Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Én a következőre gondoltam: DVD-TV között HDMI, TV-Erősítő között stereo RCA, DVD-Erősítő között stereo RCA. Van ettől jobb megoldás?
Köszi előre is
Kár, hogy csak sztereó az erősítő, lefelejtették róla a digi bemenetet.
Egyébként stimmel amit írtál.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
dvd
Csatlakoztatás
mellékelem a hátpanelokat: így talán könnyebb:
Csatlakoztatás
Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni. Egy 3 komponensből álló audiovizuális :lol!: rendszert szeretnék összekötni. A kérdésem az lenne hogy hogy tudom ezt megoldani a legkisebb jelveszteséggel a legjobb minőség elérése érdekében. A rendszer stereo. Tv: Pana 37pv80
Erölködő: Yamaha rx-497
DVD: Pio dv600
Én a következőre gondoltam: DVD-TV között HDMI, TV-Erősítő között stereo RCA, DVD-Erősítő között stereo RCA. Van ettől jobb megoldás?
Köszi előre is
Csatlakoztatás
Pár nappal megvettem végre a H/K erősítőt a hangfalakhoz. Az eladó ahol vettem egy bizonyos hálózati elosztót ajánlgatott ami zavar és zajszűrés villám és túlterhelésvédelem és még sorolhatnám hogy mikkel volt ellátva. Egy bizonyos Isotek márkát mutogatott volt belőle iszonyat drágán és olcsóbb fajták is. Azt próbálta magyarázni hogy az Elmű elég silány minőségben adja a hálózaton az áramot ingadozás Hz stb. és hogy ez a bizonyos hálózati elosztók ezt az ingadozást küszöbölik ki a már fent említett funkciókkal együtt. Azt is mondta javul a TV képminősége valamint a erősítő hangja. Tesztelik is ezeket a dolgokat tehát tudják hogy mit csinálnak. Szerintetek valóban így van a dolog hogy javít a kép és hangminőségen?. Az eladó állítása szerint amit ajánlgatott hogy már egy belépő szintű 14E ft os elosztó is már javítja a dogokat. Tudtok esetleg ilyen gyártókat akik készítenek ilyet az Isoteken kívül?
Hivox itt az AVX-en
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Csatlakoztatás
Igen, és igen.
Rá kell keresni a nyeten...
Belkin-nek is van és még sok más gyártónak 5e-100e között. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Csatlakoztatás
Pár nappal megvettem végre a H/K erősítőt a hangfalakhoz. Az eladó ahol vettem egy bizonyos hálózati elosztót ajánlgatott ami zavar és zajszűrés villám és túlterhelésvédelem és még sorolhatnám hogy mikkel volt ellátva. Egy bizonyos Isotek márkát mutogatott volt belőle iszonyat drágán és olcsóbb fajták is. Azt próbálta magyarázni hogy az Elmű elég silány minőségben adja a hálózaton az áramot ingadozás Hz stb. és hogy ez a bizonyos hálózati elosztók ezt az ingadozást küszöbölik ki a már fent említett funkciókkal együtt. Azt is mondta javul a TV képminősége valamint a erősítő hangja. Tesztelik is ezeket a dolgokat tehát tudják hogy mit csinálnak. Szerintetek valóban így van a dolog hogy javít a kép és hangminőségen?. Az eladó állítása szerint amit ajánlgatott hogy már egy belépő szintű 14E ft os elosztó is már javítja a dogokat. Tudtok esetleg ilyen gyártókat akik készítenek ilyet az Isoteken kívül?
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Csatlakoztatás
Yamaha DSP-A5 házimozi erősítőm center -és háttércsatlakozói gagyi, rugós kivitelűek. Létezik-e olyan csatlakozó, amire le lehet ezeket cserélni és érdemes is?
Szerintem sem érdemes, ettől nem igazán lesz jobb a hang.
Köszi, akkor úgy marad.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Csatlakoztatás
Yamaha DSP-A5 házimozi erősítőm center -és háttércsatlakozói gagyi, rugós kivitelűek. Létezik-e olyan csatlakozó, amire le lehet ezeket cserélni és érdemes is?
Szerintem sem érdemes, ettől nem igazán lesz jobb a hang.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Csatlakoztatás
Szerintem nem érdemes vesződni vele...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Csatlakoztatás
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Csatlakoztatás
ilyet merhet venni az ember? vagy ezek gagyik?
http://www.vatera.hu/hdmi_dvi_osszekoto ... 15512.html
Szerintem jó, ha neked ilyen kell.
Csatlakoztatás
ilyet merhet venni az ember? vagy ezek gagyik?
http://www.vatera.hu/hdmi_dvi_osszekoto ... 15512.html
- szabo_pitty
- V.I.P.
Csatlakoztatás
Természetesen, AV-erősítőről beszélünk és a sub kimeneten keresztül csatlakoztatom rá a subot.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Az aktív mélysugárzót érdemes y-kábellel az erősítőre kötni, vagy megfelel a sima mono RCA-kábel is. Hangzásra van valami különbség?
Nem kell az Y-kábel, sima hangfalkábellel elég az egyik csatornát rákötni. Bár pl. az én Sony szubomon 2 pár hangfalkábelnek van bemenet.
Hogy érdemes-e vagy sem, az a rendszertől függ. Nekem az első Yamaha erősítőmhöz kellett, de azóta nincs bekötve. Ha túl kevés a mélyed, vagy nem úgy szól, ahogy szeretnéd, akkor ki lehet próbálni. Van különbség, mert a front kimenetre érvényes a hangszínszabályzó és/vagy az equalizer, ami a szub kimenetet nem érinti. Akkor is megy ki jel a mélyládára, ha a szub kimenetre vagy nem megy ki jel, vagy olyan kis jelszintű megy ki, amitől a mélynyomó még nem kapcsol be.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Az aktív mélysugárzót érdemes y-kábellel az erősítőre kötni, vagy megfelel a sima mono RCA-kábel is. Hangzásra van valami különbség?
nem érdemes, elég a mono. (ha AV erősítőről beszélünk)
nincs különbség.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Csatlakoztatás
...Ez is 7000forint!
Itt van olcsóbb (2900.-), de ez 6m-es. Én az előzőt választanám.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Csatlakoztatás
Hol lehet jó minőségű 5méteres VGA kábelt venni?
Nem tudom, mennyire jó minőségűt szeretnél, nekem beváltak a kacsa-madzagok. Itt találsz 5 métereset, alulról a 3.
Ez elég jónak tünik!Ennél jóbb nem nagyon kellene erre a célra szerintem.Ez is 7000forint!
Csatlakoztatás
Például Kácsa Audio http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... rt=10&l=EN
Ez DIGITAL INTERCONNECT!
Csatlakoztatás
Például Kácsa Audio http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... rt=10&l=EN
PD F30, Panasonic pt at 5000 / Oppo bdp95 / Lexicon rv5 / Jamo D600
Csatlakoztatás
Nem tudom, mennyire jó minőségűt szeretnél, nekem beváltak a kacsa-madzagok. Itt találsz 5 métereset, alulról a 3.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Csatlakoztatás
5méter VGA kábel nem sok?Nem romlik a minősége vagy ilyesmi?Mert hallottam,hogy VGA-ba nem jó a túl hosszú kábel.
Az még nem olyan vészes, 10m felett lépne fel fokozott jelveszteség.
Csatlakoztatás
Mert egyszerübb kiigazodni a proci menüjébe úgy!
Hirtelen megijedtem, h átküldöd rajta a dvd video-jelét :taps:
Nem a DVD-ét meg a DVB-ét Scart-on nyomom a tévére!A procin nem küldök átt semmi video jelet!