Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

Taybor
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Taybor »

Köszönöm a gyors segitségeteket!
Végülis a két pioneer 575 és 585 között gondolkodom szerintetek melyik a jobb melyiket vegyem? Végig olvstam egy 575-ös forumot amiben már a firewire frissitéssekkel minden lejátszható, azt nem tom hogy a 585-ös is mindent formátumot lejátszik e?
És még valami: irtátok hogy a 16:9-es képarány csak komoly kompromiszumokkal lehet 4:3-sá tenni mik ezek a kompromisszumok? És a pioneerekben van egy olyan funkcio hogy képarány kezelés ez nem erre való?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ufff, elöször is köszi hogy segítesz. Viszont most az s97-el kapcsolatban egy kicsit (inkább nagyon) elbizonytalanítottál. Igazából más fórumokon erröl olvastam a legtöbb pozitív kritikát.
EISA-díjat is a tragikus képére kaphatott...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

"BTW, I exchanged emails with Panasonic Canada re my problems with macroblocking and digital noise, and today I brought it in for a new firmware install, 85E536. They said it just became available yesterday, Jan 20. Macroblocking has now virtually disappeared, and while there's still a little digital noise in difficult scenes like fog, this is now a pretty nice player." 
Persze lehet hogy nem ez az a firmware amit a másik helyen említettek.

Az a gond, hogy a Pana firmware-ek a nagyközönség számára nem nagyon hozzáféretőek. Sokszor még a márkaszerviz-központok sem tudnak róla. A kanadai ügyes volt, de én a Pana S75 firmware-emről végigkérdeztzem a magyar és sok európai szervizközpontot és egyedül a német mert találgatni, a többi még azt sem.

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: szondag3 »

Az általad említettek közül 2 lejátszó (hd945, d 1910) nekem is tetszik, de mindkettőről elég rossz kritikákat olvastam itt a fórumon, annak ellenére hogy külföldi oldalakon egyiket se húzták le nagyon. A pana s97-es már sokkal szimpatikusabb lenne, amiről szintén valamelyik fórumon olvastam, hogy firmware frissités után állítólag (bár ezt én erősen kétlem) majdnem megközelíti egy denon 3910-es minőségét.

Ne viccelj, itt még a SIM2-es vetítőkről is olvashatsz lesújtó kritikákat

Egyébként nekem pont a Pana S97-est sikerült élőben látni egy 50-es ugyancsak Pana plazmán. Nos, a képe röviden tragikus volt. Neves gyártótól én még ilyen gyatra képet nem láttam. Nem merem azt mondani, hogy az S97 nem jó, mert gondolom vagy hardverhiba, vagy beállítási probléma lehetett, de az tény, hogy bármelyik típus tud betlizni, de ugyanakkor meglepően jól is szerepelni.

A 3910-es képminőségét meg szerintem kár célul tűzni, mert pénzkidobás. A Z2 (hangsúlyozom: szerintem) nem fogja tudni igazán kihozni azt, amiben egy felső közép kategóriás DVD lejátszó jobb lehet, mint egy jó közép kategóriás.

A HDMI/DVI kimenetről mélyebb ismereteim nincsenek, de úgy gondolom, hogy minőséget tekintve némileg egyszerűbb a helyzet, mint az analóg kimeneteknél. Itt ugyanis digitális jelről lévén szó, nincs DAC, aminek a minősége befolyásolhatja az egész eredményt. Általában ugyancsak nincsenek képmanipuláló funkciók (színhőmérséklet, stb. állítgatása), így többé kevésbé el lehet mondani, hogy amit a player digitális kimeneten tud, azt alapból ki is adja, azaz nem azon múlik a képminőség, hogy ki mennyire képes tuningolni a playerét.

Szvsz ma már DVD felbontáson nagyon sok player képes kiváló képet produkálni.

A CA 77/79-ről viszont még nem hallottam.

EZ CA77 vagy CA79 akart lenni

Cambridge Audio DVD-77

Cambridge Audio DVD-79

Ufff, elöször is köszi hogy segítesz. Viszont most az s97-el kapcsolatban egy kicsit (inkább nagyon) elbizonytalanítottál. Igazából más fórumokon erröl olvastam a legtöbb pozitív kritikát.

Az viszont lehet hogy beállítási probléma okozta a rossz képminöséget amit te láttál. Most olvastam valahol(próbálok elmélyülni a témában) hogy ha hdmi kimenetes lejátszót dvi-es bemenetü tv-re/proj-ra köt az ember, akkor nem mindegy hogy a dvd menüjáben mit állít be a "HDMI color space " résznél.
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: peterk »

Az általad említettek közül 2 lejátszó (hd945, d 1910) nekem is tetszik, de mindkettőről elég rossz kritikákat olvastam itt a fórumon, annak ellenére hogy külföldi oldalakon egyiket se húzták le nagyon. A pana s97-es már sokkal szimpatikusabb lenne, amiről szintén valamelyik fórumon olvastam, hogy firmware frissités után állítólag (bár ezt én erősen kétlem) majdnem megközelíti egy denon 3910-es minőségét.

Ne viccelj, itt még a SIM2-es vetítőkről is olvashatsz lesújtó kritikákat

Egyébként nekem pont a Pana S97-est sikerült élőben látni egy 50-es ugyancsak Pana plazmán. Nos, a képe röviden tragikus volt. Neves gyártótól én még ilyen gyatra képet nem láttam. Nem merem azt mondani, hogy az S97 nem jó, mert gondolom vagy hardverhiba, vagy beállítási probléma lehetett, de az tény, hogy bármelyik típus tud betlizni, de ugyanakkor meglepően jól is szerepelni.

A 3910-es képminőségét meg szerintem kár célul tűzni, mert pénzkidobás. A Z2 (hangsúlyozom: szerintem) nem fogja tudni igazán kihozni azt, amiben egy felső közép kategóriás DVD lejátszó jobb lehet, mint egy jó közép kategóriás.

A HDMI/DVI kimenetről mélyebb ismereteim nincsenek, de úgy gondolom, hogy minőséget tekintve némileg egyszerűbb a helyzet, mint az analóg kimeneteknél. Itt ugyanis digitális jelről lévén szó, nincs DAC, aminek a minősége befolyásolhatja az egész eredményt. Általában ugyancsak nincsenek képmanipuláló funkciók (színhőmérséklet, stb. állítgatása), így többé kevésbé el lehet mondani, hogy amit a player digitális kimeneten tud, azt alapból ki is adja, azaz nem azon múlik a képminőség, hogy ki mennyire képes tuningolni a playerét.

Szvsz ma már DVD felbontáson nagyon sok player képes kiváló képet produkálni.

A CA 77/79-ről viszont még nem hallottam.

EZ CA77 vagy CA79 akart lenni

Cambridge Audio DVD-77

Cambridge Audio DVD-79

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A pana s97-es már sokkal szimpatikusabb lenne, amiről szintén valamelyik fórumon olvastam, hogy firmware frissités után állítólag (bár ezt én erősen kétlem) majdnem megközelíti egy denon 3910-es minőségét.
A Panákhoz nem nagyon van firmware frissítés, nem tudom, honnan akarsz hozzáférni az S97 frissítéséhez....

Találtam egy fórumot ezzel a beírással :

"BTW, I exchanged emails with Panasonic Canada re my problems with macroblocking and digital noise, and today I brought it in for a new firmware install, 85E536. They said it just became available yesterday, Jan 20. Macroblocking has now virtually disappeared, and while there's still a little digital noise in difficult scenes like fog, this is now a pretty nice player."

Persze lehet hogy nem ez az a firmware amit a másik helyen említettek.
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A pana s97-es már sokkal szimpatikusabb lenne, amiről szintén valamelyik fórumon olvastam, hogy firmware frissités után állítólag (bár ezt én erősen kétlem) majdnem megközelíti egy denon 3910-es minőségét.
A Panákhoz nem nagyon van firmware frissítés, nem tudom, honnan akarsz hozzáférni az S97 frissítéséhez....

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sziasztok! 
Ero˝síto˝ vásárlás elo˝tt állok. Olyan 60-70-et szánnék a dologra, leginkább házimozizásra használnám.
Már sikerült kinéznem a yamaha rxv-450/457-es ero˝síto˝t.
Az eldöntendo˝ kérdés az lenne, hogy érdemes a 2005-ös modellt (457) venni kicsit drágábban, vagy nincs számottevo˝ különbség a 450-eshez képest? 450-est találltam 56-ért.
Szóval várnám a tapasztalatokat, tanácsokat ezügyben. Kösz

nézz be ide.van itt egy összhasonlitó táblázat is linkben:
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php?showtopic=6489

vagy a yamaha.com ra
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ha kizárólag a hdmi/dvi kimenet minőségét nézzük, akkor szerintetek melyik lejátszó lenne a legmegfelelőbb egy sanyo z2-höz? (max 200e-ig)
Szerintem egy Z2-höz felesleges 200e-es lejátszót venni. Ez olyan, mint egy Opelba 110-es oktánszámú benzint tankolni, teljesen felesleges, úgyse menne jobban tőle. Annyival biztosan nem, hogy érdemes lenne megvenni annyiért.

Amit szerintem érdemes venni, az egy jó képminőséget produkáló közepes árú lejátszó, olyan 60-100e között. Például a Denon 1910-ese, ráadásul ha jól tudom abban is Faroudja-van. Bár DVD esetén én nem tartom olyan fontosnak, hogy a deinterlacer Faroudja legyen, azzal sok más is jól elboldogul.

Emellett például egy Pana S97 vagy egy CA 77/79 a 100-e alatti árával is tökéletesen szolgálna szerintem.

De ha nem fontos, hogy mindenképpen neves cuccod legyen, akkor lehet más alternatíva is. Én például évek óta kedvelem a Samsung cuccokat, és mondhat bárki bármit, nekem tetszenek. Pl. a HD945-ben 65ezer körüli áron Faroudja és HDMI kimenet van. (However a Faroudja csak ezen megy.)

Szia!

Igazából a 200e-et nem azért írtam, mert mindenképpen ilyen drágán szeretnék venni dvd-t, mindössze azért, mert fogalmam sincs hogy a dvi/hdmi kimenet minösége mennyire különbözik egy közép illetve majdnem felsökategóriás készülék esetén. Az általad említettek közül 2 lejátszó (hd945, d 1910) nekem is tetszik, de mindkettőről elég rossz kritikákat olvastam itt a fórumon, annak ellenére hogy külföldi oldalakon egyiket se húzták le nagyon. A pana s97-es már sokkal szimpatikusabb lenne, amiről szintén valamelyik fórumon olvastam, hogy firmware frissités után állítólag (bár ezt én erősen kétlem) majdnem megközelíti egy denon 3910-es minőségét. A CA 77/79-ről viszont még nem hallottam.

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Magnetic »

Sziasztok!

Erősítő vásárlás előtt állok. Olyan 60-70-et szánnék a dologra, leginkább házimozizásra használnám.
Már sikerült kinéznem a yamaha rxv-450/457-es erősítőt.
Az eldöntendő kérdés az lenne, hogy érdemes a 2005-ös modellt (457) venni kicsit drágábban, vagy nincs számottevő különbség a 450-eshez képest? 450-est találltam 56-ért.
Szóval várnám a tapasztalatokat, tanácsokat ezügyben. Kösz
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
NAS: Zyxel NSA-325 V2 / 3,5 TB;

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ergo 
4 dekától ne várj valódi mu˝szaki tartalmat! Valószínu˝, hogy a Panán egy pár tizedmiliméterrel vastagabb az aluminium doboz.

Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Ergo

4 dekától ne várj valódi műszaki tartalmat! Valószínű, hogy a Panán egy pár tizedmiliméterrel vastagabb az aluminium doboz.
gordon314.fw.hu

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Két kisebb kategoriás gépet nézegetek.hamarosan cserélnem kell

Pio 380 VS pana s29 (nem akartam új topicot nyitani, de lehet, egy "szimpla" PioneerVsPanasonic lehet "megérné" )

(divx filmem egyáltalán nincs, ha meg van, vagy ha elôfordul, a imac-en megnézem )

a 2 szolgáltatása bôven megfelel.
viszont azt vettem észre, hogy a pio 1,7 kg(pedig a tudása több), a pana 2,14kg.

Természetesen-mondani sem kell, elolvastam mindegyikrôl mindent

Viszont nem értem a súly különbséget. a panában több "tartósabb" alkatrész lenne?

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: peterk »

Ha kizárólag a hdmi/dvi kimenet minőségét nézzük, akkor szerintetek melyik lejátszó lenne a legmegfelelőbb egy sanyo z2-höz? (max 200e-ig)
Szerintem egy Z2-höz felesleges 200e-es lejátszót venni. Ez olyan, mint egy Opelba 110-es oktánszámú benzint tankolni, teljesen felesleges, úgyse menne jobban tőle. Annyival biztosan nem, hogy érdemes lenne megvenni annyiért.

Amit szerintem érdemes venni, az egy jó képminőséget produkáló közepes árú lejátszó, olyan 60-100e között. Például a Denon 1910-ese, ráadásul ha jól tudom abban is Faroudja-van. Bár DVD esetén én nem tartom olyan fontosnak, hogy a deinterlacer Faroudja legyen, azzal sok más is jól elboldogul.

Emellett például egy Pana S97 vagy egy CA 77/79 a 100-e alatti árával is tökéletesen szolgálna szerintem.

De ha nem fontos, hogy mindenképpen neves cuccod legyen, akkor lehet más alternatíva is. Én például évek óta kedvelem a Samsung cuccokat, és mondhat bárki bármit, nekem tetszenek. Pl. a HD945-ben 65ezer körüli áron Faroudja és HDMI kimenet van. (However a Faroudja csak ezen megy.)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!Most szeretnék dvd lejátszot venni de elég nehéz dönteni és nem is értek annyira hozzá, ezért kérném a segitségeteket.
A tv egy sony 72cms trintron ill. egy panasonic 72cms 100Hz quintrix lenne.
A lejátszóval föleg dvd ket digitális képeket és egy pár divx/xvid-es filmet szeretnék megnézni minél jobb minöségben. A késöbbikeben esetleg komolyabb hangrendszert is vennék hozzá. A lejátszó feltétlenül megbizható legyen ne keljen egy év mulva a kukába hajitani. A lejátszora olyan max 30-35 ezer ft környékén szánnék.Ti mit tudnátok ajánlani ezekre az elvárásaimra?
Sokat olvastam a pioneerekröl a dv-470es 380as 585ös és a 575A-ról. És a panasonic dvd s75 és az s29-röl olvastam jokat. De nem tom mi kell feltétlenül és mi nem olyan fontos a playerekben.
És még valami ha nekem van egy 16:9 es filmem dvd n azt a lejátszo átméretezi a 4:3 as tvnkre hogy az élvezhető legyen ezt rég nem értem
Légyszi segitsetek fontos lenne!
Üdv

Az említett Panák nem olvassák a DivX fájlokat. Az S75 amúgy is 2 éve kifutott. Pio 585, esetleg 575. Az átméretezés viszont nem nagyon fog menni, csak komoly kompromisszumokkal.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Taybor a pio modellek közül az 575A vagy az 585-öst javaslom. Firmware frissítés után jól kezeli az xvid/divx filmeket és hozzá tartozó feliratokat is. A packed bitstreames divx-eket nem szereti, de az egy kis progival (mpeg4modifier) gyorsan ki lehet írtani a fileból.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Taybor

Hozzászólás Szerző: Taybor »

Sziasztok!
Most szeretnék dvd lejátszot venni de elég nehéz dönteni és nem is értek annyira hozzá, ezért kérném a segitségeteket.
A tv egy sony 72cms trintron ill. egy panasonic 72cms 100Hz quintrix lenne.
A lejátszóval föleg dvd ket digitális képeket és egy pár divx/xvid-es filmet szeretnék megnézni minél jobb minöségben. A késöbbikeben esetleg komolyabb hangrendszert is vennék hozzá. A lejátszó feltétlenül megbizható legyen ne keljen egy év mulva a kukába hajitani. A lejátszora olyan max 30-35 ezer ft környékén szánnék.Ti mit tudnátok ajánlani ezekre az elvárásaimra?
Sokat olvastam a pioneerekröl a dv-470es 380as 585ös és a 575A-ról. És a panasonic dvd s75 és az s29-röl olvastam jokat. De nem tom mi kell feltétlenül és mi nem olyan fontos a playerekben.
És még valami ha nekem van egy 16:9 es filmem dvd n azt a lejátszo átméretezi a 4:3 as tvnkre hogy az élvezhető legyen ezt rég nem értem
Légyszi segitsetek fontos lenne!
Üdv

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

- a faroudja chippel rendelkezo 'kozep' denon lejatszo..

Köszi!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

- a faroudja chippel rendelkezo 'kozep' denon lejatszo..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

A tömege is 3.6 kg valamit ez is jelenthet. (sok féltégla volt a h/k gyárban )
Egy jó futóműnek igazán alkalmas cd játékos meg sokszor 10 kg vagy még több.
Ez sokat nem jelent.

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

A hangja nem számít, mert kizárólag filmnézésre használnám, se dvd-a/sacd se cd hallhgatásra. Sokat nézegettem a neten ilyen lejátszók után, de nehezen tudok dönteni, mivel a hdmi kimenetét szinte minden lejátszónak dicsérik, de azt nem tudtam kiszűrni idáig , hogy van e a különbözö árkategóriájú játékosok közt jelentös különbség e téren.

Előre is köszi!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igazából ez egy alap dvd játékos.
Ha csak dvd-re használod akkor jó, de crt tv-vel ennyit kiadni érte felesleges.Szvsz.
Egy dolog az hogy szép, meg h/k. De ez nem minden.
Nem egy szolgáltatás és formátumbajnok, és kimeneteket tekintve sem top gép.
Video dac: 54 Mhz-10 bit.
Ma már az alap gépek is többet tudnak.
Amit tud azt biztosan nagyon jó minőségben tudja.
Ha csak dvd-zni kell, vegyél egy alap piot 100 év garit kapsz rá, és crt tv-n semmi különbséget nem fogsz látni, szvsz.
Itt az új formátumok megjelenése előtt nem nagyon szabad sokat költeni egy alap dvd játékosra.
Szvsz.

Nem az fogott meg benne, hogy h/k. Na jó picit
Hanem a minőség. A képe lehet, hogy 10/54, de a Pana s75 nek is ennyi. Lehet egy 1 bites Neves DAC jobb munkát végez, mint egy gagyi 12bites.
Van benne egy "pixel by pixel" funkció, ami jobb mint ha 12/108 lenne.

A tömege is 3.6 kg valamit ez is jelenthet. (sok féltégla volt a h/k gyárban )
Igazából a jó kép - bár általában csak kölcsönkapott másolt filmeket nézek rajta - és a jó futómű miatt kéne, egy külső DAC-al megfejelve. Ebbe is Wolfson van
Kérdés: ez a pixel by pixell csak NTSC üzemmód alatt van ?

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Harman/kardon dvd 22-ről mik a vélemények. Sajnos a pio 470 amit olcsón adtak volna nemhiába olcsó. A karcolás, amit említettek igazából egy ráesett polc nyoma Na szal h/k dvd 22?? Pixel by pixel....

Igazából ez egy alap dvd játékos.
Ha csak dvd-re használod akkor jó, de crt tv-vel ennyit kiadni érte felesleges.Szvsz.
Egy dolog az hogy szép, meg h/k. De ez nem minden.
Nem egy szolgáltatás és formátumbajnok, és kimeneteket tekintve sem top gép.
Video dac: 54 Mhz-10 bit.
Ma már az alap gépek is többet tudnak.
Amit tud azt biztosan nagyon jó minőségben tudja.
Ha csak dvd-zni kell, vegyél egy alap piot 100 év garit kapsz rá, és crt tv-n semmi különbséget nem fogsz látni, szvsz.
Itt az új formátumok megjelenése előtt nem nagyon szabad sokat költeni egy alap dvd játékosra.
Szvsz.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csinál belőle egy Kabriót?
Azt te is tudnál!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem gond, ha van egy jó karosszéria lakatos ismerősöd!

Csinál belőle egy Kabriót?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”