Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Ez a topic nem arra való, hogy egy vitába belekezdjek, DE nem igazán tudok elmenni egy ilyen kijelentés mellett, mert ilyet max valami nagyon gagyi, pehejkönnyű, ronda valamire tennék..(esetleg)
A Klipschről pedig azt gondolom, hogy talán nem véletlenül és nem azért gyártanak már majd 70 éve hangfalakat, mert "valami irdatlan szar..."
Moziban szerintem (szinte) bármely doboz mellett megállják a helyüket, stereoban pedig megfelelő elektronikával (mint minden más hangfal esetében), nagyon is szépen szólnak... Azt elismerem, hogy a Klipschnek is vannak gyengébb/alacsonyabb kategóriájú dobozai, de azok sem "valami irdatlan szar..."-ok
és akkor még nem is beszéltem a több ezer eurós kategóriáról, gondolom az sem valami "valami irdatlan szar..."
A lenti képeken egy közép kategória látható (Reference Series), amelyek igenis tisztességesen meg vannak építve. Mindezeket csak azért írtam, hogy egy vélemény miatt ne az jöjjön le, hogy a komplett Klipsch márka valami "valami irdatlan szar...", mert ez nem így van.
Rendben kissé - vagy nagyon - általánosító voltam
de egy biztos, hallottam már nem egy példányát a középmezőny aljától a felsőszint aljáig, de ZENÉN !! nem nyerte el a tetszésem, sőt szörnyű volt.
Ezt viszont - szigorúan szvsz- biztosan állíthatom. Hájendet nem hallottam, de van elképzelésem.
Kb úgy mint ahogy a többmillás Focal Grande Utópia hangfal inverz berillium domja pont olyan csattogósan szarul szólt, mint a kisebb tipusoké
tehát negy csodát nem várok sajnos attól a tölcsérbe rakott magastól sem ami a Klipsch "védjegye"
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Ez a remek moziszoba belső falai is hasonló lapokból elemekből készült,valószínűleg olvasztásos technikával.
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Ezt a videot érdemes végignézni!!! Hogy mit lehet kihozni egy hasonló hőszigetelő anyagból mint amit én is készítettem.Hővel formálható festett elemek kerültek fel a falra.Nem semmi munka lehetett.Az biztos hogy a szoba átalakult jelentősen.
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Best Home Movie Theaters
Erre kíváncsi lennék élőben. Eszméletlenül eredeti a Karib moziszoba vagy inkább üdvözlet a Fekete gyöngy fedélzetén??.
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Best Home Movie Theaters
]
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Ez a topic nem arra való, hogy egy vitába belekezdjek, DE nem igazán tudok elmenni egy ilyen kijelentés mellett, mert ilyet max valami nagyon gagyi, pehejkönnyű, ronda valamire tennék..(esetleg)
A Klipschről pedig azt gondolom, hogy talán nem véletlenül és nem azért gyártanak már majd 70 éve hangfalakat, mert "valami irdatlan szar..."
Moziban szerintem (szinte) bármely doboz mellett megállják a helyüket, stereoban pedig megfelelő elektronikával (mint minden más hangfal esetében), nagyon is szépen szólnak... Azt elismerem, hogy a Klipschnek is vannak gyengébb/alacsonyabb kategóriájú dobozai, de azok sem "valami irdatlan szar..."-ok
és akkor még nem is beszéltem a több ezer eurós kategóriáról, gondolom az sem valami "valami irdatlan szar..."
A lenti képeken egy közép kategória látható (Reference Series), amelyek igenis tisztességesen meg vannak építve. Mindezeket csak azért írtam, hogy egy vélemény miatt ne az jöjjön le, hogy a komplett Klipsch márka valami "valami irdatlan szar...", mert ez nem így van.
Minden gyártó készít kisebb kategóriás dobozokat csak hogy a neve "ott" legyen.Szerintem is erős túlzás azt mondani hogy Irdatlan szar.Ez a jelző jobban illik a Hyundai,Panda,Clatronic és társai egydobozos kommersz szettjeihez.
Moziszoba építés
meg is bánnád
Mozin még csak csak csinál jó nagy csinn bumm cirkuszt de zeneileg valami irdatlan szar...
Aavik - Borresen - Ansuz
- Firekiller
- V.I.P.

- Értékelés: 353
Moziszoba építés
Én az alsó maszkolás lehetőségén is gondolkodtam, de nem volt helyem, a képet felcsusztatni, ha a vetitő tudja,
majd alulról felhajtani , felcsusztatni a maszkot, esetleg ???????
Nem a vásznat szeretném maszkolni most,hanem a mennyezeti kontrasztnöveléssel kapcsolatban estem gondolkodóba
- Firekiller
- V.I.P.

Moziszoba építés
...és lehetne saját topik is egyszer vagy nem gondolkodtál rajta?
Kihagynám...jó így nekem.
Moziszoba építés
Jelenleg a mennyezeti maszkolás lehetőségein gondolkodom..
Célszerű lenne szemben a fal mentén és két oldalt gipszkarton sávot rakni,melybe mehetne pár spot.
A kialakított kiugrót pedig sötét színre festeni,a köztes részt drapériával bevonni.
Vagy egy a plafonról történő felfüggesztéssel kitakarni egy nagyobb felületen a lámpát,mely hangulat világításként funkcionálna ha felkapcsolom.Ezt a részt lehetne ebben az esetben a falszíntől eltérően sötétíteni....
Én az alsó maszkolás lehetőségén is gondolkodtam, de nem volt helyem, a képet felcsusztatni, ha a vetitő tudja,
majd alulról felhajtani , felcsusztatni a maszkot, esetleg ???????
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Célszerű lenne szemben a fal mentén és két oldalt gipszkarton sávot rakni,melybe mehetne pár spot.
A kialakított kiugrót pedig sötét színre festeni,a köztes részt drapériával bevonni.
Vagy egy a plafonról történő felfüggesztéssel kitakarni egy nagyobb felületen a lámpát,mely hangulat világításként funkcionálna ha felkapcsolom.Ezt a részt lehetne ebben az esetben a falszíntől eltérően sötétíteni....
...és lehetne saját topik is egyszer vagy nem gondolkodtál rajta?
- Firekiller
- V.I.P.

Moziszoba építés
- fodesz
- V.I.P.

Moziszoba építés
Ezen a fotón láthatjuk hogy milyen szép ez a kőfal. De egy rideg felület. A padlón szintén valami hidegburkolat van lerakva.Milyen lehet itt a hang? Ebből látszik hogy itt a gazdája inkább a design-ra adottt.Sokan vannak így vele,nem törődnek az akusztika javításával kicsit sem.
Persze gyönyörű a fal a vászon mögött és a rack rendszer is a falban mélyítve esztétikus és praktikus is,nem foglal helyet a külön állvány nincsennek kábelkoloncok.
Moziszoba építés
Azért ezzel vitatkoznék...
Hát kezdd
Moziszoba építés
meg is bánnád
Mozin még csak csak csinál jó nagy csinn bumm cirkuszt de zeneileg valami irdatlan szar...
Azért ezzel vitatkoznék...
Aavik - Borresen - Ansuz
Moziszoba építés
Már megfordult a fejemben a hangfalpark fejlesztése, s el kezdtem szemezni a Klipsch hangfalakkal,
pl. eza center sugárzó kirly!
meg is bánnád
Moziszoba építés
Azta a leborult szivarvégit.
Ilyenkor és hasonlóknál azért megfordul a fejembe, hogy van e valami köze a rendszeréhez a gazdájának? Vagy csak megoldatta 2-3 szatyor zöldhasúval.
Vagy csak én vagyok irigy és rosszmájú .
Ezt csaka helyszinen tudnád meg, elbeszélgetve a tulajjal.....
Moziszoba építés
...van ital is bőven nemcsak cucc
Azta a leborult szivarvégit.
Ilyenkor és hasonlóknál azért megfordul a fejembe, hogy van e valami köze a rendszeréhez a gazdájának? Vagy csak megoldatta 2-3 szatyor zöldhasúval.
Vagy csak én vagyok irigy és rosszmájú .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB