Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
1 órája, scaurus írta:
Én nem igazán látok különbséget aközött, hogy valaki True Detective/Breaking Bad/Walking Dead/The Expanse/stb-t vagy Riverdale-t vagy Jóban-Rosszbant vagy valami elfuserált (ál)reality-t néz.
Így is, úgyis az idejét cseszi el, azt meg mindenki úgy teszi, ahogy neki tetszik...
A True Detective-t kikérem, azt ne keverjük korpa közé !
3 órája, Lemmy9 írta:
A tiniboszorkány? Meg tinisorozat? Ne már. Van lejjebb?
Olyan sosincs, hogy NINCS lejjebb.
(Egy értelmes ember szeretné azt hinni, hogy van egy határ. De nincs. Sosem volt, és, sajnos feltehetőleg, sosem lesz.
Semmiben.)
Ugyanakkor.
Konkrétan: a 13 Reasons Why 1. évad és a Riverdale 1. évad nekem (is) tetszett, hiába tinisorozat.
Általánosságban: sorozatok nézésének alapvetően semmi értelme nincs (más életét bámulom órákon keresztül, ahelyett, hogy a magamét élném), akkor meg nem mindegy, hogy ki mivel tolja el az idejét?
Én nem igazán látok különbséget aközött, hogy valaki True Detective/Breaking Bad/Walking Dead/The Expanse/stb-t vagy Riverdale-t vagy Jóban-Rosszbant vagy valami elfuserált (ál)reality-t néz.
Így is, úgyis az idejét cseszi el, azt meg mindenki úgy teszi, ahogy neki tetszik...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
47 minutes ago, Lemmy9 said:
Végeztem veled is
Lassan kijön ebből egy akciófilm-jelenetre való.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Arany Kutya
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Valaki látta ezt a sorozatot?
24 perce, Csutka írta:
Én nézem a Jóban Rosszban-t pl.
Na ne szórakozz!
Lehet , hogy én sznob vagyok amiért nem nézek ilyeneket ?
-
Csutka
5 perce, Lemmy9 írta:
Szomorú. Főleg ha mögénéznénk az okoknak.
Rengeteg ember szeretethiányos, ehanyagolt, és ezekkel töltődik. Lásd pl. a nagy közösségi oldalak poklát.
Ha az asszony ilyeneket fogyaszt, változtass magadon, vagy fogd a bőröndöd....
Azért lefogadom, hogy a Rabszolgasors-ot te is nézted a 80-as években.
Egyáltalán nincs köze a mostaniaknak sem a szeretethiányhoz, vagy az elhanyagoltsághoz.
Én nézem a Jóban Rosszban-t pl.
30 perce, Lemmy9 írta:
Van, az Izaura tv.A lakosság jelentős hányada azon szocializálódik.
"A sorozatok szerelmesei számára indult el tavaly nyáron az Izaura TV és a nézettségi eredmények azt bizonyítják, hogy a nézőknek igényük van a romantikus sorozatokra, a mindent elsöprő érzelmekre. Az Izaura TV a 18-59-es célcsoportban már négyszer (március 13., április 1., 5., 7.) míg teljes lakosságban már tizenkilenc alkalommal érte el a napi 1%-os közönségarányt a 18-59-es korcsoportban. "
-
Csutka
13 perce, Lemmy9 írta:
Van. Hannah Montana esetleg.
De ezek nincsenek "lent" - teljesen más a célközönség. Nem 50 felé közeledő trolloknak készült!
Egyébként meg fog változni a véleményed, ha a gyerkőc nagyobb lesz.
Én a lányommal kezdtem el nézni a Hannah Montana sorozatot. Amikor megunta - egyedül folytattam.
-
Csutka
2 órája, scaurus írta:
A Riverdale 2. évada ugyan csalódás, a kapcsolódó ötlet elképesztő:
Sabrina, a tiniboszorkány, mint Riverdale spinoff
http://www.sorozatjunkie.hu/2018/06/14/ ... noffjaban/
Bár, eszerint mégsem, vagy ki tudja:
https://tvline.com/2018/04/02/riverdale ... goldwater/
Nekem egyelőre nem csalódás a 2. évad. Kicsit csapongó és hirtelen váltásokkal van tele, de még tetszik a családnak is.
Misztikus dolog elférne benne és szerintem a 3. évadra lesz vmi ilyesmi.
Októberben indul a 3. évad.
A Breaking Bad egy pillanatig sem érdekelt, a Walking Dead-et egy rész után kaszáltam (igazából mindig is rühelltem a zombi tematikát), ezt a bejegyzést szórakoztatónak találtam:
Tényleg egy univerzumban játszódik a Walking Dead és a Breaking Bad?
http://hogyvolt.blog.hu/2018/06/12/teny ... eaking_bad
A Riverdale 2. évada ugyan csalódás, a kapcsolódó ötlet elképesztő:
Sabrina, a tiniboszorkány, mint Riverdale spinoff
http://www.sorozatjunkie.hu/2018/06/14/ ... noffjaban/
Bár, eszerint mégsem, vagy ki tudja:
https://tvline.com/2018/04/02/riverdale ... goldwater/
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
-
Csutka
3 perce, Aszpirin írta:
Na erre vágytam, köszi. Igen ez egy lehetséges és részemről elfogadható magyarázat, szóval köszi a francia szinonímák linkjét.
A többit magánban, mielőtt kitiltanak minket innen a netikett megsértésééret (t.i. az offolásért)
Szerintem ezt még tanuljátok meg:
Ha minden igaz, japánul: 偽君子-Gikunshi
Sohasem lehet tudni, hátha még erre szükség lesz valaha!
Spec kolt! Basszus, hány éve nem hallottam ezt a szakzsargont!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9753
Spec kolt! Basszus, hány éve nem hallottam ezt a szakzsargont!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6354
1 órája, lehoako írta:
Azonos értelmű, vagyis inkább rokonértelmű, magyarul szinoníma, lehet ez is egy magyarázat. Miért ne?
Na erre vágytam, köszi. Igen ez egy lehetséges és részemről elfogadható magyarázat, szóval köszi a francia szinonímák linkjét.
A többit magánban, mielőtt kitiltanak minket innen a netikett megsértésééret (t.i. az offolásért)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
50 minutes ago, Aszpirin said:
OFF
Hide contents
Érdemes javíttatni a Wikipédiát. És még sok más forrást is a neten. Mind rosszul tudják ezek szerint.
Néhány link még, ahol az általad adott etimológiai magyarázatot határozottan vitatják, az utolsót kifejezetten ajánlom figyelmedbe, mertaz az Oxford Dictionary linkje:
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadva ... nob-F3F5B/
https://www.nyest.hu/hirek/szob-es-snobli
https://en.oxforddictionaries.com/definition/snob
Nyilván az Oxford Dictionary is rosszul tudja, hogy nincs köze a snob szónak (ami az ottani értelmezés szerint nekem azonos értelmű szónak, és nem az általunk tárgyalt szó homonímájának tűnik) a “nobilitate” szóhoz, szóval nekik is írj, légyszi. (“idézek, hogy könnyebb legyen megtalálni:”Folk etymology connects the word with Latin sine nobilitate ‘without nobility’ but the first recorded sense has no connection with this.”)
De az eredeti kérdésre még mindig nem válaszoltál (rövidítve: szerinted mitől sznobéria egy Greenaway-film megtekintése, ha a sznobság maga a néző személyéhez kötött? - amúgy tényleg a válaszra voltam kíváncsi, mert érteni akarom, szóval nincs a kérdésnek semmi kijelentés tartalma részemről), habár már a nagy sietség közepette is kioktatást kaptam francia kiejtésből, -ből, a homonímia jelentéséből, és persze kultúrtörténetből. Amit persze szívből köszönök, mert rám, műszaki mókuskára, tényleg ramfér egy kis kultúra.
Na, asszem most már nyakig benne vagyunk
Folytasd, kérlek, éhezem a szavaidra!
Aszpi, Aszpi, Aszpi... :-)
Azonos értelmű, vagyis inkább rokonértelmű, magyarul szinoníma, lehet ez is egy magyarázat. Miért ne?
Az angolhoz nem értek, abban biti tart spec kollt. Az angolban is gyakori, h sok dolgot jelent egy szó, meg a franciában sem annyira ritka. Nem mennék bele a 2 kultúra közötti koncepcionális különbségekbe, mert megalapozott és felvállalt részrehajlással lennék vádolható...
Amihez inkább értek, az az, hogy franciául a snob-nak az alábbi 26 azaz huszonhat szinonímája van:
http://www.synonymo.fr/synonyme/snob
Ha akarod, egyenként megkutathatod az etimológiájukat, meg amit még a szíved óhajt.
Azt, h egy emberi tulajdonság személyhez kötött-e, azt nem nagyon értem, hogy hogy lehetne pl. nem személyhez kötött... Persze, egy sznob emberre mondjuk, h sznob, jelentsen is akármit, mert azért akármit csak jelent, nem...?
Köszönöm, hogy Molière-t helyes ékezettel írtad velem ellentétben, sajna, időzavarban voltam és nem tudtam laptopon az accent-okat bogarászni.
A sör áll, és külön köszönöm, h ennyire érdekelnek ilyenfajta kérdések, de a legalsó linken mintha valami hasonló lenne, mint amit én is írtam elsőre.
- Aszpirin
- V.I.P.

OFF
Spoiler
48 perce, lehoako írta:
Semmi kifogásom az ellen, ha a magyar Wikipédiát kritika és önkritika nélkül forrásnak használod.
Érdemes javíttatni a Wikipédiát. És még sok más forrást is a neten. Mind rosszul tudják ezek szerint.
Néhány link még, ahol az általad adott etimológiai magyarázatot határozottan vitatják, az utolsót kifejezetten ajánlom figyelmedbe, mertaz az Oxford Dictionary linkje:
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadva ... nob-F3F5B/
https://www.nyest.hu/hirek/szob-es-snobli
https://en.oxforddictionaries.com/definition/snob
Nyilván az Oxford Dictionary is rosszul tudja, hogy nincs köze a snob szónak (ami az ottani értelmezés szerint nekem azonos értelmű szónak, és nem az általunk tárgyalt szó homonímájának tűnik) a “nobilitate” szóhoz, szóval nekik is írj, légyszi. (“idézek, hogy könnyebb legyen megtalálni:”Folk etymology connects the word with Latin sine nobilitate ‘without nobility’ but the first recorded sense has no connection with this.”)
De az eredeti kérdésre még mindig nem válaszoltál (rövidítve: szerinted mitől sznobéria egy Greenaway-film megtekintése, ha a sznobság maga a néző személyéhez kötött? - amúgy tényleg a válaszra voltam kíváncsi, mert érteni akarom, szóval nincs a kérdésnek semmi kijelentés tartalma részemről), habár már a nagy sietség közepette is kioktatást kaptam francia kiejtésből, Molière-ből, a homonímia jelentéséből, és persze kultúrtörténetből. Amit persze szívből köszönök, mert rám, műszaki mókuskára, tényleg ramfér egy kis kultúra.
Na, asszem most már nyakig benne vagyunk
Folytasd, kérlek, éhezem a szavaidra!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
1 hour ago, Aszpirin said:
Olvasd el, légyszi, mégeszer a kérdést. Mert nem arra válaszoltál ☺︎
Amúgy meg a Wikipédia szerint
Azt írtam, h rohannom kellett, emiatt talán meg tudsz majd bocsátani, remélem, de állok rendelkezésedre. Szintén én kérek elnézést, ha az általam beírt content-morzsa számodra nem bírt információtartalommal.
Semmi kifogásom az ellen, ha a magyar Wikipédiát kritika és önkritika nélkül forrásnak használod.
Annyit barátságból még tisztelettel elárulok, hogy a SNOB, mint valóban angol nyelvű köznév, HOMONÍMÁJA az általad felvetett kifejezésnek. A "nyelvi tévhit"-szöveg miatt jó vagy nálam egy sörre, ekkorát rég nem kacagtam.
Kezdünk hónaljig járni a kultúrtörténetben, ez JÓ!
Ez a nóta mindent elmagyaráz, hallga!
Boris Vian, egy "fenomén" értelmezésében... Szodomizált tölgy íróasztal... Nem is való mindenkinek.
Tessék az angollal foglalkozni. Büfének lenni franciából úgyis nettó sznobéria. N'est-ce pas?
- Aszpirin
- V.I.P.

3 órája, lehoako írta:
(Purszonyak) Pourceau - disznót jelent, a "-gnac-" pedig egy kisnemesi névvégződés.
Disznóffy
- Aszpirin
- V.I.P.

3 órája, ZolaBA írta:
Szeretem amikor 2-3 karakter egy filmcím és nem lehet érdemben rákeresni...
Igen, elég trágya dolog a kétkarakteres cím... 3%
Segítség (bár nem tudom, hol akarsz rákeresni, ha torrentoldalon, akkor ez nem fog segíteni):
https://www.imdb.com/title/tt4922804/?ref_=fn_al_tt_1
A Netflix adja.
Érdekesség:
The entire first season was budgeted at R$ 10 million, about 20 times less than that of The Crown (2016)'s first season. (forrás: IMDB)
Ehhez képest nagyon jó a sorozat latványvilága is, és számomra kenterbe veri a The Crown-t, bár biztos lesz, aki ezt az összehasonlítást értelmetlennek fogja tartani, mivel az egyik scifi, a másik meg egy történelmi sorozat.
- Aszpirin
- V.I.P.

2 órája, lehoako írta:
Rövidítés.
Sine NOBilitate.
Felkapaszkodott, úrizáló paraszt, aki nem ariszokrata. A vásárolt nemesi rangok hordozóit is így illette a született arisztokrácia. Moliere: Úrhatnám Polgára erről szól. Az eredeti neve a főhősnek: Mr de Pourceaugnac. (Purszonyak) Pourceau - disznót jelent, a "-gnac-" pedig egy kisnemesi névvégződés. Most rohannom kell, de később kifejtem, ha elakadsz.
Kezdünk hónaljig járni a kultúrtörténetben... Ez JÓ!!!
Olvasd el, légyszi, mégeszer a kérdést. Mert nem arra válaszoltál ☺︎
Amúgy meg a Wikipédia szerint
Idézet
A népszerű népetimológia szerint a „sine nobilitate” azaz „nemességgel nem rendelkező” kifejezés volt a „sznob” szó alapja, noha erre nincsenek egyértelmű bizonyítékaink, ezért nyelvi tévhitnek minősíthető.[1]
-
Csutka
29 perce, scaurus írta:
Komoly ember se sportot nem néz, se maga nem sportol, legfeljebb bridzsezik és whiskyt iszik - és mégis 90 évig él.
Én ehhez tartom magam.
***Béke veled is!***
Ezzel valamilyen szinten egyet is értek.
Én nagyon nem szeretek meglepődni, ha nem is mindig, de sokszor utánaolvasok a megnézendő film tartalmának.
(A komolytalan Riverdale-nél is tudom, hogy kiről fog kiderülni, hogy ő (is) a Fekete Csuklya /Black Hood/).
Könyveknél is sokszor belelapozok a végébe mielőtt belekezdenék.
De ez, számomra, semmit nem von le az élvezeti értékéből.
(Az egri csillagok olvasásakor is pontosan tudtuk, hogy 1552-ben visszaverték a törököt, mégis nagy izgalom volt olvasni!)
A bolygódat miért kellett elhagynod?
2 órája, -KP- írta:
...Sportközvetítéseket is kapcsold el másra, ha nem jó az első 1 perc. Téma lezárva részemről. Peace.
Komoly ember se sportot nem néz, se maga nem sportol, legfeljebb bridzsezik és whiskyt iszik - és mégis 90 évig él.
Én ehhez tartom magam.
***Béke veled is!***
41 perce, Csutka írta:
Azt az utolsó résszel kell kezdeni.
Ezzel valamilyen szinten egyet is értek.
Én nagyon nem szeretek meglepődni, ha nem is mindig, de sokszor utánaolvasok a megnézendő film tartalmának.
(A komolytalan Riverdale-nél is tudom, hogy kiről fog kiderülni, hogy ő (is) a Fekete Csuklya /Black Hood/).
Könyveknél is sokszor belelapozok a végébe mielőtt belekezdenék.
De ez, számomra, semmit nem von le az élvezeti értékéből.
(Az egri csillagok olvasásakor is pontosan tudtuk, hogy 1552-ben visszaverték a törököt, mégis nagy izgalom volt olvasni!)
-
Csutka
1 órája, Lemmy9 írta:
Igen ezzel a koncepcióval sokmindentől megfosztja magát. Meg is lehet fordítani. Van ami jól indul oszt elsz@ródik. Na most akkor mi van?
Azt az utolsó résszel kell kezdeni.
Just now, Lemmy9 said:
Igen ezzel a koncepcióval sok mindentől megfosztja magát. Meg is lehet fordítani. Van ami jól indul oszt elsz@ródik. Na most akkor mi van?
Na igen, ráadásul nem is ritka az ilyen.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Just now, Lemmy9 said:
Igen ezzel a koncepcióval sok mindentől megfosztja magát. Meg is lehet fordítani. Van ami jól indul oszt elsz@ródik. Na most akkor mi van?
Na igen, ráadásul nem is ritka az ilyen.
45 minutes ago, scaurus said:
Ez sem hat meg (sok 90% feletti film van, amire 1 percet nem pazarolnék az életemből).
Korábban is írtam, én relatíve kevés sorozatot nézek, bevált a szűrőm, ha az elején megfog benne akármi (karakter, szituáció, hangulat, zene, képi világ, "eyecandy girl", stb.), akkor nézem, ha nem, akkor nem.
(Néhány hozzászólással korábban ott vannak, hogy miket hagytam abba, vannak közöttük sikersorozatok is.)
Öreg vagyok már, nincs időm próbálgatni, majd 10+ óra után megállapítani, hogy ezt a sorozatot is kár volt megnézni, csak az időmet pazaroltam, amit senki nem ad vissza.
Nem 10+ óra hanem max. 3-4 rész azaz 3-4x*45 perc. Fokozatosan halad előre a sztori, fokozatosan jönnek be az új szereplők, új helyszínek. Sőt, még az új évadokban is változnak a szereplők meg a fő helyszínek. Fingod sincs az egészről, még a felszín felszínét sem karcolgatod. De nem fogott meg, az első rész Az ilyen vélemény számomra a semminél is kevesebbet éri. Nem meggyőzni akarlak, mint mondtam nem érdekel, hogy nézed vagy sem. Sőt,ilyen hozzáállással inkább ne is nézd. Sportközvetítéseket is kapcsold el másra, ha nem jó az első 1 perc. Téma lezárva részemről. Peace.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
45 minutes ago, scaurus said:
Ez sem hat meg (sok 90% feletti film van, amire 1 percet nem pazarolnék az életemből).
Korábban is írtam, én relatíve kevés sorozatot nézek, bevált a szűrőm, ha az elején megfog benne akármi (karakter, szituáció, hangulat, zene, képi világ, "eyecandy girl", stb.), akkor nézem, ha nem, akkor nem.
(Néhány hozzászólással korábban ott vannak, hogy miket hagytam abba, vannak közöttük sikersorozatok is.)
Öreg vagyok már, nincs időm próbálgatni, majd 10+ óra után megállapítani, hogy ezt a sorozatot is kár volt megnézni, csak az időmet pazaroltam, amit senki nem ad vissza.
Nem 10+ óra hanem max. 3-4 rész azaz 3-4x*45 perc. Fokozatosan halad előre a sztori, fokozatosan jönnek be az új szereplők, új helyszínek. Sőt, még az új évadokban is változnak a szereplők meg a fő helyszínek. Fingod sincs az egészről, még a felszín felszínét sem karcolgatod. De nem fogott meg, az első rész Az ilyen vélemény számomra a semminél is kevesebbet éri. Nem meggyőzni akarlak, mint mondtam nem érdekel, hogy nézed vagy sem. Sőt,ilyen hozzáállással inkább ne is nézd. Sportközvetítéseket is kapcsold el másra, ha nem jó az első 1 perc. Téma lezárva részemről. Peace.
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
15 órája, Aszpirin írta:
talán nem esett még szó itt a 3%-ról, egy brazil hard scifi-sorozat, nekem nagyon tetszett az első évad, azt ajánlom csekkolni legalább.
Szeretem amikor 2-3 karakter egy filmcím és nem lehet érdemben rákeresni...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!