Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wittao mozi- és zeneszobája

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Re: Wittao mozi- és zeneszobája

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

wittao írta:
2018.08.22., szer. 08:50
:D
Igazad van, tenyleg azok mar olyan darabok ha valami rosszul szol valahol mashol kellene keresnem a hibat. Nalam abszolut SF Amati Futura kategoria, ha egyszer birtokolnam, nem kellene mas...
Viszont az 1.7 MFt jelenleg tavol all a “kepessegeimtol”, ha most 700-800 korul vennek hangsugarzot, az is kb. duplaja lenne annak amit eddig hangfalra koltottem. 4x ugrast nehez lenne megmagyaraznom meg magamnak is.
Persze abban igazad van, hogy az ossze-vissza ugralassal mig oda feljutnek 1-2 ev alatt (ahogy most haladok), siman bukok 300-400eFt-ot. Igy logikus lepes lenne. Csak az erdeklodes es nem vevoi szandekkal (sajnos) felvettem a kapcsolatot a hirdetovel, beszelgettunk, nagyon korrekt ember, biztos eletem egyik legjobb audios dontese lenne.

Most az az elkepzelesem, hogy a 600-800-as mezonybol probalgatok egy jo versenyzot kifogni + megcsinalnam a zeneszobamat normalisan (megkapna azt a plusz 1,5 metert, hatso falakat rendbetenni, vizes blokkot egy fallal odebb tenni stb).

Talan ennek meg nem jott el az ideje, vagy kevesnek erzem magam ( felkeszuletlennek) egy ilyen szintu cucc birtoklasahoz. Hitelt meg nem szeretnek felvenni egy audio cucc miatt... amikor 0% THM-mel 10 havi reszletre vesz az ember egy mosogepet meg egy hutot, arra azt mondom jo deal, de most 1 milkat kellene rapakolnom az alap elkepzelesemre, hitelhez nem lenne esszeru folyamodnom miatta.
“Roviden” ezt tudom mondani, termeszetesen ha lehetosegem adott lenne, akkor 1mp-et sem haboznek es a hangfalparos mar itt lenne nalam :) koszi a javaslatot, teljes egyetertessel!
Ez ugyan kicsit felette van a keretednek viszont az Amati-ig nem kellene cserélgetned! :D
https://www.audio-markt.de/_markt/item. ... 1300150741
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8891

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Persze, félig-meddig viccnek szántam. ;)
A 2. fele az írásomnak viszont megállja a helyét. :D
(Nehogy hitelből vegyél hifit.)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nem kellene tökölni. Van itt ez az Opera Grand Callas. Meg kell venni! :D Megspórolhatnál magadnak pár fölös kört, évet és az ezek során elbukott összegből szinte ki is jön az ára, ha hozzáteszed az Elac-átát. :rolleyes:
(Tudom, hogy az én számból vicces, de csövessel hallottam belőle olyan zenét, ami benne van számomra a top 5-ben)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7525

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

wittao írta:
2018.08.21., kedd 16:31
Dolgozom az ugyon :)
Persze ha az Elacok elmennenek konnyebb volna.
Valami nagyobb melysugarzoval felszerelt a cel. Meglatjuk meg.
Kíváncsi leszek/vagyok.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
2018.08.21., kedd 16:31
Dolgozom az ugyon :)
Persze ha az Elacok elmennenek konnyebb volna.
Valami nagyobb melysugarzoval felszerelt a cel. Meglatjuk meg.
:kapdelm:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

És az Elacokat mi váltja?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

wittao írta:
2018.08.20., hétf. 23:25
Kereslet-kinalat :D ha lesz ra igeny, biztos megcsinalja valaki ezt a tesztet is:)
Arra fel írtam hogy mindent letesztelsz ami a szentélyed ajtaján bekerül... :)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2018.08.19., vas. 21:13
Meg tapkabel fronton kell majd elorelepni
Ezek szerint mégsem! Lefolyó ügyben, szaniterek terén!
Ha csinálsz egy WC csésze összehasonlító tesztet az is érdekes lesz! Lapos/mély öblítésű kics, nagy, szögletes, ívelt, bidés, sima, peremes, perem nélküli.... számtalan lehetőség!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Körvonalazódik-e valami véglegesnek mondható hifi a fejedben vagy egyenlőre csak élvezed a kalandozásokat és nincs igényed megállásra/lehorgonyzásra?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

wittao írta:
2018.08.16., csüt. 11:36
De legalább a lényeget elkaptad :smile29:
El. És úgy döntöttem inkább nem kötök abba bele :) Én nem hiszek abban, hogy a center elhagyható, a mozi attól mozi. Elhiszem, hogy remek 2.0-ád van és leadja sub nélkül a basszust és a hang leválik a sugárzókról, stb. de az akkor sem középről, max középen szól ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Jó kis beszámoló :smile32:
Annak meg különösen örülök, hogy nem próbáltad meg előadni a sztereósok tévképzetét, miszerint egy jó 2.0-ás rendszer bőven elég mozira. Teljesen egyet tudok érteni veled abban, hogy a centert kicsit!!!tudja feledtetni 2 jó frontsugárzó, de a surroundokat v a mennyezetieket képtelenség. A szubról nem is beszélve. Mert bár 2 nagyméretű front hangfal képes nagyon mélyre lemenni és így frankó mélyeket csinálni, ez csak addig tűnik jónak, amíg nincs mellette 1-2 hasonlóan minőségi szub is.
És most nem arról beszélek, hogy van valakinek egy alap avr-je, hozzá meg egy belépő 5.1-es hangfalszettje és az a hi-end sztereó hangfalakat alázná. Hanem arról, amikor az 5-7-11.1-2 hangfalszett minden része minőségi, a meghajtásukkal egyetemben, mert ebben az esetben mese habbal, hogy van olyan 2.0-ás szett, ami jobb lenne ;)

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

wittao írta:
2018.08.16., csüt. 09:44
az AudioPC-m core mode-ban olyan szinten ki van facsarva, egyszeruen eselytelen volt a video-k lejatszasa
Megengedsz egy diszkrét nevetést? :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

wittao írta:
2018.08.12., vas. 13:29
irishcream írta:
2018.08.12., vas. 13:23
wittao írta:
2018.08.12., vas. 11:41
Koszonom szepen az adminnak aki megcsinalta a kepeket :) leborulok.gif
...........egy icipicit még tótágast áll a cucc, de megfordítom a monitort, úgy jó......
Hmmm... nalam mar jo minden, a regi bejegyzesek is es a legujabb is (amivel gond volt). Nem lehet, hogy kettot forditottal a monitoron? :D
megszámoltam. és csak egyet fordítottam..... :rolleyes:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2018.08.12., vas. 13:38
Nem konnyu az egyutteles ezzel a forummotorral, foleg ha valami tartalmat akar az ember betenni. :(
Ez nem feltétlenül a fórum problémája. A régebbi verziónál is előfordultak elforgatott mobiltelefonos fotók. Javaslom, fényképezőgéppel fotózz, vagy ne forgasd a telefont és/vagy kapcsold be a képek automatikus tájolását (már ha a tieden lehet)!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

wittao írta:
2018.08.12., vas. 13:29
irishcream írta:
2018.08.12., vas. 13:23
wittao írta:
...........egy icipicit még tótágast áll a cucc, de megfordítom a monitort, úgy jó......
Hmmm... nalam mar jo minden, a regi bejegyzesek is es a legujabb is (amivel gond volt). Nem lehet, hogy kettot forditottal a monitoron? :D
Én négyet, de csak a banándugósak állnak jól.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

wittao írta:

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Telefonon en is megforditva latom gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ismét írok, hátha elmegy... nálam is fejtetőn vannak.
Gondolom nem csak a fotók eredetije van meg hanem a hangfalak is a többi berendezéssel...
[/quote]

Valahogy meg kéne fordítani, egyébként köszi a beszámolót :smile53:
"Az igazi barát szemből támad."

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2018.08.11., szomb. 20:31
avl2 írta:
2018.08.11., szomb. 20:28
En jo iranyban latom a kepeket
Nekem az összes fejjel lefelé van... most megnéztem Chrome alatt is.
Végülis ha Ti jól látjátok, akkor nem pattogok, nekem megvannak az eredeti jók is :D
Köszi az észrevételt!
[/quote

Ismét írok, hátha elmegy... nálam is fejtetőn vannak.
Gondolom nem csak a fotók eredetije van meg hanem a hangfalak is a többi berendezéssel...

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

En jo iranyban latom a kepeket

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Talaltam. :) Ha nagyon off akkor szolok adminnak, hogy torolje de jo ez a krarora. :)
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... pmFeiBFRTs
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

wittao írta:
2018.08.09., csüt. 16:52
Csak nem birtam ki, valami elektroncsoves cucc csak legyen mar a hifi szobaban :)
Lattam ilyen "digitalis" visszaszamlalot valamelyik regi James Bond filmben az is igen jol nezett ki. :) Erre egyebkent, hogy lehet rakeresni?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
2018.08.08., szer. 08:26
Nekem most ugy van osszehasonlitasi alapom, hogy :
“A” verzioban
Szimmetrikus DAC
XLR kabel
1 db UREI vegfok sztereo modban

“B” verzioban
Szimmetrikus DAC
XLR kabel (ugyanaz, csak a jobb es bal oldal ertelemszeruen ket kulon keszulekbe megy)
2 db UREI vegfok monoblock modban

Az XLR plusz decibel emeleset igy nem is vettem figyelembe az RCA-hoz kepest, mivel ez nalam igy mindket verzional megvolt.

Persze egyebkent ezert irtam, hogy ha valaki megtalalta almai beallitasait pl. RCA-val es nem is hall kulonbseget mashogy az ne is varialjon sokat, jo ugy ahogy van nala.
Az elmelet az, hogy valami valtozasnak illik tortennie, most ennek a merteke mekkora nem tudom es ez ki szamara hogyan erzekelheto az pedig total egyenfuggo. Az viszont biztos, hogy sok gyarto reszerol ez a szimmetrikus/szimmetrizalt dolog egy ordas nagy kamu, szinte felesleges XLR-rel osszekotni, nyugodtan mehetne RCA kabelrol is. Emiatt keresgeltem, hogy hol lehet a valodi ertelme az XLR kabelezesnek.
Önmagában a szimmetrikus összeköttetés nem csak és kizárólag jobb, vagy rosszabb. Ahogy mindtam, rengeteg tesztben vagy jobbank találták, vagy nem, szóval szerintem készülékek válogatják, hog melyik, hogyan jobb. Mondjuk, ha van egy full szimmetrikus rendszered, akkor illik azt végig is vinni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nah, király! Erre való, működjön is. 😀 Nyilván a PS10-be azért nem teszik bele, hogy vedd meg ezt is, lehet a nagyobbakba benne van, bár nem vennek rá mérget.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Ez a szimmetrikus, nem szimmetrikus dolog is átment már mindenen. A legviccesebb az, amikor egy nem “valós” szimmetrikus kapcsolatot hallbvalaki jobbnak, rosszabbnak (mondjuk itt lehet önmagában a csatlakozók, esetleg a kábel hangját hallja a hallgató). A valódi szimmetrikus eszközök felépítése általában (nem minden esetben) azért jobbak, ez önmagában is hozhat javulast, a csatlakozás milyenségétől függetlenül. Tesztek százai alapján ki lehet jelenteni, hogy önmagában ez a tény azonban nem elég. Van, hogy a tesztelő minden szimmetrikus erőfeszítés ellenére az rca csatlakozást hallja jobbnak, de van ez fordítva is.
Az én rendszerem most szimmetrikus. A Dac, amit hallgattam, azonban nem az volt. Van egy másik dacom, beraktam azt, elsőre rca kapcsolattal, aztán pár nap után átkötöttem xlr-re. Ami AZONNAL feltűnt, hogy hangosabban szól a rendszer. gondolkodik.gif Picit lejjebb kellett tekernem a hangerőt ugyanazon hangerősséghez, ami pár nap utan teljesen visszasimult, mostmár kb ugyaz azon a hangerőn hallgatom (előfok hangerőszabályzója ugyan azon az álláson van, mint rca kapcsolattal), mást nem nagyon vettem észre, de lassan jön a visszateszt.
Sajna nincs egyforma rca/xlr kábelem, így nem feltétlen reális az összehasonlítás...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”