.1-es hang.
Ha igazi térhangzást akarok élvezni, akkor beteszek egy olyan filmet amin korrekt DD, vagy DTS hang van.
Egyébként szinte csak mozizok, nálam a zene teljesen másodlagos. (sőt az, hogy leűlök, és csak zenét hallgatok, az már nagyon régen volt utóljára...) Ha már leülök és pihi, akkor egy film engem százszor jobban kikapcsol.. Nálam a zenehallgatás olyan tevékenység, ami mellett könnyen tudok mást is csinálni..
Itt igazából arra akartam célozni, hogy az erősítő kiszemelésénél nem szempont, ha mondjuk hiányzik a dtsneo:6..
A dts Neo:6 az 5.1-es erősítőkből hiányzik, mert a 6. csatornához kell, a hátsó centerre tesz ki hangot kevés csatornás forrás esetén. Ez nem DSP visszhangosítás, vagy más felesleges csilivili. Akkor persze felesleges, ha 5.1-es a rendszered.
Sajnos nem mi választjuk meg, hogy hány csatornás hanggal adják ki a filmet.
És egy jó film akkor is érdekel, ha sztereó hangot adtak hozzá. És mégiscsak élvezetesebb dts Neo:6-tal, mint sima sztereóban.
A Neo 6 nem keveri a két hátsó surroundra a center jelet, ha csak 5.1 a rendszer?
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Én is így gondolom. Nálam felesleges mert 5.1 van kiépítve és a jelenlegi helyen nem is szándékszok további hagfalakat beépíteni... Ezért irtam amit irtam.
Évekkel ezelőtt, amikor jóval kevesebb darabból állt a gyűjteményem, zavart, ha egy nagy kedvencemen, mongjuk csak sztereo hang volt, de ma már nem számít, hiszen van már kismillió jó DD, vagy DTS hanggal kevert más film is.
Egy új szavazást is kiírhatnánk, hogy ki mire használja a házimozit:
a film érdekli inkább, vagy a hangja.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
A dts Neo:6 az 5.1-es erősítőkből hiányzik, mert a 6. csatornához kell, a hátsó centerre tesz ki hangot kevés csatornás forrás esetén. Ez nem DSP visszhangosítás, vagy más felesleges csilivili. Akkor persze felesleges, ha 5.1-es a rendszered.Sajnos nem mi választjuk meg, hogy hány csatornás hanggal adják ki a filmet.
És egy jó film akkor is érdekel, ha sztereó hangot adtak hozzá. És mégiscsak élvezetesebb dts Neo:6-tal, mint sima sztereóban.
Én is így gondolom. Nálam felesleges mert 5.1 van kiépítve és a jelenlegi helyen nem is szándékszok további hagfalakat beépíteni...
Ezért irtam amit irtam.
Nem stereóban hallgatom, de igazából úgy sem lesz olyan mint egy külön, csatornánként lekevert 5.1-es hang.
Ha igazi térhangzást akarok élvezni, akkor beteszek egy olyan filmet amin korrekt DD, vagy DTS hang van.
Egyébként szinte csak mozizok, nálam a zene teljesen másodlagos. (sőt az, hogy leűlök, és csak zenét hallgatok, az már nagyon régen volt utóljára...) Ha már leülök és pihi, akkor egy film engem százszor jobban kikapcsol.. Nálam a zenehallgatás olyan tevékenység, ami mellett könnyen tudok mást is csinálni..
Itt igazából arra akartam célozni, hogy az erősítő kiszemelésénél nem szempont, ha mondjuk hiányzik a dtsneo:6..
A dts Neo:6 az 5.1-es erősítőkből hiányzik, mert a 6. csatornához kell, a hátsó centerre tesz ki hangot kevés csatornás forrás esetén. Ez nem DSP visszhangosítás, vagy más felesleges csilivili. Akkor persze felesleges, ha 5.1-es a rendszered.
Sajnos nem mi választjuk meg, hogy hány csatornás hanggal adják ki a filmet.
Most erősítő csere előtt állok, és inkább egy magasabb minőségű, de kevesebb feature-val ellátott erősítőt szeretnék. Rájöttem, hogy dplII, DTSneo, stb. szarokat abszolút nem használom, is számomra a 7.1 is tök értelmetlen dolog.....
A sztereó (2.0) hangú filmeket szigorúan line direct stereo állásban hallgatod?
Azért jól jön a PLII, dts neo:6, stb, ha már annyi hangszóróra adtál ki pénzt, nem? Ha csak minőség kell, térhangzás nem, akkor vegyél sztereó erősítőt.
Most erősítő csere előtt állok, és inkább egy magasabb minőségű, de kevesebb feature-val ellátott erősítőt szeretnék. Rájöttem, hogy dplII, DTSneo, stb. szarokat abszolút nem használom, is számomra a 7.1 is tök értelmetlen dolog.....
A sztereó (2.0) hangú filmeket szigorúan line direct stereo állásban hallgatod?
Azért jól jön a PLII, dts neo:6, stb, ha már annyi hangszóróra adtál ki pénzt, nem? Ha csak minőség kell, térhangzás nem, akkor vegyél sztereó erősítőt.
Csak arra gondoltam, hogy lehet sok olyan beállítás, funkció, csatlakoztatási lehetőség, minőségbeli eltérés, stb, ami a legfontosabb műszaki adatok között nem szerepel, de hasznos lehet. Aztán ha ezek ismeretében mondja azt valaki, hogy nem kellenek, akkor maradjon a 470.
Kicsit OFF, de arra jöttem rá, hogy annyi sok abszolút felsleges ez a sokcsilivili feature, és egyéb "hasznos" funkció.
Az erősítőm, és a lejátszóm tudásának nagy részét (egyes feature-kat) iszonyú ritkán használom.
(Kb évente egyszer-kétszer).
Csak arra gondoltam, hogy lehet sok olyan beállítás, funkció, csatlakoztatási lehetőség, minőségbeli eltérés, stb, ami a legfontosabb műszaki adatok között nem szerepel, de hasznos lehet. Aztán ha ezek ismeretében mondja azt valaki, hogy nem kellenek, akkor maradjon a 470.
Ezért tettem fel itt a kérdést...
Gordon314:
"Az 575-ön sincs DVI!"
- Tudom, azért jönne jól.
A pioneer-os topicot is átböngésztem. (Divx feliratkezelés Igazából a DVD-A, SACD nem villanyoz fel különösebben.
DVI-D kimenet jól jönne, de szerintem még kiforratlan a HDTV téma illetve a megjelenítőm sem fogja tudni.
Persze ha lesz rá lehetőség akkor megnézem majd az 575-t is.
Az 575-ön sincs DVI!
gordon314.fw.hu
A pioneer-os topicot is átböngésztem. (Divx feliratkezelés
Igazából a DVD-A, SACD nem villanyoz fel különösebben.
DVI-D kimenet jól jönne, de szerintem még kiforratlan a HDTV téma illetve a megjelenítőm sem fogja tudni.
Persze ha lesz rá lehetőség akkor megnézem majd az 575-t is.
YvsMad:Nem is értem miért írtad, hogy nagyon alap gép...
Ilyen alapon dvd lejátszás szempontból akkor az 575 is az akkor már!!!!
Pontosan így van; amúgy paramétereiben jobb is mint a vele egy lapon emlegetett Denon 2004-es belépő modellje, ugyanis video DAC-ban veri + DivX tudás..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Hát, ha mindenképpen induló alapgép kell, akkor 470. De nekem nagyon alapgépnek tűnik. Van a Pio lejátszóknak külön topicja, érdemes lenne átböngészni, sok hasznos infót lehet olvasni közvetlenül a felhasználóktól.
Ha nem kell neki SACD, DVD-Audio és külön erősítőröl hajtja meg, akkor bőven elég a 470 is nem indokolt az 575..
Egyetértük, ha nincs szüksége SACD, és DVD-Audio lejátszásra akkor teljesen felesleges az 575, ugyanis dvd lejátszás szinten semmivel nem gyengébb gép, mint az 575.
YvsMad:
Nem is értem miért írtad, hogy nagyon alap gép...
Ilyen alapon dvd lejátszás szempontból akkor az 575 is az akkor már!!!!
Hát, ha mindenképpen induló alapgép kell, akkor 470. De nekem nagyon alapgépnek tűnik. Van a Pio lejátszóknak külön topicja, érdemes lenne átböngészni, sok hasznos infót lehet olvasni közvetlenül a felhasználóktól.
Ha nem kell neki SACD, DVD-Audio és külön erősítőröl hajtja meg, akkor bőven elég a 470 is nem indokolt az 575..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Mivel tud többet?Miben jobb?
SACD, DVD-Audio, beépített 5.1-es analog kimenet..
Szerintem egy nagyobb Pio lesz jó neked. A 470 sem rossz, de eggyel tovább is léphetnél. (575?)
Mivel tud többet?
Miben jobb?
A Pio 470-es jó válsztás; indulásnak mindenképpen..
Szerintem egy nagyobb Pio lesz jó neked. A 470 sem rossz, de eggyel tovább is léphetnél. (575?)
A legegyszerűbb ha elmész és kpróbálod a készüléket, megnézed milyen tipusú lemezeket visz, meghallhgatod, megnézed a hátulját.
Készülék nézegetésben nagy vagyok
De olyan dolgokat szeretnék meg tudni amik csak hosszabb távon jönnek elő.
(Bosszantóan lassú menű, akadozó lejátszás, stb.)
Biztosan volt már mindenkinek, hogy a kinézett, megvásárolt termékben volt egy nagyon aprónak tünő dolog ami később az idegeire ment...
Hát az tévétől függ. Az 54 MHz a minimum, jó tévén talán észreveszed a 108 MHz előnyét, de ez gyártótól is függ. Kérdés, hogy mennyit szánsz rá, mennyire vagy allergiás a fekete csíkokra a kép alsó és felső részén (a mozifilmek mind nagyon széles vásznúak), mennyi írott lemezt akarsz használni, milyen funkciókra van szükséged.
A TV-n lesz komponens bemenet, bár azt már mondták, hogy csodát ne várjak tőle.
Tud majd progresszív pásztázást a TV, szóval jó lenne ha a DVD is tudná.
Irott lemezt is szeretnék majd lejátszani.
Ja a TV 16:9 lesz, (bár már arról is felvilágosítottak, hogy a filmek nagy része még szélesebb).
Fekete csík nem idegesít különösebben, de jó lenne minnél nagyobb képfelületet kihasználni. A levágások jobban idegesítenek.
A pana-k nagy előnyeként felhozott folyamatos zoom mire jó?
Amiket eddig nézegettem Pana S47 (-komponens), PIO470.
Asztali DVD vásárlásánál mire érdemes figyelni?Amiket eddig összeállítottam: kimenetek: RGB, komponens.
Analóg audió kimenet se jönne rosszul, egyelőre csak sztereo erősítő van.
Divx lejátszás nem feltétel, van PC.
Video DAC-nál az 54/108MHz mennyire számít?
Kösz!
A legegyszerűbb ha elmész és kpróbálod a készüléket, megnézed milyen tipusú lemezeket visz, meghallhgatod, megnézed a hátulját.
Asztali DVD vásárlásánál mire érdemes figyelni?Amiket eddig összeállítottam: kimenetek: RGB, komponens.
Kösz!
Hát az tévétől függ. Az 54 MHz a minimum, jó tévén talán észreveszed a 108 MHz előnyét, de ez gyártótól is függ. Kérdés, hogy mennyit szánsz rá, mennyire vagy allergiás a fekete csíkokra a kép alsó és felső részén (a mozifilmek mind nagyon széles vásznúak), mennyi írott lemezt akarsz használni, milyen funkciókra van szükséged.
Asztali DVD vásárlásánál mire érdemes figyelni?
Amiket eddig összeállítottam: kimenetek: RGB, komponens.
Kösz!