Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Azért kérdezek ennyit,mert Én is denon-t/2106/szeretnék vásárolni.Nekem viszont a mozi kb olyan fontos mint a zene.A denonokat nem dicsérik nagyon a mozi előadásuk miatt./Vagy csak tévhit...../
Az amit mondani szoktak, hogy a Denon-oknak puhább a hangjuk, nálam teljesen bejött. 1,5 éve használom a 2802-est, és mindenhol meg vagyok elégedve vele. Nekem zenére nagyon bejön, kellemesen lágy (annek ellenére, hogy főleg trance, house, és ilyen pörgősebb zenék mennek rajta). Mélye van neki, de nem tolakodó.

Mozinál is kijön a puhasága. Apukám Onkyo-ja sokkal keményebb, én nem szeretem azt hallgatni. És egy haverom Yahama erősítője meg sokkal csörömpölősebb. Ez is megvillogtatja a magasakat, de nem zavaróan csörömpöl.

Éz az ÉN véleményem, nem PR szöveg.
Mondjuk azt is hozzá kell tennem, hogy ez életem első házimozi erősítője, így hosszasan nem hallgattam mást. A fentebb említett másik két erősítőt csak rövidebb ideig hallottam, és természetesen más rendszerben. De előre nekem ez jött le.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

..Akkor ez normális?
- nem
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sziasztok! 
Most vettem egy asztali lejátszót (LG DV9900), eddig soha nem használtam ilyet.
Az normális, h lehet hallani filmlejátszás közben, ahogy olvassa a lemezt?
Nem kéne teljesen halknak lennie?

Izé, DVX9900

OFFTOPIC:

Akkor nem hallottál még Pioneert elötte nekem Thomsonom volt, ott lejátszás közben semmit nem hallottál.Ritka az a gép, ahol nem hallasz semmit. 

Akkor ez normális?

tulajdonképpen igen, de persze nem hallottam a géped hangját :kiraly: .

mikor megy a lemez, lehet hallani, ahogy esetleg a fej olvassa a lemezt, valószínüleg a mechanikát hallod.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 

Izé, DVX9900

OFFTOPIC:

Akkor nem hallottál még Pioneert elötte nekem Thomsonom volt, ott lejátszás közben semmit nem hallottál.Ritka az a gép, ahol nem hallasz semmit.

Akkor ez normális?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sziasztok! 

Izé, DVX9900

OFFTOPIC:

Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

Vendég

Sziasztok! 

Izé, DVX9900

Vendég

Sziasztok!

M%M
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: M%M »

Én voltam,csak elfelejtettem bejelentkezni........

Vendég

Mondd már el,hogy milyen mozin a denon. 
Ma délután volt egy kis időm mozizni, a Gyűrű Kúra 1-et tettem be, mert még emlékszek 1-2 effektre a Yamahás időkből. A hátsó dobozok hangerejét kapásból után kellett állítani, mert az erősítő teszthangja meg a filmhang keverése egészen más arányokat mutat. A paraméterekkel is lehetne még játszani, mert eléggé középre koncentrált a DD hang. A filmzene nagyon szépen szólt, a részletek is jól kijöttek. A gyári beállításokkal egyik erősítőmön sem voltam kibékülve, csak még meg kellene tanulnom a Denon (és a táv) kezelését, hogy megtaláljak mindent (meg forgatni kellene a használatit is, ugye...). Szóval jó lesz ez az erősítő, csak bele kell jönni.

Dinamika,effektek...stb.Ne legyél ilyen szűkszavú. :kiraly:

Azért kérdezek ennyit,mert Én is denon-t/2106/szeretnék vásárolni.Nekem viszont a mozi kb olyan fontos mint a zene.A denonokat nem dicsérik nagyon a mozi előadásuk miatt./Vagy csak tévhit...../

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 343

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Mondd már el,hogy milyen mozin a denon.
Ma délután volt egy kis időm mozizni, a Gyűrű Kúra 1-et tettem be, mert még emlékszek 1-2 effektre a Yamahás időkből. A hátsó dobozok hangerejét kapásból után kellett állítani, mert az erősítő teszthangja meg a filmhang keverése egészen más arányokat mutat. A paraméterekkel is lehetne még játszani, mert eléggé középre koncentrált a DD hang. A filmzene nagyon szépen szólt, a részletek is jól kijöttek. A gyári beállításokkal egyik erősítőmön sem voltam kibékülve, csak még meg kellene tanulnom a Denon (és a táv) kezelését, hogy megtaláljak mindent (meg forgatni kellene a használatit is, ugye...). Szóval jó lesz ez az erősítő, csak bele kell jönni. :kiraly:
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

M%M

hi Yvsmad 

a denon hogyan teljesít mozin a piohoz képest?

Mozin még nem próbáltam, de előttem a hétvége.

Még 2x megcsináltam a mikrofonos kalibrálást, az alaphangerőt feltekertem 0 dB-re, de így is +8...9 dB jött ki a frontokra. Ezek után minden csatornát 8 dB-lel csökkentettem, hogy a frontok 0-án legyenek, a végén füllel ellenőriztem a beállításokat. Ha minden csatorna 8 db-lel nagyobb szintet ad le, mint amennyit a master volume kiír, az csalóka és egy véletlen hangerő-feltekerés kiütheti a végfokokat vagy a hangszórókat (mert a kiírt értéknél legalább 8 dB-lel többet kapnak). Én legalábbis úgy érzem korrektenek és biztonságosnak a hangerő beállítást, ha a frontok 0-án (vagy annak közelében) vannak.

Mondd már el,hogy milyen mozin a denon. :kiraly:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mennyiért adod ?
Mit?
A Pio erősítő 120 eFt, a Heco hangfal 60 eFt /pár.
Az Adás,vétel,csere fórumban megtalálod a részleteket.

Vendég

A hangerőbeállítás nem egy bizonyos referenciahangerőhöz van belőve, amit be kell állítani kalibráció elött? 
Egyébként szerintem beállítás után megnézed a frontokhoz képest a különbségeket és a frontokat 0Db-re állítva a többit relatív hozzá állítod.

Így történt. :kiraly:

Mennyiért adod ?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A hangerőbeállítás nem egy bizonyos referenciahangerőhöz van belőve, amit be kell állítani kalibráció elött? 
Egyébként szerintem beállítás után megnézed a frontokhoz képest a különbségeket és a frontokat 0Db-re állítva a többit relatív hozzá állítod.

Így történt. :kiraly:

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ja még valami a mikrofonos kalibrációról: a hangfalaknál a fronokat +10dB-re, a hátsókat meg +8..9 dB-re hozta ki. Miért nem 0 az alap (pl. a frontok) és ahhoz képest adja meg a többit? A Pio ezt logikuisabban csinálta.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

hi Yvsmad 

Mozin még nem próbáltam, de előttem a hétvége.

Még 2x megcsináltam a mikrofonos kalibrálást, az alaphangerőt feltekertem 0 dB-re, de így is +8...9 dB jött ki a frontokra. Ezek után minden csatornát 8 dB-lel csökkentettem, hogy a frontok 0-án legyenek, a végén füllel ellenőriztem a beállításokat. Ha minden csatorna 8 db-lel nagyobb szintet ad le, mint amennyit a master volume kiír, az csalóka és egy véletlen hangerő-feltekerés kiütheti a végfokokat vagy a hangszórókat (mert a kiírt értéknél legalább 8 dB-lel többet kapnak). Én legalábbis úgy érzem korrektenek és biztonságosnak a hangerő beállítást, ha a frontok 0-án (vagy annak közelében) vannak.

M%M

A Sony-kon is ez az alapértelmezett. Ha jól belegondolunk, logikus. A frontokhoz képest(amelyeken a balansz állítható), a többi +10, -20dB-lel kalibrálható, az bőven sok akármelyik "házimozi"-hoz.
A Pio lagalább úgy csinálta, hogy akárhol volt a hangerő, eltekerte 0 dB-re, ott végigcsinálta az összes tesztet, majd visszatekerte az utolsó beállításra. A Denon meg - legalábbis az első próba után úgy tűnik - az aktuális hangerőhöz méri a dB-eket. Na ezen akarok még finomítani a következő napokban (amikor lesz időm rá).

hi Yvsmad

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A Sony-kon is ez az alapértelmezett. Ha jól belegondolunk, logikus. A frontokhoz képest(amelyeken a balansz állítható), a többi +10, -20dB-lel kalibrálható, az bőven sok akármelyik "házimozi"-hoz.
A Pio lagalább úgy csinálta, hogy akárhol volt a hangerő, eltekerte 0 dB-re, ott végigcsinálta az összes tesztet, majd visszatekerte az utolsó beállításra. A Denon meg - legalábbis az első próba után úgy tűnik - az aktuális hangerőhöz méri a dB-eket. Na ezen akarok még finomítani a következő napokban (amikor lesz időm rá).

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Posza »

A mikrofonos kalibrálást még1x megcsinálom, hogy a frontok legyenek 0 dB-en és ahhoz képest legyen beállítva a többi.

AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ez az efektus mindig "megvan" az új készülékeknél, ha hazakerülnek. Csak maradjon is így. Egyébként gratula hozzá! :kiraly:
Köszi. Ma is jól szólt.
Még a bekötéseken gondolkozom, sok készülékem van és más lehetőségek vannak, mint a Pio-n.
A mikrofonos kalibrálást még1x megcsinálom, hogy a frontok legyenek 0 dB-en és ahhoz képest legyen beállítva a többi.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Posza »

Most már értem, hogy miért nevezik a Denonokat zenei hangzásúnak; szép telt hangja van, eszembe sem jutna a hangszínszabályzóhoz nyúlni, pedig a korábbi erősítőimen állítgattam (eléggé el nem ítélhető módon).
Ez az efektus mindig "megvan" az új készülékeknél, ha hazakerülnek. Csak maradjon is így. Egyébként gratula hozzá! :kiraly:
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ma belőttem a hangfalakat a mikrofonos kalibrációval. Van egy hülyesége a Denonnak, hogy ha csak 1 surround back dobozt észlel (legalábbis megszólaltatta a hátsó centeremet a teszt során), akkor úgy tesz, mintha nem is lenne egy sem, 5.1-re kapcsol és kézzel kell beállítani, hogy van 6. doboz, plusz a hozzá tartozó távolságot meg a hangerőt.
Miután ez megtörtént, végre kipróbáltam rendesen, hogy hogy szól, igaz csak a saját tunerjáról. Most már értem, hogy miért nevezik a Denonokat zenei hangzásúnak; szép telt hangja van, eszembe sem jutna a hangszínszabályzóhoz nyúlni, pedig a korábbi erősítőimen állítgattam (eléggé el nem ítélhető módon). Az anno 70 rugóért vett sztereó erősítőmnél is kerekebb, teltebb a hangja; lehet, hogy eddig is Denon erősítőket kellett volna vennem?
Tudásra kevesebbet tud, mint a Pio, de asszem tetszeni fog a hangja hosszabb távon és más forrásból is. :kiraly:
Ja még valami a mikrofonos kalibrációról: a hangfalaknál a fronokat +10dB-re, a hátsókat meg +8..9 dB-re hozta ki. Miért nem 0 az alap (pl. a frontok) és ahhoz képest adja meg a többit? A Pio ezt logikuisabban csinálta.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Arra viszont ne számítsatok, hogy nagyon dícsérni fogom a Pioval szemben, amíg azt el nem adom. :kiraly: Nem akarom rontani a saját üzletemet.

Jöhet priviben is.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Köszi a gratulációkat!

Valszeg csak hétvégén lesz időm komolyabban foglakozni vele.

Arra viszont ne számítsatok, hogy nagyon dícsérni fogom a Pioval szemben, amíg azt el nem adom. :kiraly: Nem akarom rontani a saját üzletemet.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ma megvettem a Denon 2105-öst (99.990,- MM utolsó darab a polcról), be is kötöttem félig, de még holnapra maradt a nagyja; remélem lesz időm befejezni. Túl sokat még nem hallottam a hangjából, csak a hangfalakat ellenőriztem le a tuner hangjával; az MM-ben valami nagyon visszhangos surround üzemmódra volt állítva. Holnap de. még olvasgatom a használatit, mit hogy érdemes bekötni (pl. a frontok bikábelezése másképp van megoldva, mint a Pio-n), meg milyen fontos beállítások vannak, du. már 'rutinosan' szeretném befejezni a bekötéseket és beállításokat.
Üdv a klubban! :kiraly:

Majd írj róla!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”