Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wittao mozi- és zeneszobája

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Azt hiszem rátapintottál a lényegre.Van olyan cucc,ami szinte mindent jól szólaltat meg,csak kevesen tudják megfizetni.A kifinomult rendszerek általában nem a hangnyomásról híresek.Ha valaki jazz zenét hallgat,nem biztos,hogy 120dB hangerőn teszi.Nem hiszem,hogy egy Wilson Audio kétségbe esne egy komoly impulzus esetén,mégis az ismerős megtámogatta két Gotham subbal.Szerinted az a rendszer rosszul szólhat bármivel?Ezzel csak azt akarommondani,hogy szinte mindenki valahol kompromisszumokra kényszerül,de ez nem jelenti azt,hogy ettől még ne lehetne élvezni a zenétvagy filmet.Talán nem is árt néha lassítani kicsit és hátradőlni!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

39 minutes ago, wittao said:

Egyetertek! Nalam ez megdolt tegnap, es ugy gondolom egy Transformers 2 is kifejezetten rosszul allna a rendszernek

Nincs olyan,hogy zene vagy mozi hang.Az hogy egy rendszernek valami nem áll jól,az a rendszer hiányossága.A másik dolog pedig az elvárás,na abban van különbség!Természetesen ez magánvélemény

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

5 minutes ago, wittao said:

En koszonom, hogy eljottel, jot zenelgettunk   es rajottunk egy-ket osszekoto kabel tulajdonsagara, amit eddig nem vettunk eszre... meg egy par darabbal ossze kell hasonlitanom, hogy rajojjek melyik az ami legkevesbe emel ki, vagy nyom el bizonyos teruleteket.

Erdekes volt hallani, hogy mig bizonyos zenek kifejezetten jol alltak a rendszernek, masok meg borzasztoak voltak (vagy szokatlanok). Ez felvet egy fontos kerdest: akkor most egy jo rendszernek mindegy mi jon ki rajta jol kell szolnia - akar filmnek is - , vagy ez megsem igaz? Akusztikus zenek nagyon jok voltak, szerintem dinamika es hangszerhuseg is rendben volt... viszont mas zenek (pl. Akos, Depeche Mode) kifejezetten rosszul szoltak, keves volt es ahogy hallgattuk folyamatos hianyerzet fogott el. Vagy jon a megdobbento eredmeny: ez ilyen es esdig hallgattuk tulszinezve, kiemelve, elnyomva bizonyos savszeleken a regebbi rendszereinken es a memoriank zavart be... erdekes tema!

A mindenevőség a lehető legnehezebb kérdés. Jó pár komolynak mondható rendszer vérzett már el tucc tucc v Hipp - Hopp szegmensben. Ameddig más műfajok briliánsan szóltak rajta. Sok szabálynak kikiáltott dolog tud megdőlni percek alatt. Ilyen ha a zenével jó akkor mindenre jó, miközben a sokféle zenei műfajt lefedni is igazi kihívás. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Kedves Wittao!

Szeretném megköszönni a mai nagyon barátságos vendéglátást. Nagyon jól éreztem magam és jót beszélgettünk. A tesztek és a bemutató is nagyon tetszett. Annyit mondhatok, hogy az Accuphase és Vienna remek páros együtt. A rendszer tényleg megmutat minden apró részletet amit csak lehet. Sok sikert a további próbálkozásokhoz is! 

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

5 órája, wittao írta:

Egy kulon posztot szerettem volna szentelni neki, de annyira sok minden zajlik, hogy mig az egyiket megirnam, jon valami mas...

Most pl. 3db DAC-ot volt lehetosegem osszehasonlitani (TEAC NT-503, RIF csoves, XiangSheng DAC05B)

Jonehany kabel is megfordult most nalam osszekotok teren.

Nem titok, egy Accuphase E211 lett a Primare i30 utodja. Most ugy erzem teljes lett minden es minden ugy szol ahogy szerettem volna

Osszekotokben meg megy a varia, bar most, hogy delelott elvittek a csovi cd jatekosomat sok osszekotesre varo eszkoz nem maradt (integralt es dac kozott RCA vagy XLR, dac es audio pc kozotti USB)

Egyebkent orulok neki, hogy rakerdeztel es vegigolvastad

udv,

W

Na végre egy "rendes" erősítő!  Én nem vagyok egy nagy Primare fan úgyhogy szerintem jó döntés volt.

Ilyen pörgős topic  sem sok van itt újabban amit van is értelme olvasni! 

A dac kérdést ne kapkodd el minden képen valami nagyon jó usb-jű példányt válassz vagy egy jó átalakító és jó digi-koax kábel a dac elé ha hosszú távon marad az audio-pc vonal!

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

2018. 04. 20. at 14:35, wittao írta:

Kicsit le vagyok maradva a posztokkal, majd gondoltam holnap vagy holnapután ha úgy alakul megírom részletesen.

A Primare hangja nem illik a Viennákhoz, nagyjából azt lehet mondani hasonló kategórát képviselnek a Grand Pianokkal, de azért mégsem. Papíron jobb, fülre pedig másabb.

A javulást onnan várom, hogy a mélyek kicsit lágyabbak legyenek, jelenleg egy nagyon tiszta, feszes, gyors hangzást kaptam, ami nekem nem tetszett (egy barátomnak pedig kifejezetten tetszett, dehát nem vagyunk egyformák). A Primaluna a csöveknek köszönhetően beletette ezt a lágyságot, amit hiányoltam, ezért írtam, úgy érzem az irány megvan. A csöves dolgot most egy kicsit félretettem/félretenném, így nem voltam benne biztos 100%-ig, akarok-e egy ilyen csöves erősítőt venni.

UTána olvasgattam több fórumon ki mivel használja őket, és sok javaslatot találtam, tegnap végre egy próbahallgatást sikerült is megejtenem egy ilyen ajánlott erősítővel. Az ajánlott erősítő maradt, a Primare ment. És most az a hang köszön vissza egyértelműen, amire vágytam, nagyon részletes, levegős, könnyed, de nem folyik, a mélyek továbbra is feszesek maradtak de a mennyiségük mintha nőtt volna. Leültem még tegnap este és mosolyogva hallgattam a kedvenc zenéimet, annyira tetszett. Utoljára a Sonusok adtak ilyen élményt, a Viennák most először. Eddig is jók voltak, de nem ennyire. Most szerintem már jobb a hang, mint ami eddig bármikor volt nálam. És ez jó érzés, el tudtam végre lazulni, nem kerestem semmit, nincs hiányérzetem.

Szia!

Csak számomra nem világos melyik az az ajánlott erősítő ami maradt a Primare helyett?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Nagyon jó a New York! Szokd, váljon megszokottá és csak utána cserélj. Nincs hova rohanni :-).

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

10 minutes ago, wittao said:

Kicsit le vagyok maradva a posztokkal, majd gondoltam holnap vagy holnapután ha úgy alakul megírom részletesen.

A Primare hangja nem illik a Viennákhoz, nagyjából azt lehet mondani hasonló kategórát képviselnek a Grand Pianokkal, de azért mégsem. Papíron jobb, fülre pedig másabb.

A javulást onnan várom, hogy a mélyek kicsit lágyabbak legyenek, jelenleg egy nagyon tiszta, feszes, gyors hangzást kaptam, ami nekem nem tetszett (egy barátomnak pedig kifejezetten tetszett, dehát nem vagyunk egyformák). A Primaluna a csöveknek köszönhetően beletette ezt a lágyságot, amit hiányoltam, ezért írtam, úgy érzem az irány megvan. A csöves dolgot most egy kicsit félretettem/félretenném, így nem voltam benne biztos 100%-ig, akarok-e egy ilyen csöves erősítőt venni.

UTána olvasgattam több fórumon ki mivel használja őket, és sok javaslatot találtam, tegnap végre egy próbahallgatást sikerült is megejtenem egy ilyen ajánlott erősítővel. Az ajánlott erősítő maradt, a Primare ment. És most az a hang köszön vissza egyértelműen, amire vágytam, nagyon részletes, levegős, könnyed, de nem folyik, a mélyek továbbra is feszesek maradtak de a mennyiségük mintha nőtt volna. Leültem még tegnap este és mosolyogva hallgattam a kedvenc zenéimet, annyira tetszett. Utoljára a Sonusok adtak ilyen élményt, a Viennák most először. Eddig is jók voltak, de nem ennyire. Most szerintem már jobb a hang, mint ami eddig bármikor volt nálam. És ez jó érzés, el tudtam végre lazulni, nem kerestem semmit, nincs hiányérzetem.

Ezüsttel felbontást és mélységet fogsz kapni. Néha úgy érzem, hogy rézzel be tudok zoomolni egy JPEGbe 1024-768-ban, ezüsttel meg tövig zoomolhatok egy RAWot 40MP-ig... :-)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

42 minutes ago, wittao said:

... A Bivon ezüst egyébként a többieknél a 2. helyen végzett, ott a mélyhiány volt az ok...

Kicsumicsuuuu???

Yello Touchon uccsó nóta, Takla Makan, nekem ez az IC olyat baxott oda, hogy csak. Picit volt csak hígabb-testetlenebb, mint a 20 szálas régi Note Vx.

A DACod oversamplinges?

Egyébként nagyon köszönöm a tesztleírást, szívecskét is küldtem, jó volt a tapasztalataidat olvasni! 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Egyébként milyen előrelépésre számítasz?

nem közel azonos kategória a Sonus és  Vienna?

Utóbbit nem ismerem annyira ezért kérdezem.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

ahogy meglattam a kepet - es persze olvasva a beszamolokat, amiket köszi -, arra gondoltam: en bizony kiprobalnam, hogy a tererzetben mennyi valtozik, ha a monitor sik felülete a hangsugarzok között nincsen, ha le van takarva, diffuzor van elötte (nyilvan a kezelhetöseg rovasara menne)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

7 hours ago, wittao said:

és amikor vendégek, barátok átjönnek arra a helyzetre kell valami ideiglenes jó ülőalkalmatosságot néznem majd.

Mondjuk még kettő ilyen fotelt!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ezek szerint a Krell nem hagyott annyira mély nyomokat benned,hogy abban nem is gondolkodtál? Nem emlékszem hogy lett belőle Primare.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

36 perce, wittao írta:

Elkezdek intezkedni a kovetkezo nyulcsalad betelepiteserol valakinel  

Siman hallja a vakondriasztot, erre a tartomanyra van hangolva a hallasa, mondjuk beszelni is tud ebben a tartomanyban szerintem, sokszor nem hallom meg  

Nem akarok több nyulat.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

8 órája, wittao írta:

Most éppen a Mike Oldfield - Tubular Bells első albumát hallgatom és lenyűgöz. Most is látszik mennyire más az emberek füle, barátnőm azt mondja nagyon kevesli a magasabb és erősebb középtartományt, szerinte a JBL - Pointe párosom is jobban szólt a mostani felállásnál (ott tényleg kicsit kiemeltek ezek a tartományok).

Pedig érdemes a női fülre hallgatni, Ők elég jól hallanak (szerintem)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

2 minutes ago, wittao said:

Igen tényleg  remélem valami hasonló felbukkan majd az Adás-vétel topikban, akkor ezt mindenképpen megfülelném (biztos volt több finomítás a Thor Mkiii-ig, de úgy gondolom előrelépés lenne az i30-ról).

Ahogy ismerlek,ki fogsz próbálni pár érdekes darabot.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

4 minutes ago, wittao said:

Nem népszerűségi verseny ez  őszintén beszélgetünk és véleményt, tapasztalatot cserélünk, szerintem ennek így van értelme.

A helyzet az, hogy beléjük kukkantva és a múltat és tervezőt nézve valamilyen szinten azért sok közös van bennük. Persze egyértelműen nem egy súlycsoport a kettő (i30 és egy Thor).

Ezt volt szerencsém át is élni, nagyon tetszett a Thor ahogy mindent kihúzott a SF-ekből. Valószínű ezt tenné a Viennákkal is.

Láttam egy még nem Bladelius néven futó Thor elődöt (Advanced talán), így utólag már bánom, hogy nem csaptam le rá  De ismeretlen volt.

Advantage s101 volt.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

5 minutes ago, wittao said:

Ha a Bladelius Thor MkIII használt árára gondolsz, akörül mozog. Ebay-en lehet 600.000 - 1.000.000 körül találni (1,1 MFt-ért van az elő+végfok páros használtam). Nekem ez húzós.

Nem biztos, hogy olcsóbban úsznám meg, ha mondjuk egy PRE32 + A34 vagy A32 végfokkal lépnék feljebb. 

Accuphase-ek 450.000-től vannak, onnan a csillagos ég.

Persze van még sok más irány is amit nem ismerek, most csak azokat soroltam fel amiket ajánlottak a Viennákhoz, elképzelhető még 20 másik gyártó 1-1 terméke ami kipréselné belőlük amire vágyom.

Most éppen a Mike Oldfield - Tubular Bells első albumát hallgatom és lenyűgöz. Most is látszik mennyire más az emberek füle, barátnőm azt mondja nagyon kevesli a magasabb és erősebb középtartományt, szerinte a JBL - Pointe párosom is jobban szólt a mostani felállásnál (ott tényleg kicsit kiemeltek ezek a tartományok).

Lehet most nem leszek népszerű, de ez a primare egyszerűen nem egy szint sajnos, pedig árban nem nagy a difi...

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

1 minute ago, wittao said:

Ha a Bladelius Thor MkIII használt árára gondolsz, akörül mozog. Ebay-en lehet 600.000 - 1.000.000 körül találni (1,1 MFt-ért van az elő+végfok páros használtam). Nekem ez húzós.

Nem biztos, hogy olcsóbban úsznám meg, ha mondjuk egy PRE32 + A34 vagy A32 végfokkal lépnék feljebb. 

Accuphase-ek 450.000-től vannak, onnan a csillagos ég.

Persze van még sok más irány is amit nem ismerek, most csak azokat soroltam fel amiket ajánlottak a Viennákhoz, elképzelhető még 20 másik gyártó 1-1 terméke ami kipréselné belőlük amire vágyom.

Igen,azt néztem.

Nem ismerem,így véleményt sem tudok mondani,csak pont arra gondoltam,hogy ezen az áron már rendesen van választék.

Más hasonló vasakat is hasonlítottál össze vele?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

2 minutes ago, wittao said:

Jól látom 750 ezrer?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

3 minutes ago, wittao said:

Ha ez így lenne, akkor az egyik szemem sírna, a másik pedig nevetne  Egyrészt jó dolog ha tudom mi a helyes irány, másrészről viszont tudom az az irány mennyibe kerül és egy jódarabig szerintem nem fér bele innen elmozdulnom.

Kezdj el gyűjteni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

A Bladelius jó lesz hozzá szerintem. Nem ritka ez a párosítás. Itthon is volt ha jól emlékszem.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Just now, wittao said:

Ja es szerintem ezek mar igen draga kabelek

Jogos.Amikor egy komoly előrelépést lehet elérni készülékszinten,akkor nem érdemes ennyit elkölteni kábelre.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Milyen szintű rendszernél kellene értékesebb kábel és mit jelent neked az értékesebb kábel?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

1 hour ago, thxfan said:

Milyen is az élethű Optimus hang ?

Te még sohasem hallottad élőben?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”