Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
7 hours ago, Hifilala said:
Viccelsz.Optimus Prime hangja csak ezeken élethű Amúgy nem kell félteni őket,bírják azok!
Milyen is az élethű Optimus hang ?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- thxfan
- Beköltözött
7 hours ago, wittao said:
Hááát, akkor azért nem csodálom, hogy lepusztította az analóg rendszer és jobbnak hallottad. Az iMac elég jó, egy sima winPC-nél én a mac-et megfelelő szoftverrel mindig jobbnak hallottam. Viszont nem csodálom, hogy nem volt ellenfele a bakelitnek.
Tegnap volt megint nálam vendégségben egy Bladelius, beépített DAC-kal, és eszembe jutott a korábbi produkciója. Annyira engem nem nyert meg a beépített dacja. Annyi jó cucc volt ott körülötted, miért nem kérted meg őket egy dedikált külső dac + audio PC kombóra... amíg nem hallottam, nem gondoltam volna a különbséget. Micromegat még nem hallottam (de lehet jobb is így nekem, hogy ezeket a készülékeket nem hallom és így be tudom húzni a féket )
A nagy Lavardin beépített dac-ja kb. partiban lehet egy 3-400e Ft-os külső dac minőségével + egy Imac sem a 100e Ft-os pc kategória, a Rega P3 + phono ára összesen 350e Ft. Azért itt is volt egy kb. 3X árszorzó a digitális és analóg vonal között, ezért elvárható lett volna, hogy a digitális legyen a jobb . Tudom, hogy drága a lemez, nyűgösebb is forgatni és cserélni, a Rega P3-on pl. a 45/33-nál manuális kell a szíjat átrakni , de itt is a különbség árából elég sok lemez megvehető .
Nincs audio pc és komolyabb külső dac, még drága kábelek sincsenek, illetve egyéb "legendás" hangzásjavító (kábel elemelő, csodatévő kő, tüskézett és kerámiagolyózott márványlap stb.) sincs, ennek ellenére ZENÉT hallasz, mert ezek a cuccok anélkül is élethűen képesek megszólalni.
A Micromega M-One 100-at hallottam álló Focal Electrával, simán megbirkózott vele. Nagyon komoly kis készülék, a megjelenése egész egyedi, az ára sem vészes, ha a tudását nézzük.
https://sounds-good.hu/Micromega-M-ONE-100
10.1 Auro3D
10 minutes ago, wittao said:
Hifilala azt azért tegyük hozzá, hogy Nálad a frontokat sok kizárólag sztereózó örömmel hallgatná a rendszerében Elég magas minőséget képviselnek, inkább azt mondanám nem szivesen hajtanám őket mozin, tényleg sajnálnám őket egy Transformers film alatt
Viccelsz.Optimus Prime hangja csak ezeken élethű Amúgy nem kell félteni őket,bírják azok!
- thxfan
- Beköltözött
20 minutes ago, nemtomm said:
Szerintem meg nem, mert a kép elvonja a figyelmed egy részét a hangról, így nagyon nehéz kihallani a különbségeket. Azt is többször leírtam, hogy inkább pl. koncertnél jött ki a difi a kábelek között, ahol szintén inkább a hangra koncentrász. Hidd el, ha nem csak ilyen mértékű különbség lett volna mozin, akkor maradtak volna a Valhalla kábelek.
Vamemnyivel biztosan jobb lenne a drága kábelekkel a rendszerem, de ha ugyanazt a pénzt elektronikára, vagy hangfalra fordítanám, akkor hatványozottan jobb lenne és ez minden szinten így lenne.
A pc témát hagyjuk, már a win10 gondolata is idegösszeroppant, nálam nem húzná sokáig
10.1 Auro3D
42 minutes ago, thxfan said:
Moziban semmi értelmét nem látom a drága kábeleknek, így ez a része volt a gúny, ellenben sztereónál már volt áll leesős tapasztalatom két hangfalkábel közötti hallható különbségről, mondjuk elég jó rendszer is kellett hozzá. Mozinál biztosan sokkal kisebb lesz a különbség, ha lesz egyáltalán és van aki ezt ki is hallja egy TF nézése közben.
Sajnos a saját tapasztalatomat osztom meg veled de azt kell, hogy mondjam ami a stereo-nál beválik az ugyan olyan jó a mozinál is pl a kábelcsere esetén is. Csak azt ne felejstsd el, hogy itt pl 5 hsz esetén nem kevés kábelt kell kicserélni ellenben a stereo esetében néhány m kábellel szemben. Meglepödnél ha az összes kábeled kicsrélnéd egyformán egy nagyságrenddel jobb minőségűre és tennél rá jó minőségű csatikat sokkal jobb lenne a rendszered.
De hát anno írtad, hogy hiába tapasztaltad meg a jobb hsz kábelek tulajdonságát inkább visszaléptél az olcsóbb felé mert az kielégitette az igényedet .
A stereo-t ne keverjük már össze a mozival és egy audio PC csak stereon ( képről ne is beszéljünk ) mozin is tudja vajon azt amit szeretnénk?
42 minutes ago, thxfan said:
.
"Az igazi barát szemből támad."
- thxfan
- Beköltözött
3 minutes ago, wittao said:
PC-ről és DAC-ról tudsz valami plusz infót még? Kíváncsi lennék mi volt bennük?
Semmi extra, csak egy imac, a dac az erősítőé, de a 2 millás Lavardinban.
A Micromega all in one készüléke is nagyon jó!
10.1 Auro3D
4 minutes ago, wittao said:
Hú Lala, ezt most nem értem
Ott vannak a szimfónikus részek,ahol lehet hallani különbségeket egyből.
- thxfan
- Beköltözött
36 minutes ago, Hifilala said:
Robi nem csak TF-et nézünk,hanem SW-t is,ahol az elején mindjárt megszólal egy egész szimfónikus zenekar!
Azt át szoktam tekerni, mert már annyiszor hallottam .
10.1 Auro3D
Robi nem csak TF-et nézünk,hanem SW-t is,ahol az elején mindjárt megszólal egy egész szimfónikus zenekar!
- thxfan
- Beköltözött
On 2018. 04. 12. at 9:13 PM, Csutka said:
Lehet gúnyolódni, de mivel magyarázod wittao írását az óriási különbséggel kapcsolatban?
Egyesek és nullák mozognak, mint HDMI kábelen.
Az USB DAC ugyanaz ráadásul + NAS-ról megy a zene.
Akkor ez most hogy is van?
Biztosan nagyon jó a hallása .
Kicsit összekeveredtek a dolgok, van aki a sztereóról, van aki a mozis médialejátszókról írt. Sztereónál egyértelműen ki fognak jönni a különbségek, pláne, ha azt is nézzük, hogy Wittaonak elég komoly rendszere van. Moziban semmi értelmét nem látom a drága kábeleknek, így ez a része volt a gúny, ellenben sztereónál már volt áll leesős tapasztalatom két hangfalkábel közötti hallható különbségről, mondjuk elég jó rendszer is kellett hozzá. Mozinál biztosan sokkal kisebb lesz a különbség, ha lesz egyáltalán és van aki ezt ki is hallja egy TF nézése közben. Cutler sem most kezdte, ezért egy kicsit gáz, hogy egy 20-as árszorzó ellenére nem volt komolyabb különbség a két lejátszó között, ezért ilyen árnál már elvárható lenne valami. Amit nem értek, hogy miért is kellene egy médialejátszónak sztereóban domborítani, nem is erre lett kitalálva? Egy audio PC-nél már más a helyzet, ott a megépítésnél elég csak a hangra koncentrálni, a kép gyakorlatilag lényegtelen. Lerágott csont, de egy moziszobában/mozinappaliban szerintem képtelenség normális sztereó minőséget összehozni, már a hangfal elrendezés sem nagyon engedi, legalábbis olyat, amit egy hasonló árú kimondottan sztereó cucc tud. Bármilyen szintű mozi erősítő, proci végfok tudását meg simán lealázza egy hasonló kategóriás kimondottan sztereó erősítő, akár egy komolyabb integrált is, még elő-végfok sem kell.
Egy kis kitérő:
Pár hete voltam kicsit hallgatózni helyben itt, van most választék bőven a bemutatóban, szerintem Wittao tudna innen csemegézni : https://sounds-good.hu/bemutato-darabok
Egy Lavardin integrált és Focal Sopra monitor páros ZENÉLT, csupa nagybetűvel, mintha tényleg egy jazz klubban ülnék és élő hangszerek lettek volna. Dave Brubeck - Take five referencia LP kiadvány ment egy középkategóriás Rega lemezjátszóról, majd ugyanez digitálisan -nem olcsó- PC+dac-ról szintén az elérhető legjobb minőségben, simán nyert a lemez . Persze ez is ízlés kérdése, finomabb részletekben talán jobb volt a digitális, de összességében az olcsóbb analóg mindent vitt.
10.1 Auro3D
Kevesebb szigetelés kell a tápkábelre és akkor még a fogása is más lesz, olyan bizsergető érzés fog el!
Lehet hogy a sugárzó dolgoknal rosszul fordítottak valamit.... nem ródiumos dugók kellenek hanem rádiumos!
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
14 minutes ago, wittao said:
Sokmindenre vevő vagyok és ugyanannak az ellenkezőjére is, de ezt dobnám
Viszont lehet, hogy a foszforeszkáló kábelre vevők lennének a népek. Eltudnám képzelni, ahogy a csöves erősítővel megegyező színben izzanak a kábelek a háttérben.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
5 minutes ago, wittao said:
Hulladékos körökben nem véletlenül vannak sugárkapuk, fémhulladéknál, kicsit otthonom a téma. És bizony jött be kábel szállítmány ami sugárzó volt, a forrása Ukrajna
Nem tudtuk az audiofil hatásait megnézni, mert elég szigorú protokoll van erre az esetre
Itt egy újabb lehetőség! Tesztelheted a sugárzó kábelek hatását
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
3 hours ago, TSanyi said:
Pl. két hölgy között is van különbség még ha kg-ra, évjáratra, IQ-ra egyorrmák, csupán a kisugárzásuk más...
Ha ezt elöbb írod... akkor veszek rádium izotópos kábeleket. Azoknak tuti más a kisugárzása
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
2 hours ago, TSanyi said:
Akkor vokt különbség! Nem is kevés, én úgy gondolom. Ha egyikkel hallgathatatlan a másikkal meg órákon keresztül lehet zenét hallgatni.
A különbséget nem mindig lehet, kell számokban, paraméterekben kifejezni, elég ha "érzi" az ember.
Pl. két hölgy között is van különbség még ha kg-ra, évjáratra, IQ-ra egyorrmák, csupán a kisugárzásuk más...
Én úgy gondolom, ha egy 150.000-es tápkábel nem hoz annyit akkor nem érdemes megvenni. Ha hallani különbséget és megteheti az ember meg kell venni (és megéri neki a különbség).
Persze lehet hogy csak én nem hallanék különbséget, nálam, az én rendszeremben, de pl. Te, nálad mást hallasz ugyan azzal a kábellel.
Mindenki a saját igényeire alakítson ki bármit ne a mások kedvére, véleményére.
Ahogy írod.
6 hours ago, Hifilala said:
A különbségek nem mindíg kimutathatóak vagy meghatározhatóak pontosan.Azt írtam,hogy árnyalatnyi különbség van az Oppo és a Dune között.Nos ez az árnyalatnyi különbség annyit tett,hogy a Dune-vel nem bírtam zenét hallgatni,mert nem volt jó.Megszólalt azon minden hang,csak az élet hiányzott belőle.
Akkor vokt különbség! Nem is kevés, én úgy gondolom. Ha egyikkel hallgathatatlan a másikkal meg órákon keresztül lehet zenét hallgatni.
A különbséget nem mindig lehet, kell számokban, paraméterekben kifejezni, elég ha "érzi" az ember.
Én úgy gondolom, ha egy 150.000-es tápkábel nem hoz annyit akkor nem érdemes megvenni. Ha hallani különbséget és megteheti az ember meg kell venni (és megéri neki a különbség).
Persze lehet hogy csak én nem hallanék különbséget, nálam, az én rendszeremben, de pl. Te, nálad mást hallasz ugyan azzal a kábellel.
Mindenki a saját igényeire alakítson ki bármit ne a mások kedvére, véleményére.
59 minutes ago, TSanyi said:
Félreérthetően írtam!
Úgy értettem: hallani illett volna a különbséget ha lett volna. Azaz feltegetően nem is volt különbség. Ami az árkülönbséget tekintve nem csak műszerrel kimutathatónak kellett volna lennie.
A különbségek nem mindíg kimutathatóak vagy meghatározhatóak pontosan.Azt írtam,hogy árnyalatnyi különbség van az Oppo és a Dune között.Nos ez az árnyalatnyi különbség annyit tett,hogy a Dune-vel nem bírtam zenét hallgatni,mert nem volt jó.Megszólalt azon minden hang,csak az élet hiányzott belőle.
4 minutes ago, wittao said:
Igen, szerintem 135.000 Ft durva kulonbseg annyiert akciosan 50 zsak cementet lehet venni!
Így nézve elég durva Ezen a szinten pont hogy a finomságokról szól a dolog.Arról,hogy kevésbé maszatol bele a hangba,mint egy tiszta üveg,amin keresztül jobban látod a képet.
14 minutes ago, TSanyi said:
Persze egy bizonyos szint felett. De azért egy 20x-os ár különbség!!!
Mert egy 1,5 millás és egy 2 millás között oké hogy nincs nagy különbség , Uram bocsá' 3 millás között. De 70.000-eshez képest durván kellett volna domborítania. Egy olyan rendszerben szerintem.
Lecseréltem a kábelemet 15 ezres helyett 150 ezresre,szerinted durva különbség van?
23 minutes ago, Hifilala said:
Én is gyengébbnem hallottam a Dune hangját.Ez viszont mozin nagyon árnyalatnyi különbség.Főleg zenénél volt tapasztalható a magas hangoknál a differencia.Azt tudomásul kellene venni,hogy itt már nem ég és föld különbségek vannak és azt is,hogy egyáltalán nem egyforma a hallásunk,az ízlésünk és a tapasztalatunk.Akkor még sok másról nem is beszéltünk.
Persze egy bizonyos szint felett. De azért egy 20x-os ár különbség!!!
Mert egy 1,5 millás és egy 2 millás között oké hogy nincs nagy különbség , Uram bocsá' 3 millás között. De 70.000-eshez képest durván kellett volna domborítania. Egy olyan rendszerben szerintem.
58 minutes ago, TSanyi said:
Cutler sem egy kezdő ebben a műfajban és rendszere sem nevezhető Tesco gazdaságosnak így hallani illett volna a különbséget.
Félreérthetően írtam!
Úgy értettem: hallani illett volna a különbséget ha lett volna. Azaz feltegetően nem is volt különbség. Ami az árkülönbséget tekintve nem csak műszerrel kimutathatónak kellett volna lennie.
Gratulálok! Számomra is meglepő volt mennyit számít a forrás, még akkor is ha “csak” digitális jelet küld tovább. Milyen audio PC vettél ha nem titok?
Én még tovább nyomulok a tápkondicionáló vonalon, a jövő héten ki fogok próbálni egy ígéretes darabot, ezt:
https://www.monoandstereo.com/2016/07/l ... ional.html
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Én is gyengébbnem hallottam a Dune hangját.Ez viszont mozin nagyon árnyalatnyi különbség.Főleg zenénél volt tapasztalható a magas hangoknál a differencia.Azt tudomásul kellene venni,hogy itt már nem ég és föld különbségek vannak és azt is,hogy egyáltalán nem egyforma a hallásunk,az ízlésünk és a tapasztalatunk.Akkor még sok másról nem is beszéltünk.
6 minutes ago, Tonyka said:
Természetesen nálam, ez egyértelmű, nyilván nem írott szabály, de azért nem voltam egyedül ezzel ahogy említettem.
Persze, Cutler-nél meg pont nem történt semmi változás.
Érdekes dolgok ezek egyébként.
Én azt vallom, hogy OPPO-Dune vonatkozásában, vagy két HDMI/USB kábel között, végfokok között a különbségek mindig megvannak, de időnként rejtve maradnak.
2 minutes ago, Csutka said:
Nem jó azért, mert ténynek veszed a tapasztalatodat.
Egy procival nálam az OPPO 105D kizárólag a HD hangokkal halkabban szólt és dinamikátlanabbul, miközben a Dune Solo 4K lejátszómmal teljesen egyforma volt.
Ebből nem vonhatom és nem is vonom le azt a következtetést, hogy az OPPO a HD hangokkal gyengébb, mint egy Dune.
Természetesen nálam, ez egyértelmű, nyilván nem írott szabály, de azért nem voltam egyedül ezzel ahogy említettem.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP