Persze még kap DSP -t, csak a szárazon mért adatokat dobtam be, hogy a doboz igazi karakteréeől némi kép legyen. Egyébként, az összes dobozomnál pontosan ott van púp, mert a szoba is pont abban a tartományban a legproblémásabb.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Szerintem azzal az 5-6k körüli kiemeléssel még kellene kezdeni valamit. Ha megnézed, 4k-tól emelkedik és közel 10dB-t emelkedik 6k környékére.
Gyári váltó (passzív) 3400Hz.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Mennyire engedted le a magast, menyi a keresztezési frekvencia?
Elkészültek a hátsó kökők is.
Mivel nem fért a dobozba a driver tölcsére, ezért saját anyagából alakítottam ki az előlapból. A végeredmény tökéletes lett, mérve is teljesen rendben van az átvitel."A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Egy beszélővel gazdagodott a frontoldal.
Játszani is tökéletes, TEKKEN, MORTAL, COD, stb...PS
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Én szoktam játszani rajta, Xbox One-om van.
Igaz nem vagyok egy nagy hardcore gamer. :) De nekem teljesen jó rajta játszani.
Haveroknak is tetszett.
Amiket játszottam rajta pl: Mortal Kombat X, NBA 2K20, Halo, Forza Horizon, Gears of War.
Igaz nem vagyok egy nagy hardcore gamer. :) De nekem teljesen jó rajta játszani.
Haveroknak is tetszett.

Amiket játszottam rajta pl: Mortal Kombat X, NBA 2K20, Halo, Forza Horizon, Gears of War.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- Rp526
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Az elmúlt hetekben láttam komoly beszélgetés alakult ki projektorokról és vásznakról. Teljesen kezdőként, utána sem olvasva .. hogy áll a projektoron játszás? Van millió alatt megfizethető technika vászonnal együtt, ami mozira is elfogadható és tud magasabb képfrissítést is? Van értelme ebben gondolkodni? 60 htz fölött van e bármi élet projektoron (esetleg VRR-re kilátás), válaszidők megközelítik a TV-ket legalább vagy ilyen 30ms+?
Vagy ezt teljesen el kell engedni és venni egy TV-t + elé egy vászant? Van vki közületek aki játszik is rajta?
Illetve mennyire általános köztetek madVR használat és azok algoritmusaival "tuningolni" mondjuk egy FHD vetítőt? Sokkal jobb eredmény érhető el vele, mint egy BR lejátszóval?
Köszi!
Vagy ezt teljesen el kell engedni és venni egy TV-t + elé egy vászant? Van vki közületek aki játszik is rajta?
Illetve mennyire általános köztetek madVR használat és azok algoritmusaival "tuningolni" mondjuk egy FHD vetítőt? Sokkal jobb eredmény érhető el vele, mint egy BR lejátszóval?
Köszi!
Köszönöm a válaszokat, akkor nem adok alább abból, hogy abból teszek be, mint amiből lesznek a surroundok!
- -KP-
- V.I.P.
Számolj utána. Ugye minél messzebb van tőled egy hangsugárzó, annál nagyobb teljesítmény kell, hogy ugyanolyan hangerőn szólaljon meg, mint egy másik, ami közelebb van. Sokan elkövetik a hibát, hogy eleve kisebb az atmos sugárzó, amit választanak, és ugye eleve pár dB-vel kevesebb az érzékenység is. Ezt még megfejelik azzal, hogy az erősítőteljesítmény is a fele annak, amit pl. a surroundok kapnak. Ez persze egy bizonyos hangerőszintig működhet, egészen addig, amíg nem :)
Én azt gondolom, hogy ha "gyengébb" kiépítése lesz az atmosnak, akkor kevésbé fog hozzáadni az élményhez. Nem annyira értem miért alakult ki, hogy különböző csatornákat, különbőző módon kezelünk. A front talán tényleg azért kiemeltebb, mert sima 2 csatornás zenénél kiemelten fontos, de ha egy egységes hangképet szeretnénk, akkor egységesen kell kiépíteni. Nyilván egy hátsó surround hangfal nem lesz pl beépíthető, de érdemes ugyanabból a szériából választani, ugyanolyan kábellel, ugyanolyan hajtással, mert akkor ha egy hang körbemegy a csatornákon, mindenhol ugyanúgy fog szólni és ez lenne a cél.
Amennyire neked fontos.
Ha 5 ember válaszol, 5 féle iránymutatást fogsz kapni.
Van, aki szerint felesleges az atmos, van aki szerint az 5.1-is, bőven jó 2.0 is. Van aki azt fogja mondani, hogy nem érdemes, csak minimálisan foglalkozni vele, ugyis alig van onnét információ.
Van aki meg azt mondja, hogy hajtsd ugyanúgy, mint a surroundokat, esetleg ugyanolyan hangsugárzókkal. Ez utóbbi lesz valószínűleg a legritkább tanács. Nálam pl.utóbbi verzió van és egy pillanatig se bántam meg. Viszont lehet te ezt feleslegesnek éreznéd(vagy épp ellenkezőleg
Ki kellene próbálnod pár atmosos rendszert, esetleg sima 7.1-el összevetni. Aztán jobban fogod érezni, hogy mire is van szükséged.
A lumene-nel kitartanak amellett, hogy a szőtt vászon 1gaines, terméknél is, leírásban is....
This canvas is woven with extreme precision. The vertical and horizontal lines are constructed to achieve 92 000 micropores per 10cmÇ of canvas. The difference in acoustic dampening between 8 kHz & 12.5 kHz and 500 Hz is less than 1 dB and 1.5 dB, which results in exceptional sound transparency. This complex woven structure is designed to be 4K compatible. Furthermore, the screen is anti-UV, washable, mould-resistant, fireproof and adapts to extreme temperatures (between -20°C and 60°C). 1gain
https://www.lumene-screens.com/product- ... stic-350-c
Ez jó lenne ha igaz lenne, nyugodtabban aludnék, és beteszem a vásznat a listámba, nem keresgélek tovább.
Másik kérdésem, az ATMOS hangfalakat mennyire kell túl gondolni, mennyire kell oda teljesítmény?
Köszönöm
This canvas is woven with extreme precision. The vertical and horizontal lines are constructed to achieve 92 000 micropores per 10cmÇ of canvas. The difference in acoustic dampening between 8 kHz & 12.5 kHz and 500 Hz is less than 1 dB and 1.5 dB, which results in exceptional sound transparency. This complex woven structure is designed to be 4K compatible. Furthermore, the screen is anti-UV, washable, mould-resistant, fireproof and adapts to extreme temperatures (between -20°C and 60°C). 1gain
https://www.lumene-screens.com/product- ... stic-350-c
Ez jó lenne ha igaz lenne, nyugodtabban aludnék, és beteszem a vásznat a listámba, nem keresgélek tovább.
Másik kérdésem, az ATMOS hangfalakat mennyire kell túl gondolni, mennyire kell oda teljesítmény?
Köszönöm
- heineken
- Fórumlakó
- Értékelés: 153
Dhcdoki épített a moziszoba falba és hangszigetelt ajtóba, topikjában részletesen írt róla.
Youthman frissített:
youtu.be/xKD15EE40x4
youtu.be/xKD15EE40x4
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Nem feltétlenül. A hanggátlás történhet úgy is, hogy a falszerkezet visszaveri a hanghullámokat, ilyen módon nem engedi át azokat a szomszédba. De a jobbik eset az, ha a szerkezet energia elnyelőként viselkedik, ilyen módon csökkenti az átjutó és a visszavert hangokat is.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ha jó a hanggátlás, akkor a mély hangok bent maradnak.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Igen

Sziasztok!
Moziszoba építésénél senki nem próbálta a Betonyp lapot vagy CK lemezt? Ezek jó fajsúlyú termékek, sima felülettel, hanggátlás ideális lehet a nagyobb tömege miatt? Vagy túl kemény felület és visszaverődne túl sok mély hang?
Moziszoba építésénél senki nem próbálta a Betonyp lapot vagy CK lemezt? Ezek jó fajsúlyú termékek, sima felülettel, hanggátlás ideális lehet a nagyobb tömege miatt? Vagy túl kemény felület és visszaverődne túl sok mély hang?
Elvileg megvan mivel mekkorát szeretnék vetíteni, de ahogy már lentebb írtam, eldöntöttem, hogy maradok a szőtt vászonnál, köszönöm a hozzászólást neked is!
Farkinca71 írta: ↑2021.03.25., csüt. 08:02Erre csak azt lehet mondani, hogy menjel el nezelodni. En a Menyusnal voltam, akinek perforalt screenline-ja van. Pont ezert, hogy a mintat megnezem mielott olyat veszek. En pl Denon avrt hasznalok, amirol, azt mondja a szaksajto hogy a magasat tultolja. Hat ha ez igaz akkor a perforalt pont jo ez miatt. De ha ez meg nem igaz, akkor meg dsp-el lehet rajta igazitani, vagy az avr/proci bemeroszoftvere fog igazitani rajta. SZSVSZ. En anno amikor kerestem vasznat, minden tudas es tapasztalat nelkul, minnel nagyobbat akartam, minnel olcsobban, ez a fajta volt elerheto legolcsobban akkor keret nelkul. Jo kis budget vaszon kezdesre szerintem. Most mar vannak elerheto aru szott vasznak is, en is megneztem az xyscreen mintajat a mostani mellett, en speciel nem sok kulonbseget lattam eloben. Az teny hogy nekem is maga az anyaga jobban tetszett es azert az arert mar adtak keretet is. Azt mondjak hogy a szott vaszonon a fenyero gyengul, ezert szerintem ki kellene talalnod hogy pontosan milyen vetitovel mekkora vasznat akarsz megvetiteni milyen messzirol es akkor azt a konfigot valahol megsasolni. Hajra, nem lesz egyszeru es olcso sem.Xtras5 írta: ↑2021.03.25., csüt. 07:26Az olvasottak alapján, akkor egy hangáteresztős vászon, legalábbis a szőtt nagyjából 0.8 gain-es, bármely gyártónál is. Viszont egy kis bizonytalanság van bennem, hogy szőtt vagy perforált? Előbbinél jó a hang, de kevesebb a fényerő, utóbbinál jobb a fényerő, de ahogy írtátok, megnyírja a magastartományt, és még a lyukak is látszanak? Kérdés, hogy ha tényleg kellő távolságra kerülök a vászontól, ami 4,5m kb akkor valóban nem látom már a lyukakat, illetve mennyire hallja ki egy átlagos filmekért rajongó ember mint én azt, hogy a magashangok meg vannak nyírbálva? Köszönöm![]()
3,5m-es képet szeretnék, ez lett a végleges célom, ehhez nagyjából kell a 4,5m, legalábbis nekem...végig olvasva a pro/kontra a dolgokat, maradok továbbra is a szőtt vászonnál
-KP- írta: ↑2021.03.25., csüt. 10:41Biztos szükséges a 4,5m nézési távolság? Ekkora távolságból már jó nagy képet kell vetíteni, hogy meglegyen a mozis élmény. Nem tudsz inkább kisebb képet vetíteni és közelebb ülni? Amúgy 4,5méterről szerintem nem fognak a lukak látszódni. De tényleg az lenne a legjobb, ha valakinél megnéznél egy szőttet, meg egy perforáltat.
- -KP-
- V.I.P.
Biztos szükséges a 4,5m nézési távolság? Ekkora távolságból már jó nagy képet kell vetíteni, hogy meglegyen a mozis élmény. Nem tudsz inkább kisebb képet vetíteni és közelebb ülni? Amúgy 4,5méterről szerintem nem fognak a lukak látszódni. De tényleg az lenne a legjobb, ha valakinél megnéznél egy szőttet, meg egy perforáltat.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Magyarán a perforált vásznakat mozitermes méretekre találták ki, ami a kis otthoni házimozikban már nem annyira praktikus.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.