Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Igen egy dvd lejátszónál bőven lenne hely egy hagyományosra is, de minden beépített gramm növeli a gyártási, szállítási költséget. A hatásfoknál edig minden elfogyasztott kWh század rombolja a környezetet, ami esetleg adótöbletet jelent a gyártóra.
Ezeknek a készülékeknek az erkölcsi avulásuk sokkal nagyobb, mint a műszaki még akkor is ha kapcsoló üzemű táp van bennük.
Igaz, hogy sok embernél mindegy, hogy egy erősítő 10 kg vagy 50 kg, de soknál meg nem. A fejlett országokban, ami végülis a célpiaca az audiofil termékeknek, az ingatlan drága. Bizony én is gondolkodom egy LCD TV-n a hálószobába és nem sznobizmusból (nyilván nem is képminőség miatt) hanem azért, mert felszabadít egy TV álványt, ami fél m2 aminek az értéke már kb 100 eFt, nem is szólva a megjelenésről.
Aztén az a vevő, akinek kifinpmult ízlése van a hang tekintetében vélhetően maga is, illetve azok akikkel együttél másban is, így a lakókörnyezetben is igényes.
Ezt a trafó dolgot én máig nem értem igazából. annak idején volt a kis Commodore, aminek volt egy külön készülékben elhelyezett trafója. Ma a "modernebb" készülékeknél valami kényszeresen egybe akarják építeni a trafókat a készülékekkel. Pedig ugye a külön doboznál mennyivel egyszerűbb a hűtést megoldani, mennyivel egyszerűbb a készüléket elhelyezni, ha elromlik, cserélni, mennyivel kevesebb elektromos zaj jut úgy a készülékbe.
gordon314.fw.hu
Na igen. Ebben a méretben már lényeges a nyereség. Más kérdés, hogy van-e értelme. Az ember gyereke nem cipelgeti az erősítőjét túl sokszor. A polcon meg kényelmesen elfér - általában.
Nekem a csövesem 6 dobozból áll, és van vagy 50kiló. Nem is szívesen szedem le a polcról
sajti
Sajti(ha már offolunk, de szvsz értelmes témában)
biztos, hogy a vásárlók jó része nem tudja mi az a SACD vagy nincs olyan rendszere, amin kijönnének a formátum igazi erényei.
Viszont a Sony és a Philips úgy gondolta, hogy ha már ott egy lejátszó, amiben a SACD lejátszásához szükséges alkatrészek 95%-a bennt van a készülékben, ráadásul nekik jogdíjat sem kell ezért fizetni, így hát alig drágábban tudnak olyan dvd lejátszókat gyártani, ami egy plusz szolgáltatással kiemelkedik a többi készülék közül.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek a cégek nyomni próbálják a SACD szekerét. Ahhoz pedig minél több embernek kell hallania SACD lemezt a saját rendszerén. Még egy egybe mozin is lényegesen jobban szól a SACD, mint a CD, akár sztereóben is (na ez főleg azért van, mert a CD hangjuk ezeknek a DVD lejátszóknak elég csapnivaló) és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy sokan a multicsatornás hangzást szeretik. Márpedig ha van otthon egy SACD lejátszására alkalmas készülék, ami nem csak a TV-re, de valamilyen hangkeltő szettre is rá van kötve, akkor abba elég jó esélyel előbb-utóbb be is kerül egy SACD lemez (ha mást nem kölcsönkérnek egyet). Ha valaki hallott már ilyet, azt lényegében meggyőzi.
Ekkora promóciót (ami ráadásul erősen jól célzott) viszonylag olcsón tudnak elérni, mert egy egy készülék gyártási költségét a SACD képesség max néhány százassal dobhatja meg Sonyéknál, Philipséknél.
A Panánál nemkülönben megjelent ennek a DVD-Audio változata, sőt ők még tovább mentek és olyan még olcsóbb lejátszókba is építettek DVD-Audio dekódert, aminek csak sztereó kimenete van. (Ezt nem értem miért nem csinálja a Sony és a Philips a SACD-vel, pedig ott sokkal indokoltabb lenne!)
Na erre a Pio mint nevető harmadik azt mondta, hogy én a bizonytalankodókra fogok rácélozni, akik nem tudják, hogy a SACD vagy a DVD-Audio mellett döntsenek. Ráadásul mindkét formátumból elég szegényes még a műsorkínálat, ezért ez is az univerzális lejátszóknak kedvez.
A kapcsoló üzemű tápnak biztosan van valami lényeges előnye. Pl ha jól tudom, akkor azonos teljesítmény mellett sokkal kisebb, könyebb. Talám még a működési hatásfoka is jobb, ezért kevésbé melegszik. Persze, hogy minimális lehet ez a különbség és gyakorlatilag senki nem nézi, hogy a DVD lejátszója standby módban mennyire pörgeti a villanyórát, de vannak környezetvédelmi szempontok is. És manapság, ahol a fejlett országokban gyakorlatilag minden háztartásban van egy DVD lejátszó....
Amúgy nem hülyeség ez a kapcsoló üzemű táp, ha megfelelően alkalmazzák. A gond ott szokott lenni, hogy 50 Hz-en müködik a dolog. Ami elég rossz hatásfokhoz és 50 Hzpes zavarhoz vezet. Viszont ha emelik a frekvenciát, mondjuk 60 kHz-re, akkor a hatásfok is nő, no meg 60 kHz-en már nem igen zavar semmit az audiotechnikában. A Linn csinált ilyen erősítőt, ami kb akkora mint egy notebook és 2 * 100 watt valós teljesítményt szolgáltat sörösdoboz méretű kondik nélkül!
A Sony - Philips témában igazad van. Egyrészt, ha tényleg nem kerül sokba, hogy tudja a cucc, akkor miért ne? Márpedig ha a T. vevő hajlandó újravásárolni részben vagy egészben a CD gyűjteményét SACD formátumban, akkor hajrá! A másik pedig, hogy ha elterjesztem az SACD-t, akkor a többiek is kénytelenek lesznek beépíteni, ami aztán megint nekem jó (licensz).
Most úgy fest, hogy a versenyfutást az SACD fogja nyerni. Én külföldön sokkal több kiadványt láttam SACD-n, mint DVD Audión.
A Pio biztosra akar menni -legalábbis úgy fest-, és azért pakol bele mindent a lejtászóiba. Más kérdés, hogy egy ennyire kemény konkurrenciaharccal terhelt piacon nem veszt-e teret a magasabb árakkal? Végülis valahol ez is egy magasabb minőségű termék lehet(ne).
Táp: Teljesen igazad van. Kapcsolóüzemben kisebb és könnyebb lesz cucc, mint a hagyományos trafós megoldásokkal. DE! A DVD lejátszónál a felvett teljesítmény mindössze néhány watt, tehát itt egy trafó se lenne nagyobb -mondjuk- 4x4x4cm-nél. A trafós megoldás kevesebb nagyfrekis zavart termel. A 60kHz-es kapcsolóüzemű tápnak is lehetnek olyan torzítási komponensei, amik megjelennek a kimeneteken.
És még egy (de nagyon fontos) dolog: A trafó sokkal megbízhatóbb, mint a kapcsolóüzemű táp. Egy rendesen kivitelezett trafó nem csak a készüléket élheti túl, de sok esetben akár a tervezőjét is. Ez pedig a márka presztizsében sokat jelenthet.
sajti
Találtam egy meggyőző képet is!
A méretek egyébként 35 cm * 35,5 cm * 6 cm és 9 kg
2*200 Watt 4 Ohm-on
2*100 Watt 8 Ohm-on
A neve pedig Chakra 500
gordon314.fw.hu
Sajti
(ha már offolunk, de szvsz értelmes témában)
biztos, hogy a vásárlók jó része nem tudja mi az a SACD vagy nincs olyan rendszere, amin kijönnének a formátum igazi erényei.
Viszont a Sony és a Philips úgy gondolta, hogy ha már ott egy lejátszó, amiben a SACD lejátszásához szükséges alkatrészek 95%-a bennt van a készülékben, ráadásul nekik jogdíjat sem kell ezért fizetni, így hát alig drágábban tudnak olyan dvd lejátszókat gyártani, ami egy plusz szolgáltatással kiemelkedik a többi készülék közül.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek a cégek nyomni próbálják a SACD szekerét. Ahhoz pedig minél több embernek kell hallania SACD lemezt a saját rendszerén. Még egy egybe mozin is lényegesen jobban szól a SACD, mint a CD, akár sztereóben is (na ez főleg azért van, mert a CD hangjuk ezeknek a DVD lejátszóknak elég csapnivaló) és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy sokan a multicsatornás hangzást szeretik. Márpedig ha van otthon egy SACD lejátszására alkalmas készülék, ami nem csak a TV-re, de valamilyen hangkeltő szettre is rá van kötve, akkor abba elég jó esélyel előbb-utóbb be is kerül egy SACD lemez (ha mást nem kölcsönkérnek egyet). Ha valaki hallott már ilyet, azt lényegében meggyőzi.
Ekkora promóciót (ami ráadásul erősen jól célzott) viszonylag olcsón tudnak elérni, mert egy egy készülék gyártási költségét a SACD képesség max néhány százassal dobhatja meg Sonyéknál, Philipséknél.
A Panánál nemkülönben megjelent ennek a DVD-Audio változata, sőt ők még tovább mentek és olyan még olcsóbb lejátszókba is építettek DVD-Audio dekódert, aminek csak sztereó kimenete van. (Ezt nem értem miért nem csinálja a Sony és a Philips a SACD-vel, pedig ott sokkal indokoltabb lenne!)
Na erre a Pio mint nevető harmadik azt mondta, hogy én a bizonytalankodókra fogok rácélozni, akik nem tudják, hogy a SACD vagy a DVD-Audio mellett döntsenek. Ráadásul mindkét formátumból elég szegényes még a műsorkínálat, ezért ez is az univerzális lejátszóknak kedvez.
A kapcsoló üzemű tápnak biztosan van valami lényeges előnye. Pl ha jól tudom, akkor azonos teljesítmény mellett sokkal kisebb, könyebb. Talám még a működési hatásfoka is jobb, ezért kevésbé melegszik. Persze, hogy minimális lehet ez a különbség és gyakorlatilag senki nem nézi, hogy a DVD lejátszója standby módban mennyire pörgeti a villanyórát, de vannak környezetvédelmi szempontok is. És manapság, ahol a fejlett országokban gyakorlatilag minden háztartásban van egy DVD lejátszó....
Amúgy nem hülyeség ez a kapcsoló üzemű táp, ha megfelelően alkalmazzák. A gond ott szokott lenni, hogy 50 Hz-en müködik a dolog. Ami elég rossz hatásfokhoz és 50 Hzpes zavarhoz vezet. Viszont ha emelik a frekvenciát, mondjuk 60 kHz-re, akkor a hatásfok is nő, no meg 60 kHz-en már nem igen zavar semmit az audiotechnikában. A Linn csinált ilyen erősítőt, ami kb akkora mint egy notebook és 2 * 100 watt valós teljesítményt szolgáltat sörösdoboz méretű kondik nélkül!
gordon314.fw.hu
Szerintem teljesen egyetértünk. A pénzről szól a dolog. Mondjuk nézzünk egy Pio575-öt. Mi kell, hogy kijöjjön ebből az árból: mechanika (ezen nem lehet nagyot fogni), doboz (ezen már lehet valamit, de a hangzáshoz nem sok köze van), táp (majdnem csak mint az előző, de itt azért már sokat ronthat a hangzáson egy olcsó táp), dekóderek, DAC (olyan kell, ami nem csak a DSD-t és a PCM-et viszi ami elég ugye egy SACD lejátszóhoz, hanem a DD-t, a dts-t, az MLPCM-t (DVD-Audio), a DiVX-et, az Mp3-at, a WMA-t), videoáramkörök (itt aztán az SACD teljes előnyben van, mert ahhoz nem szükséges semmi), csatlakozók (itt megintcsak óriási előnye van az SACD-nek, mert 6 minőségi RCA elég is rá, esetleg digitális kimenet a CD részéhez míg a DVD lejátszóra kell 8 analóg hangkimenet, 2 digitális, scart, kompozit video, svideo, komponens video).Hirtelen enyit a műszaki tartalomról (biztos van még csomó minden amiben különböznek). A dolog viszont nem itt áll meg, hanem a készülékek után fizetendő licensdíjaknál. Az SACD esetében csak a Sony-nak és a Philipsnek kell fizetni a CD és az SACD technógia után (ha esetleg a spéci SACD éppen Sony vagy Philips akkor még ezt sem). A DVD lejátszónál kell fizetni: a DVD után, a CD után, az SACD után, a DVD-Audio után, a Jpeg után, a WMA után, az Mp3 után, a Macrovision után, az AVI-k után, az Mpeg1 után (hacsak nincs a DVD-ben ben), a DiVX után és még ki tudja milyen licensek után.
Viszont van egy hatalmas előnye a Pio575-nek: sokat tudnak eladni belőle, míg egy audiofil SACD-re csak nagyon kevés ember költ. A legtöbbnek elég amit egy univerzális DVD nyújt. Az audiofileknek jelentős része nem is foglalkozik a SACD-vel, hanem kitart a sima CD mellett. Ezért is tüntek el a kínálatból az olcsó csak SACD lejátszásra képes készülékek.
Pedig egy olyan purista SACD készülék, ami csak a SACD-k lejátszására lenne képes csak sztereóban (CD-t se vigyen) az én fantáziámat is megmozgatná olcsón!
Abban egyetértünk, hogy az univerzális lejátszóból sokat lehet eladni. Szerintem az 575 tulajok nagyrészének fogalma sincs arról, hogy mi is az az SACD...
Ezeknek meg pont nem kéne bele, maximum sznobságból fizetik ki...
A Pio-nál az egyik dolog ami zavar, az pontosan a táp. Nem tudom elhinni, hogy egy kapcsolóüzemű táp olcsóbb, és jobb, mint egy hagyományos trafós, pláne arra a 15-20W-ra. Ráadásul a kapcsolóüzemű tápnál sokkal nagyobb esély van arra, hogy mindenféle zavarokkal szórja meg a környező elektronikákat.
A többiben kb. egyetértek. Ugyan kihagytad az analóg kimeneti fokozatot, de az ma már nem egy nagy durranás, pláne a DVD-kben.
A purista SACD játszó tekintetében egyetértünk. Én pontosan ezért vettem meg az enyémet. Igaz, hogy lejátszik CD-t is, - és nem is rosszul -, meg igaz, hogy csak relatíve volt olcsó (Krellhez képest ), de valami olyasmi, amire gondolsz.
sajti
... Vannak DVD lejátszók ahol a zenénél zavaró videoáramköröket simán ki lehet iktatni....
Részben igazad van. Valóban nincs nagy különbség a futóműben. Az elektronikában azonban lehet. A DVD-kben ráadásul ott figyel egy nagyobb kupacnyi videó célú áramkör. Ezek pedig okoznak/okohatnak zavarokat a hangfrekis áramkörökben.
A másik pedig az, hogy egy DVD lejátszó bekerülési költségéből sokkal kevesebb jut a hangfrekis részre, illetve az SACD áramkörökre, mint egy speciálisan erre tervezett keszüléknél.
A következő AVBT-re nagyon szívesen elviszem a lejátszómat, és akkor összehasonlíthatjuk egy árban hasonló kategóriájú DVD lejátszóval.
sajti
Szerintem teljesen egyetértünk. A pénzről szól a dolog. Mondjuk nézzünk egy Pio575-öt. Mi kell, hogy kijöjjön ebből az árból: mechanika (ezen nem lehet nagyot fogni), doboz (ezen már lehet valamit, de a hangzáshoz nem sok köze van), táp (majdnem csak mint az előző, de itt azért már sokat ronthat a hangzáson egy olcsó táp), dekóderek, DAC (olyan kell, ami nem csak a DSD-t és a PCM-et viszi ami elég ugye egy SACD lejátszóhoz, hanem a DD-t, a dts-t, az MLPCM-t (DVD-Audio), a DiVX-et, az Mp3-at, a WMA-t), videoáramkörök (itt aztán az SACD teljes előnyben van, mert ahhoz nem szükséges semmi), csatlakozók (itt megintcsak óriási előnye van az SACD-nek, mert 6 minőségi RCA elég is rá, esetleg digitális kimenet a CD részéhez míg a DVD lejátszóra kell 8 analóg hangkimenet, 2 digitális, scart, kompozit video, svideo, komponens video).
Hirtelen enyit a műszaki tartalomról (biztos van még csomó minden amiben különböznek). A dolog viszont nem itt áll meg, hanem a készülékek után fizetendő licensdíjaknál. Az SACD esetében csak a Sony-nak és a Philipsnek kell fizetni a CD és az SACD technógia után (ha esetleg a spéci SACD éppen Sony vagy Philips akkor még ezt sem). A DVD lejátszónál kell fizetni: a DVD után, a CD után, az SACD után, a DVD-Audio után, a Jpeg után, a WMA után, az Mp3 után, a Macrovision után, az AVI-k után, az Mpeg1 után (hacsak nincs a DVD-ben ben), a DiVX után és még ki tudja milyen licensek után.
Viszont van egy hatalmas előnye a Pio575-nek: sokat tudnak eladni belőle, míg egy audiofil SACD-re csak nagyon kevés ember költ. A legtöbbnek elég amit egy univerzális DVD nyújt. Az audiofileknek jelentős része nem is foglalkozik a SACD-vel, hanem kitart a sima CD mellett. Ezért is tüntek el a kínálatból az olcsó csak SACD lejátszásra képes készülékek.
Pedig egy olyan purista SACD készülék, ami csak a SACD-k lejátszására lenne képes csak sztereóban (CD-t se vigyen) az én fantáziámat is megmozgatná olcsón!
gordon314.fw.hu
Az itt a lényges kérdés, hogy mekkora a különbség? Hoz-e akkora változást? Szvsz fontos az is, hogy milyen rendszerbe kerül majd a lejátszó.
Viszont van SACD
Van, de sajnos a legtöbb ilyen kategóriájú DVD lejátszónál, ez csak egy nyereménynek tekinthető. Egy valóban SACD lejátszásra szánt készüléknek a nyomába se ér. És ez nem a Pio lehúzása. Egyszerűen nem arra készült...
sajti
Akárcsak az audio cd lejátszás.
De ne hasonlítsunk össze egy minimum 100e-es készüléket, ami speciálisan az SACD és audio cd formátumra kihegyezett, egy univerzális, szinte minden formátumot támogató dvd playerrel.
Naná, hogy sz@rabb minőségben fogja tudni ugyanazt...
Azért ezt én "rágnám" tovább: szvsz műszakilag olyan nagy különbség nem igen van egy egybe SACD és egy spéci audiofil SACD között. Minegyikben DVD drive olvas. A hibajavítás itt már nagyon komoly, ezért a mechanikán nem sok múlik. A DSD dekóderek között nyilván van különbség, de ez szinte "filléres" alkatrész. Viszont SACD csak analóg jön ki a készülékből, ezért sok múlik a beépített erősítőkön, meg úgy általában az "analóg részen". Vannak DVD lejátszók ahol a zenénél zavaró videoáramköröket simán ki lehet iktatni.Igazából ide akarok kilyukadni: nem attól szól jobban (illetve nem csak attól) egy spéci SACD lejátszó, mert csak arra készült, ezért kevesebb kompromisszummal kellett szembenéznie, hanem azért, mert egy Pio575 50 eFt alatt van egy csak SACD lejátszásra alkalmas készülék, meg 200 eFt-os kategória.
Amúgy én szívesen meghallgatnék egy összehasonlítást mondjuk egy Linn unidisc (vagy a Krell, Primare hasonló univerzális lejátszói) és egy árában passzoló csak SACD között. Vajon ott is lenne-e akkora különbség?
Részben igazad van. Valóban nincs nagy különbség a futóműben. Az elektronikában azonban lehet. A DVD-kben ráadásul ott figyel egy nagyobb kupacnyi videó célú áramkör. Ezek pedig okoznak/okohatnak zavarokat a hangfrekis áramkörökben.
A másik pedig az, hogy egy DVD lejátszó bekerülési költségéből sokkal kevesebb jut a hangfrekis részre, illetve az SACD áramkörökre, mint egy speciálisan erre tervezett keszüléknél.
A következő AVBT-re nagyon szívesen elviszem a lejátszómat, és akkor összehasonlíthatjuk egy árban hasonló kategóriájú DVD lejátszóval.
sajti
Viszont van SACD
Van, de sajnos a legtöbb ilyen kategóriájú DVD lejátszónál, ez csak egy nyereménynek tekinthető. Egy valóban SACD lejátszásra szánt készüléknek a nyomába se ér. És ez nem a Pio lehúzása. Egyszerűen nem arra készült...
sajti
Azért ezt én "rágnám" tovább: szvsz műszakilag olyan nagy különbség nem igen van egy egybe SACD és egy spéci audiofil SACD között. Minegyikben DVD drive olvas. A hibajavítás itt már nagyon komoly, ezért a mechanikán nem sok múlik. A DSD dekóderek között nyilván van különbség, de ez szinte "filléres" alkatrész. Viszont SACD csak analóg jön ki a készülékből, ezért sok múlik a beépített erősítőkön, meg úgy általában az "analóg részen". Vannak DVD lejátszók ahol a zenénél zavaró videoáramköröket simán ki lehet iktatni.
Igazából ide akarok kilyukadni: nem attól szól jobban (illetve nem csak attól) egy spéci SACD lejátszó, mert csak arra készült, ezért kevesebb kompromisszummal kellett szembenéznie, hanem azért, mert egy Pio575 50 eFt alatt van egy csak SACD lejátszásra alkalmas készülék, meg 200 eFt-os kategória.
Amúgy én szívesen meghallgatnék egy összehasonlítást mondjuk egy Linn unidisc (vagy a Krell, Primare hasonló univerzális lejátszói) és egy árában passzoló csak SACD között. Vajon ott is lenne-e akkora különbség?
gordon314.fw.hu
Viszont van SACD
sajti
DVi kimenet?
Jogos.
Viszont van SACD, és működik rendesen a divx feliratkezeléssel is.
Mindenkinek el kell döntenie, számára mi a fontos.
Meglepődnék ha a CA támogatná a feliratokat rendesen, és folyamatosan lenne hozzá firmware frissítés.
De ne legyen igazam. :smile19:
Egyébként ha DVI, vagy HDMI kimenettel rendelkező játékost keresnék én a megbízható és kipróbált nagyobb denonokat venném. Igaz az már más árkategória.
Csak akkor Én azt nem értem, hogy miért nem inkább egy pio575? Minden formátumot visz, divx ok., és elég kiforrott lejátszó már firmware szempontból is.
Meg hát az ára....
DVi kimenet?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Nem jobb, csak jobban egy kategória. Mindkettő DV-s kimenettel van, a mindkettőben van dekóder 5.1, és dts, valamint DVD-A-t is lejátszanak. Csak a CA még viszi a Divx-et is, és olcsóbb is. Én amúgy Pana párti volnék, de engem is csábítgat egy ilyen CS 79-es...
Az S97 nemsokára 55-60 rugó körül lesz!
Ha ez link akart lenni, akkor nem sikerült..
Szerintem csak típusszám. Mindenki nézzen utána.
Akkor nézzük a Pana S97-et a CA 79 mellett. Mivel jobb a CA?
Nem jobb, csak jobban egy kategória. Mindkettő DV-s kimenettel van, a mindkettőben van dekóder 5.1, és dts, valamint DVD-A-t is lejátszanak. Csak a CA még viszi a Divx-et is, és olcsóbb is. Én amúgy Pana párti volnék, de engem is csábítgat egy ilyen CS 79-es...
Csak akkor Én azt nem értem, hogy miért nem inkább egy pio575?
Minden formátumot visz, divx ok., és elég kiforrott lejátszó már firmware szempontból is.
Meg hát az ára....
Sziasztok!Egy ilyet néztem ki!!Philips HTS 3300 "házimozi cucc"
Sziasztok!Egy ilyet néztem ki!!Philips HTS 3300 "házimozi cucc"
Mi a véleményetek?Tapasztalat?
Ez az 540-es DVD mennyiben jobb, mint pl. az S97-es Pana?Nem hiszem, hogy egy játékosnak olyan nagy tápra van szüksége.
Nem jó az összevetés, mert a 79-es CA inkább ami a Pana partnere lehetne tekintettel a DV kimenetre.
Ez az 540-es DVD mennyiben jobb, mint pl. az S97-es Pana?
Nem hiszem, hogy egy játékosnak olyan nagy tápra van szüksége.
Ezek elég nyomós évek, hogy hanyagoljam ezt a márkát.
Szerintem azért nem kell! Mert a CA cuccok ár/érték aránya még így is kimagaslik az átlagból. Csak nem szabad azt képzelni, hogy audiofil integrált erősítőt lehet újonnan 50 eFt-ért kapni.
gordon314.fw.hu
Ez azért szerintem nem ennyire tragikus...
Pl. cosmot is megkérdezheted, hogy neki mennyire vált be a CA.
Gordon véleménye is egy a sok közül, de nem feltétlen igaz egy DVD-re, ami a legujabb sorozat, el kéne menni boltokba megnézegetni, és ha tényleg annyiféle ahány, akkor ...