Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

takoka írta:
2023.08.23., szer. 22:13
nemtomm írta:
2023.08.23., szer. 18:28
mezzo írta:
2023.08.23., szer. 17:03
Sajnos meg fog maradni az ellentét főleg ha úgy nézzük, hogy egy jobb LCD gép azért nagyon sokba kerül ami jó képet ad, ahhoz képest egy régebbi felső kategóriás dlp aminek a képe megfelel itt nagyon sok embernek jó gombokért lehet venni …
Akkor én a ritka kivétel vagyok 😁
Epson LS12000 és egy Runco q750i vetít nálam. Hol az
egyiket csodálom hol a másikat 😀
Nincs hiány éreztem. Tudom nem nagy szám a felhozatal, de én élvezem mindkettőt.
Szeretlek benneteket olvasni.
Ne hagyjátok abba ,még ha sok is az ellentét.
Hajrá 👍

Üdv mindenkinek 🙂
Nem vagy semmi 😅 egyszerre kettő is van nem semmi….na azért ez ritka…
36_1_11.gif 36_1_11.gif
"Az igazi barát szemből támad."

takoka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: takoka »

nemtomm írta:
2023.08.23., szer. 18:28
mezzo írta:
cisco írta:
2023.08.23., szer. 15:26
Aki jelen volt bármelyiken tudja, hogy itt leginkább jó hangulatú beszélgetések voltak és elég kevés "szakmázás", de én ma már nem látom azt, hogy bizonyos emberek nem hogy egy asztalhoz, de egy szobába sem férnének meg egymással.
Voltak azért mindig LCD vs. DLP súrlódások, főleg a mindenhol szivárvárnyt látók miatt. De nem volt komolyabb, mint az iOS vs. Droid vagy htpc vs. médialejátszó (esetleg Popcorn vs. Dune) viták. Az LCD-DLP "ellentét" úgy látom megmaradt, egyébként.
Sajnos meg fog maradni az ellentét főleg ha úgy nézzük, hogy egy jobb LCD gép azért nagyon sokba kerül ami jó képet ad, ahhoz képest egy régebbi felső kategóriás dlp aminek a képe megfelel itt nagyon sok embernek jó gombokért lehet venni …
Akkor én a ritka kivétel vagyok 😁
Epson LS12000 és egy Runco q750i vetít nálam. Hol az
egyiket csodálom hol a másikat 😀
Nincs hiány éreztem. Tudom nem nagy szám a felhozatal, de én élvezem mindkettőt.
Szeretlek benneteket olvasni.
Ne hagyjátok abba ,még ha sok is az ellentét.
Hajrá 👍

Üdv mindenkinek 🙂

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy én az importőr cégnél dolgozom. A vevő nem tőlünk, hanem az akkreditált kiskereskőtől vásárolta a készüléket, így elsősorban neki kellene jelezni a garanciális problémát. Ő megvizsgálja és ha jogosnak íteli, akkor elindítja a garanciális Prime Support eljárást. Ha ő nem tudja, vagy nem akarja, nagyon szívesen mi is segítünk benne.
Mivel ő keresett az eladáson, így én csak szívességből ajánlottam fel a segítségem.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

mezzo írta:
cisco írta:
Aki jelen volt bármelyiken tudja, hogy itt leginkább jó hangulatú beszélgetések voltak és elég kevés "szakmázás", de én ma már nem látom azt, hogy bizonyos emberek nem hogy egy asztalhoz, de egy szobába sem férnének meg egymással.
Voltak azért mindig LCD vs. DLP súrlódások, főleg a mindenhol szivárvárnyt látók miatt. De nem volt komolyabb, mint az iOS vs. Droid vagy htpc vs. médialejátszó (esetleg Popcorn vs. Dune) viták. Az LCD-DLP "ellentét" úgy látom megmaradt, egyébként.
"Az igazi barát szemből támad."

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

cisco írta:

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

mezzo írta:
2023.08.23., szer. 13:58
cisco írta:
2023.08.23., szer. 10:25
Hol vannak már a 30-50 fős AV evők és AV baráti találkozók?
Más lett a prioritás - és akkor ezzel nem sértünk meg senkit sem. Azt sem, akiből időközben kereskedő lett, illetve azt a hobbistát sem, akinek a szenvedélye mára inkább már betegség :smile53:

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

cisco írta:
2023.08.23., szer. 10:25
Hol vannak már a 30-50 fős AV evők és AV baráti találkozók?
Más lett a prioritás - és akkor ezzel nem sértünk meg senkit sem. Azt sem, akiből időközben kereskedő lett, illetve azt a hobbistát sem, akinek a szenvedélye mára inkább már betegség :smile53:

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Cseneles írta:
2023.08.23., szer. 11:56
Persze lehet itt fikázni meg jelzőkkel illetni a rég 2008-2012 környékén gyártott csúcs DLP gépeket. 10000 üzemóra felett is egy karbantartás után hozzák egytől-eggyig a gyári paramétereket, szemelőtt tartva a szervízelhetőséget.
A legtöbb dlp-re igaz ez hogy nincs olyan degradáció, ami karbantartással ne lehetne visszahozni. Én fos dlp-t nézek, de nem találtam meg azt a másik dlp gépet, ami hushbox nélkül lehetne használni mozi helységen belülről vetítve.

Próbálkoztam a klasszikus PD gépekkel, de egyszerűen nem alternatíva. LCD-t meg a fentiek/lentiek miatt nem választanék jó szívvel.

Marad egy "fos", de olcsó gép, aminek a legnagyobb baja, hogy a feketéje szürke, ami leginkább 10 filmen lehet tettenérni, ami pont nem érdekel.

korbendallas2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: korbendallas2 »

Én nem projektorozok mert oled tv-t használok. De sokat járok külföldre mozi szobákat megnézni hogy melyik milyen. Pár éve olyan megközelitőleg 3-4 éve láttam JVC projektor képét tipusa np5 volt emlékeim szerint és volt még ott szerencsém Sony-hoz is. És azonnal mondtam wow ennek a JVC-nek a feketéje szuper. És én jobbnak véltem a JVC képét. Ezt megirtam valamelyik fórumon és lehülyéztek. Aztán mióta rendszeresen megyek látogatni moziszobákat ott többnyire JVC projektorokkal futok össze. Nem olyan rész osztrák boltba ahol árulnak Sony-t meg JVC kértem véleményt és a szakértő ott azt mondta inkább a JVC-t vegyem ha jót akarok magamnak. De felhozhatnám pl az Epsonokat is abból a 9400 változathoz volt szerencsém 2 helyen is hát ott a fekete inkább szürke volt nagyon iluzió romboló. Bár lehet ott a lámpa nem egy friss darab volt de nálam le is irta magát az Epson.
TV: 77" LG C1 Oled
Erősítő: Arcam AVR10
Hangfalak: Revel Performa F208 , Revel Performa C208 , Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 ,
Sub: 2x REL HT1510 Predator
Lejátszó: Zidoo Z9X
Kábelek: Kácsa, Norstone.
Akusztikai panelek: Sonitus Acoustics , Addictive Sound

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 658

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

cisco írta:
2023.08.23., szer. 11:27
Cseneles írta:
2023.08.23., szer. 10:43
Semmi fikázás itt nincsen, kész tényeket közlök amiket te anyagi érdek és megfontolásból elhallgatsz! A stílus is amit megengedsz magadnak és képviselsz veled szemben formál meg véleményt a jelenlévők körében.
Ezt értem, de ezt is már nem egyszer került leírásra, amire mindig ugyanaz a válasz érkezett. Ezért nem értem mire jó ez? Mit gondolsz, ha az előző 9 alkalommal így reagált, akkor a 10. alkalommal majd nem így fog.
Nem akarok hasonlattal élni, nem fog!

A fogyasztói társadalomban az olcsósítás, spórolás, gagyi termékekkel ösztönzik az embereket és próbálják minél több vásárlásra rábírni. 1-2évente kicsalni nagyobb összeget a zsebőkből. Ennek ékes példája a Sony projektor család 6milláig bezárólag. Alacsony kontraszt, gagyi polikarbonát objektív, nemelyik gépnél kielesítetthetettlen sarkok, kromatikus aberáció, pérszáz üzemóra elteltével gamma drift, szűkülő színtérlefedetség és még sorolhatnám. Nem hiába hozzáértők mozitermében még nem kapott szerepet a gépcsalád csak a laikusok körében.

1000 üzemórát elszaladgál még szemmel nem látható de műszeresen tökéletesen mérhető, néha többet is hiba mentesen. Nincs előpolarizálva a fény ami végett a folyadékkristály vagy a panel előtti 45 fokos WireGrid degradálódik. Magyarul nem tud lezárni a panel. Mivel a kék panel kapja az uv terhelés legjavát ezért többnyire az de a nagy hőhatás végett néha a zöld is hasonló sorsra jut. Pofon egyszerű...ha nem használsz napolajat leégsz te is a napon.

Sony is tud jó gépet gyártani..ott van a GTZ380! Komoly objektív, tökeletés szervizelhetőség, hardveresen remek kialakítás. Ez már felemelkedik egy "kikukázott, agyon tákolt" Christie HD10K szintjére megépítettségben. Természetesen egy lakás áráért.. ÉRTITEK?

Persze lehet itt fikázni meg jelzőkkel illetni a rég 2008-2012 környékén gyártott csúcs DLP gépeket. 10000 üzemóra felett is egy karbantartás után hozzák egytől-eggyig a gyári paramétereket, szemelőtt tartva a szervízelhetőséget. Képi minőségben Brutto 10 milláig nem tudok olyan Projektort mellérakni ami felvenné vele a versenyt!
JVC NZ9 és Z1 nincs más alternatíva ha a minőség a vetített képen a szempont!
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Cseneles írta:
2023.08.23., szer. 10:43
Semmi fikázás itt nincsen, kész tényeket közlök amiket te anyagi érdek és megfontolásból elhallgatsz! A stílus is amit megengedsz magadnak és képviselsz veled szemben formál meg véleményt a jelenlévők körében.
Ezt értem, de ezt is már nem egyszer került leírásra, amire mindig ugyanaz a válasz érkezett. Ezért nem értem mire jó ez? Mit gondolsz, ha az előző 9 alkalommal így reagált, akkor a 10. alkalommal majd nem így fog.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Teljes mértékben igazad van, nincs sok értelme! Viszont az igazság előrébb való.

Mit is keresnek a kereskedők egy szakmai fórumon? :rolleyes: Keresztes hadjáratot folytatva űzik el a témához hozzáértőket és kígyót békát kiabálva próbálják hitelteleníteni azokat, csak hogy a potenciális vásárló körüket kibővítsék!

Semmi keresnivalójuk nincsen itt, minden megnyilvánulásuk anyagi érdekeken alapszik, hazabeszélnek! Tisztelet a kivételnek! :smile53:
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Semmi fikázás itt nincsen, kész tényeket közlök amiket te anyagi érdek és megfontolásból elhallgatsz! A stílus is amit megengedsz magadnak és képviselsz veled szemben formál meg véleményt a jelenlévők körében. Pár éve még szemre állítottad projektorokat, "minek őket kalibrálni" azzal házaltál....meg minek a Dirac, minek a szobaakusztikai korrekció, dinamikát vesz el stb... Mostanra meg mindenki fölé helyezted magadat aki véleményt mer kinyilvánítani a szakmai hozzáértéseddel kapcsolatban. Mindenkit hülyének nézel és alárendeltnek, viszont még egy magyar komolynak mondható házimozi terembe sem nyert betekintést és legfőképpen elismerést a te szaktudásod!

Utoljára írom le, nem ebből élek és nem is függök ettől , ez aprópénz.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Srácok, mit vártok ettől a beszélgetéstől?

Mindenki tartja a saját álláspontját, attól függetlenül, hogy igaza van vagy sem, mert azt gondolja helyesnek. Kívülről meg az egész csak arra jó, hogy egyre kevesebben olvassák a fórum mozis részét, ami így is egy nulla már, mert érdemi információ nem szokott megjelenni a bejegyzésekben.

Már nincsenek olyan tagok, akik érdemben írnának a saját vetítőikről, amik kurrens gépek és nem 1-1 ritka fehér holló kategória. Ugyanez igaz más topikokra, ahol centikre, fülre állítanak görbéket.

Sajnos az avx már egyetlen korábbi funkcióját sem tölti be. Információ megosztás és közösség építés.
Információk ugye nincsenek.
Közösséget meg főleg bontani, megosztani kell és hívekké formálni. (Kikukázott pro mozisok, pemzlisek és barátai, stb) Hol vannak már a 30-50 fős AV evők és AV baráti találkozók?

Szerintetek mire jó ez? Szüksége van az országnak arra, hogy egy ilyen fóruma legyen?

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Érdekes történet ismételten a Sony XSRD gépekkel kapcsolatban. Jól mondta Szepi, felkeresték az érintett céget és vezetőségét de még titoktartás végett nem nyilatkozhatnak viszont elismerte a Sony a kontrasztvesztés illetve tudják a szintércsökkenés okát. Ennek orvoslását már alkalmazták a GT-Z380 vetítőben. :D Kár hogy ezt nem igazán birtokolja a nagyátlag... a többit viszon annál inkább is ahol a probláma van.

http://cine4home.de/es-tut-sich-was-neu ... xrd-serie/

Laci69
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Laci69 »

BoRRoNeo írta:
2023.05.09., kedd 17:51
Lemmy9.1 írta:
2023.05.09., kedd 17:22
Az első plazmatévéhez ajándék Suzuki Swiftet adtak annó.
Ami 32”-es volt, 4:3-as, és még TV-tuner sem volt benne, egyszerű monitor volt. Ehhez képest ugyanannyi pénzért (ami ma jó ha a felét éri) két darab 85”-es tévét lehet kapni.

Nem tudom mennyivel lesz olcsóbb a Micro LED-fal a mostani áránál (cca 100 millió). Két-három éve jelent meg, még szinte demo állapotban van. Számomra a 2-3 millió Ft lenne a maximum megfizethető (most a vásznam és a vetítőm együtt volt 2 millió), szerintem nem elképzelhetetlen ez az árkategória. Nyilván nem holnap, de nem is arról beszélgettünk, hogy ki mit kér karácsonyra.
Talán emlékszünk még 1999-re: akkoriban 3 millió forintba került egy 106 cm-es, még csak nem is HD-képes plazmatelevízió, melyhez egy ajándék Suzuki személyautót adtak, hogy ezzel is ösztönözzék, csábítsák a vásárlókat.
https://www.hwsw.hu/hirek/33343/Media_M ... esnap.html

Laci69
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Laci69 »

Lemmy9.1 írta:
2023.05.09., kedd 17:22
Az első plazmatévéhez ajándék Suzuki Swiftet adtak annó.
Talán emlékszünk még 1999-re: akkoriban 3 millió forintba került egy 106 cm-es, még csak nem is HD-képes plazmatelevízió, melyhez egy ajándék Suzuki személyautót adtak, hogy ezzel is ösztönözzék, csábítsák a vásárlókat.
https://www.hwsw.hu/hirek/33343/Media_M ... esnap.html

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1022

Hozzászólás Szerző: Zozi »

A cikk szerint ezt a gépet nem használták a 12 hónap alatt. Dobozában elcsomagolva töltötte ezt az időt.

Egészen pontosan korrekten elcsomagolva, szobahőmérsékleten.

Én drukkolok a sony-nak, mert elég sok ismerősömnél van ilyen masina.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Cseneles írta:
2023.06.15., csüt. 12:14
Sony lezer projektor 12honapos hasznalat utani meres, gamma drift es degradacio. Annyi szoljon tollambol a mentsegere, h mint jartasabb szervizes tisztaban vagyok azzal ,hogy a gamma drift es a D65 elmaszasa nagyban fugg a feny ut elkoszolodasatol es a feny forras uzemido valtozasatol. Mivel a fenyforrasbol kilepo feny az ut elso harmadaban mar szetagazik es kulon 3 ut vezet a 3 xsrd panelig. Az utan a konponenseinek fenyatereszto kepessege befolyasolja az adott panel (R,G,B) fenyerejet.Az RGB egyuttfutas ennek mertekeben valtozik ami nagy valoszinuseggel fustmentes kornyezetben uzemeltetett gep eseten eredeti allapotra visszaallithato.

A degradacio mar mas kerdes, az maradando.

http://cine4home.de/drift-test-sony-sxr ... 6xRwHumsZ8#
A magam részéről nem látok drámára okot adó aggodalmat a 12 hónap után mért és a kezdeti státusz között (feltéve, hogy használták a vasat ez idő alatt). A fénykibocsátás láthatóan nem változott (kérdés persze, amit csak akkor tudnék megválaszolni, ha Ekki mellett ülnék most), hogy a vörös deficit visszahozható-e (mert szerintem igen). A kontraszt sem változott egy centit sem. Az, hogy a színhőmérséklet (tehát az RGB balansz) igen, az természetes velejárója a technológiának (LCD alapokon nyugvó márkák). Érdemes és célszerű is pár hónapra a kezdés után simét ránézni, s ha kell, állítani rajta. Az pedig, hogy a gamma elmászott (hozzáteszem, kicsit!), az előzőekből nyilvánvalóan ered :rolleyes: . Sólyomszem legyen a talpán az a humanoid, aki egy vakteszten ezt kiszúrja (mármint a 2.18-ról 2.08-ra történt némi világosodást a felső tartományban). Ez amúgy az egyidejű kontraszt csökkenésében érhető tetten, de mondom, humma nehéz ekkora csökkenést "meglátni".
Összegezve, a magam részéről óvatosan szoktam ezeket a dolgokat kezelni, mivel akármennyire is tartom Ekkit szakinak, nem vagyok ott, nem láttam élőben.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Nyilvan Szepi ez megoldás lesz a felhasználóknak!
-
Írhatnál a barátodnak hogy 1 éves bruttó fizumert cserébe hamar felejtek, mellesleg ismerem a delete gombot is a billentyűzeten és abból mar futna szemészetre is ,hogy tisztábban lássam a mert számokat.
-
Ez az utóbbi nativ 4k 270-es gép mérése, teljes fény út tisztítás után. Ez volt a maximum kalibrálással amit kilehetett hozni belole. Ha D65-re allitom a 100% fehéret 2500:1 amire lecsökken a kontraszt. Egy evvel korabban kalibráltam ezt a gépet akkor 7000:1 amit tudott.
-
IMG_0489.jpeg
IMG_0489.jpeg (1.99 MiB) Megtekintve 2539 alkalommal
IMG_0493.jpeg
IMG_0493.jpeg (2.59 MiB) Megtekintve 2539 alkalommal
IMG_0495.jpeg
IMG_0495.jpeg (2.23 MiB) Megtekintve 2539 alkalommal
IMG_0494.jpeg
IMG_0494.jpeg (2.67 MiB) Megtekintve 2539 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cseneles 2023.06.16., pén. 11:49-kor.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1022

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Ha a panelek jelentősen fejlődtek, ezzel elismerik, hogy a korábbi szériák nem voltak tökéletesek, vagy a jó még jobb lett? 😅
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Cseneles írta:
Sony lezer projektor 12honapos hasznalat utani meres, gamma drift es degradacio. Annyi szoljon tollambol a mentsegere, h mint jartasabb szervizes tisztaban vagyok azzal ,hogy a gamma drift es a D65 elmaszasa nagyban fugg a feny ut elkoszolodasatol es a feny forras uzemido valtozasatol. Mivel a fenyforrasbol kilepo feny az ut elso harmadaban mar szetagazik es kulon 3 ut vezet a 3 xsrd panelig. Az utan a konponenseinek fenyatereszto kepessege befolyasolja az adott panel (R,G,B) fenyerejet.Az RGB egyuttfutas ennek mertekeben valtozik ami nagy valoszinuseggel fustmentes kornyezetben uzemeltetett gep eseten eredeti allapotra visszaallithato.

Hi Szepi,

Yes, we are aware about those false accusations.

Our SXRD panels have evolved significantly and he’s trying to say the opposite, with no evidence basically.

We have a plan to meet him and discuss this topic in detail in the next 3 weeks.

If you or any of your customers who are worried about this want to, we can setup a call to share technical information under NDA.

I think that this is the best way to make them confident.

Anything else you need, let me know.

Thanks and best regards,
Nikos
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

qti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: qti »

Cseneles írta:
Sony lezer projektor 12honapos hasznalat utani meres, gamma drift es degradacio. ...

Én úgy olvastam, hogy ezt a projektort nem használták az egy év alatt. Visszadobozolva várták ki az időt és mérték meg újra. Ha tényleg normálisan tárolták, akkor nem beszélhetünk elkoszolódásról. Nekem itt az a kérdésem,- amit a tesztelő is feltett - hogy meddig tart a romlás. Megállt vagy folytatódik? Ha használták volna, nagyobb lenne a "baj" vagy éppen ellenkezőleg?
Én hatalmas lutrinak tartom jelenleg az XW és VW Sony-kat is.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Morph »

Szuper!! Ha kitakarította a z1-t, arról is írj légyszi!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”