Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Akkor ezek szerint könnyűszerkezetesből is lehet jót alkotni.Azt azért elmondanám, mielőtt kihozod belőle, hogy tudok valami titkot, hogy több mázlim volt, mint tudatosság. Sokkal több Mit is mondhatnék, szerencsés nap alatt születtem

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Biztos vagyok benne, ha szétnéznénk a világban látnánk, hogy a moziépítők nagy része könnyűszerkezetes anyagból épít. Gondolom ezt Hiccusz is tudja igazolni. De tudni kell, hogy nem a hagyományos (főleg nem a magyar) tervek szerint kell felhúzni egy-egy falat.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

...Itt aztán megmutatta a rendszer, miért is szórjuk ki a pénzünket.
Nem csoda. A fórum (egyik) legjobb házimozijában voltál. Remélem idén is lesz "Cutler túra" :-)

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Dhcodoki moziszobája

Köszi Doki a beszámolót, örültem, hogy itt voltatok.
Szerintem bőven túl is fogsz szárnyalni, már így is mérföldekre vagy a jó öreg Clarusoktól
Htpc nem valószínű, hogy lesz nálam. Így se sok hajam van, de egy olyannal a maradek is kihullana.
Köszi, de meghagyom a napi szinten pepecselést a guruknak, nekem elég annyi, hogy bekapcsolom a médialejátszót és hátrradőlök.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Dhcodoki moziszobája

Az ujját vagy a szemgolyóját kell megszerezni a mozi illetéktelen használatához?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Az ujját vagy a szemgolyóját kell megszerezni a mozi illetéktelen használatához?

Az ujját. Jobb lett volna, ha belépés előtt, be kellett volna kacsintani egy lyukba. 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

A napokban volt szerencsém meglátogatni két fórumtásunkat is. OnTom még új a fórumon, de sanszos, hogy a nem túl távoli jövőben nagyot fog durrantani. Megleshettem az alapokat, melyre megálmodta álmai álommoziját, de többet nem is mondanék. Remélem nemsoká sikerül megnyitni topikját és eláraszt bennünket olvasnivalóval! Mi meg majd jól összekuszálhatjuk az addigra letisztult gondolatait. Hajrá OnTom!

Másik látogatásom már régóta terveztem. Cutler mozija két okból is bizergálta a fantáziám. Nagyrészt ugyanazon gyártók termékeivel rendelkezünk, illetve ő az egyik ember, akivel azonos irányba tapossuk az ösvényt, ha moziszoba építésről van szó. Ezt abból tudom, hogy látom a nyomait egy-egy kanyarban, azaz gyakorta felismerem saját véleményem, beszámolói, javaslatai során. Ezzel talán el is árultam, hogy valahol mögötte kullogok igencsak lemaradva. Mert biza nem akármilyen mozit rakott össze szépen berendezett kertjében.
Amúgy Cutler személyében egy kedves, kiegyensúlyozott embert ismertem meg. De ez nem volt meglepő, hiszen telefonon, emailben volt pár eszmefutattásunk már.
A mozinak egy könnyűszekrkezetes épület adott otthont. Számomra humorosan hatott (a szó jó értelmében), hogy biometrikus zár nyitotta az ajtót, illetve az előtérbe való belépéskor 1986-ból származó, hivatalos, keretezett mozi engedély dekorálta a falat. Moziba belépve komor sötéttség fogadott. A feketével burkolt falak sejtették, hogy a tulaj nem bíz semmit a véletlenre. A technika megszemlélése után, mely Anthem AMV60 prociból, Anthem, Emotiva és DIY végfokból, Dune-ből illetve 7.2.4 Logan hangsugárzó szettből állt, rögtön huppantunk is a fotelbe. Kérésemre sztereóval kezdtük. ez majdnem, hogy jobban érdekelt, mint maga a sokpontkettő. Loganék állítása szerint a Motion sorozatot próbálták úgy hangolni, hogy az minél jobban azonosuljon az elektrosztatikus rendszerükkel. Nos, stílusra azt kell mondjam, jó munkát végeztek. Én nem igazán vettem észre különbséget... stílusban. De a megszólaltatás mégsem volt teljes mértékben ugyanaz, sőt. Ami elsőre furcsán hatott, az a lentebbről érkező előadás. Nem negatívumként jegyzem fel, csupán nekem volt meglepő, mert a Motion jóval magasabbról tálalja a dolgokat. Mondjuk ez nem véletlen, elég nagy hangsugárzókról van szó, ahol a közép és a hozzá közel lévő magas sugárzó fent helyezkedik el. Az ESL hatalmas pozitívuma a térleképzés. Szinte minden hangszerre rá lehet bökni, olyan pontosan helyezkedik el a hallgató előtt. A Motion is rendelkezik eme tulajdonsággal, de kisebb mértékben. Ez gondolom az elektrosztatikus kialakításnak köszönhető. Kérdés, hogy egy jobb végfokkal meghajtva a Motion-ön tudnám-e még fokozni ezt a hatást?!? Elvégre Cutler-nél Anthem végfok dolgozott az 5.0-án. Akárhogyis az ESL brutálisan részletezett színpaddal bír. 
Eztuán áttértünk mozira. Itt aztán megmutatta a rendszer, miért is szórjuk ki a pénzünket. Úgy képzeljétek el, hogy eltűntek a hangsugárzók. Túlzás nélkül mondom, hogy nem létezett sem mennyezeti, sem surround hangsugárzó, egyszerűen csak bent védekeztünk a hangkavalkádban. A törmelékek, a golyók csak úgy röpködtek a fülünk mellett. A zene a háttérben stabil maradt még a legsűrűbb effektek közepete is. Mondjuk ezt vártam is. A szubok precízen voltak illesztve. A két darab Logan 1500X hozta az elvártat. Ha kellett remegtetett, ha kellett több szólamban játszott. Észrevettem egy érdekes hangkeverési hibát az Oblivion-ban. Mikor Tomi és a felesége röpköd a kanyonban, s a vízeséshez érve elrejtik a gépet úgy, hogy a farát átfordítják a fejünk felett. 5.1-es rendszeren szépen átfordul felettünk, míg 7.1-en a back-ek alig, vagy egyáltalán nem szólalnak meg. Ezáltal eléggé darabos hatást kelt. Ez egyből feltűnt, mert rengetegszer hallottam már, de 7.1-en még egyszer sem. De az is lehet itt tévedett a NeuralX, vagy DS keverés.

A képről csak annyit, hogy az Epson9300 új üdvöskéje biza lenyomta a Sony HW50/55/65 sorozatát. Ez egyértelmű számomra.

Cutler köszönöm a lehetőséget, továbbra is maradok ezen az úton, s talán egyszer a távoli jövőben sikerül megközelítenem teljesítményed. Ha csak madártávlatból is.
Ügyes vagy!

UI: Egy jó kis HTPC, Kodival párosítva hozhatna még a fílingen. 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Krisz, gondolom a spotify-t nyomatod rendesen
Nem nagyon ír róla senki itt a mozis részen, ha szóba jön a zene.
Nekem bevált, szerintem príma.És a kezelhetősége a rendszeren,rugalmas, tabletről nagyon jó.
Ha CD lemezeken kellene ennyi zenét tárolni ,belefulladnék.

Igen, spotify-t használok. Elégedett vagyok vele, igaz mást még nem is próbáltam. Majd talán egyszer szánok rá pár napot és tesztelgetek. Tabletről tökéletes, de sajna pár hónapja tönkrement, így most telefonos kezelésre kényszerültem rá. Így sem olyan nagy tragédia, de azért a tab az igazi.
Azért is szeretem, mert az éppen hallgatott stílushoz jó ajánlókat szokott feldobni, s így pofon egyszerű új kedvenceket gyűjteni.

ontom52
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: ontom52 »

Igaz nekem még nincs moziszobám (ami késik, nem múlik, azaz rajta vagyunk az ügyön), de én az Apple music-ról hallgatok zenét, és a szobába is erről fog menni, az tuti!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ősztől tavaszig a zene is gyakorta beférkőzik a moziszobába.

Nálam is így van. Ebben az időszakban mennek jobban a zenék,amikor tehetem, közben whiskey-vel öblögetek
Remélem sokáig élek majd, mert még rengeteg whiskey-t meg akarok inni ,persze amikor csak lehet zenehallgatás közben.
Krisz, gondolom a spotify-t nyomatod rendesen
Nem nagyon ír róla senki itt a mozis részen, ha szóba jön a zene.
Nekem bevált, szerintem príma.És a kezelhetősége a rendszeren,rugalmas, tabletről nagyon jó.
Ha CD lemezeken kellene ennyi zenét tárolni ,belefulladnék.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Két sub mindig jobb mint egy, sajnos ez nagy igazság és valszeg azért javasolta Tony a feljebb tekerést mert hozzá van szokva az dupla sub-hoz ami sokkal kiegyenlitettebb mélykezelést ad.

Így van, egyetértek! Két szub mindig jobb, mint egy.
Tonyka nem a kiegyenlítettebb mélykezelést véleményezte, csupán a mennyiségét. A szobám 30nm, ha csak a teljesítményt nézzük, akkor elég az egy. Nyilván a négy fotelt lehetetlen egyenletesen beteríteni 1db szubbal. Nem is áll szándékomban kísérletezni vele. A két középsőre sikerült homogén hangot sugározni, így elégedett vagyok 1db-al is.

Az ARC tényleg szépen dolgozik, de érdemes ránézni az EQ értékek mértékére. Főleg az alsóbb tartományban lehetnek szélsőségesek. Én meghúztam egy határt és 5dB-es értéknél nem engedtem jobban belenyúlni. Ezt az akusztikus panelekkel és a megfelelő szub elhelyezéssel tudtam kordába tartani. 

Nem emlékszem pontosan, de nem javasoltam, csak elmondtam, h én több mélyet használok. Pedig már közel sem annyit, mint régebben. Doki nagyon keveset használt, talán kicsit átbillent a másik oldalra. De úgy is hagyhatta volna, ha ő úgy szereti.

Ősztől tavaszig a zene is gyakorta beférkőzik a moziszobába. Mikor meghatároztam a szub hangerő szintet, ez erősen befolyásolt. Most a 2dB-es emeléssel még nem próbáltam, csak egy-két számot. Meglátjuk hosszabb távon mit mutat zenén. Filmeknél egyértelműen jobb. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nem emlékszem pontosan, de nem javasoltam, csak elmondtam, h én több mélyet használok. Pedig már közel sem annyit, mint régebben. Doki nagyon keveset használt, talán kicsit átbillent a másik oldalra. De úgy is hagyhatta volna, ha ő úgy szereti. A Terminátor 3-ban amikor az acéldrót felkapja, majd később leesik, van egy jóféle mély hang. Nem olyan, mint egy robbanás, amit bármekkorára vehetünk. Egy olyan hang amivel érezni lehet, h bizony nagy súlyt képviseltek. Ennek a tolmácsolása hiányos volt, sőt szinte nem is volt. Ezért voltam benne biztos, h ez azért kevéske már. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 957

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Örülök, hogy itt voltál. 6 órát röptettünk el 1 alatt. Legalábbis nekem úgy jött le. Nagyon jó úton haladsz és szinte biztos vagyok benne, hogy el is éred céljaid. Csak légy továbbra is türelmes és alapos. 

Jók ezek a látogatások, beszélgetések. Tonyka itt járta óta, 2dB-el feljebb tekertem a szubot, (mert célzott rá, hogy talán lehetne kissé erőteljesebb) mondom hagyok neki időt, tesztelgetem, hátha igaza van. Bár a zene mostanában háttérbe szorult, de mozin tényleg jobbnak érzem így. Majd kiderül zenén mit mutat.

Két sub mindig jobb mint egy, sajnos ez nagy igazság és valszeg azért javasolta Tony a feljebb tekerést mert hozzá van szokva az dupla sub-hoz ami sokkal kiegyenlitettebb mélykezelést ad.
Nálam az arc szinte tökéletesen beállította a hangot, akárhányszor belenyultam a beállításokra mindig vissza állítottam ért nyert az arc. ..-
Kíváncsi vagyok a végeredményre melyik beállítás marad majd....-
"Az igazi barát szemből támad."

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Egy SVS videó dual szubos felállásról: https://www.facebook.com/SVSound/videos ... 698584498/

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Örülök, hogy itt voltál. 6 órát röptettünk el 1 alatt. Legalábbis nekem úgy jött le. Nagyon jó úton haladsz és szinte biztos vagyok benne, hogy el is éred céljaid. Csak légy továbbra is türelmes és alapos. 

Jók ezek a látogatások, beszélgetések. Tonyka itt járta óta, 2dB-el feljebb tekertem a szubot, (mert célzott rá, hogy talán lehetne kissé erőteljesebb) mondom hagyok neki időt, tesztelgetem, hátha igaza van. Bár a zene mostanában háttérbe szorult, de mozin tényleg jobbnak érzem így. Majd kiderül zenén mit mutat.  

ontom52
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: ontom52 »

Saját moziszobám tervezése során, abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy sikerült meghallgatom Krisztián szobáját is.
El kell mondjam, nem semmi!!!
Brutális az az energia, amit ez a rendszer elém tárt.
Szó szerint mondhatom mellbe vágott!
Nem beszélve a sok-sok hasznos tanácsról és infóról, ötletről, tapasztalatok rengetegéről és nem beszélve az időről, amit rám szánt Krisztián, rám egy kezdő, de nagyon is lelkes mozisra!
Ja és köszi a kávét is!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Vettél egy 203-ast ? Volt hozzá szerencsém igaz csak egy pár óra volt benne de nem voltam elájulva a tudásától, gondolom a 4k miatt kellett de hát te tudod....Jól írtad kicsit elsiették a bevezetést ....Sok sikert kívánok hozzá -
Szo sincs rola, a 105D marad meg egy darabig.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 957

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Hat o spec kat most. Zsir friss gep, jo kis bug-os szofttal. Nagy volt a varakozas, elkapkodtak a bevezeteset sztem. Itthonra jott belole vagy 50db, amit pikk-pakk elkapkodtak.

Vettél egy 203-ast ? Volt hozzá szerencsém igaz csak egy pár óra volt benne de nem voltam elájulva a tudásától, gondolom a 4k miatt kellett de hát te tudod....Jól írtad kicsit elsiették a bevezetést ....Sok sikert kívánok hozzá -
"Az igazi barát szemből támad."

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Ne már! Komolyan - megkérdezed?
Igen. Ki más lenne?

Személy szerint akkor szoktam csak hozzászólni, ha pontatlan, téves, hibás információ kerül ide ki. Ízlésekkel, (elő)ítéletekkel, hiedelmekkel, szokásokkal, egyéni meglátásokkal, elgondolásokkal nem kívánok vitába bocsátkozni. Ha ezt rendbe tettük, már mindenki azt vesz, amit akar/szeret/meg tud fizetni. Semmit sem utálok jobban, mint eladni.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

Mindig tartogat meglepetesket a kodi is :-) nincs tokeletes lejatszo sajnos!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Csutka

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Ki a másik? Én?

Ne már! Komolyan - megkérdezed?
Igen. Ki más lenne?

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Itt most az a baj, ha elhangzik az Anthem és bármi negatívnak tetsző dolog, akkor azonnal ugrotok ketten együtt. 

Ki a másik? Én?

Csutka

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Gondolom rám és az Anthem-re gondolsz. Kicsit abban nem látod át a lényeget, hogy én senkit nem győzködtem még arról, hogy vegyen Anthem-et, mert annál nincs jobb. Van bőven, hajaj. Azt meg nézd el nekem, hogy reagálok olyan fórumosok beírásaira, akik nem vagy csak felületesen ismerik ezt a márkát, ennek ellenére negatív színben próbálják feltüntetni( nem Tonykára és a mai vélemény különbségünkre gondolok!). Majd, ha egy olyan ír róla negatívan, aki együtt is élt egy ilyen vassal, azt szívesen elfogadom. Példáu, hal Paler azt fogja mondani, hogy alaposan kivesézve az Anthem nem hozza az elvárásait, akkor azt elismerem.
Béke veled!

Én Anthem-ről olyan nagyon rossz véleményt nem olvastam soha. Mindenki elismeri a tudását az összes Anthem készüléknek.
Nekem pont 500-as Anthem volt, amikor nálad volt egy összejövetel és összehasonlítás ARC nélkül az Emotiva-val. 
Talán már akkor sem voltak negatív vélemények. Jól emlékszem?

Itt most az a baj, ha elhangzik az Anthem és bármi negatívnak tetsző dolog, akkor azonnal ugrotok ketten együtt. 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Hat o spec kat most. Zsir friss gep, jo kis bug-os szofttal.
270e-ért? Mondd ezt csacsumicsa-nak!   Amíg a popi csinálta ezt 100e-ért, az még Bilagittal, de elment, de egy Oppo... Elmennek a pi...ba.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Az amszterdami kiállításon egy Oppo 203-as dermedt halálra a show 1. napján úgy, hogy nem is tért utána magához.
Hat o spec kat most. Zsir friss gep, jo kis bug-os szofttal. Nagy volt a varakozas, elkapkodtak a bevezeteset sztem. Itthonra jott belole vagy 50db, amit pikk-pakk elkapkodtak.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”